Раждане във Втора градска болница, София

• 83 791
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,
предстои ми раждане и аз съм се насочила към Втора градска. Има нещо, което ме обърква - д-р Станев и д-р Миков един и същи човек ли е?? Няколко майки за го писали така: Станев/Миков/ и не мога де се ориентирам. За Миков чувам добри неща, а за Станев не. Мен към Миков ме насочика. Ако някой може да ми разясни ще съм благодарна.

# 76
ana_pop ,познавам лично Станев от изброените от теб и не съм чувала да се обръщат към него с друго име.

# 77
И аз мисля, че доктор Миков няма друго име. Скоро бях в патологията на втора градска и на престилката му пишеше д-р Миков.  Даже той ме преглежда, беше внимателен.

# 78
Значи са двама различни лекари. Благодаря ви. Сега съм по-спокойна.

# 79
Здравейте, имали мами, които скоро са раждали във 2 градска? Аз се все още не мога да реша къде да родя newsm78 Ако има някой, който е бил там скоро, ще съм му благодарна, ако сподели впечатленията си.

# 80
Аз родих в тази болница на 1 декември 2008 г. Останах много доволна от екипа в родилно отделение. Родих със секцио без предварителна уговорка с нито един от лекарите там, никого не познавах. Оперира ме завеждащия на отделението д-р Калев. Доволна съм от грижите, които положиха за мен и другите лекари, както акушерките и санитарките. Ако трябва отново да избирам болница със сигурност бих избрала същата! Peace

# 81
Roritka,моето първо раждане също беше при д-р Калев. Само дето тогава не ме беше страх, докато сега не знам защо, но ужасно ме е страх... Исками се да родя със секцио пак там, но не знам дали може планово раждане newsm78? При теб планово ли беше или така се наложи?

# 82
Не искам да плаша никого ,нито да сугестирам,но вижте поста на Тъжна мама  ....аз лично плаках и благодарях ,че избрах друга болница - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=4909.msg9519105#new

# 83
geribg не съм била с планово секцио, просто така се наложи, бебето беше доста голямо!

# 84
Здравейте!
Влизам отново в темата, за да кажа, че както и планирах, точно в тази болница родих дъщеря си. Препоръчвам я на всички! Аз раждах при д-р Калева, но и другите лекари са страхотни - д-р Калев, д-р Миков ... Само детската лекарка изобщо не ми допадна, но за три дни се изтърпява.
Искам също да добавя, че за моя изненада целият персонал се отнася доста отговорно към кърменето. Никой не ми е отказал съвет или практическа насока по този въпрос, дори и "по-киселите" акушерки и санитарки.

И не на последно място, използвам случая да кажа едно голямо БЛАГОДАРЯ на анестезиолога, който беше на смяна на 10-ти декември (когато родих). За жалост така и не разбрах името му, но никога няма да го забравя!   bouquet

# 85
Little_Dreamer,честито!Да ти е жива и здрава принцесата!  bouquetАз също раждах при докторите Калев и Калева и сега пак съм се насочила към тях. Радвам се, че все още има мами, които се доверяват на тази болница. Сестра ми роди и двете си деца там и остана много доволна. За съжаление, все още в скапаната ни държава има и адски много некъдърни "лекари",но те са навсякаде във всички болници. Успех на всички мами и леко раждане!

# 86
и двата пъти раждах там, втория преди два месеца
първото дете не помня при кой док, второто при хера ел хазати
доволна съм
особено от факта, че на ел хазати ръчичките са й миниатюрни, защото  е много дребна и като проверява за разкритие не боли, както като ме проверяваше мъж
много съм доволна като цяло
не мога грам да се оплача от нищо
ел хазати ми заши епизиотомията свръх професионално
въобще с две ръце съм за там

# 87
Здравейте мами, аз родих в същата болница на 12.02.2007г. Постъпих през ноща  в 3.30ч. лекарите бяха много любезни всичко протече както трябва да е  много мили хора и отзивчиви помагат обясняват..........страхотен екип ако някоя бъдеща мама има колебания ВТОРА ГРАДСКА БОЛНИЦА е болницата в която трябва да родите. Особенно съм доволна от д-р Владислав Миков който ме оперира и извади моят гигантски син Марин 4,750 гр. 56 см. Никога няма да забравя този момент сигурна съм че никоя мама няма да забрави своя миг Laughing

Аз също раждах там октомври 2007.За жалост по спешност ме приеха...не ми се споменава пак случката.Доволна съм от отношението , но не знам дали беше заради ситуацията или са си такива по- принцип.Иначе мисля и аз да раждам там пак, живот и здраве Praynig Нищо не разбрах от контракции и от шиене (само външните които аз лично си преброих бяха 5бр.).По време на контракциите ми биха някакво успокоително от което така се унесох, че се наложи да ме будят за да напъвам, а на магарето няколко пъти ми направиха забележка да си отворя очите Rolling Eyes После ме шиха с пълна упойка, надявам се да си процедират така по- принцип Peace После да пуснеш една тема как е минало раждането там.

# 88
Elzanka,въздържай се от призиви кой ,къде ТРЯБВА да роди,още по-малко КОЯ е болницата!
Регистрирай се ,пообиколи темите и списъците (и ги прочети)за и против и тогава,сподели мнение в което няма нищо лошо Thinking

# 89
Руми,аз от доста време проучвам за Втора градска - пари на никой за нищо не му искат.Незнам какви ти ги говорят.Можеш да си родиш там без проблем ,независимо къде си регистрирана.А и щом имаш документ ,че си в София - няма проблем.Ако все пак много се притесняваш - иди на място и разпитай.

Относно това,че пари на никого не са взели....раждах там 2002г., вярно,че беше отдавна...Д-р Калев ми водеше раждането и следеше бремеността ми...та той ми препоръча да раждам естествено, показа ми някакви статистики за висока смъртност при секцио...каза,че всички показатели били добри да родя естествено...та изтекоха ми водите 11 дни преди термина и отидох в 2-ра градска, Калев ме прегледа, каза,че всичко си е ок, настаниха ме в предродилна, включиха ми апарата за тоновете и...допотопния апарат гръмна  Grinning Доктора стана елтехник и почна да оправя апарата Laughing през това време анестезиологът ми направи епидурална анестезия,а една неприятна акушерка през цялото време ми говореше глупости и се наложи анестезиологът да я изгони Simple Smile след като оправиха апарата се оказа,че показателите на бебо са лоши - губи тонове...почна се едно велико мъчение да родя въпреки,че имах пълно разкритие...та около 4 часа така - накрая Слава Богу родих с епизиотомия - 30-тина шева вътрешни, външни, като в последствие се оказа,че при рязането са ми засегнали нерв и един месец след това не можех да си отпусна крака, да седна в колата, мятах се по корем на задната седалка Simple Smile...изобщо гадна работа...та след ден два доктора ми сподели,че му дължа "само 600 лв "за раждането Laughing като през 2002 г те си бяха пари Laughing но иначе раждането било безплатно Laughing забравих да спомена,че на следващия ден анестезиологът, който беше адски внимателен ми сподели,че се били проклели,че ме пуснали да раждам естествено...синът ми се роди с лоши показатели, Апгарът беше кофти, веднага го сложиха под фотоклетката, викнаха шефката на детското...изобщо настана паника...а на детската визитация на следващия ден въпросната лекарка дойде и ми каза: Вашето бебе никак не е добре...и после нищо друго не успях да чуя...просто откачих...чак следобяд видях бебето си в стаята за деца с повишен риск със забодена система в главата...адски неприятно е дори да се сещам...но се отлеснах - искат пари навсякъде и 2-ра градска не прави изключение! Сега планувам второ дете и доста се замислям на това дали бих се подложила на същото нещо отново!

Общи условия

Активация на акаунт