Дюканството не е наука трудна, ще стана аз фиданка чудна - 101 тема

• 34 200
  • 892
  •   1
Отговори
# 615
 HugЗсравейте и от мен,аз със сигурност свалих,но не мога да ви кажа колко защото тъпият кантар се счупи,сега ще си купя нов.Има обаче един наистина притеснителен за мен въпрос към вас-гади ми се от всяка храна,само месото приемнам по добре.Сега ми е втори ден от ПЗ,но още от първия след 5 дневната удърна фаза ми се пригади от домат,и всякакъв др заленчук.Някой имал ли е такъв проблем,ако не на какво мислите че може да се дължи. newsm78 Извинете ако ви досаждам,но съм наистина притеснена.Приятна съботна вечер и благодаря на вс предварително.  bouquet

# 616
  • София
tesoro, ами лук сложи ли, да бъдат по-сочни?
Аз много харесах кюфтенцата от пилешко смляно месо, лук, яйце, подправки и извара, със сос от кисело мляко с копър.По-леки са, пробвай.
Сложих лук,но явно не е трябвало да ги пека във фурната толкова време
HugЗадължитилно ще ги пробвам пилешките:hug:

# 617
Привет, момичета! Не съм изчела всичко от последните страници, за което се извинявам!
Да се похваля - след ударния период имам 1.5 кг в минус, което за мене е супер!
Днес вече ядох риба на скара и салата домати и това и ще вечерям!
За сирената - нищо не знам, но съм виждала едно сирене Хелиос - пише свежо сирене и с намалено съдържание на мазнини, нещо такова   пишеше на него и едно друго с нискохолестеролно!
Не знам дали може да се яде от него!
За утре си смлях в къщи едно парче телешко и нещо ще правя от кайма! Искам да ви кажа, че и при майка ми има един кг в минус!
Ударния етап го правихме 7 дни!
Желая всичко най-добро на всички! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 618
Ети, на мене ми се гади от месо и имам един метален вкус в устата, даже от време на време дъвча дъвка!

# 619
Нискохолестеролно сирене означава, че му е избита животинската мазнина.. Но това не означава, че не е наблъскано с маргаринче  Mr. Green Не можеееееееее  Twisted Evil

# 620
В крайна сметка изварата е позволена и честно казано изобщо не приритвам за сирене!
Духи , права си !Сигурно слагат някаква друга мазнина!

# 621
Аинур, добре дошла!   bouquet Аз имам проблеми със жлъчката, дори в момента се решава дали ще ме оперират или ще ми се размине. В смисъл спазвах диета, която е много подобна на режима ни, Хармони е казала какво се яде, аз ще добавя че са забранени лютите подправки и зелените растения - спанак и лапад (за марули не разбрах и забравих да питам). Заедно с хапчетата за един месец камъните ми се постопиха. Сега още три месеца се пробвам да видим дали ще изчезнат. Гастроентероложката (дано се пише така) напълно одобри режима ми на хранене и ми даде благословията си. Естесвено не използвам нито зехтин, нито мед, в това отношение съм много стриктна. Мисълта ми е, че режима напълно е подходящ за жлъчните проблеми.
какви хапчета пиеш и аз съм с 2см.камък Sad

# 622
  • Пловдив
Пия Цинарикс - два големи камъка - януари бяха 18 и 23 мм, февруари се бяха намалили с по 3-4 мм. И множество дребни  камъчета и песъчинки, докторката каза, че съм била готова кариера  Mr. Green

# 623
  • София
Аз пък имам нон стоп вечер след измиване на зъбите, че и сутрин сладък вкус в устата  newsm78 newsm78 newsm78

# 624
Пия Цинарикс - два големи камъка - януари бяха 18 и 23 мм, февруари се бяха намалили с по 3-4 мм. И множество дребни  камъчета и песъчинки, докторката каза, че съм била готова кариера  Mr. Green
ОЛЕ,МИЛАТА.ТИ СИ ПО-ЗЛЕ #Crazy
БЛАГОДАРЯ ТИ И СТИСКАМ ПАЛЦИ ВСИчКО ДА СЕ ОПРАВИ. yesyesТО КАЗВАТ чЕ НЯМА ОПРАВЯНЕ БЕЗ ОПЕРАЦИЯ И ОТСТРАНЯВАНЕ НО ВСЕ ПАК...
ОТ ВчЕРА САМ ВЪВ ВАшИТЕ РЕДИЦИ.МНОГО Е РАНО ДА СЕ КАЖЕ НО ЗА СЕГА СЕ чУВСТВАМ МНОГО ДОБРЕ sun
СТИМУЛИРАМ СЕ КАТО ГЛЕДАМ ПОСТИГНАТИТЕ РЕЗУЛТАТИ НА ДРУГИТЕ newsm74

# 625
  • София
Само Гуш на Мишлето, Бубето и Нинкис затуй, че все пак не ни забравят!

Дорчи, няма как да ви забравя! Hug Благодарени на режима на Дюкан и вашата помощ, подкрепа, съвети, порицания постигнах много- свалих близо 20 кг, а те решиха доста от проблемите ми, вкл. че забременях доста бързо!
Вече го казах не веднъж - мисля си често за вас, ама вие говорите само за месо и други производни предимно, а от тях ми се  Sick. Затова минавам от време на време да кажа "Здрасти" и да ви  Hug, макар и виртуално! Hug
МАМС, гушкам те и теб! Hug

# 626
Здравейте момичета  Laughing
Изчетох първата страница, изгледах снимките, това е невероятно  Laughing
Попълних и таблицата.
Имам въпрос  Embarassed имам проблем с жлъчката (камъни), имам облекчение като пия всяка сутрин по една чаена лъжичка зехтин с половин изтискам лимон и не искам да го прекъсвам. Това означава ли, че не мога да се включа при вас? Сега в момента съм 73 кг., трябва да остана 60 (таблицата, която попълних ми показа накрая 61 кг.), ръстът ми е 160.
Дайте ми идеи, дали изобщо да я започна. Защото зехтин не трябва да консумирам така като гледам, а яйца не трябва да ям  Rolling Eyes

Не видях дали някой ти е отговорил подробно, но аз ще споделя моето мнение. Пий си зехтина, една лъжичка въобще няма да е фатална. Вярно, че Дюкан изключва максимално мазнините и въглехидратите, но пък и високо-мазнинния, нисковъглехидратен режим също действа, макар и не толкова бързо и ефективно. Т.е., ако спазваш останалите неща, не мисля, че лъжичка зехтин ще е иглата в балона. Още повече, че за бременни, кърмачки и хора с някакви здравословни проблеми се препоръчва трета фаза, където тази лъжичка зехтин май не е проблем. Килограмите, които имаш да сваляш, не са толкова много. Може да стане малко по-бавно, но поне няма да е съпроводено със страдание.
Успех! 

# 627
Айнурче, здравей и добре дошла    bouquet! Дюкан изключва зехтина, поне до окончателното стабилизиране на теглото.Ако изключиш  яйцата, разнообразието се намалява, защото с тях се правят и палачинките и сладкишите.Все пак остават доста неща :меса, риба и морски дарове, обезмаслени млечни...хубавото е, че количествата не са ограничени, аз ям мнооого, а свалих см. и бавно-славно свалям грамчета.Вчера готвих много въглехидратни и добре миришещи неща, но изобщо не ми се доядоха, хапнах си телешко, после и кисело мляко и ми беше супер.Освен това именно защото няма ограничаване на количествата, някак не го чувстваш като "диета" или по-точно като ограничаване, лесно е и апетита към въглехидратни поне при мен изчезна.Все пак когато понякога  ми се хапва сладичко - пия кола лайт.
Момичетата с повече опит са ти казали вече...
Хайде идвай, ще се подкрепяме взаимно и ще слабеем дружно Hug.
П.П.Ти си по-висока от мен   Laughing

# 628
Само Гуш на Мишлето, Бубето и Нинкис затуй, че все пак не ни забравят!

Дорчи, няма как да ви забравя! Hug Благодарени на режима на Дюкан и вашата помощ, подкрепа, съвети, порицания постигнах много- свалих близо 20 кг, а те решиха доста от проблемите ми, вкл. че забременях доста бързо!
Вече го казах не веднъж - мисля си често за вас, ама вие говорите само за месо и други производни предимно, а от тях ми се  Sick. Затова минавам от време на време да кажа "Здрасти" и да ви  Hug, макар и виртуално! Hug
МАМС, гушкам те и теб! Hug

О, Мишле! Аз съм пропуснала голямата новина! Честито! Много лека и приятна бременност ти желая и прекрасно мишленце в края й!

# 629
Привет

Вещи, патладжани и гъби не може също. Това се сетих освен изброеното от вас.
Диетата за жлъчка е подобна на чернодробната диета, която съм пазила близо година след хепатит.
Има и много други забранени неща, но повечето от тях не са режимни.

Има я диетата в интернет, но не намирам сайта, ще го потърся и ще го пусна, може да се сложи на блога към полезни. Дано да го открия.

Намерих я http://steffanov.dir.bg/diet02.html

Последна редакция: сб, 10 май 2008, 20:26 от svetlat

Общи условия

Активация на акаунт