Финални дни за всички 4-токласници...

• 24 068
  • 301
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте!
Четох част от темата за ПЧМГ, СМГ и т.н.
Не знам какво знаете Вие и какви са личните Ви наблюдения, но:
1. ПЧМГ може да е частно училище, но това далеч не означава, че децата са тъпи, точно обратното - разгледайте всички грамоти и си помислете колко от училищата могат да се похвалят с такъв успех за четири години;
2. Как си го представяте Вие това с кетъринга, да, г-жа Влъчкова не би имала нищо против, но въпреки всичко децата обичат да ядат "боклуци", т.е. сандвичи, чипсове и пр.;
3. Учителски състав като този в ПЧМГ никъде няма да намерите;
4. Разберете, че СМГ не е това, което е било някога, ако детето Ви не е повече от гений, ще си бъде така, както е в квартално училище - без да го знаете къде е в свободните часове (в ПЧМГ такова нещо няма - ако някой учител отсъства, отива някой друг, който няма часове, събира ги и решават тестове; освен това нямат право да напускат училището по време на учебните занимания, имат организиран транспорт и лавка в самото училище; в допълнение квартала е хубав и не е проблем придвижването от където и да е в София);
5. НПМГ - там е пък е още по-зле, на приемните изпити всички бяха по коридорите, за да не плащат на много учители хонорар;
6. След като е важен и езикът, в НПМГ това няма да го получите, в СМГ съм чувала само лоши неща за учителите, а в ПЧМГ освен, че има един учител по английски - българин, има и един англичанин, поготвят се за КЕЙМБРИДЖ сертификати и за националната олимпиада по английски.
Не оставяйте факта, че ПЧМГ все още няма ясно създадени традиции както СМГ и НПМГ да Ви спре да запишете детето си там. Аз съвсем отговорно мога да кажа, че детето Ви не би попаднала на по-добро място от това, а вие решете сами!

# 226
Andrea_Georgieva благодаря ти за мнението - би ли го копирала и в темата за ЧУ-ща или с твое разрешение да го копирам аз?
Имам няколко въпроса към теб тъй като след доста търсене и лутания ПЧМГ стана нашия лидер за сега в класацията, остава естествено и ние да влезем в неговата  Wink
Та въпросите са ми следните:
- Преподава ли Чарлз Гил и на малките ученици \ 5-ти и 6-ти клас\?
Веднага пояснявам защо питам за мен езиковата подготовка на децата е много важна и дори бих жертвала математиката по-скоро отколкото езика, а най-добре се усвоява език когато имаш и часове с англоговорящ преподавател.
Също така съм чувала, че са организирали за желаещи деца и курс по втори език, дали това ще го има и тази година?
- Твоето дете учи ли там и лично то чувства ли се щастливо и доволно - ходи ли с желание на училище?
Синът ми има невероятния "късмет" да попадне при едно чудо наричащо себе си педагог, което успя да откаже доста от децата в класа от желанието им за учене. Така че лично аз понеже си направих труд да отида до ПЧМГ и имах шанса да видя някои от преподавателите силно се надявам в някой от тях да е останало нещо от едновремешните "даскали".
Колкото до директорката им - именно тя беше причината да се замисля за това училище.

# 227
  • Sofia
Andrea_Georgieva , не съм прочела някой в темата да пише против ПЧМГ. Може би е наистина прекрасно училище, но аз специално /а и повечето хора/ не бих могла да си позволя таксата и транспорта.
 Колкото до СМГ, никой не може да ме убеди,че е на нивото на което и да е квартално у-ще.Дори на 11 год.ми син му правят впечатление разсъжденията на децата,които ще кандидатстват там.

# 228
Честит рожден ден на Мели!
Да расте слънчево и добро дете, много да радва родителите си!

м_е_р_и, много неприятно, успокои ли се синът ти вече?

bib.bib, Lennyh, Ali_sun  и на всички кандидатстващи деца ще стискам палци!

cvyrche, ЧЕСТИТО за класирането за ОДЗ - разбирам те напълно - И тук е трудно с яслите и градините. Ради може би ще пропусне яслата - не бях настоятелна, но за градината май ще спя една нощ пред нея, за да се запишем догодина.

# 229
  • София
Колкото до СМГ, никой не може да ме убеди,че е на нивото на което и да е квартално у-ще.Дори на 11 год.ми син му правят впечатление разсъжденията на децата,които ще кандидатстват там.
Цитирам те, за да кажа, че сина ми, се амбицира към средата на учебната година, защото също направи разлика между училището, където сега учи и учителите и децата, които посещават курсовете в СМГ. Той идва от силен и подбран клас с учителка, която аз ще помня цял живот с добро.
ПЧМГ никога не е споменавана с лошо тук, въпроси сме имали, но май и те не са били в негативен план.
Но там се плаща, а това за съжаление не е по силите на всички, така че избора не е просто между две училища. И в това също няма нищо лошо, защото място под слънцето има за всички и е чудесно, когато избора става по-голям.

# 230

хех, агли, как лети времето.
аз имам дъщеря, родена на 5 юни, 3400г, 51см, но не тази година разбира се.

да ви е жива и здрава, голямо тичане пада с тези близнаци. Simple Smile

# 231
Честит рожден ден на МЕЛИ!  bouquet  bouquet  bouquet
Благодаря на всички за прекрасните поздравления, стоплихте ми душата! Hug
Малката госпожица се държи добре, не плачка много, добре хапва. Чувствам се прекрасно в ролята си на мама на бебе, много по-различно е от първия път, като бях млада-зелена и се тресях от нерви по повод и без повод. Всяка възраст си има хубавите страни. Само дето ми е малко тъжно, като си помисля колко хубави моменти съм пропуснала с Яна, отдавайки значение на глупави и маловажни неща. Сега съм щастлива да съм в къщи и да се радвам на двете си деца. И наистина осъзнавам, че няма по-голяма награда и благословия за една жена от това да е майка.
И ние сме на финални издихания преди изпита, таткото се е захванал с Яна и решават задачи. На последния пробен е добре, дано успеем и в събота. Успех и на вашите дечица! Стискаме палци на всички.
Свирче, нали знаеш, че записването е почти ведната след изпита, да не го изтървете заради морето!

# 232
  • Here, There and Everywhere
Агли, да расте здрава и щастлива малката ти дъщеричка и много да ви радва всички!
Честит рожден ден и на Мели- много здраве и усмивки!

Със закъснение се включвам, но изкарахме болна седмица. Май  беше вирус и се чудя какви са тези вируси на толкова горещо време....
И ние вече може да се похвалим със завършване- още два дни има дъщеря ми, но на практика вече нямат уроци. Сега ни чака официална церемония, а утре детски празник в училището. Получихме вече разни грамоти и награди  Grinning
И на нас ни предстоят две седмици отпуска, надявам се без интернет  Grinning и дано си починем всички!

На децата, които имат още изпити, пожелавам успех и вярвам, че трудът и усилията им ще бъдат възнаградени!

# 233
Andrea_Georgieva благодаря ти за мнението - би ли го копирала и в темата за ЧУ-ща или с твое разрешение да го копирам аз?
Имам няколко въпроса към теб тъй като след доста търсене и лутания ПЧМГ стана нашия лидер за сега в класацията, остава естествено и ние да влезем в неговата  Wink
Та въпросите са ми следните:
- Преподава ли Чарлз Гил и на малките ученици \ 5-ти и 6-ти клас\?
Веднага пояснявам защо питам за мен езиковата подготовка на децата е много важна и дори бих жертвала математиката по-скоро отколкото езика, а най-добре се усвоява език когато имаш и часове с англоговорящ преподавател.
Също така съм чувала, че са организирали за желаещи деца и курс по втори език, дали това ще го има и тази година?
- Твоето дете учи ли там и лично то чувства ли се щастливо и доволно - ходи ли с желание на училище?
Синът ми има невероятния "късмет" да попадне при едно чудо наричащо себе си педагог, което успя да откаже доста от децата в класа от желанието им за учене. Така че лично аз понеже си направих труд да отида до ПЧМГ и имах шанса да видя някои от преподавателите силно се надявам в някой от тях да е останало нещо от едновремешните "даскали".
Колкото до директорката им - именно тя беше причината да се замисля за това училище.
Нямам нищо против да го копираш Grinning
Сега по темата, Чарлз Гил преподава за първа година там и преподава 8 от 19те часа английски на осми подготвителен клас (след 8ми клас учениците се явяват на Кеймбридж сертификат) в девети клас има, мисля, че, 4 часа, но за малките не знам, до сега не е преподавал. Тази учителка, която преподава сега на малките не е по-малко добра от него и всички петокласници имаха отлични резултати на матурата по английски. По мое мнение, ако решиш да оставиш детето си и занапред там, не е от много голямо значение кой му е преподавал, защото едва след 8ми клас има изпит и тогава е важно.
Тази година курс за втори език имаше само по немски, но от 9ти клас вече е задължителен един по избор (руски, немски, испански, френски). За по-малките вотри задължителен език за сега няма.
Уверявам те, че там всички учители са такива - заинтригуват бързо и поддърьат интереса на децата. Освен това учениците, освен нормалните уроци, имат за задачи да правят и много други допълнителни неща - участват в международни проекти (в сайта има информация за един миналогодишен преокт; тази година също участват, но този път проелтите са повече ид по-добри, наесен очаквайте още информация Simple Smile ).
Али_сън, не се опитвам да те убеждавам, както и другите, в нищо. Просто изказвам мнение като наблюдател. Можеш да попиташ, който и да е бивш възпитаник на СМГ, който има поглед и върху сегашната ситуация (нямам предвид бегъл поглед, а да се занимава с детето си, да разглежда задачите и т.н.), ако ти каже, че е същото като времето, когато той е учил, или е преподавател, или няма поглед, или те е излъгал. В добавка, факта, че улесниха изпита много не е ли достатъчно красноречив?!? Интереса намалява и вече приемат всякакви (не целя да обидя нечие дете, казах "всякакви"), може да има и добри матемаитици, но не всички са такива. Като изключим въпроса с парите, помисли си дали би си изпратила детето някъде, където не знаеш къде е в междучасията и многобройните свободни часове - дали не пуши, дали не се друса или по-зле. Както казах, не забравяй и факта, че ако детето ти не е гений по математика (което далеч не е най-доброто, което може да му се случи) ще бъде заедно с "всякаквите" и на никого няма да му прави впечатление, че е по-добър от тях, защото не е добър колкото международния им отбор.

# 234
Andrea още веднъж ти благодаря за разясненията. Както вече казах аз съм фен на ПЧМГ и се надявам да успеем да се класираме там. Живи и здрави най-вече.

# 235
# 236
  • Пловдив
Здравейте на всички, какво правите?
Реших да споделя за днешното разстройване на щерката. Срещнахме една майка на шестокласник, бивш възпитаник на нашето училище, сега е в математическата. И тя започна да ми разказва че е много доволна от математическата, от нивото, от учителите, децата и т.н. И като се прибрахме моята като ревна защо не отишла на изпитите, защо останала в това училище, защо не съм я накарала  ooooh! Какво му стана на това дете, след дъжд качулка се сети. Като сто пъти е попитах какво иска и хубаво да си помисли.
Иначе двете ходят на английски. Започнаха от понеделник. Три пъти седмично по три часа, отделно два пъти на плуване. За един месец си намерихме занимание преди морето, че голяма скука ги беше налегнала, цял ден в къщи.

# 237
  • София
Привет!

Тук съм,добре съм...Детето не е на училище и нямам много-много емоции.
В понеделник заминава на лагер та тези дни май трябва да спретнем един шопинг с него,а как го мрази той,не е истина.
В момента съм на вълна английски език.Проучих Британиката евентуално да започваме от септември два пъти по два астрономичеки часа.Не ви ли се струва,че е много за дете на тази възраст?
По системата Т1,каквато и ад е тя,на мен нищо не ми говори,та мисля да се занеса до някой офис да разгледам учбниците.
А някоя от вас има ли поглед върху Фарос или Училища Европа?

Andrea Georgiewa искам да попитам твоето дете учи ли в ПЧМГ или си преподавател там?
Мъжът ми и сестра му са възпитаници на СМГ,племеницата завърши СМГ и очевидно разлика има.
Но наистина не можеш да ме убедиш,че СМГ е на нивото на квртално СОУ.
А за ПЧМГ само времето ще покаже доколко е по-добро от СМГ,дано наистина е така!Дано има добри училища!

# 238
  • Sofia
Нашият лагер се отложи.Може да е за добре,замисляме към 5 юли да зачезваме на море.
 Иначе се настройваме за събота. Вече почти не решаваме задачи ,имаме време за повече игри...Вече ваканционно го даваме.  Laughing

# 239
  • София
4. Разберете, че СМГ не е това, което е било някога, ако детето Ви не е повече от гений, ще си бъде така, както е в квартално училище - без да го знаете къде е в свободните часове (в ПЧМГ такова нещо няма - ако някой учител отсъства, отива някой друг, който няма часове, събира ги и решават тестове; освен това нямат право да напускат училището по време на учебните занимания, имат организиран транспорт и лавка в самото училище; в допълнение квартала е хубав и не е проблем придвижването от където и да е в София);

Извинете, че се набърквам в темата при положение, че едната ми дъщеря завърши четвърти клас преди 2 години, а другата ще го започне след 4  Wink Тъй като имам преки наблюдения над СМГ не мога да не кажа, че далеч надминава нивото на кварталните училища (независимо в кой квартал са). Вярно е, че не е подходящо училище за всяко дете, но за да ти е добре там не е нужно да си чак гений - достатъчно е да обичаш математиката и да не те мързи да учиш по всички предмети.
За нивото на езиковата подготовка не мога да съм обективна. В класа на дъщеря ми имаше деца, които преди пети клас не бяха учили английски, явно учителите се съобразяват с такива деца. За моето дете нивото е ниско и е официално освободена да се занимава с други неща по време на час (тя тази година започна ниво В2 по европейските стандарти).
Лавка имат, а също и автомат за пакетирани закуски и напитки. Транспорт не им трябва - приемът е от пети клас, а наблизо има всякакъв транспорт.

Някои от преподавателите в ПЧМГ преподават основно в СМГ.

Колкото до пушенето и друсането, отговорността не е на училището, колкото и на някои родители да им се иска да е така.

Последна редакция: ср, 18 юни 2008, 15:58 от Янита

Общи условия

Активация на акаунт