Препарати за съдомиялна - 2 част

• 115 744
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Дедо, огромно благодаря  Hug! Както винаги си изключително полезен и изчерпателен! Виждам, че табличката е за таблетки, но аз само да споделя, че тъй като не успях да намеря Фриш актив, си взех прах Калгонит 2,5 кг. за 19 лв. За първи път попадам на толкова голяма разфасовка, преди сякаш имаше само 1 кг. за около 12 лв.

# 376
  • София
Момичета и момчета, допълвам си горния пост, защото Дедо ми обърна внимание на някои неща, които аз не съм забелязала пазарувайки  ooooh!!
Прахът Calgonit е с дозировка 40 грама за нормално замърсени и 45 грама за силно замърсени съдове!!! Това по моите сметки излиза  около 0.34 лв. Също така, препарата е All in нищо  Crazy - няма сол, няма гланц... е, води се с аромат на лимон, но другите неща ще трябва да си ги добавяте.
Все пак трябва да споделя, че поради заблуда от предишна опаковка, аз системно мия с количество от 25 грама (много рядко 30-тина). Неизмити съдове не съм имала, с две думи - доволна съм... Миялната ми е от най-големите.

# 377
Дедо,благодаря за полезната таблица!  bouquet  bouquet  bouquet

# 378
  • Плевен
Дедо, благодаря за систематизираната информация. Което ме подсети за таблетите Astonish, които видях вчера в Практикер. Мнения и отзиви за тях?

# 379
  • София
Дедо, и аз мерси Simple Smile Ще се възползвам от статистиката ти   bouquet

# 380
Момичета,кажете какво да направя Twisted Evil,чашите и чиниите ми излизат на едни като ръждиви капки и после пада голямо търкане с ЦИФ за да се почистят.Използвам Калгонит на таблетки,сол Калгонит и гланц Сомат. Не мога да разбера какво не е на ред.Всякакви комбинации направих.Вече направо я намразих тази съдомиялна.Съдовете ми са от дуралекс.Много ще се радвам ако ми дадете съвет Praynig

# 381
  • Sofia
Честно казано се учудих от проблема, който имаш. Да не би на машината да и има нещо, едва ли е от препаратите ...

# 382
Честно казано се учудих от проблема, който имаш. Да не би на машината да и има нещо, едва ли е от препаратите ...
   Ми знам ли Rolling Eyes Машината ми е Електролукс ESL 46010/вградена,45 см,9 комплекта/

# 383
и в други теми момичетата са споделяли за подобен проблем именно при съдове от дуралекс.не е виновна съдомиялната.предполагам с другите съдове няма проблем.аз също ползвам такива тъмно кафяви, но всичко е ок

# 384
и в други теми момичетата са споделяли за подобен проблем именно при съдове от дуралекс.не е виновна съдомиялната.предполагам с другите съдове няма проблем.аз също ползвам такива тъмно кафяви, но всичко е ок
И моите са тъмно кафяви.Ако не е тайна какви препарати ползваш?

# 385
от няколко години ползвам каквото съпругът ми ми донесе от Германия и Швейцария(не робувам на марки), но преди съм ползвала всичко което се предлага на БГ пазара.не е от препаратите или от съдомиялната(преди години ползвах и такава за 4 к-та), от дуралекса е.моя е подарък от свеки купуван преди повече от 17год.ползвам го от 7/8год.

# 386
...Бих искал да ви помогна с тази информация да се ориентирате в опаковки и цени. Помествам я по-долу. ...
 Ще се радвам, ако допълните информацията с други, невключени, но разпространени видове таблетки...

в немската верига магазини Лидл( има я и в Гърция) се намират хапчета или препарат за миялни на прах-W5(доколото ми е известно това май е тяхна маркa или произведено за тях) нещо като  Aро на Метро.Lidl е магазини за народа-не се славят с много  добро име , но съм им ползвала и  други препарати  под това име, купувани в Немско, Испания, Швейцария и  винаги съм оставала доволна.Е, по евтини от тях не съм открила, а ми  вършат същата работа-измиват така ефективно, както и  другите марки които  съм ползвала.Ех, верно че миялната ми е качествна-Миеле, но  мисля, че най-добре работят миялните, когато са пуснати:
1.на по-висока температура, за да могат да изсъхнат.Мойта има отделни програми за сушене на 3 степени-само веднъж пробвах, ами тя работи  с часове и  изхарчи  сума ти  ток, защото  сушенето  при тези програми става като  загрява водата до  мнооооого  висока температура и образува пара..Затова пускам обикновено на 65градуса вечерта и  миялната като  седи  затворена до  сутринта от образуваната температура на миене си изсъхват сами  (така е написано и  в упътването)
2.винаги да има достъчно  гланц, това е важно, както  за качественото измиване, особено  на стъклените чаши, така и  за сушенето, което се улеснява от гланца.
3. да не се предозира солта, т.е. ако има лампичка, която  светва при недостиг на сол, да се слага такава само тогава когато светне,ако няма индикатор -  да се внимава какви са инстукциите, и по-принцип си  е по-добре според мен да се слага отделно сол, отвреме на време -т.е както  беше писал някой тук да не се ползват комбинирани таблетки, те са стандартизирани, не са съобразени с различните видове вода, с различните марки и модели миялни, със степента на замърсеност на съдовете, които  слага една или  друга домакиня.  В указанията на мойта напр. изрично е упомената , че ако се сложи повече от необходимото количество  сол, ще се получи обратен ефект и лампичката -индикатор за недостик на сол няма да престане да свети,  а ако  количеството  е правилно , то лампичката угасва.Веднъж купих някаква опковка с количество малко по-голямо от необходимото  ми, но реших че не си  струва да съхранявам остатъка до  следващото  светване на индикаторчето и  експериментирах с ъс съвсем малко по-голямо количество от посоченото.Е, ми познайте-лампичката на машинката продължи да си свети, почти  се бях уплашила че съм прецакала миялната.пусках я на празен ход неколкократно, та дано се разкара солта.Мих си  с нея няколко месеца, докато  най после явно се разкара солта и лампичката престана да свети.През цялото  това време обаче съдовете ми лъхаха на химия, и  се налагаше да си ги  доизплаквам на ръка, макар и  да бяха видимо добре измити.Това е от моя опит.

# 387
doiche,

браво за включването!
Ще те корегирам обаче за солта.
Много сме коментирали солта и е хубаво да прочетеш назад темите.
Солта не се разкарва. Тя /или разтворът й / не влиза при съдовете и не мирише на химия.
Солта си е обикновен натриев хлорид - най-натуралния продукт от препаратите.

# 388
doiche,
Много сме коментирали солта и е хубаво да прочетеш назад темите.
Солта не се разкарва. Тя /или разтворът й / не влиза при съдовете и не мирише на химия.
Солта си е обикновен натриев хлорид - най-натуралния продукт от препаратите.
попрочетох ги, макар и  някои  странички по  диагонал, а още по-внимателно изчетох всичко писано от теб от момента на регистрация-55 странички.Доста компетентен си по отношение на препарати и  виждам че много активно, много подробно пишеш по  всички  теми свързани  с тях.Предполагам че си  вносител или  търговец на някои  немски  марки-на ти  си  с немския..
Чест ти прави обаче, че разясняваш на момичетата кое, как и определено  си полезен със детайлните разяснения.Мерси за уточнението относно солта, аз съм само ползвател и  технически  боса, писах какво от опит знам, и  съжалявам че не се изразих правилно като казах че солта се е разкарала.А мирисът на химия-ами, не знам след като  казваш сигурно си прав и  наистина не е от солта, може би е било  от препаратите, които тогава съм ползвала, но  е съвпаднало по  време с предозираната сол и  аз за себе си  съм го  свързала  с него, беше много отдавна , тогава не знам какъв препарат съм взимала.Без да съм имала предвид твоите съвети, съвсем интуитивно  пробвах ефективността на различни марки.И  ето,  че напоследък  стигнах до извода, че този прах(таблети) на Лидл,  за които  пиша по-горе са възможно най-евтини от всички предлагани тук  в БГ на пазара.Преди  време си донесох от Испания в пластмасова разфасовка-туба 3 кила и нещо( знам че си противник на големите опаковки и  сега ще ме подложиш на критика), но  как да не я вземе човек като ми  струваше под 3 евро.Слагам по една непълна супена лъжица, мия поне по  3 х/ седм. в голяма миялна, а ползвах опаковката повече от година и половина, накрая ми омръзна да мия все с този препарат и  го подарих на свеки( по-малко от 1/3,  е-е, и  това, ако не е икономичен препарат!А измиването  е толкова качествено, колкото и  с калгонит и  сомат( дори от последния не бях особено  възхитена).Скоро ходих  до Гръчко и  намерих, че там продават W5 на таблетки и понеже е по-удобно почнах с тях.Гланц слагам отделно( и следя винаги да има в определеното  за целта място, но  без да преминавам границата.Ами от мен това!и още веднъж ти благодаря!

# 389
Един може би малко глупав въпрос  Grinning За някои програми, съдомиялната ми иска освен 25грама таблетка и 5 или 15грама. Трябва да троша таблетките или продават и някакви по-малки?  Grinning  Или трябва да си купя и на прах Thinking

Общи условия

Активация на акаунт