Със слънчеви усмивки МАЙчета навършват две годинки!

• 16 782
  • 293
  •   1
Отговори
# 270
Миличката Тери, дано да се оправи и не е нещо сериозно!  Praynig  Тези вируси са много гадни, упорити и направо отвратителни, могат да те повторят няколко пъти, ако не са излекувани докрай.
Сетих се, че преди няколко дена една колежка пак с малко дете ми разкава за някаква схема при Температура и беше много очудена, че не я знам (аз също, като се мисля за доста просветена  Joy). Значи схемата е сладната: първо се приема Нурофен, след 2 часа Панадол, след 2 часа ампула течен аналгин 3 мл (малка), след 2 часа Панадол, след 2 часа Нурофен. Всичко е през 2часа. Ако до 2 дена не спадне Т - явно няма да мине без доктор и АБ. Каза ми, че била много популярна, нейното педи и я е препоръчало за бързо реагиране при вируси и настинки, има локига, защото Панадола се взима през 4 часа, а Нурофена през 8 часа - по принцип, а по тази схема се редуват и се атакува по-силно. Аз лично не съм я прилага, защото я научих скоро и дай Боже да не ми се налага, а и на никой друг, но все пак си е полезна информация.
Люси, радвам се че те развеселих, дано и Тери свали Т и те зарадва с някоя пакост!

# 271
  • София
bubilina, няма ли да се натовари организма така предвид учестения прием...... просто разсъждавам Thinking

трябва да се пита лекар как точно да се прилага, ако се стигне до там... не дай Боже!

за тери: голяма прегръдка Hug Hug Hug

# 272
  • София
като не ми дава да трия дублирания постинг....ето ви една снимка  Mr. Green

http://s100.photobucket.com/albums/m3/vaniliaice/?action=view&am … rent=DSC00244.jpg

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 16:21 от ва ни ла

# 273
bubilina, няма ли да се натовари организма така предвид учестения прием...... просто разсъждавам Thinking

трябва да се пита лекар как точно да се прилага, ако се стигне до там... не дай Боже!

Както писах тази схема и я е казал нейния педиатър за бързо реагиране, и точно това е принципа на застъпване, а иначе Нурофена си се приема както си е по рецепта през 8 часа, а Панадола - през 4 часа.  Тя казва, че я прилага успешно и наистина има бърз ефект при вирусите и така отъпвават АБ, нейното детенце е с 2 години по-голямо от наште и ходи на детска градина. Аз също съм се наканила да се консултирам с нашта педка за тази схема, но дано не ми се налага  Praynig!

# 274
  • Русе
   Привет, мами!
   Да докладвам за първия ни ден на ясла:
   Сутринта мина почти добре. Дарито си поплака, защото я събудих в необичайно ранен за нея час - 7. После се успокои и стигнахме без проблем до яслата - тя е през един блок от нас. Там също не плака, хвана сестрата за ръка и си влезе в групата. На обяд обаче, се показа разплакана на вратата с по една кукла във всяка ръка и не искаше да си тръгва! Сутринта отказала да яде(тя и у нас не иска), но на обяд си изяла всичко! И това е за днешния ден.
   Сега я приспах доста трудно, явно е развълнувана, надявам се скоро да се успокои.
   Люси, изпращам ви много  Hug! Дано Тери бързо да пребори тази Т!

# 275
Бубилина, моята педиатърка я прилага тази схема на Ивко и вече два пъти сме се спасявали от АБ. Само че тя ми я пише през 3 часов интервал и без течния аналгин че е много силен. Така сме смъквали температура от 40 градуса и се разминаваме с болестта. Но и аз не съм убедена че не се натоварва организма. Имах и голямо доверие на частната педка, но като ми изписа антибиотичен спрей и вече съм се зарекла да не ходя при нея.
Люси, как ми се иска Тери да е здравичка и вече да не ви застигат болести! През този курс на лечение дава ли АБ? Ако, да, въпреки него ли вдигна пак температурата!? Опитахте ли да лекувате с хомеопатия и да повишите имунитета и!? Дано да намерите добър хомеопат, който да погледне сериозно върху състоянието на Тери и да и се закрепи имунната система!  

# 276
  • Плевен
Благодаря ви за подкрепата! Hug

Заявих, че този път не искам да й давам АБ.
Относно температурата ще ви копирам нещо, което се старая да спазвам:
"ТЕМПЕРАТУРА
Стандарти- при деца реактивността е по- изразена и границата от която може да се започне със свалянето на температура е 40°, при възрастни- 39,5° (американски стандарт. За Европа 0.5°С надолу)
При повишена температура най - добре е да не се понижава, защото това активира фагоцитозата. При 38,5 градуса по С тялото образува 20 Х повече фагоцити, които са по- пъргави и агресивни. Високата температура директно убива патогенните бактерии и вируси или потиска развитието им. Освен това е една отлична противотуморна профилактика. Обратно- антипиретиците и антибиотиците на фона на вирусно заболяване носят риск от отключване на различни автоимунни процеси и дори може да предизвикат туморен растеж.
При риск от гърч (деца до 2 год.), при възрастни пациенти, изтощени болни и пр., по- добре е преди да се използват синтетични средства да се използват билки. "

Ако температурата е под 39 градуса не давам антипиретици и пробвам хомеопатия и билки - това е от март-април насам. Намерихме според мен много добър лекар хомеопат и силно вярвам, че ще ни помогне да се измъкнем от тези болести. Само последния път ме достраша да не й дам АБ и й дадох, с негово знание разбира се. Ходя и при нашата лична, която също се е запалила по Хомеопатията, но е с малко опит засега. Взаимно се надявам да се справим.
И така...

# 277
  • Варна
Люси  Hug Hug Hug
Дано ви е за последно и още утре да сте като нови!!!  Praynig Hug

# 278
Люси, много прегръдки и целувки на Тери и дано е нещо временно и да се видим вече в Емен! Hug Hug Hug

# 279
  • София
Дано Тери да свали трайно температурата и мама да се успокои! Praynig
А по спомени от листовката на панадола интервалът, на който се дава е 8 часа, най-често през 6, тоест не може да се дава повече от 3 - 4 пъти на денонощие. Интервал от 4 часа е прекалено малък. А схемата, която са ми казвали двама лекари е редуване на панадол и нурофен през четири часа и то само ако температурата е не по-ниска от 38,5 Peace
Честит рожден ден на патерица на Мариса! Да е все така музикална и весела!
Евала на майсторкиет сладкарки, взех че разгледах албума на Пепита с произведенията и се шашнах направо. Браво!

# 280
здравейте Simple Smile
Моята лекарка ми беше казала относно Панадола и Нурофена-когато имахме 40 градуса-значи Панадол на 4 часа,а на всеки 2- Нурофен.И нямахме проблеми.Но кгато се вдигнеше много Т разреждах вода с оцет и с една кърпичка на пишлето и за 10 мин му я правех 38.

# 281
  • София

.......взех че разгледах албума на Пепита с произведенията и се шашнах направо. Браво!

и аз така  Crazy smile3501

люси, верни неща си цитирала.... високата Т не трябва винаги да се приема за опасна... скоро тери да изгради силен имунитет след всичко прекарано! Praynig

# 282
Миличката Тери  Hug Така се надявах да се видим с моята приятелка... Дано да се справите с тези болести вече  Heart Eyes Изпращам ви цялата си положителна енергия!!!
Нашия тати днес ми съобщи, че няма да може да се освободи утре по-рано от 19 часа и може би ще тръгнем в събота... А така ми се идваше в петък... Ще ни изгори капарото, но нищо...
Важното е че ще дойдем все някога...

По темите:
Марти яде всичко и по всяко време. Вчера яде близалка с краставица... Циганско бакърче  Laughing
Все още сме с памперс, но ако го питам настойчиво казва като има пиш... Само навън не му се е случвало да каже.
И аз много се кефя на сладкарките!!! Поздравявам ви момичета - страшни сте!!!

Нашата мома англичанка ни е оставила малко в отпуск  Wink Отиде при майка си... Но скоро ще имаме включване отново...
Това е засега от нас... Сетих се нещо - ако някой има възможност да ни закара двамата с Марти до Емен по-рано, да се обади... А татито ще дойде по-късно вечерта... Това ми дойде като идея сега...

# 283
 Sick Ей такава съм зелена от яд,че пак не мога да дойда.Ама какво да се прави,дано и мен ме огрее някой ден.А вие да си изкарате страхотно-с послушни дечица,хубаво време и мноооооого снимки!

Елла оздравя бързо-за два дни,слава Богу!И мен ме притесняваше идеята с антибиотик,добре че се оправи от самосебе си.Дано и Тери така се справи с гадните вируси!

Не можах да се върна назад в темичката и още не съм видяла снимките,но пък прочетох всичко от последните две странички.

Кате,евала на твоето пораснало момче,ние сега тепърва започваме обучението с памперс.Но най-важното за мен е,че яде и се облича и обува сама/само бодито е проблем/,много ще помогне като се роди бебето.Свекърва ми каза,че ще дойде за малко отначало,притеснено ми е малко,но пък няма да мога да разчитам на Петър,така че сигурно ще е голяма помощ.Още не сме купили нищо,уж вися по цял ден в интернет,а нещо не ми върви.Поне запазените дрехи на Елла трябва да смъкнем от тавана,че ако тръгне да се ражда по-рано,голям майтап ще е.Твърде рано е още,но ми е неспокойно на душата,не знам защо.

Ани,аз бих издивяла!Тази жена какви представи има за децата?Елла има дни,когато не иска да яде почти нищо и такива,в които си хапва добре.Не я следя,отслабнала е напоследък видимо,ама защото си губи бебешкия облик.Нали е жизнена,друго не ме интересува.

Даааа,чухме се с гаджето ние,ама какво очакваме-лапнали сме слушалките с Люба,а те децата сигурно са искали да си кажат някоя дума Thinking.

Аз българския че никога не мога да забравя,не мога,ама виж английския в най-скоро време ще е далечен спомен.Всичките ми приятелки са българки и като не работя...вече започвам да усещам,че ми е трудно да говоря свободно на английски,явно има значение средата.

И вместо да ви занимавам с глупости,отивам да лягам,че напоследък не мога да спя/щото ме е страх и чакам да стане светло,за да махна ключа петър да си отключи сутринта/.Ужасно страхлива съм,дано децата ми не приличат на мен.

Още веднъж ви желая страхотно изкарване,чакам ви с нетърпение да се върнете с торбата с разказите!

# 284
Добро утро!
Люси , това което си писала за температурата, че не трябва да се сваля и спомага за изгарянето на вируса и аз съм чела подобни статии и съм склонна да им вярвам. Все си казвам че следващия път ще направя точно така. Но вдигне ли Ивко температура и ми става притеснено и започвам процедури по свалянето и. Ох,болести! Дано не идват на никой на главата.
Люси, пиши как е Тери днес!

Общи условия

Активация на акаунт