Отговори
# 165
Скача с два крака като зайче. Бяха много смешни с Рая, която е по-голяма, като им кажех да скачат като Зайко-байко, и Тони скача трупешката, с двата крака, а на Рая й се разминаваха hahaha То е въпрос на координация, скачането е трудна работа.

Черепахче, той скача, ама твоята как говори само!
Пък той - нъц!

Анелиз, много се радвам, че вашите новини са хубави, дано децата ни да боледуват от по-леки и лечими неща, че здравето си е най-важно. Затръшкала съм се за болнични и някакви сметки за пари, но като се замисля и 2 коли да имахме, и къщи и имоти, и бизнес, ако Тони ми е болен всичко губи значение и смисъл.

Абе момичета, не е ли време да спирате цокането? Как издържахте толкова месеци и аз не знам. Да, наистина на някои жени гърдите им не се препълват и не текат, но аз като се сетя какъв проблем ми беше #Crazy
А, и между другото Тони ми вдига нощницата да наднича какво имам отдолу, което е игра, но все пак според мен на тези години започват да правят разлика м/у момче и момиче, което води мойта мисъл до идеята за някакво полово съзряване. Не каквото е в пубертета, но все пак се формират първоначалните насоки. Лично мнение, разбира се.

И да попитам - нещо някаква мания е обзела хората, че децата трябва да бъдат лятото с бански на плажа. Не знам, аз едно време съм била печена чистак-бърсак гола, сега му купих един бански да си имаме. Презумцията, че може от пясък и т.е. да си зацапа дупе-шуше-пише е едно на ръка, както и че ако свърши нещо да не е някак изсипано на пяска Grinning, но ме плаши мисленето, че "можело някой педофил да ми гледа детето и да се кефи" и един вид да го пазя от "косвено сексуално насилие". Вие така ли смятате, че е неприлично децаа ни да са голи?

# 166
Раче, а как отби Емко /ако не е тайна/, защото съм се зарекла да отбия Стани до края на май, ама още не се решавам. ooooh!

# 167
http://www.youtube.com/watch?v=yihq8BIhL9cХубава песен за децата!

# 168
Така е Аги, най-важното е децата ни да са здрави, всичко друго си губи значението.
Относно банските - и аз смятам да купя на Стани и то  най-вече от хигиенни съображения. Като знам каква  е кочина по нашите плажове, просто сърце не ми дава да го съблека голичък. Rolling Eyes

# 169
  • Boston, MA
Много се радвам, че Тони, Теди и Стани са по-добре!

Дани е вече по-добре, благодаря за питането. Ще му направим тази седмица тест за Лаймска болест все пак.
Не мога и не мога да сколасам да кача снимките (а и не очаквайте нещо кой знае какво, защото имам двайсетина снимки, и аз съм на около 5 от тях  Grinning).

Аги, тук е абсолютно неприето дете да е голо по плажа, така че се съобразяваме. А и предпочитам да не мисля кой къде го гледа. Явно съм се променила в това отношение, защото ми прави впечатление, когато получавам снимки на голи деца. Аз голи снимки на Дани в нета не бих качила.

Ох, череши, блазе ви. Ние мъчим едни гумени ягоди...

# 170
  • София
, но ме плаши мисленето, че "можело някой педофил да ми гледа детето и да се кефи" и един вид да го пазя от "косвено сексуално насилие". Вие така ли смятате, че е неприлично децаа ни да са голи?
Да, мислила съм си го при всички планове за плаж и със сигурност ще е с бански. Със Ст спорим по този въпрос, та се чудя как да си защитя тезата. Ако се наложи някъде да го преобличам се скриваме. Аги, стискам палци Тонката да устои на атаките на вирусите  Praynig Hug

Анелиз, радвам се за хубавите новини!

Енви, едната биба, в пристъп на нервност вече излетя през прозореца /гледам, че Ст я е вдигнал и сложил на прозореца  ooooh!/ а втори номер още му е в устата. Ще видя сметката и на тази биба  #Cussing out

Бабълче, какви ги е преживял братчето ти, та са така разгневени?

Скачане - опитите напоследък рядко се увенчават с успех, обикновенно кляка, вдига дупе и аха да скочи и прави крачка  Mr. Green но пък е упорито овненце.

Ходене - уф! ходиме и то яко, уморява се, поглезва се и го гушкам за няколко крачки и после пак крачим заедно. Имаме и тренинг де, от септември не сме вадили количката.

Костилки - черешите ги мисли за маслини, но като ги вкуси и плюе. Много ми е трудно приучаването към сорови плодове и зеленчуци, засега в чист вид яде само банан, ябълка и чушка друго всичко трябва да е маскирано  Confused Та, за костилките исках да кажа, поне тези на маслините много внимателно ги плюе.

# 171
Много ми е трудно приучаването към сорови плодове и зеленчуци, засега в чист вид яде само банан, ябълка и чушка друго всичко трябва да е маскирано  Confused Та, за костилките исках да кажа, поне тези на маслините много внимателно ги плюе.[/color]

Да ти кажа един трик  Mr. Green  Вzеми едно кисело мляко, нарежи един плод и му покажи как да си потупва тоzи плод в кис. мляко. Става маzало, раzбира се, но поне се яде (при нас, де)  Wink

Милена не може да ска4а оЩе, мъ4и се, но краката са пуснали корени  Laughing

# 172
  • София
Здравейте!

за черешките : Реа половината костилки плюе, половината - гълта.

Между другото точно мислех и аз да питам същото въпросче.

Реа има много малки пъпчици на дланите на 2-те ръчички. Явно я сърбят, чудя се с какво да я намажа.

Извеждат ли ги в яслите вашите дечица? За първи път днес изведоха групата на Реа на вън.

И аз чакам снимки и разкази.

Весела вечер!

# 173
  • Boston, MA
Значи Данича бил голям скачач (не знаех, че трябва да гледаме) - скача от място с двата крака, но и от стъпенката, на която се качва да мие ръцете (една педя е висока), вчера се опитваше да скочи от леглото, и това ще стане скоро.

Извеждат ги на площадка всеки ден (май оттам донесе кърлежа де), по принцип трябва ако температурата е над нулата и не вали да са навън, но зимата се скатаваха каките и в по-топли дни (не била изчистена площадката и прочие), сега обаче са сутрин и следобед навън. Уикенда и ние поддържаме този режим, я с колела, я с разходки, та не остава време нищо да свърша в нас, не че се оплаквам.

В много крива фаза на тръшкане сме, дано минава бързо...

# 174
  • София
И аз се канех да питам за мързела и ходенето - Валски от края на миналата седмица много бързо се уморява и иска да го гушкам и нося. Първо си мислех, че се разболява, ама вече цяла седмица няма никакви симптоми. Преди тичаше по цял ден и обикаляхме по 10 пъти квартала, а сега една половинчасова разходка го трупясва и си иска пак количката, но пък на площадката пак си търчи по много.  Thinking

Костилките на черешите ги плюва. В началото беше много смешен - не прие много радушно идеята нещо да ходи зян, после пък реши да гълта костилките и да плюва останалото, но като видя колко готино дрънкат костилките в стъклената купичка и вече почти няма пропуск.  Laughing
А имам едни подозрения, че от ягодите Вальо получава колики  Shocked Последните 2 нощи мрънка на сън и се изпъваше като малко бебче. Днес не съм му давала и ще видим... Дали е възможно още да имат колики, **мка му?

С двата крака заедно скача само от високо, от място още не може, ама често се опитва и сам си се хили като не стане.  Mr. Green

За морето съм решила да му купя бански. Спомням си, че ние едно време щъкахме голи из плажа и помня колко некомфортно се чувствах и как исках и аз да имам бански като големите. И мисля да го оставя сам да реши дали го иска, или не. Или поне си мислех така, допреди да прочета опасенията ви за педофилите; това пък въобще не ми беше хрумнало, ще ги премислям нещата.  Thinking

При нас тръшкането също е в пълна сила.

# 175

Ема заспа , оправих къщата след гости и съм на линия. Много съм доволна от почивката ни , макар и кратка, но Ема така си обърка режима, че сега цяла седмица не мога да я вкарам в релси.
Радвам се , че седмицата тук започва с приятни новини.

Миналата седмица направих грешката да я изведа без количката и скоро няма да я повторя  ooooh!. На отиване към парка добре /около  400 метра/, но навръщане в какво приключение се видях. Ема явно я понагря слънцето, беше гладна и малко преминахме часа за спане, то не бе тръшкане, не бе истерия. Та така , вече не излизам без нея. На отиване си ходи, но навръщане я навирам вътре , кошницата пълна от пазара и ми е мирна главата, а не ревящо дете на ръцете и няколко торби.

Черешите ги дъвче известно време и след това заедно с костилката изплюва и повече от половината череша. С маслините определено и е по-лесно.

За скачането пък въобще не съм обръщала внимание, катери се по нас и скача , скача на баба си на леглото, но от място не съм обръщала внимание. Иначе тези дни подкара колелото , макар и малко да са й далеч педалите, но въобще не вдява , че и с ръцете трябва да управлява.

Сега най-ме мъчи , че иска всичко сама да прави, да се облича , съблича, отключва , натиска в асансьора и въобще всичко  Mr. Green. Днес в парка и падна обувката и по чорап в пясъка, слагам обувката , но тя не , сама трябвало да си я обуе. Та събува я , отново потапя крак в пясъка, вдига го да си го изчисти сама и се обува. Направо ме докарва до лудост.

# 176
Привет на всички  Hug
Мнооого отдавна не съм се вясвала насам, но на пролет ми се появяват едни световъртежи и компютъра ми действа много зле. Та не съм и чела какво става напоследък с априлчетата Sad Иначе моето априлче е добре. Още сме далеч от махането на памперса, до сега само веднъж се е изпишал в гърнето иначе сяда на него, но без резултат. Приказва много, за разлика от Митко, който на тази възраст знаеше 4-5 думи.
Ами толкова за сега, да ставам вече.
Приятен и слънчев ден на всички.

# 177
Добро утро! Grinning

Скачане - може с двата крака от място, но го прави рядко, когато се забавлява. Blush

Бански - да, носят/ще носят и двамата - и по хигиенни и по други съображения - по-спокойно ще ми е. Peace

Излизане в ДЯ - да, излизат отдавна, макар и не всеки ден. Кошмарът ми е, че ги вадят по пантофи, което ме влудява. Close

Самостоятелност - също настоява, всичко сама да прави, откак е на ДЯ. В началото, когато не умее, наистина е изнервящо, но като се понаучи е доста практично.
Mr. Green

# 178
Червените плодове - не ги иска. Самият цвят ли го отблъсква, ягоди от малък отказва, череши също не яде. Преди ядеше в червено само доматите, сега вече и тях не иска, а яде краставиците от салатата. Много ми се искаше да обича плодове, за да му купувам, защото аз самата много рядко съм ядяла и сега не ям често, но той яде банани и ябълки от време на време.

Сутрин закусваме половин бурканче "лека нощ" в 5 часа, после в 7 си го дояждаме. Следват бишкоти, а сега ми е нападнал принцесите и ръфа яко. Поне яде на този етап.
Но пък от вчера вдига 37,2 и сега сме на тръни цялата рода. Доки каза да му даваме нурофен/панадол, които щели да му действат загряващо и подсилващо /не помня точното обяснение/, но пък как да му ги давам, като така ще загубя реалната представа за Т? newsm78 Тя каза да пие по 3 пътина ден нурофен, но тогава не знаехме, че пак има склонност да качва Т-та.
Мечтая да слънчев ден, разходка пред НДК и сладолед. Безгрижен ден, ето за това си мечтая тази сутрин! А не пак да ходя до болницата за някакви неща... Thinking А и все пак това му състояние ме притеснява - ще му пуснат кръвната картина в четъртък, дано до огава не се тръшнем!

Бански бих сложила по хигиенични съображения, не искам да вярвам, че е неприлично голо дете на 2г.

# 179
Добро утро.
Шошка е болна, отдавна не го беше правила този номер. Не успявам да и премеря много температурата, и нурофени и панадоли не успявам да дам. Така че го карахме на усет тази вечер и на Хексалгин и Умкалор. На всичкото отгоре и ми станаха и много отсъствията , имаме си френсета на свиждане и съм на тръстиката. Кога ще започна по нетревожно да ги приемам тия болести.

Бански съм купила. Не знам дали ще и стават до морето обаче.

Общи условия

Активация на акаунт