Препоръка за невролог варна

• 232 433
  • 316
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте!
Имам причини да пиша ,като гост в тази тема. Запознат/а съм с невролозите във Варна!
Искам да изкажа възмущението си от д-р Ралчева,дипломиран и единствен детски невролог по здравна каса гр.Варна.
Към близо ,преди половин година обърка лечението на едно дете,и все още си прави опити,а състоянието му се влошава.
Милите родители са объркани и не всеки е до толкова просветен в медицината за да може да прецени кое е по доброто за детето му. Познавам доста такива родители и ми е тъжно за тях ,че ги маниполират! Sad
Според мен ,лекарят е специалиста ,който трябва да вземе правилното решение ,кое е най-доброто за всеки един пациент по отделно! Peace

Моля ви ,ако някой и за миг се усъмни от приложено лечение или мнение на въпросната лекарка да потърси 2ро мнение при специалист!
А за останалите варненските невролози едно голямо Благодаря!  bouquet

# 91
Здравейте!
Имам причини да пиша ,като гост в тази тема. Запознат/а съм с невролозите във Варна!
Искам да изкажа възмущението си от д-р Ралчева,дипломиран и единствен детски невролог по здравна каса гр.Варна.
Към близо ,преди половин година обърка лечението на едно дете,и все още си прави опити,а състоянието му се влошава.
Милите родители са объркани и не всеки е до толкова просветен в медицината за да може да прецени кое е по доброто за детето му. Познавам доста такива родители и ми е тъжно за тях ,че ги маниполират! Sad
Според мен ,лекарят е специалиста ,който трябва да вземе правилното решение ,кое е най-доброто за всеки един пациент по отделно! Peace

Моля ви ,ако някой и за миг се усъмни от приложено лечение или мнение на въпросната лекарка да потърси 2ро мнение при специалист!
А за останалите варненските невролози едно голямо Благодаря!  bouquet
Подкрепям това изказване напълно.Аз така направих -потърси друго мнение ,защото не става въпрос за едноседмично лечение с антибиотик все пак.Не знам дали съм била права или съм сгрешила ,но това ми диктуваше майчиното чувство. Peace

# 92
Здравей, Ради333 от личен опит ще ти препоръчам д-р Йолова защото ако не беше тя да препоръча каква точно рехабилитация трябва да се направи на дъщеря ми може би тя сега нямаше да ходи, но това стана реалност за мен.

# 93
Д-р Йолова приема в клиника ,,Надежда" на ул.,,ген.Колев" под аптека Санита!

# 94
Моля ви за информация за др Йолова-детски невролог,вече не е в клиника Надежда и от Терапията ми отговарят че нямат такава!Моля ви спешно ми пратете координати ако някой има!!!!!!!Става въпрос за Варна!

# 95
нананайна,виждам ,че си прочела личното ми съобщение към теб ,но наистина не мога да пускам лични телефони в интернет  пространството.
Д-р Йолова нима вече не е в терапията на 14ти етаж ,неврологията!
Когато се свържиш със централата ,поискай да те свържат с 236,това е манипулационната и от там ще разбереш кога е д-р Йолова на смяна.

Последна редакция: вт, 30 юни 2009, 19:30 от Vanq 66

# 96
Моля ви да ми препоръчате невролог за дъщеричката ми, която е на 10 год. От няколко месеца се оплаква от главоболие което е в една точка и трае по малко от минута, след което се премества в друга точкаи така 5-6 пъти и спира. Болката е слаба но ме притеснява факта, че преди беше в месеца 2-3 пъти, а сега започна всеки ден, даже по няколко пъти на ден, физически се чувства добре, храни се и спи нормално. Преглеждаха ни за проблеми с очите, ушите, вземаха ни кръв и урина и нищо не откриха. Смятам да я заведа на невролог. Бихте ли ме посъветвали за какви изследвания да настоявам. Много благодаря на всеки отзовал се.

# 97
Елма ако желаеш запиши си час в детски медицински център ,намира се на ул. ,,Ген. Гурко" 49 за д-р Делиганева. Тел за записване 611- 116.Приема всяка събота от 14.00.
Надявам се след консултацията да имате предства ,как да продължите!

# 98
Така сега и аз се чудя при кого да започнем лечението.
 От д-р Делиганева за сега никой не се е оплакал.
дъщеря ми е на 2 годинки и 2 месеца,преди точно седмица получи гърч докато спеше,лявата страна и беше схваната почна да прави мехурчета с устата си очите и бяха отворени но не реагираше в продължение на 25-30мин:cry:.Веднага я закарахме в спешното от там на пратиха в терапията.
Още същата вечер направиха скенер а на следващия ден и ЕЕГ.
Скенера беше добре поне така казаха но след като излезе ЕЕГ-то, Др.Ралчева каза че е епилепсия.
Написа ми една рецепта за Депакин отидох и я взех но проблема беше че е на таблетки,как да дадеш на 2 годишно дете да преглътне хапчето,съпругата ми отиде и я попита на следващия ден,
и тя казала че мислила че е на 4 годинки както и да е добре че не бях ми дали повече от това хапче а само половинка и то вечерта е повръщало и дигнало температура,тя взела хапчета та и е дала сироп.
Още докато бяхме при нея тя каза да се обадим края на август и да запишем час при нея че много се чакало.
Сега се чудя дали да се запишем при нея или някои друг невролог,епикризата не е готова като я взема ще покажа и на някой друг невролог,че това лекарство има и страничен ефект и ако е объркала нещо или е избързала с диагнозата си макар че четох доста из нета за тези 7 дена и според мен е епилепсия колкото и да неми се вярва.
Въпросната др.Делиганева от Варна ли е и къде работи.

# 99
  • Варна
Здравей nedyu , Д-р Делигалева преглежда всяка събота На ул. Гурко в Детски медицински център. Моето мнение да потърсиш още едно мнение. Аз на Ралчева изобщо не й вярвам, не искам да я виждам даже. Винаги е много компетентна с точната диагноза и лечение, пък колко деца е объркала и продължава да обърква нямам думи. Другия невролог който може да посетиш освен Делиганева е Щилиянов в Окръжна ама и при него май много се чака, там съм ходила веднъж и не мога да коментирам почти нищо. По късно Ваня66 ако влезе ще  ти даде точни кординати и инфо на Делиганева.

# 100
nedyu,здравей!
Прочети указанията ми за д-р Делиганева в поста преди твоя.
Звъни и запиши час ,носете всички изследвания и надявам се до събота да сте и с епикриза!
По принцип всички лекарства имат странични ефекти ,но ако наистина сте с епилепсия трябва да приемате необходимите лекарства ,а за страничните ефекти си има изследвания с които се следи състоянието на пациента.
Най-добре е преди да отидете при специалиста да си запишете всички въпроси ,които ви интересуват. И да питате! Peace

# 101
Благодаря!!!
Ще изчакам епикризата,пък и утре съм при личния лекар да видим тя какво ще каже.
Цитат
Другия невролог който може да посетиш освен Делиганева е Щилиянов в Окръжна ама и при него май много се чака, там съм ходила веднъж и не мога да коментирам почти нищо.
и за Щилиянов няма добри отзиви ,времето ще покаже ,изглежда ще си пишем тука.
За сега единствената за която няма лоши мнения е др- Делиганева

Последна редакция: нд, 19 юли 2009, 22:44 от nedim_25

# 102
  • Варна
Ами какво да ти кажа nedim_25 добре дошла при нас, и ти желая успех с лекарите и всичко останало което ви очаква. Ние сме тук за да споделяме и коментираме. Има тема само за епилепсия, ние също пишем и там, ако имате със сигурност такава диагноза, пък и да нямате ако искаш заповядай и там. http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=405487.new#new това е темата.

# 103
Последно Щилиянов или Делиганева или да бягам в Турция.
Роднини ми казаха че има и там доста добър детски невролог.
Предполагам там медицината ще е по напред от тука само предполагам,  някой да има някакво мнение за това
Утре ще вземаме епикризата.Най се страхувам от страничните ефекти на лекарствата,сега няма апетит не може да я храни майка и.
Можели един епилептичен гърч да продължи 25-30минути.
Всичко досега което съм чел е 2-3минути.
А нейния близо 30 минути и не се тресеше а беше схваната от едната страна.

# 104
  • Варна
nedim_25 няма смисъл да ходиш в Турция, колко ще е по напред медицината там. Пък и ако  наистина диагнозата ви е епилепсия не виждам по какъв по различен начин ще ви помогнат. В България също има много добри невролози, но явно не сте се интересували, невролозите не са само във Варна, в София са събрани на куп най-добрите- Доц. Божинова, Д-р Христова, Доц. Литвиненко намерете връзка с тях, и се консултирайте те могат да ви дадат най-добра насока и лечение ако е необходимо друго от това на което сте в момента. За страничните ефекти не при всеки се проявяват и не са чак толкова опасни колкото си мислите, най важното е да следите чернодробните ензими на 15-30 дни. От личния лекар се взема направление за биохимия и си правите изследванието ако има голяма разлика в стойностите от референтите сте длъжни да уведомите веднага лекуващия ви невролог за да вземе някакви мерки. За невролозите във Варна най-добрия вариант е Д-р Делиганева. За времетраенето на гърчовете- да може да има и гърч който да трае 25-30-40 мин, при всеки човек или дете гърчовата симптоматика се изразява по различен начин, може да е само със схващане, забиване на поглед, обръщане на очи, трепкане на крайници, изплезване на език или всичко да бъде в едно, така че при всеки е различно.

Общи условия

Активация на акаунт