Пролет искаме сега - заедно с нашите цветя - 3

• 41 784
  • 387
  •   1
Отговори
# 90
  • ГОре на черешата...
Момичета,
дали бегониите ми (Ангелско крило, Слонско ухо и бег. рекс) ще издържат на открито на балкона?
  Sad

Моите никога не ги изнасям на балкона, все в хола седят.
То си зависи и от балкона, но нашият единият е източен и до обед пече убийствено, а на южния цветя нямаме - там направо ще изгорят.
Освен това и на двата винаги духа, че се получава един улей от скалата над града ни и не е за много чувствителни цветя.

# 91
От това което видях в нета - това с дългите листа е обикновенния джинджифил, а това с кръглите- див джинджифил.
Има един сайт, в който има ВСИЧКО за джинджифила

# 92
Лени,  Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug Hug
Благодаря ти за изчерпателната информация.....Значи това в саксията ми не е бурен,а стръкче джинджифил.... newsm68 newsm68 newsm68      Ура!

# 93
  • Карлово
Мерседес, това дето го описваш с черните семенца и аз го имам, ако е същото цъфти в невероятно кичести лилави цветчета и после стават шушулки като на боб. Даже един познат с агрономски познания ми спомена, че най-вероятно е някакъв вид боб, но не е сигурен, че на живо не го е виждал. Иначе иска много слънце, става по-красиво.
Таша, благодаря за разясненията, вкарах си нова муха в главата, да си правя езерце с лилии Grinning

# 94
desi_minkova, mari_eta    Hug
Аз ще ги оставя на балкона  и тази вечер, да видим дали ще им стане нещо  Rolling Eyes

# 95
# 96
kiticat малко късничко си сяла петуниите ,затова ,са още мънички ,но със сигурност ще ги видиш цъфнали ,и стават наистина такива като на снимката Peace
Мерси много за отговора. Hug Ти явно имаш опит със семената за петунии.А през кой месец би трябвало да се засадят за да цъфтят през Май? newsm78

# 97
от списание "Идеалната градина" прочетох следното за копривата:
Копривата е богата на минерални вещества, витамини и физиологично- активни вещества.
Приготвенато смес от коприва едновременно служи за листен тор и освен това е отличен инсектицид.
 При наличие на листни въшки върху зеленчуци и цветя се използва студена тастийка от коприва, престояла 24 часа.

Аз мисля да го пробвам, нали служи и за листен тор. Тъкмо ще видим какво ще стане с листата на цветята.
Иначе тук в темата, някъде бях прочела, че се използва за листни въшки.

# 98
  • На края на света !
по принцип на пакетчето си има графика,на която пише февруари ,март ,но аз ги сея през януари ,и ги увивам  с прозрачни найлони  Peace

# 99
L 0 V E,
Ако не ти преставлява трудност може ли да препишеш по голямата част от статията за третирането с коприва? Praynig

# 100
L 0 V E,
Ако не ти преставлява трудност може ли да препишеш по голямата част от статията за третирането с коприва? Praynig
Ами Деси само това беше.  Тя темата е "Торене и растителни екстрати за защита на растенията". Тази вечер няма да мога, но още утре ще се постарая да препиша всичко. Интересни неща има. Peace

# 101
За да не ти притеснявам кажи кой брой е и аз ще си го купя .
Имам нужда повече от това,
 отколкото да поливам  и пръскам с някакви химикали.

# 102
# 103
 newsm09 ей така съм от първото клипче.....
какво е това нещо?

..........настръхнах,как мърда второто..........

# 104
Чаро,
Страхотно е не,но не разбрах само се свива или умира?
Това е растението мимоза,което при допир умира нали?

Общи условия

Активация на акаунт