СЕПТЕМВРИйче щом роди, мама пак ще се втали

• 12 131
  • 296
  •   1
Отговори
# 180
  • София
здравейте от мен  Embarassed знам, че ме нямаше много време, ама най-накрая се преместихме в новата къща  Hug
от 3 дни чета - само 6 успях да прочета, а имах да наваксвам месец и 10 дни ... отказах се  ooooh! немога  Naughty - дупето ми се сплеска пред компа  Crazy в течение ще разбирам кое как. видях и че среща съм изпуснала Rolling Eyes ама то не може 18 добрини на едно място. сега ако знаете какво ни е хубавко.  Heart Eyes
гушкам ви всички - липсвате ми  Hug

petka80 моля те да ми сложиш stork-boy. благодаря   bouquet

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 00:45 от adicted

# 181
малко пооправих списъка, но не съм съвсем готова.
Не можах да изчета тази вечер всички страниици, които сте изписали. но тре обищавам, че ще редактирам останалото. Просто така се случи с това пътуване и изпуснах нижката. Но утре вече ще е всичко актуално и ще може да се ползва по-нататък.
Sheila аз също не ставам нощем до тоалетната, но сутрен бая ми се ходи. Обаче през деня доста често я посешавам.
Лека нощ от мен.

# 182
Ей, Адиктче Hug Тъкмо щях да питам къде се изгуби Hug Честито ви преместване и само с обич да си пълните новата къща... и с много детски усмивки Heart Eyes
За Бургас и аз имам да споделям Confused Понеже ще ходим на почивка и бях спокойна, че медицинският център в Царево е поне малко по-добър от болницата в Бургас.. , ама нъц Naughty Обадих се на баща ми и той говорил с главния лекар, та инфото е "Оооо, ние близките и приятелите ги пращаме да раждат в Сливен!" ЗА 20 години живеене в Бургас съм се нагледала и наслушала на истории. хеле в ортопедията, защото съм с вроден проблем. Мога само и единствено да съчувствам на момичетата Embarassed Hug И между другото - разпитайте за д-р Попов от Поморие. Знам, че е доста добър. Само не знам дали изражда Simple Smile
Аз съм си записала час при Марков в 28 седмица или 29-та (може да не съм ги сметнала правилно) Wink за 2 юни. Ще ходя, защото искам снимка на чедето. Сияната си беше сложила ръцете пред лицето и нищо не се видя. Дано това е по-благосклонно Wink
Соничка, контракция е когато коремчето се свие и застане в много необичайна топчеста поза. Свива се точно около бебето. Усещането е като стягане. Нормални са до към 8-10 на денонощие. Най-добре се вижда като легнеш по гръб.
И аз ставам вечер. Поне по веднъж. Но с моите бъбречни неразположения просто няма как.
А, забравих, беее. Вчера си бях при моя си док. Бебето е в 26-та седмица, както и трябва да си е Heart Eyes Пак не можа със сигуронст да се види полът, но пак към момиченце клонеше. Главично е. За сега точно по средата разположено. Надявам се с нужните упражнения да се отмести телцето леко в ляво, което е най-оптималната поза за естестевено раждане.
Някой питаше за седалището... Ами някои бебета се обръщат и в 28-ма седмица. Но има упражнения, които помагат това да се случи. Тъпото е, че аз също ги издирвам. Като ги намеря ще пиша непременно Hug
Мирка, само пиши дали се отказваш от реда, дето съм ти запазила в Продавалника, че да дам път на следващите мами Hug

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 08:43 от Асенцето :)

# 183
Вилистар, ужасно е това с мъжа ти! Дано да не е вярна диагнозата или поне ако е вярна, то поне ти и Ники да сте отървали кожата! Praynig

Адиктед, честит нов дом! Усещането е прекрасно нали?! И аз го преживях по време на първата бременност, а сега пък едни ремонти ми въртят в главата, ама да видим ще ми се навие ли някой...

Честито на сдобилите се с колички!
Честито и новоузналите цвета на гащите!

Асе, сега се замислих като четох последния ти пост.... ами моето и твоето дете като нищо могат да имат един месец разлика!

# 184
Асе, за упражнения за обръщане на бебе питай мен. Щерката я обърнах от седалищно в главично положение в 37 седмица. Голям купон беше. Действах по наставленията на доктора и номера стана. Обаче има упорити хлапета, дето и тез и разни други опции не помагат. Като са решили, че ще седят, та седят и ги вадят с ножа.
На мен сега акушерката ми каза, да съм спокойна, ако е седалищно, защото можело и нормално да го родя, нали е трето, та не ми пука.
Обикновено се наместват окончателно след 30 г.с., някои може да се обърнат и в последния момент. Така че това сега не е повод за притеснения, още повече че бебоците имат достатъчно място да правят джумбалдаци - като моето.
Аз да се похваля - от 1 седмица не пия магнезий, защото ми намаляха контракциите  и ако имам то те не са повече от 5. По едно време бяха доста повече.

# 185
Добро утро   bouquet
Аз днес едва се отлепих от леглото  kaffeetrmker_2 Втори ден е само, а като си помисля, че и събота се работи...
Асенце, лошото беше, че бях в парка и нямаше как да легна и да видя какво се случва с коремчето ми. Но не се е повтаряло. Много съм объркана, защото не знам какво точно трябва да почувствам  newsm78 Но ако се повтори, хич няма да се помайвам за магнерота  Naughty
Adicted, честит нов дом Simple Smile Да е изпълнен с много щастие и любов!
В книгата "Близо до бебето" имаше упражнения за обръщане на бебчетата. Сега на момента не мога да се сетя, разбира се, но ако някой се интересува ще попрепиша от там  Party Доколкото знам, още ни е рано за това. Една приятелка ще ражда Юли и бебока на всяка консултация е в различна позиция  Mr. Green Моят бебок е легнал на люлка и повечето пъти все ниско долу ме подритва. Но пък сега поне се шири  Joy
Всъщност до кога им е по-широко на мъниците и могат да си се въртят спокойно? До 28-ма седмица ли?

# 186
  • Свиленград
Uanda, Муциту, Елс, много ви благодаря момичета за съчувствието и успокоителните думи. НАистина много се бях притеснила. Днес се чухме по телефона и е по-добре. Вече хапвал и няма температура,но ще се успокоя повече,когато разбера резултатите от изследванията след няколко часа. Дано днес да ни разрешат да се видим,че лоша работа така.
Харесах си и аз една количка в продавалника,ама да видим дали ще ме огрее.
http://www.prodavalnik.com/ppc/showproduct.php?product=230286&cat=3
Само да сме здрави и нас ни чака голям ремонт този месец,та ще се изнесем в свекърва ми за около 2-3 седмици. УЖАС,но няма начин. Дайте ми мнение относно количката,защото,ако наистина си струва направо да я вземам. Благодаря, прегръщам ви и до скоро.  Heart Eyes  bouquet

# 187
  • София
Вилистар,  Praynig!!!

# 188
Вилистар, не ми се отваря линкчето. Нещо не мога да отворя Продавалника днес Sad Напиши какъв е модела, за да мога поне малко да ти помогна Hug

# 189
добро утро  Hug

Асе, Соня, това за упражненията за обръщане доста ме заинтригува. Май ще си купя книгата/ако изобщо я намеря/, че аз питах.
 Веч, ти направо ме уби. "нали е трето, та не ми пука" #Crazy не знам дали ще доживея, за да кажа и аз нещо такова... на мен ми треперят мартинките, че пушек се вдига  Embarassed smile3506
adicted, честита нова къща и от мен   bouquet   
вилистар, количката е мн хубава, дори ако трябва да съм много честна си хресах страшно много кошчето за колата  Blush ама споко, няма да наддавам за него.
чао за сега..отивам да ям, че май съм позаслабнала от снощи насам  Mr. Green Joy

# 190
  • София
Асе, Мирката още вчера ми каза, че се отказва от тези колички, за които й пазиш ред.
Моля те, отпиши се от обявата за Jane, за да мога да отида да я видя.
Благодаря!

# 191
Иринче, съжалявам, но днес изобщо не мога да припаря до Продавалника Sad Не ми се отваря нито от Файърфокса, нито от Експлоръра Sad Пиши на момичето, че няма проблем от моя страна Grinning И отиди я виж. Между другото не я изтървай, защото тази от от по-старите колекции и материята й е по-скоро памучна. Тъй като имах дете с проблемна кожа (и още е така понякога Confused) много се радвах, че Перегото ми се водеше с хипоалергенна дамаска. Сега всички марки колички имат ужасяващи дамаски Confused Като изключим Бъгабу-то. ПРосто са направени така, че да се почистват много лесно, но сякаш не е помислено грам за комфорта на бебето. Доста запарват. Особено съм възмутена от новите материи на Бъз-а на Куини. Като неопренови са. Няма да ти казвам как се буди детето от сън Confused Винаги трябва да носиш поне два комплекта дрехи за преобличане ooooh!

# 192
Вижте какви интересни линкове открих в един друг мамински форум:
Таймер за измерване на контракциите - http://baby2see.com/contractions_timer.html;
Грижи за бебето и детето - Д-р Спок - http://www.chitanka.info:82/lib/text/2377/0;
Таблица за средното тегло на бебето през различните седмици - http://www.babycenter.com/average-fetal-length-weight-chart?Ad=c … AdInfo%403a790558
Може да се добавят към заглавната страница, ако ви се струват полезни.

Последна редакция: вт, 13 май 2008, 11:30 от piaf

# 193
  • София
ОК, Асе. Така и направих. Ама тя е във Варна. Казах й да изчака до края на деня. Ти какво ще ме посъветваш в такъв случай? Единствената ми задръжка е летния вариант - няма сенник.

# 194
Идвам от ФМ! Много беше вълнуващо! С бебчо всичко е наред!  Гледаха сърчицето, стомахчето  главичката абе всичко. Само дето е много шавлив  и не можахме да направим хубави снимки.  412. гр е  но забравих да питам за см колко е. Важното е че е добре. Питах и за шийката на матката да ми кажат понеже се притеснявам с тези контракции да не вземе да се скъси или да получа разкритие, но и там всичко е ок, та се пооспокоих.

Някой да знае какво е FL/AC (Hadlock)  24.11 (20.00-24.00)  newsm78 пише го на една табличка, която ми е на диска, има и други разни размери ама аз не разбирам кое за какво се отнася.

Общи условия

Активация на акаунт