Великобритания - тема 16-та, сладка и лятна

• 22 513
  • 301
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте, мами. Извинявам се, че се намесвам в темичката, но искам да ви питам кое мляко бихте ми препоръчали за моята дъщеричка. Тя е на 11 месеца. Сега сме на SMA gold. Но го дават до 1 годинка. Двоумя се между SMA progress и Cow & Gate Next Steps.
Благодаря ви предварително.

# 211
Kukuruku:
Ето за здравния ти въпрос:
http://www.direct.gov.uk/en/HealthAndWellBeing/HealthServices/Pr … ervices/index.htm
http://www.direct.gov.uk/en/YoungPeople/HealthAndRelationships/H … hcare/DG_10031481

Ето за детските; зависи от това на каква виза си, тези които са "immigration control, with no recourse to public funds" нямат право на детски:
http://www.hmrc.gov.uk/childbenefit/who-qualifies.htm

===============
Джули: наистина няма значение. След една годинка направо можеш пълномаслено прясно мляко да даваш, изобщо не трябва да е АМ.

# 212
  • Italia
Предварително се извинявам,4е ви занимавам с проблемите си, НО понеже действието се развива донякъде в Кралството си позволявам да ви поискам съвет.  Rolling Eyes
Та зна4и,на 20ти май си поръ4вам от ето този сайт http://www.twoleftfeet.co.uk/ бъги на Jane'. Доста рових преди да се спра на сайта и понеже ми се видя доста добре направен реШих да е от него. При поръ4ката, до снимката на бъгито пиШеШе доставка в рамките на 7_10 дни.
Естествено, купувайки от 4ужбина си плаЩам допълнителна сума за доставката,тотала на сумата ми го удържат от сметката на 21ви май и аз запо4вам блаженно да 4акам да си полу4а коли4ката. Да,ама не. Минават две седмици,стават 20 дена,ниЩо. Междувременно понеже фирмата реШава да си ъпгрейдва телефонните линии не мога дори да им се обадя и по4вам да пиШа имейли за да ги питам какво става.Отговарят ми,4е 4акат отговор от достав4ика им и ,4е Ще ме уведомят на имейладреса ми кога Ще ми доставят стоката. Два пъти полу4авам този отговор.Мецдувременно минава оЩе време.Успявам да се свържа и по телефона и моми4ето отсреЩа ми взима номера на поръ4ката и обеЩава,4е някой Ще се свърже с мен за да ме информира какво става. Пак ниЩо. В сайта им про4етох,4е срока за доставка е до 28 работни дни.В моя слу4ай са минали ве4е 36 работни дни и все оЩе ниЩо.
Посъветвайте ме какво да правя? Как бихте процедирали вие в такъв слу4ай? Не о4аквах,4е може да ми се слу4и такова неЩо. Поръ4вала съм доста неЩа от Интернет и такива проблеми не съм имала.Ако господата ми бяха по наблизи4ко тук в Италия аз си знам как Щях да се оправя с тях,но понеже въпросният сайт и магазин са в Кралството не знам как да процедирам. Thinking Писна ми да пиШа имейли и да полу4авам все съЩия отговор "We are currently awaiting confirmation from our supplier as to the next delivery of your product(s) and will advise once known.

We will of course confirm despatch via email and apologise for this delay."  Close

Благодаря ви предварително   bouquet

# 213
mcdirock  пиши ми на лични с даните на поръчката и другите неща и аз утре ще ги насмета вместо теб Peace да видим на мен какво ще ми кажат.Между другото за този сайт не съм чела хубави мнения за доставките им.Аз гледах за количка но се отказах да копувам от там.

# 214
miravmbd - Кое е това ХМ (на мен нищо не ми говори Embarassed), то и другите дето си посочила са ми непознати, но поне в последния видях че има "едно, друго" KidsQ не можах да го намеря онлаин. Аз лично нямам нищо против униформата, имам много против обаче ниското качество , което се предлага тук.  Гледала съм само в нашия град, и самоо в Уолмарт не съм ходила - всички останали департмент магазини съм обиколила, включително и mothercare.
За малкото ще поръчвам онлайн от Щатите, но голямото ми е проблем, защото ТРЯБВА да купуваме от John Lewis, където е "бомба паднала, както и в магазина, така и на сайта им. Те бяха едни от тези, които цитирах с по 2 или 3 бройки от даден размер. Нито в магазина, нито на сайта имат PE Kit, откъде тогава да го намеря с тези сребърни кантове, че на всичко сребърен кант имало.
Това, което видях, бяха анцузи и фанели, които преди 25 години някой в клас носеше по неволя. Ако ще са такива като материя и тези с кантовете, не ми се мисли. Изкуственяци, дето като се изпоти детето всичко ще се полепи по тялото му!
debenhams, секцията с уч. униформи същата мъка - изкуственяци, смотани модели, и отново ниско качество на изработка.
По-голям град до нас е Лондон, там ли да ходя за униформа? То май точно като по соц. времето в БГ, така и тогава ходехме до "града" за престилката, щото на село нямаше.

Мери, аз само от George (уолмарт) не съм купувала униформи, може би защото винаги съм правела аналогия с амер. магазин, но съм купувала панталони за сина и от Теско (на които повечето неща са им като на амер. Таргет). Буквално всички (от теско, до debenhams) ги поставям под един знаменател за униформите!
Ние загубени не сме имали, но това не значи, че не сме сменили над 10 панталона за годината. Пуловерите с емблема, дето ги продаваха от у-ще успяха да изпосъсипят по 4-5 блузи, докато спре да пада онзи отвратителен мъх, но пък и пуловерите придобиха вид 3та употреба. добре, че не са задължителни, а пожелателни емблемите на у-щето, стига да е "униформено" детето. За миналата година само се каних, но тази май ще трябва да сканирам и обработя една емблема и да я избродирам по блузите. за новото у-ще на сина ще трябва да чакаме "около месец" за да ни я пратят по пощата - няма наличност в магазина! Направо приказка!
Панталони взех от John Lewis, извадих късмет че имаше неговия размер, та взех 2, с надеждата поне един от тях да му става в първата седмица, две.
Вратовръзки и сме до там. Същият ден купихме костюм от John Lewis, на които сакото му стоеше прекрасно, а ученическото сако същата мярка, му стоеше по-грозно от чувал ако му бях наденала.

# 215
  • Bristol
mcdirock, много неприятна история  Rolling Eyes Дано aniji успее да ти помогне. Ние ако видим че нещо не го доставят навреме, директно си прибираме парите обратно и не се занимаваме повече с доставчика.
AG, примири се с факта, че качествено няма да видиш. Масово децата съсипват и губят униформи, ти си късметлийка  Grinning Малко са родителите, които биха дали много пари за униформа, а качеството повишава цената  Money Ти добре ме успокои за John Lewis, аз си мислех, че отивам и си купувам всичко от там, до сега само един пуловер техен сме имали и съм много доволна. Преодолей антипатиите си към George, ASDA, знам че в Щатите не ги долюбвате. В момента при нас има ново зареждане и панталоните са всякакви размери, но от там само панталони и ризи купувам. Мисля с РЕ кита ще имаш проблем  Thinking Аз и на футболните екипи се нервя, струват ми се голям изкуственяк и боклук за тези цени. Мъжът ми обаче твърди, че били специална материя  newsm78 Вече така се успокоявам, това не е найлон, а специална "дишаща" материя  Twisted Evil

# 216
Ето да прочетете малко мнения за "Two left feet"и дано не сте се опарили с тях.
http://www.reviewcentre.com/reviews89234.html

# 217
mcdirock, съжалявам за случилото се, но не съм изненадана. Надявам се си платили с кредитна карта, аз на твое място си искам парите обратно и изобщо не бих се занимавала да им чакам отговорите.
Ние на няколко пъти поръчвахме от интернет тук и се отказахме. След като ти вземат парите, не можеш да ги намериш дори и на платените им телефони.

----

Merry, аз съм се примирила, че тук качество не бих намерила (за униформите специално), каквото мога ще поръчам от Щатите.  
Уолмарт е недолюбвана, не заради друго, а защото където иде и съсипва дребния бизнес, както и че използва детски труд в третия свят, но не и заради качеството, което предлага.
Качеството на стоките предлагани там, не е по-различно от това на macy's например. Друг въпрос е асортимента, който тук е силно ограничен, ама много ограничен, и то не само в ASDA. Може и да не съм права, но сегашното ми мнение, е че англичаните търговия не знаят да правят!
Имат вкусни ягоди, по-близо е до БГ ... ( правя си списък  Simple Smile )
връщам се да добавя за футболните, скъпи са наистина, ама мъж ти е прав за материята (облечи една тениска и потичай с нея), та не ти остава нищо друго, освен да се примириш Simple Smile

# 218
  • Italia
Лелеееее,моми4ета,втресе ме. Sick Ама и аз съм един карък,от толкова ровене да попадна на най_големите моШеници  #Crazy Според вас зна4и да си искам обратно парите и да не се занимавам пове4е с тях,така ли ? (платила съм с кредит карта ) Thinking

# 219
  • Bristol
AG, спри да сравняваш с Щатите и ще видиш повече плюсове  Laughing Не само стоките са повече там, но и цените са къде, къде по-народни. За къщите и улиците няма да говоря. Но тук все пак е Европа, няма пространство, цените са високи, явно и консумацията е по-ниска. Може би това е причина разфасовките и асортиментът по магазините да са по-малки  newsm78
Абе, не знам за тази дишаща материя, но на сина от Щатите му взехме баскетболен екип, като го пипнеш усещаш, че е памук. От тук екипите му са този тип "дишащ найлон". Чудя се, защо  Thinking
Аз съм останала с впечатлението, че ASDA е с репутация на магазин за бедняци в Щатите, а там сякаш е важно да покажеш, че не си такъв  Crazy Но това все пак е впечатление от кратък престой като турист, много вероятно да е грешно  Embarassed
mcdirock, изчакай да видиш aniji дали ще се свърже с тях и какво ще й кажат, но все пак се подготви, че може и да не получиш количка от там  Rolling Eyes

# 220
  • Italia
А този сайт http://www.babyzoop.co.uk/janepro/energystroller.html според вас по "4итав" ли е  newsm78 Ако онези от twoleftfeet ми изиграят номер да взема пък да поръ4ам оттук. newsm78

# 221
Званя от 9 часа тази сутрин и дава постояно заето.Пращай им имеил че си искаш парите и не се занимавай с тях повече.Аз пак ще звъня днес и утре дано да се свържа с някой. Peace

# 222
  • Italia
Успях да говоря с тях, след като стоях в продължение на 32 минути да 4акам да се освободи някой от адвайзърите им  Twisted Evil
Накрая говорих с едно девой4е,което ме изслуШа лЮбезно,сложи ме on hold за оЩе 10тина минути и накрая ми обясни смутено,4е 4акали от фабриката да им пратят стоката  ooooh! и,4е не можела да ми даде никаква то4на дата относно доставката  Crazy
Сега отивам да видя какъв е мейла за отказване на поръ4ките и Господ да ми е на помоЩ  Praynig дано да ми върнат парите ,4е след това което про4етох в линка дето го пусна Аниджи по4вам сериозно да се притеснявам да не пия една студена вода. Sick

А къде бих могла да видя някакъв фиидбек за този сайт http://www.babyzoop.co.uk/janepro/energystroller.html  newsm78 Да не взема да се набутам отново  Confused

# 223
  • Italia
Пратих им меил за отказване на поръ4ката и питане кога бих могла да си полу4а обратно парите и сега Ще гледам сейр.
Мисля да пробвам да поръ4ам от бейбузуп_а. В сайта им про4етох положителни фиидбеци,дано не са фалШиви  newsm78
Оба4е в сайта им ми дава тарифа за доставка в Европа а пък на друго място про4етох,4е май не доставят извън Кралството.  newsm78 Ще полудея ве4е  Crazy

Последна редакция: ср, 09 юли 2008, 18:20 от mcdirock

# 224
Друзя, чушкопеци няма в тази държава! Тази ракия във фризера как ще се пие ?  Тъкмо си намерих качествен чушко/краставицо/домато-съплайър и  сложих семейството на селско-манджена диета(въпреки опитите за протест).
А и есен иде,аз лютеници ще правя! Това на нищо не прилича!

АГ ,вдигай фамилията и в Хародс. Ако не харесаш униформи поне за някой чифт чепици на Чу или Диор можеш да похарчиш.В годишен сейл били,чувам.

mcdirock , e-bay!

Общи условия

Активация на акаунт