Юбилейна стотна тема със Дюкан - топим 3-хилядния килограм!

• 51 193
  • 1 074
  •   1
Отговори
# 180
Добро утро и от мен ( за мен е утро защото висях на компютъра до 5 сутринта)

на всички усмихнат ден . smile3525 smile3525...
vili bets ...ПОЗРАВЛЕНИЯ за сваленото кило  newsm10 smile3501 smile3501 smile3501...като знам колко ми е приятно да виждам на кантара минусчета в грамове ...цяло кило си е истинска радост
vii ... добре дошла ...  newsm44 и аз в началото бях голяма ливада защото това ми е първия форум в които пиша ...че и още не съм станала магьосница има още много неща които не мога да правя smile3503...но нали съм 'бърборица " а и тук момичетата са сформирали една хубава лъчезарна женска банда ...че с удоволствие съм една от бандата ...и така е по леко спазването на режима да си призная чак не усетих как минаха 2 месеца
fifi_ .... ти мила си един ГОЛЯМ пример как човек сам може да се прецака като не чете  smile3533... вареното месо е хубаво на определени ястия , но скарата си има много чар и досега ти си изпускала това малко удоволствие ...просто защото не си знаела ...няма страшно сега ще наваксаш
Polly-Wolly, Sun , rivela, krikri pilito ... newsm51 newsm51 newsm51
SECILIA7 ... newsm10 smile3501
lora_1 , Volna peperudka ... fight

# 181
  • В.Търново
Здравейте, много  Hug на всички момичета, които се опитват темичката ни да е супер подредена и да има отговори на всички въпроси. Тъкмо прочетох последните 2 стр. и съм съгласна с всичко, което сте написали относо четенето ПОНЕ на 1 страничка. И изведнъж въпрос за триците, ами почнах да се смея на глас. Не искам да обидя miraj, но това го има написано преди 2 или 3 странички.
Момичета каквото и да правите няма да започнат да четат, дори да сложим светещи, мигащи и незнам още какви надписи Simple Smile
Лек и усмихнат ден на всички   bouquet  bouquet  bouquet
Кри, а за теб  newsm51

# 182
Аз падам вече под 78 килца и съм мнооого щастлива. След 3 дни имам 3 - месечен ючилей, а дано ги докарам до -13кг  Wink

# 183
  • Някъде там...
Вие пък нещо много взехте да се вживявате ...
Точно пък за триците никъде не го пише това , че трябва да се ядат през първият етап задължително, в книгата пише само протеини, но не и трици. (освен ако нямат проблем с ходенето до WC)И вие веднага скачате.. И аз точно това попитах в скайпа, който вече явно е само за определен кръг от хора newsm78, не и тук, за да не пълня темата.

Може малко по-спокойно да с едържите към тези , които тепърва почват, вие все едно не сте питали преди...

Айде ся изяжте ме.....

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 13:35 от MimSss

# 184
  • София
Призовавам към  ignore2  на предния пост

# 185
  • София
И понеже днес съм морализаторски настроена, цитирам един пост на Каис 666 за алкохола

Алкохолът (етилов алкохол или етанол) има двойнствено влияение върху човешкият организъм. В някой случай това влияние е положително, но в повечето случай - отрицателно.

Как влияе алкохолът? Етиловият алкохол има малка молекула, която е разтворима във водни и мастни разтвори. В черният дроб алкохола се разгражда до ацеталдехид, а след това до ацетат. Ацетатът се разгражда до въглероден диоксид и вода, която се изхвърля.

Алкохолът се поглъща бързо от тънките черва (80%) и стомаха (20%) преди другите хранителни вещества да са погълнати. Вместо да се превръща в мазнини, алкохолът се превръща в ацетат. Количеството образуван ацетат е пропорционално на количеството приет алкохол. При по-високи нива на ацетат – тялото спира да гори мазнини, а използва за енергия предимно него.

Един грам алкохол съдържа 7 ккал. Това е почти двойно повече от един грам протеин или въглехидрат(4 ккал), но все пак по-малко от един грам мазнина (9 ккал)
Какво причинява алкохолът?

* Осигурява на тялото единствено празни калории, които са излишни
    * Забавя метаболизма
    * Намалява усвояването на протеина с 20%
    * Понижава нервната активност
    * Дехидратира клетките. Колкото по обезводнена е клетката – толкова по-трудно нараства мускула.
    * Блокира абсорбцията на елементи като – калций, фосфор, магнезий, желязо, калий.
    * Намалява нивата на тестостерон и увеличава тези на естрогена.
    * Пречи на изгарянето на мазнините.
    * Забавя реакциите на тялото.
    * Пречи на координацията на тялото.
    * Намалява физическата сила.
    * Влияе на сърдечносъдовата система – повишава кръвното налягане – сърцето работи повече, за да „изпомпва” кръв в тялото.
    * Изчерпва по-бързо витамините от тялото. Последиците от това са многобройни.

Въпреки че алкохолът се поглъща бързо от тялото, той се усвоява сравнително бавно и може да повлияе до 48 часа след приема му. Въпреки това той оказва индиректно влияние върху тялото за по-продължителен период от време – намалява качеството на тренировката и възстановяването./материалът е от www.bb-team.org/
Ако на някой му се допие .... cheersс водица и да прочете по-горе

# 186
  • Някъде там...
Призовавам към  ignore2  на предния пост
Mr. Green
стр.76, последното изречение от Закуска .
Къде пише задължително  newsm78

# 187
  • София
И още нещо за новичките  Laughing ветеранките да извиняват, ама да си изчета конското предварително, да сме си наясно  Laughing Самоцитирам се (Цвети Русимова също има пръст  HugEmbarassed

Основни причини за провал на режима:
1. Прегрешение със сладичко (вдига се нивото на инсулина и оттам - неистов глад за още сладко). Ако ще се прегрешава, по-добре с нещо мазно (Асса   )
2. Нередовно хранене - голям интервал между храненията, който стресира организма и го кара да мине на режим за натрупване на запаси. Тук бих добавила, че в началото е добре дори да се "предодвратява" глада, за да не се изкушим от нещо нережимно или да се натъпчем.
3. Непиене на вода - оттам неизхвърляне на отпадъчните вещества, натрупването им в организма и бъбреците води до проблеми.
4. Консумиране на много сол и алкохол. Най-добре да се яде диетична сол, така храната има вкус и не се задържа вода. Солта изостря освен това апетита.   Солта и алкохолът забавят преминаването на изпитата вода. (Алкохолът също така спира разграждането на мазнините.)
5. Нереалистично тегло, избрано като цел. Теоретичното тегло, смятано по формули, се отнася до статистически индивиди, които не съществуват. затова е правилно да си поставим за цел теглото, което можем да запазим.
Най-малкото отклонение от разрешените храни, най-малкото прекрачване на границата, колкото и незначително да ви се струва действа като игла, пробождаща балон.

# 188
MimSss , на кого представлява проблем да изчете първия пост, че правиш такъв проблем Rolling Eyes ? След като питаш тук и явно се интересуваш от мнението на списващите темата , пък отдели две минути, ей така, от уважение към нас Rolling Eyes ...
То с рогИте напред всеки знае Tired

*Редактирам тук, за да не нагнетяваме темата:
Ако новодошлите четяха, нямаше да има реакции  Naughty .
И още:
"Триците се ядат и през трите фази!"- цитат от първия пост Peace
Разбирам как ти изглежда отстрани, но тук никой не си чеше клавиатурата просто хей така. Попрочети малко по- назад и ще видиш за какво иде реч: пита се за неща от първия пост, неща, коментирани два- три поста по- напред... Ми извинявай, ама наистина вече си е за смях Rolling Eyes
А мойте постове не ги приемай така лично, защото смятам, че съм съвсем мила в тона, без желание за какъвто и да е конфликт. Тук сме за да си помагаме, но и да се уважаваме Peace

Последна редакция: пт, 02 май 2008, 13:33 от Polly-Wolly

# 189
  • Някъде там...
Аз първия пост съм го прочела, както и други нови са го прочели, но не е това начина да ни нападате за един въпрос, който никъде не е написан задължително ли е иине....
Никой не е влезъл с рогата, най-добронамерено, но явно вие посрещате с рогата

# 190
  • В.Търново
Вещи,

Коригирай на 1 стр. така: Триците се ядат и през трите фази-ЗАДЪЛЖИТЕЛНО!

# 191
И така момичета нещо тона на юбилейната тема взе нещо да не ми хареса, защото ако попиташ лошо #2gunfire, ако не попиташ пак лошо!!!! Моля Ви не ни нападайте новичките , защото по мен съдя - все гледам нещо да не объркам ! Вие вече сте минали по нашия път и сигурно въпросите ни ви се виждат тъпи или...,но друго е като те посъветват / който пожелае ,разбира се/ Аз съм за МИР
И сега да благодаря на всички , които ми си притекоха на помощ по ЛС.
А резултата за два дни е минус 2 кг-  Laughing

# 192
И така момичета нещо тона на юбилейната тема взе нещо да не ми хареса, защото ако попиташ лошо #2gunfire, ако не попиташ пак лошо!!!! Моля Ви не ни нападайте новичките , защото по мен съдя - все гледам нещо да не объркам ! Вие вече сте минали по нашия път и сигурно въпросите ни ви се виждат тъпи или...,но друго е като те посъветват / който пожелае ,разбира се/ Аз съм за МИР
И сега да благодаря на всички , които ми си притекоха на помощ по ЛС.
А резултата за два дни е минус 2 кг-  Laughing

Преди месец и половина мислех по подобен начин. Ще видиш, че впоследствие нещата започват по- различно да ти идват Peace . Даже нямах впредвид т.нар. тъпи въпроси, колкото въпрос, зададен два поста по- преди Rolling Eyes . А и няма лошо да се пита- аз винаги отговарям, например Mr. Green .
За мира съм съгласна също   bouquet .

А пък резултата ти е супер, браво! Grinning

Ох, пак редактирам, че забравих да цуна Цоци- то ooooh!love001

# 193
Здравейте мили момичета.   bouquet

Реших се и аз да пиша. Ако някой следи балкона знае, че има няма 2-3 месеца съм там.  Blush
Четох, пробвах много от рецептите без да се заблуждавам че спазвам режима, хареса ми и ето ме 5 ударен ден. Кантар нямам.  Не живея никъде постоянно  Sad / между Германия, САЩ и България няма как да разнасям и кантар/. Но за мен основен коректив са дрехите. Приятен е режима, започнах пак да готвя, реших си проблема с киселините след немско ядене   Sick  Дори мисля, че съм станала по-добра, следствие от по-доброто ми настроение. Simple Smile А аз съм пословично зла в офиса / само с хората които се държат непрофесионално, ама тук дал господ такива/.
Мисля че започвам от 67кг. / преди около месец теглене/, наи-добре съм се чуствала на 51-52 кг, при височина 1.67см. Според калкулатора трябва да гоня 55кг. Не съм раждала, горе долу цял живот сам на някаква диета, ограничено хранене или нещо подобно. Сладко и тесто от 15 годишха ям рядко и винаги с угризения  Embarassed Та очаквам бавноооо и славно слабеене Simple Smile

Чета ви много и ужасно ми харесва духа на форума. Обаче към новите момичета да кажа и аз като нова - наистина не ви разбирам.  ОК дори да не си чел книгата, да нямаш  време да четеш 100 теми - какво пречи да се прочете текущата тема + блога ?! Въпроси от рода може ли/трябва ли трици, семки, сирене, кашкавал са толкова неадекватни в този форум, че чак не ви разбирам защо започвате нещо за което имате 0 инфо и също толкова желание да прочетете това инфо.
Аз досега от около 40 прочетени теми не съм срещнала въпрос на който отговора да не е лесен за намиране тук или в блога.

На редовните и ветераните - уважение и респект момичета.   bouquet  Вие сте ми стимула, дори и ако не ме приемете сред вас, пак ще ви чета и ще ви се радвам.   

Хубав ден от мен Simple Smile

# 194
Това с "прегрешаването" и задържането е много вярно, няма вариант - ям си сладко, пийвам си и свалям, браво на мен....
Съдя по себе си - като ме тръшна един вирус, преди около месец, изпих 2 опаковки Колдрекс, който е със захар, ядох супа, неготвена режимно от мен, ядох и разни други неща и резултата беше 3 седмици не мръднах и грам. Значи 3 дни нережимно ядене "ми  причини" това . А нали сме тук да си слабеем  Peace

Общи условия

Активация на акаунт