Дюканството не е наука трудна, ще стана аз фиданка чудна - 101 тема

• 34 202
  • 892
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте момичета  Laughing
Изчетох първата страница, изгледах снимките, това е невероятно  Laughing
Попълних и таблицата.
Имам въпрос  Embarassed имам проблем с жлъчката (камъни), имам облекчение като пия всяка сутрин по една чаена лъжичка зехтин с половин изтискам лимон и не искам да го прекъсвам. Това означава ли, че не мога да се включа при вас? Сега в момента съм 73 кг., трябва да остана 60 (таблицата, която попълних ми показа накрая 61 кг.), ръстът ми е 160.
Дайте ми идеи, дали изобщо да я започна. Защото зехтин не трябва да консумирам така като гледам, а яйца не трябва да ям  Rolling Eyes

# 601
Много се радвам,че видях и Танич,туй дупе ми липсваше.

О, Славеее, радвам се, че съм липсвала на някого.
И аз тЪ УбичЪм Hug
Нда, хубаво ми е дупето! Simple Smile
Да се похваля - свалих още едно кило, но понеже е плаващо, все още не съм помолила Вещи да ми коригира табличката.
Приятен следобяд на всички!
От утре се надявам да съм вече с мъж Simple Smile

# 602
привет,
aynur -  позволявам си да коментирам, защото съм проу4вала проблема. мошеш да прилагаш режима при няколко условия:
- ядеш пилешко само бяло месо  и бут без кожа - никакви карантии. телешко само филе.
- ядеш риба - много , стига да ти понася.
- не ядеш колбаси никакви
- от яйцата , ако не си алерги4на, ядеш само белтъците, и то до 1 на ден.
лимони и зехтин си яж, ако намалиш остатъ4ните мазнини в другите храни, това което вземаш сутрин  се компенсира (то е 5 мл. ) лимонът е нисковъглехидратен плод и не пре4и.
- извара си яж ако оби4аш - на корем.

по препоръка на диетолог, запознат с дюкан - при прегъната илил жлъ4ка с камъни, ударната фаза е не пове4е от 3 дни, а след това 2 ра фаза е 1п/1пз. за зелен4уците и подправките после ти си знаеш предполагам.

# 603
Ей, Орелче, мило и засмяно, я бърже надявай халката Simple Smile
А това за аспартамът ме разсмя истински Hug
Много ми хареса това с масажа, хихих.
Ще взема да го пробвам Simple Smile
Славеее, браво, бе мила, цели 20 кг. Риспект Hug
А защо, мамка му, не ми се вижда линийката?!

# 604
harmony_broken, благодаря за пояснението  Hug

# 605
 Хайде да се отчета и аз- кантарът още не помръдва, но МЦ дойде днес и се надявам през следващите дни вече да имам минусче.
 Хрисула, послушах те, мила, и почнах и аз да изпробвам различни десерти. Първият месец изобщо не изпитвах глад за сладко, но отскоро (покрай МЦ) направо освирепях Laughing
 Лек и отслабващ ден на всички!

# 606
  • софия
НИ могЪ да сА въздържа. WhistlingШЪ сЪ полигавя малко. Mr. Green
Благодаря за вълничките и поздравленията. newsm51 newsm51 newsm51
Ори, Hug кефиш ма много,момееееее!И мойта халка ,при твойта. Mr. GreenИ нИдей да сЪ гътваш.Мол ти сЪ.КО шЪ праЯ без теб.
Танич,като ти погледна аватарчето и ми иде да го плесна,тва дупееее. Mr. GreenАма после монитора ме гледа лошо. Tired
Лорииии, smile3501бравос ,момиче.Ако бяха всички като теб,темата щеше да свети. Hug
ШЪ викЪм:Гуудиииии,Ориии,Мамсчееее,Фенсиии,Фолиииии,Бачииии,Деаткааааа,Дореееее,
Криииии,Вещиииии,Перлеееее,Настииии,Кукихалееевиииии,Катетатаааааа,
Ривелкаааа,Танииииич,Волнааааа,Абиии,
Ако съм пропуснала някой,да прощава.Не е нарочно.
 Innocent FlushedНе мога,напъне ли ме не пита.Убичам вА !!! Mr. Green

# 607
  • София
aynur и аз имах подобни притеснения, защото ми махнаха жлъчката преди 1 г. , заради камъни.След операцията много взех да качвам и гастроентероложката ми ме насочи към тази диета, защото не се гладува и всички продукти са нискомаслени.Тя ме убеди да започна!Вече съм на Дюкан от 22 дена и до сега съм нямала болки!Попитай твоя лекар за лекарството Цинарикс-помага да се махнат песъчинките!Успех! Hug

Sagittarius, благодаря!

# 608
  • София
Привет дюканки сладуранки newsm51 newsm51
Имам нужда от вашата помощ.Опитах се да си направя кюфтенца,но нали съм с 2 леви ръчички нещо станаха Sick Sick Sick
Купих си 1 кг. телешка кайма/смляна пред мен/сложих яйца,подправки и си омесих кюфтенцата.Сложих ги в тавичка с хартия за печене на дъното и муш във фурната.Толкова лой пуснаха  #Cussing out ,а като ги пробвах ми те не стават за нищо,едвам се дъвчат.Дайте някаква идейка/може и на лични Peace/какво да направя за да станат за ядене Cry
Иначе не мога да се похваля с кой знае какви резултати.От 13 дни на Дюки съм свалила около 2 килца.Успех на всички и повече минусчета този месец Hug

# 609
  • Пловдив

....
Рачешките рулца са еднакви навсякъде по света и са позволени, независимо от съдържанието!

Добре де като тези рулца са еднакви в целият свят, защото тогава казвате че киселите краставички (става дума за тези по магазините, а не за домашно консервираните) са забранени, защото съдържат захар? Те също са еднакви навсякъде....

Много пъти съм казвала следното - в книгата пише корнишони, но аз не съм видяла да пише, че са стерилизирани и консервирани.(може и да греша, все пак съм човек и може да съм пропуснала нещо) Когато питат за краставичките казвам първо това и след това мнението си, че лично аз не ги използвам заради захарта.

# 610
  • София
tesoro, ами лук сложи ли, да бъдат по-сочни?
Аз много харесах кюфтенцата от пилешко смляно месо, лук, яйце, подправки и извара, със сос от кисело мляко с копър.По-леки са, пробвай.

# 611
  • Някъде там...
Ето какво е сурими:
Думата сурими просто означава, че този продукт е направен от остатъци при преработката на бяло месо на различни риби, най-често треска. Месото се прави на нещо като кайма, добавят се пластификатори, допълнителни аромати и се формова и оцветява, за да бъде ефектът пълен. Но по-ненаблюдателните или по-неинформирани клиенти виждат избирателно само надписа "Щипки от раци", за тях терминът "Сурими" нищо не означава. И ето как една отпадъчна суровина се превръща в елитен гастрономски продукт.

# 612
  • Пловдив
Аинур, добре дошла!   bouquet Аз имам проблеми със жлъчката, дори в момента се решава дали ще ме оперират или ще ми се размине. В смисъл спазвах диета, която е много подобна на режима ни, Хармони е казала какво се яде, аз ще добавя че са забранени лютите подправки и зелените растения - спанак и лапад (за марули не разбрах и забравих да питам). Заедно с хапчетата за един месец камъните ми се постопиха. Сега още три месеца се пробвам да видим дали ще изчезнат. Гастроентероложката (дано се пише така) напълно одобри режима ми на хранене и ми даде благословията си. Естесвено не използвам нито зехтин, нито мед, в това отношение съм много стриктна. Мисълта ми е, че режима напълно е подходящ за жлъчните проблеми.

# 613
  • София
На ролцата от раци също пише "сурими".....  newsm78

# 614
  • Пловдив
Ох, за тях забравих да напиша. Имам приятелка, която ходи често до Франция - племеницата и е там, от нея съм чувала, че нашите ролца са същите като технита. Айсчето каза пък че в Англия които е яла също са като нашите.

Общи условия

Активация на акаунт