АПРИЛче за море се стяга, да почернее, както му приляга!

• 13 287
  • 289
  •   1
Отговори
# 60
  • Русе
Привет!
И Дилянката спи при мен на спалнята, защото леглото й отдавна отесня. Не се притеснявам и ми е кеф да си я гушкам, като знам, че после ще ме пъди от стаята си. Пък и още не сме намислили как, и не смеем да ги оставим двамата да спят заедно, че със сигурност ни чакат изпълненята на Люс и Йо  и ще се побъркам Crazy.  Всъщност сме решили да разменим детската и спалнята(като по-голяма и подходяща за игра), но това значи сериозен ремонт... и все отлагаме. Rolling Eyes

Енви, браво на вас за тоалетните постижения! Peace Спомням си, че и Преслав имаше такъв проблем с гърнетата на яслата като почна да ходи на клекалото вкъщи... Tired Пък Диди като гледа батко си как пикае прав, взе да иска като него... и ме влудява  Crazy.

Юлче, тез ясленски сополи са много упорити - сигурно сте пипнали стафилококи ауреус. В общи линии само силен АБ ги мори, но ако ще ходи Иво на ясла - няма смисъл. Peace Организмът ги преборва сам в един момент (от опит с двамата мога да кажа - 2-3 месеца). Диди ги лепна на възрастта на Дани и я оставих с носителство - след година ги нямаше на посявките. Иначе, най-ефикасен беше Бактробан-а.

Много прегръдки на болничките, оздравяващите и притеснените по един или друг повод!  Hug
Спорна седмица на работещите (специално на Красето и Черепахчето)!  bouquet
Скарлет, стискаме палци! Дано да не е нагласена работата с тези изпити в съдебната система, че аман... ooooh! Praynig

# 61
Иленка, за Иво - знам, че няма да го оправим и че в един момент ще се справи сам. Посявка ще правим в понеделник най-вероятно, макар че той е с Коларгол и вече няма зелено, всичко стана прозрачно (или черно  Crazy ). На Дани още не са зелени, но натам вървят нещата. На хладилника си имам мини аптека  Tired  Обнадеждаваш ме много силно обаче. Аз така ги и наричам от едно време - градински сополи, защото по това се разпознава кое дете в махалата ходи на градина.
Водя преговори да се донесем с тайфата в Русе за 1-2 седмици началото на август   Sunglasses 

Ние спим всички в една стая, а понякога - и четиримата в едно легло. Аз не искам да деля децата от нас близките 2-3 години, така ще е по-спокойно и за мен, и за тях. След това - според зависи дали ще останем в този апартамент или ще купуваме.

# 62
envia не не съм аз,това е едно момиченце на 15 години  Simple Smile .Мен ме няма на снимките,понеже не обичам да ме снимат.Вчера си прекарахме много добре на срещата,по-късно ще има и снимки,когато момичетата имат време да качат,тъй като аз не успях да снимам.Успешен ден на всички  Hug .

# 63
hahaha Абе, и на мен на момиченце ми заприлича, но знам ли - толкова младолики априлки има! Blush

# 64
  • София
Добро утро!

Аз идвам от преглед. Всичко с бебочето е добре, отговаря си на седмиците по размери, чух и сърчицето. Каза, че не може със сигурност да го види какво е, но аз повече се надявам на прегледа другата седмица.

Соня е почти готова за махането на памперса, но ще изчакам да си остана вкъщи, за да стане по-бързо.

За Пленума - при нас може би ще има малка промяна в палновете. Мъжа ми няма да може да си вземе отпуска в петъка на 30 да пътуваме и затова ще се опитам да преместя нощувката за 31. Но довечера ще разбера със сигурност и утре ще звъня в Усоето да питам дали може да спим не на 30, а на 31.

# 65
  • София
Добър ден!
Да се включа с днешна дата, ама много малко пишете, то вярно че времето е само за навън, но драскайте по един ред......
Иленка, както винаги всичко е нагласено, но надеждата остава...........
Аз по тоя повод реших да си търся нова работа и получих покана за интервю и реших, че няма да отида (хем сърби, хем боли). Много съм консервативна и като свикна на едно място, макар да не е добре, някак ми е много трудно да се преместя, та може би да минат ваканциите и тогава ще решавам твърдо какво да правя, пък може и на нашата улица да изгрее слънце............
Лек ден и се разписвайте!

# 66
Здравейте  Hug

На Юлчето исках да напиша вчера нещо за сополите - Яна 3 месеца беше с такива сополи - зелени, гъсти , ужасни. В здравния форум прочетох за сребърната вода, капеш в нослето и сополите изчезват. Дава се и с лъжичка като имуностимулатор. Купих на Яна и от тогава такива сополи не е имала. Когато започне да й тече носът, капя по няколко пъти на ден и спира. Пробвайте и вие  Hug

# 67
  • София
Привет!

Нуни, ще взема да пробвам - не, че имаме зелени сополи, но кашляме сутрин вече три седмици!

За класирането за градини - направо от сайта:

ОТНОСНО СПИСЪЦИTE НА КЛАСИРАНИ ДЕЦА

І. На 31.05.2008 година родителите ще получат информация за класираните деца в детските градини по следните начини:

1. Списъците ще бъдат изложени на видно място в градините, като в събота детските градини ще работят до обяд.

2. Всеки родител ще може да види списъците и в сайта на информационната система.

ІІ. При подреждане на децата в списъка, системата най-напред отчита предимствата, предварително обявени и приети в Правилниците за организиране на дейността на детските градини както следва:

1. деца на родители с увреждания над 90 %

2. деца с брат/сестра в съответното детско заведение

3. близнаци и деца от семейства с три или повече деца до 10-годишна възраст

Предимствата се доказват от родителите на място в детските градини с оригинал на документа, удостоверяващ предимството. Ако предимството не може да бъде удостоверено, записването ще бъде отказано и кандидатстването върнато за повторно класиране на общо основание.

В списъците родителите ще могат да видят и подредба на първите десет деца, които чакат за  освобождаване на свободно място, като отново се отчитат предимствата. Номерата на чакащите се актуализират при всяко поредно класиране
. [/i]

# 68
  • София
Здравейте и от нас. И аз се записвам в графата сополиви ясленчета. Вчера обикаляхме из болниците - прегледи, кръв, секрет от носа. Емо с чисти дробове, но се дере юнашката и вади гъсти и зелени сополи + висока Т няколко дни. Сега сме в нас и се гледаме... От вчера насам го гледам, че поне сополите станаха на водичка и кашлицата намаля, но продължава да вдига Т. Яко го тресат зъбите и крив та се не трае. Сутринта пищя 30мин. и не даваше да го пипнем с баща му. Тръшка се и пищи - явно го боли и страда, но защо не дава да го гушна поне newsm78 Добре, че се успокои...  След това си бе жизнен и весел. Ей тез последните зъби ми стопиха нервичките. Да излизат, че съвсем се побърках.
Хубавото на цялата ситуация е, че поне в петък няма да се налага да пускам отпуск  Mr. Green

Красе, честита ти нова работа - много да ти допадне и с мерак да си я вършиш Simple Smile

Емо спа първите 18м с нас и след това се прехвърляше само ако не се чувстваше добре. Снощи към 3 часа се събуди щастлив и готов за игри. Отказах категорично да ставам и баща му около 30мин се гони с него, ритаха топка и как са заспали нямам спомен. Но като се събудих се оказах между двамата. Сутринта в 7:00 скочи, донесе маратонките и започна да ни командва "айде, колата". Порева порядъчно като тръгна баща му без него.

На 24 май с приятелка и нейното юначе на 2.6г бяхме в зоопарка. Младежът отраснал в Италия разбира всичко, което му се говори на БГ, а отговаря на италиански. Голямо забавление падна. С Емо много се харесаха и си паснаха добре в белите. Голямо търчане и надвикване падна. След 2 часа бягане младежите каталясаха и им се доспа и набързо прекратихме разходката. Скоро мисля да повторя разходката, защото Емо много се радваше на животните.

Където и да решим да почиваме ще взема и количката с нас. Все още Емо може да спи в нея и е голямо удобство - за да не се налага да лягаме рано рано.
Докато видя, че Аги и Тонката са в болница те вече излязли. Дано Тонката се стабилизира и повече да не им се налага да влизат в болница.  Hug
На всички болнички много прегръдки  Hug и се моля  Praynigза скорошното им оздравяване.

Днес поискаха от нашата ясла потвърждение, за записване за следващата година. Вдигнали и таксата на 3000 евро за година и се чудя дали да не приема предложението на майка ми - да и го дам тя да го гледа като посещава местната ясла за 30лв на месец... Ей ще се побъркам да се чудя как ще е най-добре и дали ще можем да се оправяме финансово - ясла, наем, сметки, кредити...

# 69
Вени, значи събота до обяд трябва да сме наясно  , така ли да разбирам?! Ей, побърках се вече.

Раче, а тук не си ли кандидатствала за държавна градина? Това 3000 ми звучи ужасно много  Shocked. Иначе доволни ли сте, как се чувства там Емо?  Гадно е , че вашите са  доста далеч и няма сигурно да имаш възможност да го виждаш често.

Рени, супер е , че всичко е ок с бебчо.

halapela, наистина са големи чаровници дечицата ти.

# 70
Татянка, ние сме ходили на хотел със Стенли и решението беше в апартамент. Той си ляга, а ние в другата стая си гледаме телевизия, ядеме или квото и да е  Peace

# 71
  • Sofia
Момичета стига вече болни дечица и ние уж се пооправихме и днес пак сополи тръгнаха, дано само да не се повтарят тези ларингитни пристъпи.
Ивайло спи при нас само като е болен,иначе в креватчето, но то е на сантиметри от спалнята, така че може да се каже, че си спи при нас.
Ние вече твърдо си избрахме място за почивка - бунгалата в с. Чакали, доста добри отзиви получих за тях, имат си тераси, така че ние с тати вечер ще си пием биричка и ще поглеждаме само през прозорчето - ееех размечтах се, нямам търпение да дойде това време - отпускарското.

# 72
Нуни, коларголът е някакъв колоиден разтвор на сребро. Но ще пробвам и сребърната вода, ако се наложи (а то най-вероятно ще се  Tired ). Благодаря ти много за съвета, а от аптеките ли се купува?

# 73
  • София
Вени, значи събота до обяд трябва да сме наясно  , така ли да разбирам?! Ей, побърках се вече.

Даже още сутринта! В сайта ще има инфо и в градините списъци!

Ей, Раче, много пари това макар и за година. Това е по 250 на месец, девек 500 лева! А Варна е далече! А и там как ще го запишете - и те имат недостиг?[/color]

# 74
  • София
Не става дума за Варна, а за градче до Варна. Далече е и няма да мога да си го виждам често, а досега не сме се разделяли и за ден. Самата мисъл ме убива и досега отбивах предложенията на родителите ми.
Вени, сметката ти не е съвсем вярна, защото сумата покрива само 10 месеца. 2 месеца имат сборни групи и се плаща допълнително.
Тина, на Емо много му харесва. 10-тина деца са в групата и се грижат добре за тях. А когато детето е щастливо и ние сме спокойни. Другият гоооолям недостатък, е че се намира под Панорамния път, в подножието на Витоша. Далече е от цивилизацията, но пък въздуха е чист. И заради чистия въздух таткото е съгласен пак да затъна в дългове... Не можем да е разберем по темата и все спорим ли спорим.
Иначе съм записала Емо в прословутата система, но няма никакви шансове за класиране. Таткото ни не иска да сменяме яслата - та се очертават семейни разправии по темата още известно време.

Общи условия

Активация на акаунт