Отговори
# 75
Отново съм аз Мама Ваня.От днес ще съм с ново име!

# 76
  • София
Ваня-мама на двама ,  добре дошла отново сред нас Grinning Не отдавна се чудихме какво става с вас и правихме и опит да те издирим във форума Grinning Дано ти остава по малко време и за нас, да разкажеш как сте, как са децата, какво работиш Grinning

Аз си мислех,че само Боби говори без дъх да си поеме,ама и Гого е същия като гледам-не млъква.

Не само че не млъква, ами като ми омръзне да му отговарям и започва да ме подканя. Хванал е един израз "Кажи го........едикакво си".
Например:
"Каква ми е блузата?" Аз мълача. "Кажи го: жълта."  "Защо ми обуваш чорапи?" аз не отговарям "Кажи го: за да не настинеш." И докато не му го кажеш може да го повтори  хиляда пъти Grinning

Мамо Бубе, честита ви годишнина Grinning Много да се обичате, да сте щастливи и в новото жилище само смях веселие и разбирателство.

За ваканцията- ние ще пробваме да идем до Гърция,, с двете деца, ще сме със семейството на кумовете ни и те са с малко дете Grinning Цирк Mr. Green

Мишолина,, страхотна програма сте си направили Grinning Всели пътешествия ви желаем и очакваме снимковия материал с  нетърпение Grinning

# 77
Благодаря за топлото посрещане Tchara.Аз също си мислех за вси4ки но време не оставаше за нищо.Имахме си две баби за тая една година.Първо свекито Shockedслед това моята маика.Аз завърших за асистент на зъболекар и ве4е си работя по специялността 3 месеца.Тук е много по разли4но ,асистените правят много пове4е неща и отговорностите са големи,но аз съм щстлива с новата си професия Laughing
Виктория е такава бърборана и така ме изморява с неините въпроси,тя никога не спира да ги задава.Но аз си знаех 4е ще е така,нали ве4е бях минала веднъж по този път.На скоро и наравихме промяна в неината стая.Ве4е спи на голямо легло и цялото обзавеждане е с принцеси.Такава радост 4е всеки които ни доиде на гости тя го води да ги показва.
Баткото ве4е го тресе хормона и доста 4ести4ко дразни сестра си.Сменя си настроението всяка секунда,по някога е много буен п някога кротък като агънце.Добре 4е ве4е басеина работи и ги водя 4есто там да изразходват енергия и след това са едни кротки не можеш а ги позаеш.
Скоро ще си изпращаме бабата за България и ми е много тъжно Cry.Децата така си свикнаха с нея и другата преди това 4е незнам...А тези самолетни билети всяка година растат ли растат и става все по трудно идването в България.Да си призная липсва ми родината...и това си е.....
Обещавам скоро да ви сложа пове4е снимки.Поздрви на вси4ки

# 78
Привет милички, реших докато пия сутрешното кафенце да драсна някой ред, че не знам дали ще мога по-късно.
Още не съм започнала да приготвям багажа, навън е такова слънце, че нямам желание да стоим в къщи. Дани само се разхожда с празните куфари и все слага и изважда играчки в тях. Оставих го да си избере какво да вземе за самолета, почти всичките му играчки преминаха през куфара.  Joy
Ние утре в 12ч. бг. време. живот и здраве летим за Варна и като гледам само какви жеги настъпват...  sweating, ще видим как ще се климатизираме, при нас е около 15 градуса.
В петък получихме писмо от туристическата агенция, оказва се, че ни отменят обратния полет и ще трябва 1 седмица по-късно да тръгнем, което мен идеално ме устройва 6 седмици в БГ, на всичко отгоре и ще ни платят неустойка.  Wink На 4 август обратно за Исландия. Майтапя таткото, че тъкмо на 1-ви август ще ме заведе на ресторант да отбележим годишнината от сватбата ни, иначе в тук нямаше да има начин.

На морето ще сме от 6-13 юли, този път си избрахме Албена. Много го обичам този курорт, навява ми абитуренски спомени и съм доволна, че успях да преклоня таткото да отидем там, той пък хич не го харесва, защото все там е ходил на лагер с волейбола. Mr. Green Ще имаме пак емоции.  grinning039

Мамо Ваня, честито с дипломирането, много ми стана приятно като видях твоя постинг, много често си мисля за теб.  Hug
Чета, че и при вас е дошъл момента на дразненето. Същата работа е в къщи. Не знам сега след като не са се виждали 2 седмици как ще е, но пък племеницата на мъжа ми е в БГ също и ще има дразги между нея и Дани. Вчера го питам "Ще отидем ли да купим бонбони за Венея и Тони?", той ми отговаря "Само за Тони, Венея е малка.", а тя е 2 месеца по-малка от Дани. Joy Ще има война на световете.
Мамо Бубе, честита годишнина и от мен, ех търкалят се годинките, ние това лято ще направим 9г.  Shocked
Чара, моя мъж ми е обещал до година да ме води в Гърция, много се колебаехме дали да не го направим тази година, но решихме първо двамата да отидем, нещо като на сватбено пътешествие послучай 10г. от бракуването ни както казва той.  Joy
Мишолина, наистина страхотна програма, чак ти завиждам малко, друго си е да живееш в Европата, ние с тая скъпа Исландия, едни скъпи билети, мерака ти минава за пътуване.  #2gunfire

Хайде стига толкова, поулях се с писането  Embarassed. Ще се опитвам да правя включвания от време на време. Peace

Пожелавам ви мнооого слънчево настроение, незабравими преживявания и да си почините всички много добре!
ЦЕЛУВКИ И СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ! Hug Stop

# 79
  • Варна
Ваня-мама на двама , добре се завърнала  Hug! Радвам се, че си започнала и да практикуваш по новата си професия  Peace! Дано да имаш време да пишеш по-често сега Simple Smile.
Mama Vessi вие сте си в Бг вече Simple Smile, съвсем не остана. Това с обратния полет си е бинго направо Simple Smile, браво!

Като чета бисерите на Гого, Яна и Бобо много се забавлявах  Joy.

мишолина страхотна програма Simple Smile. Ама много хора изпоженихте напоследък Wink.
mama bube честито ви годишнина!  bouquet
Sallys и аз гласувах за малката принцеса, то няма как да не гласуваш за такова дете Simple Smile. Емма на скейтборда е много смешна Simple Smile, сладурана.  Иси не се е качвал на такова чудо, интересно ми е как ще се задържи отгоре Grinning. Сигурно ще е същатата смешка като Емма Wink.

Последна редакция: нд, 22 юни 2008, 15:11 от Tedulina

# 80
Здравеите моми4ета.И аз се надявам да наимрам пове4е време за компа и вие ми липсвахте и аз си мислех за вас през тази една година.
Мамо Веси блазе ти за България а и 6 седмици това е супер.Наистина всяка година тези билето стават все по скъпи.Друго си да си в Европа -решиш и за 2-3 4аса си в родината.Ама така тук ни бил късмета.
Днес въобще не ми се работеше лед 4 дневна поо4ивка,ама трябва да свиквам.С нетърпение о4ааквам отпуската вкрая на Юли.
ОХ голяма жега е тук!

# 81
  • София
Мами благодаря Ви за страхотни пожелания по случай годишнината ни!
Прекарахме много приятна вечер  с кумовете.Бяхме на една типично българска механа-градина- с големи дървета, кладенец и калдъръми и много цветя.Имаше и подобаваща музика.
Мъжа ми ме изненада със разкошен букет с 11 ( 10 не се подарявали)  червени  рози.
По късно плануваме уикенд в Гърция , само двамата.
Аз имам близо месец до отпуската , но вече я очаквам с нетърпение.
Аз бях писала по-рано, че ще ходим на Ахтопол на бунгала.Там бяхме и миналата година и си изкарахме много хубаво, въпреки ,че не е лукс, обстановката беше прилична и най-вече ни беше включено и хранене( сутрин, обед, вечер).На децата много им хареса, защото има полянки с люлки и пързалки и много дечица да играя.Плажа беше много близо и поне нашия не беше толкова гъч. Сега съм резервирала бунгало с 2 стаи и холче с бокс., че вече са по-големи младежите да има място.Смятам ,че този вариант е по-приемлив за почивка с дечица, отколкото хотел, заради по-голямата свобода , която имати аз мога да си ги наблюдавам как играят от верандата. Много харчове има покрай това жилище и тази година ще бъде по-скромна почивката. А , след морето ще ходим на вилата в Родопите- на минерални басейни( много сме близо до Огняново).Така се каляваме всяка година и не ми боледуват( да чукна на дърво).
Те сигурно ще останат целия август там с баба си и дядо си, а ние ще се приберем , да оправяме по апартамента и на работа. Поне лятото е доста спокоен сезон във фирмата ни и няма да има много работа.
Купихме на Боко ново колело и 2 дни само караме и е много доволен, че досега беше с триколката и вече му стана малка.

# 82
  • Габрово
Мамо Ваня , радвам се да те "видя"отново. Колкото мога да видя от снимката в подписа ти Вики е станала разкошна принцеса  Simple Smile.

Мамо Веси, добре дошли в България. Желая ви приятни мигове!

Салис, Мишо също е фен на скейтборда. Той обаче го кара по корем. Ляга по цялата му дължина и се забутва с ръце  Mr. Green. Прилича на сърфист, който влиза в морето и хваща вълната.

Момичета, завиждам ви благородно, че сте организирали почивките си. Ние както винаги нищо не знаем. Аз от понеделник съм отново на работа, след 4 месечно прекъсване. Тъпата ни фирма имаше проблеми. И сега когато хората излизат в отпуски, ние работим #Cussing out. Дано поне ни платят!

# 83
  • Варна
Салис, Мишо също е фен на скейтборда. Той обаче го кара по корем. Ляга по цялата му дължина и се забутва с ръце  Mr. Green. Прилича на сърфист, който влиза в морето и хваща вълната.
Дай някоя снимка да го видим как "сърфира"  Joy , много се забавлявах с това  Grinning. Много са изобретателни дечковците  Peace.
ivap дано работодателите са коректни  Peace!

mama bube страхотно сте го измислили Simple Smile. Писах ти на ЛС за повече инфо относно Ахтопол Simple Smile.

# 84
  • София
Ivap, дано наистина са коректни работодателите ти, че без стимул, наистина трудно се работи.

Мама Веси как ли е сега на родна земя Grinning Кеф, почивка, ааааа Grinning

Еличка днес има рожден ден. Дано хвърля по едно око тук- пожелавам и всичко най-хубаво- здраве, щастие, късмет, обич от околните Grinning

Мамо бубе, добре сте планирали лятото Grinning

Ние имаме още два месеца до почивката на море, имам чувството, че е цяла вечност... То пък каква ли почивка ще е с двамата Mr. Green

# 85
  • София
Добре дошла по родните места  на мама Веси! Да си изкара една незабравима лятна ваканция и наистина да си почине( като има баба си е друго).
Чара , то самата смяна на еженевната обстановка те зарежда, иначе почивки няма- с 2 момчета е  трудна работа... Laughing
Но ние не сме спирали да ходим на море и с двамата.Първата година Боко беше на 4 месеца , като заминахме , но...с баба - да помага за двете внучета! Ама си прекарахме спокойно и приятно почивката. Но почивахме 2 години при брат ми в Бургас и разполагах с всички удобства за готвене, пране и т.н...
Само дето брат ми все се командироваше към София , когато идехме , щото му идваше в повче детската врява... Joy
Боко още ходи на градина и добре ,че имат сенчеста част на дворА ДА ИГРАЯТ..ИНАЧЕ НЕ МИ СЕ МИСЛИ В ТАЗИ ЖЕГА...

iVAP, аз съм си патила от некоректни работодатели( даже ги осъдих за неплатени заплати) и сега съм много мнителни и гледам да разуча възможно най-много информация за работодател преди на постъпя на работа.След майчинството и аз си смених работата и съм много доволна.Определено за сега ( вече 1,6 г) са много коректни и нямам проблем с  плащене, отпуски, болнични и т.н.
Ако можеш , потърси си нова работа, веднъж започнали проблемите не минават току- така. Поне тук в София има глад за качествени кадри и все повече работодателите се стремят да привлекат с подходящи средства тези специалисти.

# 86
  • Габрово
Цитат на: mama bube
iVAP, аз съм си патила от некоректни работодатели( даже ги осъдих за неплатени заплати) и сега съм много мнителни и гледам да разуча възможно най-много информация за работодател преди на постъпя на работа.След майчинството и аз си смених работата и съм много доволна.Определено за сега ( вече 1,6 г) са много коректни и нямам проблем с  плащене, отпуски, болнични и т.н.
Ако можеш , потърси си нова работа, веднъж започнали проблемите не минават току- така. Поне тук в София има глад за качествени кадри и все повече работодателите се стремят да привлекат с подходящи средства тези специалисти.

Откакто заочнах тази работа и видях какви са нещата съм все в процес на търсене на нова работа. И аз като теб си имам вече обица на ухото и първо проверявам фирмата още преди дори да кандидатствам там. За съжаление още не съм попаднала на нищо подходящо.
Лошото е че когато чуят, че съм с малко дете работодателите се плашат. Имах случай в който ме питаха уж шеговито "Често ли боледува детето ви?" Обяснявам им, че ще намеря кой да го гледа и т.н. ама...
Но не се ядосвам, явно такива работодатели не заслужават да се работи за тях, щом не уважават майчинството!

# 87
Здравейте,момичета!
Как я карате в тези жеги?Боби вече не е на ясла и по цял ден е навън - къде с мен,къде с баба и дядо. Обаче напоследък е много зле с яденето - много малко яде.Как са вашите дечица с яденето?
Мамо Веси,добре дошла в Бг и страхотно прекарване.
Ivap,това е много неприятно,но ако видиш,че не са коректни,по-добре търси друга работа,защото така само ще си късаш нервите.
Мамо Бубе,браво на вас - как се решихте да тръгнете на почивка с бебе на 4 месеца - герои сте. Simple Smile Аз отсега се чудя как ще се усмиряваме на морето,че Боби е като стрела,понякога чак нямам време да реагирам  Laughing.

# 88
Здравеите и от нас!Ето ме на линиа приспах цялата къща и сега е моет спокоиствие!
Ivap напялно ти ся4уствам.Наистина 4овек трябва да е щастлив на работното си място ина4 не става.Тук при нас това е хубавото 4е каквото си изработиш независимо по каква при4на напускаш винаги ти го плащат.Е за тованещо доста са помислили с тяхните закони.
Мама а Бобо и ние запо4нахме да ядем по малко,но не се притеснявам знам 4е е от жегите.А ко яде плодове и зелен4ици е добре....А с вазраста моита госпожица става доста капризна с яденето,но а сметка на това си хапва месце пове4е и от баткото WinkСамо моя апетит расте!А така ми се иска да смъкна няколко килограм4ета само 3-4......
И аз така го 4акам този юли месец 4е да си по4инем малко........
Ама и при нас големи жеги не се живее!

# 89
  • София
[Мамо Бубе,браво на вас - как се решихте да тръгнете на почивка с бебе на 4 месеца - герои сте. Simple Smile Аз отсега се чудя как ще се усмиряваме на морето,че Боби е като стрела,понякога чак нямам време да реагирам  Laughing.
[/quote]

..е с баба е лесно , при това детска учителка! Laughing
А и двете ми момчета са спокойни и кротки деца, рядко ми се е налагало да тичам или да викам навън след тях. И с двамата целогодишно си пием кафе по заведенията през уикендите и те си играят на масата( винаги нося дребни играчки- моторчета, човечета, колички) без да ни безпокоят .А като гледам по другите маси какво настава  с деца... #Crazy
Винаги избираме места подходящи за тях, хем да си играя , хем да не пречат на околните и на нас.И ние имаме нужда от почивка и едно семейство все пак трябва да си организира живота така, че да няма лишения от почивки и други мероприятия, само защото е с деца вече. Досега успяваме да постигнем този баланс с голямата помощ на баба и дядо.Но винаги почиваме заедно с децата си и поне засега не мога да си представя да отида на море без тях. Но сега вече са големи и си ходим само четиримата без баба.

Ivap, наистина такива работодатели не заслужават да се работи при тях, те не те оценяват като човек и специалист, а като слуга, които няма лични ангажименти и проблеми....
В настоящата ми работа чак след като постъпих , прекия ми шеф ме попита колко са ми големи децата( все пак пише в CV) и сподели,че и той има малко дете. Никога досега не са ми направили, проблем ,че се налага да отсъствам или да закъснея , щом ми се налага за децата, но и аз съм коректна и гледам да не е прекалено често и си върша съвестно и отговорно работата.
Ivap, ти икономист ли си?

Общи условия

Активация на акаунт