Нещо не ми стана ясно: значи имаме група от ваксинирани деца; при тях няма проблеми няма зарази, изобщо всичко е перфектно; аз изпращам в тази перфектно чиста от опасни болести среда мойто неваксинирано дете и как точно то ще се зарази, като няма от кого.
Твоето дете не живее в мехур като момченцето от филма (ако си го гледала), а в естественото обкръжение на човека, т.е. природата, която включва освен човешките същества още животните, насекомите, растенията, земята, тревата и т.н. Бактериите и вирусите не са приоритет на човешкия организъм. Те съществуват в природата. Да вземем за пример тетанус - в земята (анаеробна среда) има бактерии, които си живеят безпроблемно, защото имат прекрасни условия за развитие. Ако случайно човек попадне в контакт с тези бактерии може да се разболее от тетанус. Ако не е ваксиниран.
Друг пример - туберкулозата. Тя е доста често срещана сред кравите и може да се пренесе чрез млякото. Хайде някой да ме убеди, че в България няма туберкулозни крави. По селата има хора които отглеждат добитък при елементарни хигиенни условия и без ветеринарен контрол. Аз не бих изложила детето си на риск от туберкулоза!
Мога да давам безкрайни примери! Просто не бива да се забравя, че болестите не се пренасят задължително от човек на човек; има и други начини. Надявам се отговорих на въпроса ти откъде.