Мамо АПРИЛчето си ти гушни и всички тревоги забрави

• 11 334
  • 288
  •   1
Отговори
# 150
ЧЕСТИТ 33-ти РОЖДЕН ДЕН НА МАРИНИ!     newsm59  bouquet  bouquet  bouquet
Бъди много щастлива, здрава и нека само положителни емоции изпълват дните ти!

Хриси, дано Кико се оправи бързо! Надявам се и Валентин да е напълно здравичък (все още ни мъчи хрема), че не ми се пропуска ГОЛЯМАТА АПРИЛСКА СРЕЩА.
Кажете как давате храната от детската кухня? Мия на обяд изяжда основното с малко от десерта, след обяд има закуска - крем или плодово пюре, вечер изяжда супата.
И ние сме така, само че десерта го давам за следобедна закуска, а на обяд давам малко плодово пюре заедно с основното.

# 151
  • София
Честит рожден ден, Марини  Tada .
Аз все още давам АМ- за вечеря около 270 мл.
Иначе детската кухня я яде на два пъти- разделенд между обеда и третото хранене (към 17,30-18,00).

# 152
  • София
Marini, ЧЕСТИТ ПРАЗНИК, много щастие, радост и късмет ти желая! Hug

За Авент, и аз мисля като smooth, ползвах им помпата и ми вършеше работа, въпреки скърцането, но нямам база за сравнение с други помпи. Обаче останалите им продукти са под всякаква критика! Ужасно некачествени, с неоправдани цени. Шишетата им текат, силиконовите им зърна ми разраниха гърдите, вместо да ги предпазят, а чашките за съхранение на кърма се издраскаха и оцветиха още първия път, в който сложих в тях пюре, същото се отнася и за лъжичката. Сега им ползвам само залъгалките, въпреки че силиконът е ужасно твърд, но просто са единствените залъгалки на пазара, за които не трябва да купувам кутийки допълнително. Чико имат една серия по две залъгалки в опаковка, но пак само едната има капачка.

Не знаех за продуктите на Нестле, добре че Калини няма алергии, в момента е на Джуниър... в тая връзка докога да давам АМ? И откога мога да започна да й давам истинско мляко? Тя все още сутрин и вечер е на АМ. То всъщност май вече не се води АМ, а пълноценно мляко, каквото и да значи това. Rolling Eyes

По повод млякото, да споделя нещо, което преди малко свеки забеляза, докато правеше таратор. Става дума за мляко Верея 2,9%, което докато разбърквала с лъжица, забелязала, че се точи и провлачва като боза или мед! Помислих си, че то просто така си се държи млякото, но като отворихме една кофичка Бор-Чвор, изглеждаше по съвсем друг начин. То и за Бор-Чвор четох, че слагали желатин в него, вече не знам какво е хубаво да се дава на детето. Май трябва пак да нагледам Черния списък, но то кое ли остана вън от него? Rolling Eyes

# 153
Илит -къде има такъв списък на кис.млека? Аз преди бях попаднала някъде на такива проучвания всяка марка  какво точно съдържа,но не помня вече къде беше..

# 154
  • София
Еми, не беше списък на млека, а линк към черен списък на продукти, който веднъж Патето беше дала, но не обърнах внимание в кой форум е. Иначе ето какво открих като Сравнителен тест на млеката.

# 155
  • Beyond the Frontiers
  Марини 

Киселото мляко е любима храна на Борис, по всяко време го яде, че и хитар, ако му дам бисквити с мляко от купичка не иска, като се направя, че взимам от кофичката с кисело мляко яде  eat Аптамил давам след обяд 150 мл и вечер пак толкова, естествено ядем допълнително и плодово пюре и каша вечер. Купувам мляко Родопея или На баба, нямам идея дали имат нишесте вътре - сигурно, просто на вкус най-ми харесват.

# 156
Марини, честит рожден ден! Пожелавам ти много здраве, късмет и любов ! Нека те обграждат само положителни емоции ! bouquet   Gift newsm24
Кисело мляко - в къщи ядем само Данон и такова давам на Мая, даже понякога и давам Данонино
Blush

Последна редакция: чт, 22 май 2008, 20:51 от Stra4iatela

# 157

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА МАРИНИ И СТРАЧИ! МИЛИ МОМИЧЕТА, БЪДЕТЕ ЗДРАВИ, ЩЕСТЛИВИ, ОБИЧАНИ МАЙКИ И ОБОЖАВАНИ ЖЕНИ!!!

# 158
Здравейте,момичета!
Марини,честит рожден ден!Желая ти успешна операция,много здраве и любов,разбира се(сигурна съм,че си я имаш и ти пожелавам да я задържиш "докато смъртта ви раздели"  Heart Eyes

Марини,дано Т да е от зъбки и да я смъквате бързо!

За къпането-ние сме като Алекси.Алекс в коритото до мен се плацика,а аз се къпя на спокойствие.

Све,ама голяма история с този телефон,Дано мъжо да се навие по-скоро да мръдне дивана. Crazy

Smooth,Илит,и аз не съм доволна от продуктите на Авент(освен от залъгалките).Колекторите за кърма ги използвах за съхранение на пюрета,но още с първото се ожветиха.Шишетата страшно бързо се захабяват,въпреки че в началото ги използвах само за вода.От помпата за кърма нямам наблюдения.

Неци,много мил дядо,наистина.В днешно време рядко се срещат такива хора. Hug

За Snow-Anna-нещо лошо ли се е случло с детенцето и?Аз разбрах,че е със симптомите на Кики,но защо Ламичката иска сметка?  Rolling Eyes

Зазу,гледам от скоро пак си Дюканка.Успех!  Hug

Илит,ето я темата .От Готварският е.

За АМ и кисело мляко- вечер давам на Алекс по около 100 гр АМ.Кисело мляко му правя с бисквитки.Мисля,че до около 3 год.възраст се дава АМ.Това е най-добрият вариант,но много деца го отказват по-рано.Но моето мнение е,че щом го пият няма основание да се спира.  Peace

И като заговоирх за мляко...Много ми е тъжно,но мисля,че Алекс се отбива  Cry Вечер суче по 2-3 мин и то много вяло,следобяд за приспиване само-по-малко от минута,само сутрин си е както трябва.Затова започнах да му давам и АМ,защото изобщо не може да покрие тези 500 мл,които му се полагат за деня само с кърма  Cry

# 159
  • София
Пате, аз не съм преставала да бъда, просто не мога да устискам на режима и правя нарушения, а после се стягам и така  Crazy

# 160
  • Чехия
Марини,Честит Рожден Ден, с най-сърдечно пожелание.

psm, честито християнче..много красива църква.  bouquet

# 161
  • В красивите ми сбъднати мечти!
  bouquetМАРИНИ ЧРД!!! Пожелай  си нещо и приеми ,че аз съм ти го казала!  bouquet

Момичета , нямате си представа колко хубаво си изкарахме снощи!!
Фотосите до някъде са уловили настроението. Голям смях падна в коридора , докато се опитвах да наглася Ели и Мая една до друга седнали или прави/без значение/ , само да не  мърдат поне 5 секуннди - е не успях въпреки 10-е ми опита. Направо със Страчката сме се смяли със сълзи и тогава спонтанно от мен излезе репликата " боже Страчуно, какво правят хората с близнаци?"

Све, гледката от нас наистина е невероятна - три от стаите ми гледат на юг /това което се вижда на снимките/ , като в центъра на панорамата ни е храма Ал. Невски. Както обичам да се шегувам , че е строен за добра гледка на нашият блок, дори се отразява в огромното ми огледало в коридора. Ние живеем на 10-ина мин. пеша от него.Панорамата ни е 30километра , като завършва с Витоша по цялата и дължина. Ето 4-ри снимки от нашата панорама http://elisasho.multiply.com/photos/album/17#8 нас в по хубаво време. Първите две са цинтрално като погледнеш, третата е поглед наляво, а четвъртата - поглед надясно.

# 162
призив към софийските мами: имате ли възможност да намерите място където изработват табелки с надпис. TanyaSSK на няколко пъти е ходила в едно ателие във Варна, но винаги е било заключено, явно не работи. Мисля, че тези табелки се правят бързо и не са толкова скъпи  newsm78 Тъкмо мамите, които не са дали парички за дръвчетата, а имат желание, могат да се включат сега. На табелката може да изпише "Априлчета 2007г." и евентуално датата на засаждане на дръвчетата и вида им.
Благодаря ви предварително!

мляко-Томи пие при всички положения над 500 мл. кърма, ако не и повече, сутрин млечна каша на Милупа, доста често следобед и от готовите йогурти /макар, че не му се нравят много/. Няколко пъти е ял и плодови млека на Данонино. Купешко мляко не съм му давала, но то е силно казано "мляко". Ако питате мен истината е в домашното подквасено мляко от позната крава. В Смолян Томи яде такова и не мога да ви опиша с какво удоволствие го излапа /което не е присъщо за него/.
В тази връзка от кога може да се дава пълномаслено домашно мляко? Аз мисля от зимата да почна да му подквасвам. По-добре от нишестените млека на пазара.
Не разбирам много от АМ, но нали има и до 3 г. /полуадаптирано №3/, което ако питате мен отново е маркетинг на фирмите. Мисля , че чак до 3 г. АМ .......нещо не се връзва.

Патенце, съжалявам да го чуя! Вечер и през деня не иска ли да суче? Да не е стачка? Опитай да не му даваш АМ вечер, да видиш дали ще суче. А кърма имаш ли достатъчно?
Томи през деня също не се сеща, но стане ли време за сън-следобеден или нощен не заспива без цицка. А и през ноща си го кърмя, дори при най-малкото мрънкане.......и ако ме питате май го правя за мое успокоение, не че той иска. Как ще се отбия аз, не знам Joy

# 163
  • БГ
привет от нас Hug
докато ви изчета  Whistling
моля за сметката за дръвчетата някой да ми я пусне на лс, уж я записах, ама я изгубих ooooh!
за лятната почивка-дайте идеи на море някъде ,къде ще ходите ,че аз се чудя,и трябва да  направя план,че мъжо не е по тази част.
ние пием мляко  сутрин малко и вечер .ще започвам д ай давам Фрисо3.
много хубави снимки,досега разглеждах Peace
спокойна нощ от нас  bouquet

# 164
За табелки - със сигурност ще могат в Билборд принт, само че аз нямам никакво време напоследък  Sad ... Намират се в НДК, в един страничен вход, който реши, мога да му обесня. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт