Отговори
# 255
Момичета, Аги и Тонката са пак в болница  Sad За сега не знам какво му е на Тони, но дано се оправи миличкия  Praynig

# 256
Честито на всички празнували вчера   bouquet.         

Стискам палци от Аги и Тони да има хубави новини.

Аз пък съм от тези майки, които редовно и кърпички забравят да носят , често и вода  Embarassed. Добре е, че пазарът е до парка и прескачам редовно .

Много  гадно време, Ема вече е пред телевизора  Rolling Eyes. Чакам да спре да вали и да направим поне една разходка до магазина.

Тази вечер сме канени на рожден ден , а не ми се ходи , защото не мога да измисля подарък. Свекървата пък в неделя става на 60 и ще е голямо събитие. И за там още се чудим какво да правим. Намислили сме да ги пратим на екскурзия до Истанбул, утре  трябва да отида най-късно да резервирам, а не знам за коя дата. Сега са посадили 100 корена домати на вилата и ще изпаднат в паника , че няма кой да ги полива.

Хайде, лек ден от мен.

# 257
Добро утро на всички сладуранки от форума!

Първо - стискам палци за Аги и Тони! Дано този път лекарите овладеят бързо положението Praynig

Второ - Момичета, вашите деца тръшкат ли се? И ако да, как овладявате положението? Моят Стани се тръшка почти за всичко -  не иска пантофи и чорапи вкъщи, не иска да излиза на разходка, не иска да се прибира от разходка и т.н. и т.н. Опитвам се да му отвличам вниманието, да го плаша с вълци и мечки, но нищо не действа, нито път има страх от нещо! Сега като ходя на работа - положението става още по-лошо. Сякаш си отмъщава затова, че го оставям на баба му. Дайте съвет!

Лек ден на всички!!!

# 258
  • София
Ех, хубаво беше тръгнало празнично от вчера, но Аги и Тонката с тази болница.... TiredИзмъчиха се.

Днес Соня за първи път не рева до яслата и като влизаше. Даже говореше по пътя къде отиваме, как няма да плаче, как дядо й ще я вземе, как леличката ще ги нареди и те ще пеят. А вчера цял следобяд повтаряше колко вкусно е било млякото с ориз от следобедната закуска. Sick

Ние снощи празнувахме в домашна обстановка. Соня беше най-щастлива ,че на тортата имаше 29 свещички. Гледаше ей така Shocked

И ние днес сме на бал. Дано не вали, че организацията ни е сложна.

Соня не се тръшка или поне много рядко. Днес сутринта ми направи една сцена с панталона. Не искаше да си облече този, който съм й приготвила. Каза "пак ли този талон" и се разрева и искаше друг. Сложих й друг и се успокои.

# 259
Рени, расте ли коремчето  Grinning няма ли да ни покажеш някоя снимка на кака Соня с коремчето на мама  Heart Eyes

# 260
  • София
Анелиз, мисля, че това е просто период, а не отмъщение за нещо. Моят Вальо не ходи на ДГ и не го давам на баби и т.н., а пак се тръшка и се инати. Аз реагирам с/ед ситуацията - в повечето случаи го оставям да се тръшка и да си реве, като види,че не му обръщам внимание много бързо спира. Понякога се налага да приложа и физическа сила, ако трябва бързо да го облека, обуя, или да го откъсна от колелото/камиончето на някое дете. Но ако реве от обида (когато е пострадал или са му се скарали, а той не е бил виновен), тогава задължително го гушкам и се опитвам да му отвлека вниманието, че в такива ситуации може да не се успокои много дълга време.

Аз пък напоследък имам сериозни принципни разногласия с някои от майките в квартала. Доскоро Вальо беше калпазанина на площадката, но нещата от зимата насам смятам, че много са се променили. И най-много се дразня, че майките на най-големите келемета в момента, ме обвиняват, че не съм се грижела адекватно за възпитанието на детето си, нямало да постигна нищо само с приказки, трябвало да му повишавам тон и да го пошляпвам, като направел нещо непозволено.  Shocked И не знам вече, как да им обясня на тея гъски, че ако за тях кавгите и боя са нормално нещо, за мен не са. Още повече, че си знам детето, ако му се скарам или го шляпна, става по-агресивен и нещата съвсем се влошават.
Преди няколко дни си споделих притесненията с Пепи и той беше на тяхното мнение, затова реших да потърся мнение и тук. Вие какво правите, като детето ви бутне друго дете например, или пък му издърпа играчка от ръцете, повишавате ли глас?

# 261
Вие какво правите, като детето ви бутне друго дете например, или пък му издърпа играчка от ръцете, повишавате ли глас?
Не повишавам глас, не удраям, местя го от полето на спора и му обяснявам защо не се прави така ....
За мен удрянето на детето в такава ситуация може да има по-скоро обратен ефект и да стане по-агресивно ...
Тон съм повишавала 1-2 пъти у дома като сме били, но ефект никакъв и вече не го правя ... Поне при Кало обяснението (макар и поняка чак хилядния път) върши работа.

# 262
Рени, расте ли коремчето  Grinning няма ли да ни покажеш някоя снимка на кака Соня с коремчето на мама  Heart Eyes
Расте и, расте и! PartyВиждаме се често в квартала и Сонката е чуден бонбон Heart Eyes.А каква приказливка е ooooh!, мойто в първи клас незнам дали ще плямпа толкова Laughing.
Юли от нощес пак ми е с кашлица/снощи щях да споделям че 8 дни е на ясла и е здрав Confused/, от тази кукуригащата.Вероятно ЛАрингит.Слетобед сме на лекар.Г-жата в яслата каза, че всички кашляли и със сополи/това вчера/ и са си на ясла.Ами разболяха мойто  Twisted Evilи аз го пуснах там ,при сополивите.Т няма.
Много силно стискам палци Тонката и Аги да се стабилизират бързо, да се види вече какво му е и Аги да изкара една страхотна и спокойна бременност Heart Eyes

Приятен ден приятелки Hug.

# 263
Аз понякога съм пошляпвала, но рядко и то ако вече милион пъти съм казала спокойно, обяснила съм защо и така, но не е било нито силно, нито злобно. При нас също го има този момент, защото той понякога иска нещо и бута някое дете, после отивам при него и обяснявам, че не е прав, че са приятели и ще си играят заедно и да му се извини, винаги ги гали и се извинява.  А ако не ми изнася отношението на някоя майка просто се изнасям от там или не им обръщам внимание. Мен също ме дразни като аз правя забележка на Стенли за нещо и да се намеси някоя и да почне, "ти защо го удари, аз не давам...."  #2gunfire
Тон съм повишавала, когато вече ми избият балансите, а и много ми бяга и не ме и чува или поне така се прави, че не чува.
А как се дразня някой да ти се бърка във възпитанието на детето  #Cussing out #2gunfire

# 264
Цитат
Вие какво правите, като детето ви бутне друго дете например, или пък му издърпа играчка от ръцете, повишавате ли глас?
Аз също не шляпам и не викам в такива ситуации. Обяснявам му, че така не се прави.
Според мен бабите са още по-страшни на детските площадки. Вчера станах свидетел на една сцена: Едно детенце изсипа пясък върху гърба на друго и бабата на потърпевшото така се нахвърли върху провиненото - с викове, с обиди от рода : "лигльо", "нахалник" и др. подобни, че на мен ми стана мъчно за детето и майка му, която нищо не каза, а само си дръпна детето настрани. Аз може би нямаше да й мълча на бабката, защото никой не й дава право да обижда, при това малки 2-3-годишни деца.

# 265
Praynig Praynig Praynig за Тонката!!! Но Аги пуснали ли са я този път с него в болницата?

aneliz, да, много се тръшка и действам според ситуацията - угаждам, игнорирам, обеснявам, отклонявам, крещя, шляпвам... Но игнорирането ми върши най-добра работа.

Ренка, най-правилен е твоят си подход към твоето си дете!  Peace Виж ако с татито се разминавате, според мен, трябва да обедините позициите си.
М/у другото именно заради такива ситуации, когато едва ли не си задължен, да обесняваш вижданията си на всеки срещнат, не са ми по вкуса такива квартални/паркови и пр. събирания на множество майки.
Rolling Eyes

# 266
  • София
Наде, Ванчето вече ме издаде, че коремчето вече расте.
Соня засега не обръща никакво внимание и въобще не я интересува бебето в корема. Понякога й обяснявам нещо, но като я видя, че не я впечатлява я оставям на мира.
Предполагам, че като порастне повече корема ще й е по-интересно.

Аз също реагирам различно в такива ситуации. Гледам с повече обясняване да минаваме, но не винаги става. Навън повече се сдържам, но вкъщи като че ли търпението ми е по-малко.
Ренка, щом знаеш кое действа повече при Валката си го прилагай без да те интересуват другите.

# 267
Честит празник на патерица на всички празнували вчера и пропуснати от мен  bouquet
за Аги и Тони много  Hug
За Скарлет също Hug

Симончето се оказа с афти от срив в имунната система заради два разтящи кътника. Друго нищо и няма, вече и Т не вдига, но така я болят че почти нищо не яде, пък тя си е гладница. Сега ги майем с някакво лекарство , тя реве и се плези по 10 мин за да и го изчистим, а ние още по-хубаво го размазваме. дано да помогне и скоро да се свърши.

Ренка, аз наказвам и се карам при непозволени неща, а то всъщност непозволена за мен е само проявата на агресия. Всъщност даже съм възпитавала чуждо дете (тоест обяснявала съм му, че така не се прави) като посипва с пясък главата на моето без причина, докато майка му се появи. Изобщо меся се аз в детските отношения, поне докато стане ясно кое добро , кое лошо.

# 268
Янче, аз като една видна бабетка да се намеся  Crazy.
Незнам дали си спомняш, юли изкара афтозен стоматит, ужакно беше.И за да не минете и вие по този път искам да ти кажа какво най-ефикасно лекува афтите-ПОТОПЕН ПРЪСТ В МЕД И ПОСЛЕ В СОДА.НЕ НАТЪРКВАШ/защото боли зверски/ А ЛЕЕЕЕЕЕЕЕЕКИНКО С ПОТУПВАНЕ НАМАЗВАШ КОЛКОТО СЕ МОЖЕ ПО-ГОЛЯМА ПОВЪРХНОСТ ОТ УСНАТА КУХИНА.Действа минговено казвам ти Peace.Аз 1 седмица го мазах с Aloclair на GUM/дано не бъркам името/, не стига че 8 мл.беше 10 лв ами и работа не върши, поне за малки деца Naughty.За ден и половина му мина с мед и сода.Бързичко да и минава на Симонетка Heart Eyes HugИ прощавай още веднъж за натрапничеството Embarassed

# 269
  • София
Аз съм поплясквала леко ръката, дето върши разни забранени неща. И се карам! Матей е доста разбран, стига да не му расте зъб, разбира се! Е, с това вече, слава богу, свършихме! Онзи ден остави бонбон, защото му казах, че не е вечерял и сега не се ядат бонбони Shocked! Ей така се опулих. В други случаи, обаче, държи на своето, ето в парка без Зрънчо не минаваме, което значи, че после не вечеря. Чудя се какво да измисля, че да не яде толкова Зрънчо там - може да омете цял пакет!

Общи условия

Активация на акаунт