АПРИЛче за море се стяга, да почернее, както му приляга!

• 13 299
  • 289
  •   1
Отговори
# 195
# 196
Гледам, гледам! Flutter

Тони се наака в гащите и даже не го очете. А сега с памперса само ми повтаря "Ако, ако" Crazy Баси, как ще свикнем на ако-пиш на гърне....

# 197
  • Русе
Добро утро!
Много емоции съм изтървала тези дни... ooooh!

Енви, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!!
Бъди винаги здрава, усмихната, изпълнена с оптимизъм, и обградена от много любов и детски смях!

Честит изминал празник на скъпите ни априлчета!

И при нас имаше много емоции - освен прекрасния празник, организиран в градския парк - с много игри, балони, яздене на пони и т.н...., баща ми чукна 60-така на 1-ви юни и цял ден дребните лудяха и бесуваха на воля (Диди за пръв път не спа следобяд)... Беше крайно изтощително за нас, но пък си струваше - само дето Преслав вчера се тръшна с Т и червено гърло  Sick, ама карай... (цяла зима не беше боледувал - сега за месец - 2 пъти  #Cussing out).

Добре завърнали се на пленумките!
Отивам да плакна очи по снимките и да видя колко са ни порастнали дечицата  Heart Eyes!

# 198
  • София
Добро утро!   bouquet

Бреййй, много снимки, много нещо! Всички са толкова порасни.... за някои дечица ми трябваше време докато се сетя кои са  Crazy но всички ги познах  Mr. Green
Гледам, че басейна е бил пълен, как опазихте децата?

Иленка, да ти е жив и здрав таткото! Внука му - бързо да оздравява!  Hug

# 199
Жестоки снимки, евала   bouquet  И колко са големи ве4е  Crazy  Но децата на другите винаги растят бърzо  Wink

При нас имаШе ужасна градуШка сноЩи, апокалипти4но беШе направо  Embarassed Тук ста4куват млекоцентралите и по магаzините няма мляко  Crazy  А в4ера по радиото коментираха поскъпването на хранителните продукти в ЕС, тук е 7% но каzаха 4е в  БГ било 25%  #Crazy

Да ви питам zа миенето на zъби, нау4ихте ли ве4е децата да плюят?

# 200
  • 2 етажа над тавана
Привет, привет Hug

Леле, Янче, Симонка толкова е пораснала и се е променила, въобще не прилича на бебешорчето, което помня. Прекрасна е! Hug

Енви, благодаря за комплиментите за Маргарита с маргаритите Hug Blush А пикника точно там си го правихме - на яз.Йовковци. Едвам си намерихме празно местенце, беше препълнено с рибари и въобще с толкова хора, че сигурно половин час обикаляхме, докато намерим къде да се спрем. Но пък имахме късмет да намерим доста закътано, сенчесто и спокойно място в единия край на язовира и беше страхотно.

Иленка, да ти е жив и здрав таткото, а Преслав бързо да оздравява! Hug

Данче, басейна като че ли не беше толкова привлекателен за Маги, въпреки наличието на вода в него, но пък тя все тичаше в обратната посока към люлките и пързалката. За другите любопитковци имаше прикрепен по един човек да ги варди да не цопнат във водата - знаеш как е - почеве бдителност и малко тичане по тях и няма проблем. Peace

Татянка, Маги не може да плюе като си мие зъбите. То тя и самото миене не го владее кой знае колко, но важното е, че прави опити и има желание да си мие зъбите.Ще се научи и да плюе като порасне още малко. Това не ме притеснява.

Тия дни съм поръчала на свекърва ми да води Маги на лекар, че преди време се беше ударила под едното око и сега само го търка и казва, че я боли, та мисля да я види лекар, да не стане някоя беля.

Иначе при нас нормалното ежедневие - работа, работа и пак работа. Маги е на бабиндом, вечер я прибираме, сутрин я водим и така.

За софийските мами една информация - от 5 до 8 юни в зала Универсиада ще има изложение "Всичко за бебето и детето" - миналата година мисля, че също имаше, но ми се върти в главата, че беше нещо като представяне на стоките и само за търговци, не знам сега как ще е , но може да се отиде и да се види, някой ако има нужда от нещо за дечурлята.

Лек ден на всички засега Hug

# 201
Привет и от нас  HugАз се казвам Нели и съм майка на едно първоаприлско овне-Мая.До сега нямах така възможност да пиша често.Много е интересно в вашата компания.Споделяте си и радости и неволи HugСтанали сте истински приятели.
Аз от една година съм пред казуса да пускам ли Мая на ясли или не.Тази седмица вече правя изследвания и я пращам защото е много раздразнителна последно време.Храна от яслите взимаме от известно веме и днес като ходихме едната от лелите ме пита-тя храни ли се сама,пиша ли в гърне и т.н.Ми не се храни сама и ползваме памперс и денем и нощем(какво да направя като детето при вида на гърнето започва да реве и да се гърчи,на сила ли да я държа там като видимо не му е приятно)Та при моя отрицателен отговор на повечето въпроси тя ми вика ми ти си закъсняла Shockedкакво значи закъсняла-цал живот с памперс ли Crossing ArmsМай не остана доволна че те ще трябва да се занимават с това Mr. Green.Още повече че Мая се роди 33г.с. и всичко при нас става по бавно,имам предвид захранването,сядането,прохождането и.т.н.Никога не съм бързала да е наравно с другите си връстници по тази причина.Та въпроса ми към Вас е има ли други малчугани като нас и който може да ми даде съвет за гърнето ще бъда благодарна Crazy

# 202
Нели, първо добре дошла сред нас Hug
За гърнето не виждам причина да се притесняваш, моя син също у дома не иска да седи на гърнето (изключвам последните 2-3 дни, когато проявява вече голям интерес и иска само там да седи Laughing). В яслата обаче си седи на гърнето, върши работа там ... даже сутринта едната лелка като го заведох ми каза, че вече сутрин като се назакусвал, отивал, взимал си гърнето и сядал. Все още е изцяло с памперс, но аз грам не се притеснявам от това ... Според мен в яслата децата много си подражават и доста бързо научават някои неща (е включително и щуротииките).
Храни се сам вече, но това пак не е мое дело, т.е. в яслата са го научили, също така там се научи да пие сам от чаша, ...
Мисля, че не си закъсняла с нищо, просто на въпросната лелка явно и се ще всички деца да са самостоятелни, да ама това няма как да стане в яслата, в ДГ вече може да го имат като изискване, но в яслата не ...

# 203
И аз си мисля че тя като гледа там от другите деца ще прояви повече желание да ги върши тия неща.Иначе от чаша пие,спи си сама в леглото още от родена.Тя стоя 2 седмици в кувиоз и като си я прибрахме си имаше навика(там ги взимат само като ги къпят).Значи да се успокоя че не съм "закъсняла".Аз и за това искам да я пускам вече на ясли че да се научи,ако можеше да ги прави тия неща направо на градина щях да я запиша.Ние така или иначе и в къщи си стоим и пак си боледуваме,така че дано бързо да я научат че да продължаваме напред LaughingА и ми е тъжно че ще се разделяме,от както съм я родила не съм се разделяла от ная,а сега като стана вече интересно,говорим си,играем си ,занимаваме се и т.н. трябва да тръгне на ясли.Ама май и за мен вечее време да се разделим че нещо соц.ми контакни много са обеднели WinkОх растът децатааааааа Rolling Eyes Laughing Laughing Laughing

# 204
  • София
Нели, привет! И ние сме първоаприлче! И ние още не си казваме за пишкането, а само за акането! Упорито се напишква в гащите, ако не го хвана да седне на гърнето, а сутринта отказа и след 10 минути се напишка! Гледам да го слагам с мен по едно и също време с идеята да се навие покрай мен. Но не винаги става!

Снощи сестра му го оставила отвит да спи и дойде да гледа Мюзик айдъл, а прозореца в стаята им беше отворен. като отидох той на кравай,  в стаята хладно и днес сутринта започна кихавицата, а сега след сън потекъл носа! Ей, аман от тая хрема!

# 205
Нели, добре доШла   bouquet

Моята пък откаzва да ака в гърне или в тоалетната, и стиска и се крие zа да си върШи работата, 4е и отри4а после  Laughing  Ина4е от време на време пиШка.....

# 206
Здравейте и от нас Simple Smile .
И Инес е до никъде с гърнето,понякога казва,понякога не ,но на гърнето не иска да пикае а само на тоалетната,гледа от нас явно Thinking .
Вени Инес по цяла нощ спи отвита и вече съм се отказала да я завивам,но прозореца на детската стая е затворен,иначе си е доста хладно,поне на мен така ми се струва,сутрин краката и са ледени.
Много снимки сте направили момичета на срещата,и децата много са пораснали,ами тя моята е като бебе пред тях  Joy .
Пускам малко снимки и от нашата среща, на Поповските майки:
http://images26.snimka.bg/005951145-big.jpg
http://images26.snimka.bg/005951151-big.jpg
http://images26.snimka.bg/005951155-big.jpg
http://images26.snimka.bg/005951198-big.jpg
http://images26.snimka.bg/005951251-big.jpg Тук не искам да ме снимат  Laughing
http://images26.snimka.bg/005951202-big.jpg Тук вече може  Joy

# 207
  • София
И Мати спи отвит, откакто се стопли и махнахме торбата, но все на затворен прозорец!

# 208
  • София
Добре дошла на Нели!

Соня определено има напредък с гърнето, но още не смея да й махна памперса. вечер вкъщи я оставям без пампа и преди да си легне си казва и се изпишква и после чак сутринта.
Мен пък ме притеснява друго - че пишка много на рядко. Вчера от 4 ч. следобяда като се е изпишкала в яслата като е станала пишка чак в 7:30. Много ми се струва голям интервала. И напоследък прави доста големи интервали в пишкането, а ми се струва още малка. Въпреки, че аз съм същата- като изключим сегашното ми състояние ми е достатъчно да пишкам 3 пъти на ден-сутрин, на обед и вечер преди лягане. Mr. Green

Наистина децат растат и напоследък ми става мъчно като я гледам Соня как не ми дава да я обличам и иска всичко сама да прави. Вече може да си обува сама гащите и панталоните, както и да си обува обувки, които са с лепки. Снощи я изкъпах, сложих и блузката и й връчих гащите и панталонките и тя след малко се появи облечена. направо не можах да повярвам. Е, панталона беше наопаки, но и така може да се носи Mr. Green

Също се е научила като се съблече да си сгъва и подрежда дрешките една в/у друга на столчето. Един ден захвърлих панталоните й и тя ми казва" така се сгъва" и го взе и го сгъна.
Мъчно ми става пък. Crossing Arms

# 209
Hug Добре дошла, Нели!

Нашият Алекс въобще не сяда на гърне в къщи, в яслата сяда, но нищо не прави  Peace И да се наака не му прави впечатление изобщо, не си и казва. Но не с епритеснявам избщо  Laughing Ще я оправим и тази работа някой ден  Simple Smile От няколко дни като му махна памперса и отива до тоалетната чиния, вдига капака, точно като тати си и се опитва там да се изпиша, ама не стига, идва му висока, ядосва се, затваря капака, качва се да пусне водата и е готов  Mr. Green

Уф, Рени, така е  Tired И на мен ми е мъчно, че толкова бързо растат дечицата ни...а освен сгъването на дрехите, подрежда и обувките, 2те обувки трябва да са строени една до друга точно, не може да са накриво, само върви и оправя нещата след мен, голям Монк си имам...най-малкото боклуче да намери и ми го носи, че и на гости като идем - пак така прави  Embarassed

Халапела - и 3мата сте много сладки  Hug

Алекс спи с тънко памучено - с дълъг ръкав и крачол, на отворен прозорец, с един чаршаф е завит, но то е само за малко де, докато го изрита  Whistling

Отивам да си взема ясленчето  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт