АПРИЛче за море се стяга, да почернее, както му приляга!

• 13 295
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Привет-мривет Simple Smile
Забелязала съм едно затишие винаги след среща в нашата темичка. Изглежда срещащите се се наприказват за децата и известно време не им се пише Sad
Това с хапането ни предстой. Но Шошка го отработи с нас и вече май го възпитахме. Сега най-много да сме потъпевши като тръгне на ясла.
Аги, късмет си извадила с първата бременност без гъби. Абе важно е накрая да си чиста, да не спукат мехура. Поне такива спомени имам. Оправяй се бързо.

Мимата и Дея-Мария Heart Eyes

Халапела, лелче, но с обица на носа Wink

# 226
Халапела, абе вашият Аксел на кой е кръстен? Mr. Green

Как така не се лекуват гъбите? Доки реши да ги лекуваме в 10-11 ГС съм някъде, изписа ми едно , което както казах пишеше, че в първия триместър не е разрешено, но се моля да не стане сакатлък. Ей сега му се обадих, каза, че Клион Д100 можело да си позволя дори в този етап, нистатинът не преминавал в кръвта и да си ги слагам, знаел какво пише на упътването. Peace

# 227
Аз също осатанах изумена като ми го каза,но с ръка на сърцето мога да заявя че този лекар е печалбар не гинеколок.През цялятя бременност ходих като просакиня да го моля за болничени (работих като продавачка,цял ден на крака)но той ми заяви че съм можело да работя.Е работих ......................и родих 8 месец Crossing Arms Crossing Arms Crossing ArmsТака че с поста си исках да ти кажа че е по добре да се лекуваш каквото и да ти казва лекара ти Peace

# 228
Моми4ета, имаШе авария в един словенски АЕЦ (така ли се каzваШе?  EmbarassedSad

# 229
  • Варна
Момичета, успях да ви чета на кръст, а снимки не съм гледала Embarassed
с нетърпение чакам да се преместим, че да си имам собствено работно място, така не мога да ползвам форума Embarassed
При мен нещата си вървят, уча се и дните минават бързо. Взех и авнас Mr. Green Предедоха ми парите от военните и сега си търся нова кола Whistling
Племенника ми не е приет, моите хора са в ужас! Дано имаме повече късмет януари, че имаме място в Дя само до юни догодина! Извинете ме, ама баси държавата!!!!
Добре дошли на новите мами! мая06 , желая ти повече късмет с лекарите, аз сменят и вдигам скандали най-редовно. Сега пак ще сменям лекарката на малкия. Аз да не съм идиот да чакам с болно дете по 2 часа!!!!! Записвам го при моята лекарка и готово, тя поне дава час и ми е бивша комшийка..дет са виак ще сме с връзки Mr. Green

# 230
Много снимки, много  нещо, начесах си крастата Mr. Green

# 231
Добро утро момичета!

Чета и гледам снимки, но не стигам до писане.

Всички с поводи за празнуване-честито!!

Добре дошли на новите мами Hug

И прегръдки за всички болнички-да се оправят Hug Hug

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 232
Уфффф, цяла нощ не мога да спя! Вчера вечерта вдигнах лека Т, гърлото ми е ужас, днес съм на лекар. Отново Tired ПиснА ми!
Сънувам осигуровки, мятам се в леглото, чудя се цяла нощ какво да направя с това осигуряване, за да не съм в/у минималната РЗ, мозъкът ми не може да го роди как да го направя. Да се върна на работа за малко - какво ще рече за малко, шефката няма да иска за един-два дни, сега ще ме надупи да ходя поне половин месец. С малкия под ръка на работа. Той при децата - ами ако ни лепнат нещо и пак се разболее? Няма на кого да го оставя, а аз да отида.
Или моя позната да ме назначи на 4 часа, това може ли да стане? И да се осигуря на по-висока сума?
Сега отивам в Счетоводно да питам, там някоя майка може да ме светне.

Еййй, ха добро утро! Много съм зле, само да се оплаквам мога....
Пих вит Ц, направих си ракиен компрес на гърлото, пия Мултисаностола на Тони и днес се надявам да вземат адекватни мерки лекарите, за да не се налага да пия АБ или да не се зарази Тото.

# 233
Аги, аз директно си смених работата, когато се изправих пред проблема с по-високите осигуровки. Но май за теб това не е вариант  newsm78

И аз разгледах всички снимки, много са хубави дечицата (и майките, където се появяват  Laughing )

Нели, добре дошла и от мен! Аз в момента се занимавам с приучването на Иво на гърне, отнема време и доста обяснения, но се справяме чудесно! Започнах преди 2 седмици, като премахнах изцяло дневния памперс и му слагам само за следобеден и нощен сън. Обясних му как да ми казва, като му се пишка или ака, отначало казваше само постфактум, но след това започна да пишка по малко и да се задържа и да ми казва. А от 2 дни вече ми казва, като му се допишка.

Като говорим за Иво, той пак не е на детска - този път е с разстройство. Всъщност той се оправи за 1 ден, вчера следобед вече всичко беше нормално, но днес съм го оставила у дома да му следя какво яде, за да закрепне стомахчето.

# 234
  • Русе
Добро утро!
Татянка, сериозна ли е аварията? Не съм чула нищо още... Rolling Eyes

Оф, Аги, много ти се е струпало на главата... дано се разрешат всички проблеми! Praynig
Между другото и моят гинеколог смята, че лечението на гъбичките през бремеността е почти безсмислено, защото рецидивират почти всеки месец до края на бремеността (тогава вече смята, че трябва да се изчистят) - лечението преди това го провежда периодично/профилактично за облекчаване на положението, общо взето... Thinking
А, и на мен ми беше изписал Клион Д (не че помогна особено  Rolling Eyes), и държеше да изчакам до 12 г.с., а преди това ми разреши само да се мажа външно с Клотримазол, че беше нетърпимо... Tired Но, пък и той като твоя док смята, че фармацевтичните компании се презастраховат и пишат тези неща по листовките, пък опита показва друго... де да знам  newsm78. За много неща, за които съм спорла с него, се е оказвал прав..., нищо че лекува контракции с водка  hahaha. Иначе смята, че жените имат право на болничен през цялата бременост, и без да имат проблеми ги пита дали искат да ползват и от кога - за това шапка му свалям! Sunglasses.

Красе, rody  Hug - много ви завъртя живота варненките, ей! Смини, и тя зачезва  Wink Да не тръгнахте по плажове или само опъвате на тръстиката? Sunglasses

# 235
  • София
..дет са виак ще сме с връзки Mr. Green
Аааа, Краси, не си права! Докато има "връзки" ще има и "баси държавата". Не съм ли права?!

Аги, стискам палци следобед да пишеш с по-добри новини!

# 236
Идеята е да напусна и веднага да отида на новата работа, без предизвестие, ако е с предизвестие 1 месец, то ще имам проблем с това, че ще съм влезнала вече в 6-те месеца.
И примерно да си платя 35% от заплатата /за да не набутвам работодателя/ и после да излезна в болнични - но тогава плаща ли се осигуровка и няма ли да има проблем. Идеята е без прекъсване в стажа да стане.
Уффф, чудя се.

# 237
Добро утро, момичета  Hug
Като един ден не пише човек и после няма насмогване с четене или писане  ooooh!
Добре дошла на новата мама и малката Мая   bouquet Ние също с гърнето сме до под кривата круша. На ясла седи и прави, каквото трябва, но като се прибере и си прави, каквото иска. Аз от една седмица го държа след ясла по гащи и събота и неделя, но не става така. Ту с гащи, ту с памперс, а от яслата ми казаха, че трябва първо да почне да си казва, за да го заведа и по гащи там  ooooh!

Вчера надникнах в яслата и останах очарована  Grinning Имат си къщичка, пързалки, люлки, работилничка и кухня за игра, това беше повече от детски клуб  Sunglasses

Аги, на мен още в началото на бременността ми изписаха за гъбички едни три глобули и след тях вече нямах проблем, не помня как се казват  Embarassed

Снимките на всички са страхотни, а децата са толкова пораснали и променени  Heart Eyes

Стенли също е станал тази седмица много непослушен в яслата, госпожите казват, че има коренна промяна от до сега, явно е бил нов и е проучвал другите  newsm78 В понеделник като е отишъл ги е подкарал наред децата и се е биел, ама няма приятели, няма момичета и т.н. Толкова ми стана неудобно  Rolling Eyes Говорим, обясняваме, но ефект няма. Най-агресивен е към неговия приятел, а той е с него и в една ясла. После се извинява и го гушка, но ...... ooooh!

Сутринта по новините казаха за аварията в АЕЦ-а, но уж, нямало никаква заплаха  Praynig дано да е така.

Зарка, голяма кукла си имаш, а къщата и двора са ви мечтаааа  Crazy

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:01 от Nadeto

# 238
За да си нарушиш договора (т.е. да напуснеш без предизвестие), трябва да платиш обезщетение (някакъв брой заплати, зависи от договора ти). Освен ако не се споразумееш с работодателя - аз успях да се споразумея с моя и не плащах обезщетението. Не хванах пълни 6 месеца на високата заплата - имам всъщност само 4 месеца, предните 2 са от старата работа и затова получавам по-малко пари. Аз напуснах старата работа юли месец началото, назначиха ме на новата след 2-3 дни, плащахме пълните осигуровки, които работодателя трябва да плаща по принцип, такова ни беше споразумението (не съм ходила въобще на работа) и излезнах в 45-дневния болничен направо. Не знам дали ме разбра  newsm78  Ти на новата работа ще работиш ли или тя е само за осигуровките?

Наде, за да почне да си казва, трябва да схване, че се напикава и така да започне да си контролира мускулите. Което с памперс е много трудно да стане, затова свалянето на памперса трябва да е тотално. Не можеш ли да им занесеш един куп гащи, чорапи и панталони и да го преобуват? Става въпрос за 2 седмици време, а може и по-малко. В яслата седи и прави каквото трябва, защото ги изпикават в определено време и така ги "хващат", но това не го приучва на нищо.

# 239
Юлче, точно затова ги питах, но казаха, че сега имат три такива деца и да поизчакам поне две-три седмици, за да не им дойде нанагорно. Ние от 20 сме на море и аз с риск да ми излезе морето през носа, но мисля, че тогава е момента, защото иначе чак август като е отпуска яслата, защото за да го махна тотално трябва да си е при мен  Rolling Eyes Иначе той не се напикава, а на всяко издържане се напъва и пишка, но се чудя дали не правя грешка, защото той така няма ангажимент да си каже, знае че аз го издържам и така  newsm78 Дали да не го оставя да се напикава и да видя дали ще почне дас иказва  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт