Да ваксинираме ли децата си?

• 19 005
  • 169
  •   1
Отговори
# 150
Аз не се жалвам, а отговарям на това:

А-а, какво е цивилизован свят питай Sallys, не мен!

# 151
Аз не се жалвам, а отговарям на това:

А-а, какво е цивилизован свят питай Sallys, не мен!

Ами те и в Канада не тестват децата преди ваксинация. В какъв смисъл искаш да я тестват? Това ще го направят ако детето има някакви предразполагащи фактори, например предходна алергична реакция към ваксинация. Иначе аз не знам да се  прави тестване.

# 152
  • София
Я, нова тема за ваксините Simple Smile

Вече във втора тема за ваксините питам едно и също, но още никой не ми е отговорил та да си задам въпроса и тук:

Защо привържениците на ваксинирането се ужасяват от това, че някой не си ваксинира детето? Нали: Ако вашите деца са ваксинирани - те би следвало да са защитени и това, че моето примерно не е и се разболее - няма да даде отражение в/у вашето.
А ако въпреки ваксината - все пак има риск и ваксинираното дете да се зарази - какъв е смисъла от нея? newsm78

Аз си ваксинирам детето /за протокола/, но й изтеглих календара и слагам всичко със закъснение по съвет на познат лекар. Мисля, че всеки трябва да прецени дали да ваксинира детето си или не, а не да прочитам в епикризата от болницата ак детето ми е било ваксинирано на 24 час от раждането си и никой дори не ме е информирал за това #2gunfire #Cussing out

Тъй като съм от хората, които спазват законите, добри или лоши, не съм кръшкала от тези вменени ми задължения. Обаче ГП-то при което ходим само и единствено за ваксини /иначе си ползвам педиатър за консултациите/ ми предложи в прав текст да се подпише, че е сложил ваксини, а да не слага и съвсем компетентно ме посъветва коя мога да пропусна и коя е добре да има детето ми.  Thinking

Някой в по-задна страница беше писал за "така е преценено за БГ, затова са задължителни ваксините" hahaha hahaha hahaha по-глупаво изказване не съм чела до сега. В БГ Никой не си прави труда да оценява или преценява - всичко се прави или, защото някой ще има облага от това или, защото някой друг прави така. Та ако се вдигне шум и по медиите излезнат публикации как ваксинирането ограничава човешките права /а това е точно така/ и някой от ЕС ни размаха пръст, не само, че ще отменят задължителността на ваксините, ами ще кажат и че е задължително да не се ваксинира изобщо, та да се натегнем повече на ЕС.

П.С. Спокойно като влезнем в ЕС и това ще се промени.

# 153
Аре стига с тия ваксини бе! Живеем в България и тук е преценено, че има нужда от еди си кои ваксини. На който не му харесва- да си фаща пътя! Мен въобще не ме вълнува, че някой не е съгласен с установения ред. Ходи се жалвай където трябва и стига ме убеждава мен, че е по-добре без ваксини.

Браво! Евала! Точно така трябва да си говорим и убеждаваме другите в правотата си, а не с някакви обмислени аргументи! Имаш адмирациите ми, Рени. И да не е посмял вече някой да каже, че привържениците на ваксините са по-нетолерантни от противниците им! Просто който е против, ако глоби и санкции не му помогнат да се опомни - да се маха от родината и да не пречи на останалите с желанието си да има собствено мнение!

П.С. За протокола - пак да кажа, нито съм за, нито съм против ваксините, но е важно да се уважават мненията и аргументите и на двете страни.

# 154
  • Linz
Аре стига с тия ваксини бе! Живеем в България и тук е преценено, че има нужда от еди си кои ваксини. На който не му харесва- да си фаща пътя! Мен въобще не ме вълнува, че някой не е съгласен с установения ред. Ходи се жалвай където трябва и стига ме убеждава мен, че е по-добре без ваксини.

Браво! Евала! Точно така трябва да си говорим и убеждаваме другите в правотата си, а не с някакви обмислени аргументи! Имаш адмирациите ми, Рени. И да не е посмял вече някой да каже, че привържениците на ваксините са по-нетолерантни от противниците им! Просто който е против, ако глоби и санкции не му помогнат да се опомни - да се маха от родината и да не пречи на останалите с желанието си да има собствено мнение!

П.С. За протокола - пак да кажа, нито съм за, нито съм против ваксините, но е важно да се уважават мненията и аргументите и на двете страни.
Постингът, който цитираш беше отговор на друг постинг, който интересно защо е изтрит! Ако не зебелязваш темата отдавна е изчерпана, остана само жалко заяждане .  Освен това:
1. Нямам за цел да убеждавам никого в правотата си, единствено изказах мнението си по въпроса, което не беше прието от някои.
2. Обмислените аргументи ги изложих в първите си постинги, след това само отговарях на тъпи и безсмислени въпроси.
3. Кой е толерантен и кой не се видя още преди аз да се включа по темата.
4. Не започнах аз спора с тези, които имат различно мнение от моето.
Наистина нямам какво повече да кажа по темата и не ме вълнува кой какво мисли нито за ваксините нито за мен.

# 155
На който не му харесва- да си фаща пътя!
Жалко заяждане ли каза? Такова е, съгласна съм.  Joy

# 156
Вече във втора тема за ваксините питам едно и също, но още никой не ми е отговорил та да си задам въпроса и тук:

Защо привържениците на ваксинирането се ужасяват от това, че някой не си ваксинира детето? Нали: Ако вашите деца са ваксинирани - те би следвало да са защитени и това, че моето примерно не е и се разболее - няма да даде отражение в/у вашето.
А ако въпреки ваксината - все пак има риск и ваксинираното дете да се зарази - какъв е смисъла от нея? newsm78
Ваксинираните не са 100% защитени от заболяване. Ваксината само помага, ако все пак човек заболее, болестта да премине по-леко и с колкото се може по-малко усложнения, което не значи никакви. Това е причината въпреки, че дедето ми е ваксинирано, да се притеснявам, ако контактува с неваксинирано.

# 157
  • София
Ваксинираните не са 100% защитени от заболяване. Ваксината само помага, ако все пак човек заболее, болестта да премине по-леко и с колкото се може по-малко усложнения, което не значи никакви.

Чета, ама не е така това, което казваш. Първо прочети какво пише навсякъде: "Ваксините защитават 100%". Лекарите го казват същото.

Второ: Детски паралич протичащ леко?? newsm78 Тетанус протичаща с 'малко усложнения'??Нещо не ми се връзва - а на теб? А и не съм чувала за такова нещо.

И последно: Ако си права щяхме да продължаваме да са разболяваме от тези болести, но протичането им щеше да е леко. А в момента има болести, които са ИЗЧЕЗНАЛИ и съответно има бум на туберколозно болните, въпреки че са ваксинирани хора и заболяването не протича леко, дори никак.

# 158
Ваксинираните не са 100% защитени от заболяване. Ваксината само помага, ако все пак човек заболее, болестта да премине по-леко и с колкото се може по-малко усложнения, което не значи никакви.

Чета, ама не е така това, което казваш. Първо прочети какво пише навсякъде: "Ваксините защитават 100%". Лекарите го казват същото.

Второ: Детски паралич протичащ леко?? newsm78 Тетанус протичаща с 'малко усложнения'??Нещо не ми се връзва - а на теб? А и не съм чувала за такова нещо.

И последно: Ако си права щяхме да продължаваме да са разболяваме от тези болести, но протичането им щеше да е леко. А в момента има болести, които са ИЗЧЕЗНАЛИ и съответно има бум на туберколозно болните, въпреки че са ваксинирани хора и заболяването не протича леко, дори никак.

Има ваксини и ваксини; има болести и болести. Не всички ваксини защитават 100% от всички болести; не всички болести са изкоренени в 100% чрез ваксинациите (с изключение на вариолата, едрата шарка, к. е изкоренена напълно в световен мащаб и затова вече не се ваксинира срещу нея). Затова по пронцип колкото повече са ваксинираните, толкова по-малка е вероятността за разпространение на една болест. Иначе инциденти прояви винаги ще има. Това, че някой е ваксиниран не означава, че има имунитет. Затова например при тетанус в нужно да се прави реваксинация, за да се поддържа създадения вече имунитет; иначе той се губи. При туберкулоза е същото. Затова периодично на хората се прави Манту, за да се види дали все-още имат имунитет или не.

# 159
Бе не знам какво пише навсякъде, но този, който вярва, че всички ваксини дават 100% имунитет са глупаци с извинение. Най-сигурното е, че няма нищо сигурно.
Не знам подробно протичането на заболяванията като паралич или туберкулоза, така че не мога да кажа нищо, но специално ще проуча въпроса.

# 160
# 161
Бе не знам какво пише навсякъде, но този, който вярва, че всички ваксини дават 100% имунитет са глупаци с извинение. Най-сигурното е, че няма нищо сигурно.
Не знам подробно протичането на заболяванията като паралич или туберкулоза, така че не мога да кажа нищо, но специално ще проуча въпроса.

Обичам крайните изказвания и епитети, така присъщи на българската ни природа с извинение. Laughing

# 162

Обичам крайните изказвания и епитети, така присъщи на българската ни природа с извинение. Laughing
На мен пък не ми пука какво ти е мнението за изказванията ми  Wink

# 163
Аз въобще не съм привърженик на ваксините. И моето желание да не ваксинирам синът ми. Зноя кое осуетява развитието на бактерията, която причинява туберколоза. Вит С в голямо количество. Също "в големи количества вит. С неутрализира токсините, свързани с дифтерия, тетанус, стафилокок". Има много опасни болести, които довеждат до смърт, а за тях ваксини няма. Тогава как да се предпазим от тях. Рака?! Според мен, ако се обърне внимание на храненето и приемането на редица важни хранителни добавки повечето от болестите ще са само един мит и ваксина неще е нужна.. Това е мое мнение . . .     и не само мое!   

# 164
Вит С в голямо количество. Също "в големи количества вит. С неутрализира токсините, свързани с дифтерия, тетанус, стафилокок". Има много опасни болести, които довеждат до смърт, а за тях ваксини няма. Тогава как да се предпазим от тях. Рака?!

Витамин С колкото и да не ти се вярва в големи количества може да предизвика алергия. Нищо в големи количества не е полезно и няма панацея.
  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт