Финални дни за всички 4-токласници...

• 24 098
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
Тук училището продължава до края на юли  Crazy ..
И тук в Suisse учат до края на юни..2 мес. ваканция и после от 01.09....но имат много междусрочни ваканции, също и натоварването не е коѝ знае какво..материала е ограничен и постен..определено искам децата ми да получат БГ образование.. newsm12

Лени, стискам палци на юнака   bouquet
Разгледах саѝта на Оксиния..далече ми е, но маѝ ще ги посетя като се върна, че синковеца много се изложил по англиѝски, срам ме е да кажа.. Embarassed

Kакво стана със списъка с книгите за лятото...пускаѝте pls   bouquet

# 151
  • София
ехо, мацки...
Има ли някое дете, като моето?  Thinking По цял ден шляй-пазар и напред-назад по улиците.
...няма такова безхаберие  Crazy

Пък после си викам, нали е ваканция и тя е само на 10г. и половина. Аз дори и по-свободно го давах  Grinning
Та - как са вашите дечковци? Знам, че има готвещи се за тест по математика и те сигурно още не са разбрали, че са ваканция  Confused
Няма да се плашите  Stop Моята наваксва и заради вашите  Crazy

А ти какво искаш да прави детето като е във ваканция?Да учи ли? Rolling Eyes
Моят син,ако го оставиш и до 12 на обяд ще спи.После гледа TV,чете или сяда пред компа.Вече си имам сериозна конкуренция в негово лице.
А и от време на време поучва нещо по немски,че утре е на изпит в Гьоте институт.Стискайте палци да се справи.
След това настъпва същинската ваканция за него.Мисля да започне да ходи на плуване пак.
На 24.06 заминава на лагер.
За Агли си мисля,че е родила и гушка някоя красивица вече.
Стискам палци на кандидат математиците!
Хубав ден! Hug

# 152
Мила от Марс кога ще се връщаш?
Наистина ти е много далеч Оксиния иначе много добре работят с деца и е добре да ходи детето ти там целогодишно. Боби определено вече е добре с английския говоримо. За писането не толкова, но то е защото просто се иска писане Thinking, а това не е по неговата част. И въпреки това тази година напредъка му е очевиден там. Умеят да подхванат децата и да направят ученето не толкова досадно.
Ali&Meli вие няма ли да сте в редиците на кандидат- математиците?

# 153
  • София
Ali&Meli вие няма ли да сте в редиците на кандидат- математиците?

Късно се усетихме или аз не бях много ентусиазирана в началото за СМГ.Баща му като бивш СМГ-еец е винаги готов за там.А и не съм убедена,че това е стихията на детето,ама знам ли  Thinking?
Засега ще наблягаме на езиците,а след 7 клас ще мислим за там.Но не съм се отказала в 5 клас да го запишем на курс в СМГ-то.
Аз сега започвам активно търсене на учител или курс по англиски.Досега разглеждах сайтовете на Британика и Училища Европа.А Оксиния къде се намира?Трябва да проуча условията.А учител не намирам,не бях и толкова упорита досега.
Спомням си,че имаше дечица,които ходеха на курсове.Биха ли споделили мамите дали са доволни?Може и да сте писали,ама аз тогава бях на вълна учител,сега обмислям и вариант курс.И евентуално цени?
Благодаря! Hug

# 154
Оксиния ти е далече и на теб. Намират се в Младост - иначе аз съм доволна от тях.
Иначе аз също вече не съм толкова убедена, че първата сила на Боби е математиката, но това е най-добрата алтернатива за нас за отрязъка 5 - 7/8 клас.
Дотогава се надявам, че ще е по-ясно и за него на къде иска да се насочи.

# 155
  • Sofia
Ali&Meli ,ние ходим на курсове в един център за работа с деца. Той е нещо като общински, таксата е повече от приемлива и ги има центровете в различни квартали на София.Но пак казвам- най-важен е учителя. Нашата госпожа е страхотна, обяснява спокойно,говорят в часовете само на английски, изобщо ако детето има желание и се труди,ще научи много . Честно казано,малко хора са доволни от езиковата подготовка на децата им извън у-ще.

# 156
И ние днес завършихме, тържеството беше страхотно, макар, че госпожата ни едвам се държеше на краката си, беше болна горката Sad . Раздадоха им свидетелствата и бележниците, също и грамота му дадоха за математ. състезания, в които участва. Освен това им направиха хубави албуми със снимките на всяко дете, координатите му и обща снимка, снимка и на госпожата. С отличен завърши нашия, но ще го видим догодина, като им дойдат различните прподаватели.....ще им е по-трудно на децата.

Ето и списъка с книгите  за през ваканцията /половината сме ги чели / :

1. Николай Кун-"Старогръцки митове и легенди"
2. Лозинка Йорданова-"Българска народна митология"
3. Български предания и легенди
4. Турски народни приказки
5. Приказки на народите
6. Сава Попов-"Хитър Петър"
7. Елин Пелин- "Приказки"
8. Николай Райнов- "Бълг. вълшебни приказки"
9. Ангел Каралийчев- "Приказен свят"
10. Георги Райчев- "Чудното огледало"

# 157
Стискам палци на всички дечица да успеят на предстоящите изпити.
И хайде стига,нека най-накрая и за тях да дойде ваканцията.

# 158
  • с/у ОколоМръсТното
Ali&Meli ,ние ходим на курсове в един център за работа с деца. Той е нещо като общински, таксата е повече от приемлива и ги има центровете в различни квартали на София.

а нещо по-конкретно може ли?
Примерно за в Младост да кажеш къде има подобен ц-р?
мерси  Simple Smile

# 159
  • Sofia
Шани, не знам за Младост, знам за Бели Брези и Надежда.Някъде имаха сайт ,ще погледна за линк. А и пак казвам-много е важен преподавателя.

# 160
  • София
Здравейте, амбициозни мами!
И ние решаваме задачи, ходим на английски... Ваканция - нямаааа. Малката утре е на изпит в НПМГ, а голямата в неделя на пробен в СМГ.
Бях ви питала веднъж, но май нямаше отговори. Пускате ли ги да ходят сами из София, имам предвид да ползват сами градски транспорт и т.н.? Мен ме е страх още... Ако ги приемат някъде, не знам как ще стане с организацията на водене/прибиране...

# 161
  • Sofia
Шани, това е линка http://www.stcrd.com/, но в Младост нямат филиал.
cvyrche, пускала съм го само из квартала. Ако го приемат в СМГ, първо ще се водим, а после ще пътува сам. Само с един превоз ни е, и няма пресичане/смо на 2 малки улички/. Точно защото не смятм,че може да пътува сам надалеч, няма да кандидатства в НПМГ. Супер далече ни е , и няма удобен транспорт.

# 162
  • Пловдив
 cvyrche  и мен още ме е срах да ги пускам  сами с градския транспорт, макар че Пловдив е далеч по малък град от София. То моите и не са се возили, тъй като училището им е до нас, а като ходят някъде ги карам с колата. Точно заради тяхната неопитност  реших да изчакаме с местене в друго училище. Иначе Илияна вече е пускам на разходка с приятелки до центъра, до Търговския център, до някое магазинче малко по далече от нас, но само до толкова.

пп. Ще ти пиша на ЛС, по друг въпрос, може ли да погледнеш?

# 163
cvyrche и мен ме е страх все още. В квартала пътува сам и вече спокойно се справя. Но за центъра не съм го пускала още. За всеки случай съм помислила върху маршрут за прибиране от СМГ-то. Дано ни се наложи  Flutter Simple Smile
Все ще го измислим Mr. Green

# 164
  • София
Здравейте и от мен  Simple Smile
Нищо ново при нас, затова и не пиша много-много.
Вълнувам се и аз от пътуването през София и то като вас заради пустото СМГ. Синът ми се оправя из махалата, но не се е качвал сам на Адски транспорт. За СМГ няма да имаме връзкак само с един транспорт и трябва да се сменят поне 2. Че ще го водим в едната посока, ще го водим, но прибирането от първа смяна и воденето за втора, не ми е ясно, как ще става. Ей сега като се лее големия дъжд и се бях замислила на тази тема. Пустосвам, защото сега сме на почти пешеходно разстояние оттам, но много скоро, само изпита да мине и това ще се промени - местим се в ново жилище, най-сетне. Дори да наема жена да го води, тя няма да може да съвместява неговото прибиране вечер и сестра му от градина  newsm78 Виждала съм да возят деца от квартала с таксита, трябва да поразпитам за абонаменти, свестни шофьори и т.н. Все съм гледала да стоя далеч от такситата  Simple Smile
В неделя ще идем на пробен изпит и от там насетне, каквото сабя покаже.

Общи условия

Активация на акаунт