111000 двоична US тема

• 14 534
  • 302
  •   1
Отговори
# 75
Фея, не разбрах хубаво или не е че са проговорили на година и половина  newsm78. Ми те не проговарят ли повечето деца на около тази възраст?  newsm78
Ами Биз, казах го по-скоро в негативен план  Embarassed.

Под "проговаряне" не разбирам да формира изречения, а да свързва думата с обекта, явлението или действието, което тази дума обозначава. Естествено, на 10-11 месечна възраст речникът едва ли може да се състои от повече от 3-4 думи, но на година и половина Аля имаше запас от 30-тина, та ако не и повече думи, задаваше въпроси с тях, изразяваше чувства (макар и на елементарно ниво) и повтаряше след мен като папагал. Бети в момента прави същото на 2-та езика доста по-добре от Аля (питаше "кво-тва?", сочейки предмети малко преди да навърши годинка), но това е нормално при 2-ро дете.

Знам, че всяко дете се развива с различни темпове. С очите си съм виждала какъв технически гений е кръщелникът ми (тогава 10 месеца), но това момченце просто не изпитваше необходимост да общува чрез думи. Познавам и момиченце, което на 2 години говореше като 7 годишно.

Не казвам, че моите дъщери са по-умни от другите деца, нито пък обратното. Просто изразих мнение, базиращо се на моите наблюдения върху бебета, които са научени първо на жестомимичен език, вместо на нормален.

Разбирам също така, че на колкото повече неща научим децата си, толкова по-адаптивни ще станат те.

Ако съм обидила някого неволно с изказванията си за речта и жестомимиката, моля да ми прости.

# 76
hahaha,Feqта,като те чета твоя кръщелник все едно моя съпруг , искам да кажа че не е само го възраст,и други фактори има Laughing
Определено 2те деца проговарят по-бързо,дори да са момчета,то зоооор, братко, да се включиш и да наваксаш на другото плямпало..

# 77
А.Джей е по- добре. Снощи като го къпахме не плака докато му сменяхме лепенките. Явно мястото не е вече толкова чувствително, започнахме и антибиотика...

мърса е MRSA, ако някой иска да чете повече, никой да не го стига...

Ново шест при нас Rolling Eyes- на мъжа ми снощи му казали, че трябва да се приместим отново на източния бряг до Коледа (затварят офиса тук) - най- вероятно НДж, НЙ или Бостън...аз дето толкова мрънках за Бостън, установих, че не искам да се местим от Аризона, не знам как и кога е станало, но Финекс ми е легнал на сърце...писна ми да сме като чергари, за 4 години 3-ти път акрос дъ кънтри....

# 78
  • Boston, MA
Ей, Бенс, кофти с местенето, пък и нова къща с този пазар... Успех с решението! Радвам се, че А Джей е вече по-добре!

Аз имах планове да уча Дани на сайн, но нямаше как от разстояние (нали бабите го гледаха), за сметка на това в градината сега ги учат (най-вече по-малките), но и той е закачил някой знак (мляко, още и т.н.), за него е положително, защото знае думите на български и така му е по-лесно да го разбират местните каки.

# 79
Бенсън то бива, ама вие наистина чергарски го раздавате, че и къща сега ще продавате, нищо, поне не са ви предложили лоши места и не са го съкратили, с това се успокой. А при моя съпруг - съкращават, като луди и на него му треперят гащите, само това ни липсва в картинката  Rolling Eyes.

Фея, няма обида, моля, дискусия да става.

Мерси на всички за идеите за имигрейшън въпроса ми, копие от паспорта му е добра идея. Бенсън, то че без питане няма да им кажа, ясно, ама Пингвин каза, че при нея в системата я проверили и разбрали...ооох, имиграционни неволи....

# 80
Бенсън радвам се че се оправяте. Дано до рождения ден да сте напълно здрави и весели. Какво стана с тортата -отказа ли се да правиш? Това с местенето-кофти , особено ако си харесваш сегашното място.
 А пък аз толкова искам да се "преместя " от тук , че нямам думи. Не мога аз на "село" , ако ще и 2 къщи за по милион и половина да имам , не мога. Задушавам се -омръзна ми да дийлвам с целия този мързелив "уайт треш" наоколо . Омръзна ми като си отворя устата и да ме гледат е ей такива  Shocked и да ме питам "мексикан ли си" или да ми "шляпат" на испански( те не че друго освен грасиас знаят , ама...) . Пък то аз как приличам на мексиканка , здраве му кажи Joy
 Та така де , дано се подредят за вас нещата. Биз и при вас, да няма останали без работа. При нас няма как да ни съкратят , нали сме "селф имплойд" . Макар и с криза на пазара, тука още строят като луди ( е малки къщи не строят , там пазара наистина се сви), но пък за сметка на това  за по 2-3 милиона , спиране нямат. За това и за нас работа има-богатите обичат да са им с камъни и стако къщичките Mr. Green.
 Дида не съм я учила на "сайн знаци" ooooh! Та проговори сравнително рано , на година и половина правеше изречения , на 2 си говореше доста смислено. Е някои думи се изговаряха на бебешки и гълташе 'Р" но говореше. Тя пък каза "Р" , чак на 5.5 г ooooh!
 Сега с малкия ще видим. Абе няма да остане да не проговори Laughing
 За България си говорехте нещо , за прибиране. Вярно , особено лятото си е доста средства да се прибере човек , но пък на мен ми се прибира. Съпружеското тяло , не ще и да чуе. "аз работа в Б-я нямам" ooooh! Не знам , след 10 г престой в американско , може и аз така да се чувствам , но засега си ми липсва (аз от 4г съм тук). Иска ми се да се прибера, да си помириша мръсен Старозагоски въздух(отровен от тецовете) , да си седна под липите и да си пия кафенце на лаф с приятели. Да си говорим безсмислени приказки , и за малко да се разтовари човек от "всичко което му е на главата". Но май ще мечтая само , ние в наща къща , време излишно нямаме. 7 дена в седмицата , 12ч на ден  ooooh!
 Сори че звуча така , май си ме хвана пролетната депресия. Иначе родителите ми идват след 2 седмици , ама той баща ми какъвто е тормоз( мърмори и тем подобни) , ако наистина ми стоят 6м(иска да поработи при мъжа ми) , ще трябва да си потърся "стоманените нерви " някъде , че не помня къде са Mr. Green

# 81
Бенсън, е то вашата край няма.. честно. Хич не е момент за продаване на къща, ама дано стане относително лесно, пък и до Коледа има време, не е като да е следващия месец... Както казва Бистра, добре, че не е съкращение, а реорганизация, можеше и по-зле да е...
Стискам палци малчо да се оправя. Вие кога летите за България?

Бистре, доколко реална е вероятността за мъжа ти? Защото от фирма до фирма разлики много, различни отдели,  и т.н., това че съкращават някъде не значи, че ще има влияние и при тях... Абе и аз си говоря само, като гледам какво става из Силиконовата долина, малко е страшно. Съкращават, ре-организират, всичко е доста подмолно, но реално компании като Google, Yahoo, eBay съкращават ... не грешка ..." streamline operations", засега предимно хора придобити след сливания, но докога...
Ева, за мъжа ти няма страшно Майкрософт отричат всякакви намерения за намаляване на щата  Grinning Шегувам се аз, дано всичко е наред.

Clairette, как си девойко?!  Simple Smile

# 82
. Бенсън, то че без питане няма да им кажа, ясно, ама Пингвин каза, че при нея в системата я проверили и разбрали...ооох, имиграционни неволи....

тц, не знаят ако не им кажеш  Wink  Даже и отпечатъци ще ти вземат, нищо, че може да си дала вече. Личен Опит януари 2008 Simple Smile

# 83
Зора, летим на 13-ти Май

рая, торта ще му правя за 9-ти, без яйца. Този уикенд като празнуваме с баба и дядо, ще си купим фанси къпкейкс...може и торта от Кастко (свекърите умират за тях) Mr. Green

За къщата се надяваме, да е част от релокейшън пакидж, още не ни е предложен, но ако не е, не ми се мисли как ще я продадем в нов дивелопмънт, надявам се големия двор да е + ooooh!

Кофти ги прецака новата фирма, като им даваха офърс и фат рейзес, ги убеждаваха, че няма да има нужда да се местят, 2 месеца по- късно им дават 24 часа да решат....

Последна редакция: чт, 01 май 2008, 20:22 от benson10

# 84
Мерси Ники, ще си държа устата затворена, тогава. Гуд нюз.

Зора, абе има разлика, ама, като съкратят половината хора, с които си работиш и се зачудуш, как да си постигаш гоул-овете за годината без тях, и ти минават мисли, от типа "ако не си постигна гоул-а, и мен ли ще ме съкратят...". ГЕ не се шегуват, когато не им носиш резултати, те разкарват... Изобщо, казва, че настроението при него било ужасно, всички само за това мислели и за това приказвали. Tired

Бенсън, а дано за релокейшън.

# 85
Бенс...много кофти с малчо,дано бързо се оправи.За местенето не ви завиждам,интересно е да ходиш на други места ама там където ви пращат с тези зими и сега както си свикнахте на топло.... Confused

Сайн знаци я учих Елла от 6м до към9 м и честно прогрес не видях голям,почна да ми дотяга и така и си остана...но наистина аз си я разбирах какво иска...то си показва детето по негов си начин ,иначе е хубаво да се учи но трябва да си  много персистент.Иначе Елла действа и на 2та езика без проблеми,сбърква ни това хлапе!

За ходенето в БГ се радвам че не съм само аз дето не ми е мъчно,не смеех да си кажа че да не ме помислите за някаква поамериканчена студенокръвница  Mr. Green
Много натоварващо е наистина и аз все още с Елла не съм ходила ,вече 3.5 години! Всичко ми се свива само като си помися да ходя в тази неуредена и хаотична държава и то с Елла ,така съм си свикнала на подреденият ми живот.Знам че съм се разглезила много за щастие или нещастие! Thinking
Приятели и роднини виждам с уеб камерите а родителите идват така че не е тежко както беше едно време в ерата когато комуникацията се свеждаше до скъпи и некачествени телефонни обаждания.

бубка
...приятно купонясване,да покажеш някое и друго фото Wink

Дженна...интересно в тоя Дъблин бре,за карането знам пробвах се на остров Сейнт Кроих и сигурно имам няколко бели косъма,ужасно чувство на обърканост!Айде стискам палци за безоблачно време утре...знам че ще снимаш Wink

# 86
  • USA
Бенсън, добре че се оправя Ай Джей! Дано да ви дадат релокейшън! Много кофти с това разкараване от място на място. Дано да нямате проблем с къщата.

Вики, ти ли си на аватара? Много готино настроение създава!  Laughing

Има ли някой, който да си е взел еднократната помощ за раждане от БГ? Аз планирам да си я взема като съм там през лятото и ме интересува как точно става.

# 87
Има ли някой, който да си е взел еднократната помощ за раждане от БГ? Аз планирам да си я взема като съм там през лятото и ме интересува как точно става.

Аз не съм взимала такава помощ ,защото децата ми са родени тук.Даже и не знам че има такова нещо.

Някой беше питал за класове по испански в  YMCA ?

# 88
  • USA
И моето е родено тук, но има и българско гражданство.

# 89
и аз да попитам. Някой купувал ли е уред за правене на к. мляко? този, който видях е за 6 бурканчета и струва $ 39.99, бурканчетата +19.99. Струва ли си?

Общи условия

Активация на акаунт