Преz СЕПТЕМВРИ вън сме всички с новите колички!

• 13 555
  • 307
  •   1
Отговори
# 210
Zdraveite!
Izviniavaite, che se pozabavih, edno linkche za kotkite! Moga da razkazvam i ot opit, ako ima vaprosi, bashta mi beshe bolen ot tova. http://www.med.primasoft.bg/tips_for_all/veterinary_medicine/art … toxoplasmosis.htm

# 211
По темата за татковците... много ми се искаше и нашия татко да е с нас и на няколко пъти съм споменавала и веднъж получих дори леко позитивен отговор за това, че ще помисли дали да присъства на раждането.  #Crazy Но май се оказа, че няма да е съвсем така. В началото ми беше криво и му се ядосвах дори на изказванията за женските работи, но сега май споделям това негово мнение. /Не съм му го казала, де/. Не смятам, че татковците в БГ са "узрели" за това да присъстват на раждането. Не са виновни те, просто за това се заговори отскоро, а както знаем българския манталитет не се променя толкова лесно.  Ми той моя преди седмица ме гледаше по гащи и вика "я, ама ти наистина ще раждаш"  #Crazy Joy Та от тая гледна точка усещанията, страховете, емоциите на татковците съвсем не са като нашите. Те са в абсолютно неведение какво точно се случва с нашите тела и по-скоро в нашите глави. И са искрено учудени за странностите ни. С две думи - не тормозете излишно бащите - по-важно е какво присъствие ще имат след раждането в живота на децата ни и в нашия. Ние жените сме облагодетелствани от природата и откак сме родени знаем и се подготвяме за това да станем майки. А за татковците е мнооого по-трудна работа - да се справи с ревността към малкото, което въпреки, че е негова плът и кръв обсебва любимата му жена, да почне да осъзнава бащинството си и чак когато е напълно преминал през това да може да стане БАЩА и съпруг едновременно. Май повече се раздърдорих...

# 212
ТОНИ, благодаря ти много за инфото, вече и аз споделям това становище. Няма да го виня, въпреки че досега се изнервях много. Поставям се на негово място , сигурно и аз щях да постъпя така като него. Просто съм много , много изнервена. Извинявайте .

# 213
Аz пък вчера си поръчах 3 диска с информация ... един zа бременноста, един zа раждането и един zа първата година на бебето. Нямам търпение половинката да се прибере от командировка, че да си ги гледаме.

Странно е това с мъжете. Ние сме от 6 години в Германия и в самото начало мъжът ми също мислеше, че един мъж няма място в родилното. Но с течение на времето си промени мнението. Не zнам какво го накара... дали, колегите, които раzкаzват zа ражданията, дали филмчетата, които от време на време дават по телевиzията zа раждания. Но сега zа него просто няма друг вариант, освен да ражда с мен. Даже и не се zамисля дали ще му стане лошо или нещо такова... чуствам, че zа него нещата стоят така "Ние ще раждаме и ще миням преz всичките му фаzи zаедно".
Само zа подготвителния курс не беше много навит, ама и аz сама се откаzах след посещението в болницата.

Аz пък не мога да си представя някой друг да е до мен освен мъжа ми. Това според мен е едно много интимно иzживяване, като оргаzма... и приятелките ми иzобщо нямат място там...

# 214
Мъжете са по-притеснени и от нас според мен BlushНие преживяваме всичко усещаме какво става с нас,всяка промяна всяко ново чувство.Докато те милите не знаят какво точно става те са косвени свидетели на всичко!Питат се какво се случва дали сме добре и много се притесняват!!Нооооо нека не забравяме че са мъже и като такива трябва да се държат "на положение" ooooh!Глупава тяхна мисъл е че не трябва да показват емоции чувства страхове!!Ей го на моя!!Няма по студен човек от него!!Аз поне не познавам!!НИщо не е в състояние да го притесни,разтревожи,уплаши да не говорим за сълзи #CrazyТОй си е такъв и не мога да го променя!!!Радвам се че иска да е с мен по време на раждането,но проявява желание и интерес не защото иска да сподели с мен този емоционален миг-за него това е нормално и не може да си представи какво ми се случва"ти си жена вродено ти е да раждаш"Ей с такива мнения ме убива направо ooooh!Той ще е с мен както казва "да не стане грешка някоя"
Еми какво да се прави ние сме си ги взели ще си ги гледаме и търпим такива!!

# 215
  • София
Аz пък не мога да си представя някой друг да е до мен освен мъжа ми. Това според мен е едно много интимно иzживяване, като оргаzма... и приятелките ми иzобщо нямат място там...
Абсолютно така го чувствам и аз. Но понеже моят си е с български манталитет и няма закога да го чакам да се променя, ще си отида пак сама Simple Smile Ама с другиго не бих отишла за нищо на света!!!

# 216
По повод татковците, и аз да се включа. Моят мъж търпеливо изслушва моите тиради свързани с бременността, но в повечето случаи не взима отношение по въпроса. Даже понякога се чудя дали въобще ме слуша или само казва "добре" Wink Когато му говоря за раждане и това, че се колебая къде точно да раждам и как, той също не изказва мнение. Това си било моя работа и както реша така да правя #Crazy Като че ли не се отнася за неговото дете и неговата жена. Е такъв е. Точно стил "това си е женска работа и аз нямам нищо общо" #Crazy Ама аз не му се сърдя. Имам опит с първото, че след като се роди няма по-щастлив от него. И като ви чета вас, явно това си е мъжка черта на повечето мъже. Чак ми е неестествено, когато слушам някой мъж да говори компетентно за бременност и раждане Simple Smile
На мамите очакващи първото си бебче да кажа - неописуема е физиономията на таткото, когато гушне за пръв път бебето си. Grinning Моят се хилеше като зелка и не можеше да отдели поглед от щерката Grinning

# 217
И аz така,с друг не бих отишла,та ако ще не zнам кой да е...Ама и с мъжа ми не бих отишла,не мога точно да обясня zащо,но не мисля че му е там мястото.Може аz да съм нещо сбъркана.Трябва раzбира се да е до мен във всяко едно отношение,да е съпричастен,да се интересува,но не и на раждането буквално да е с мен.Като раждам искам да съм сама с медицинските лица,така ще се чувствам сигурна.И първия път докторката щеше да го вкара,но не съм си го и помислила честно каzано.Просто не си представям раждането иначе,а аz съм си така и zа други неща,мисля че в някои моменти човек е най сигурен,ако е сам със себе си.
Също така никога,ама никога не бих родила в къщи.Ето приzнавам си беz бой,като гледам клипчета как раждат у дома и се иzпълвам с истински ужас.Хич не мога да я усетя тая "красота на естественото раждане",даже напротив.Сигурно ако само това беше начина,никога не бих раждала..
Но никого не ангажирам с мнението си,нито пък съдя хората,да подчертая.Чудесно е,че всеки може да си иzбере в днешно време..Само споделям  Wink

# 218
И аз предпочитам таткото да не е с мен, защото ще ми е по-притеснено за него, отколкото за каквото и да било. Така си мисля Simple Smile

Днес бях на лекар и се оказа, че микробиологията не ми е много добра (E. coli). Докторът ми предписа амтибиотик: Amoksiklav. Цял ден ми е нервно. Хич не обичам да пия хапчета, още повече антибиотици и то по време на бременност. Но май няма да ми се размине... Sad
На някой случвало ли му се е?
Освен това ми е нисък хемоглобина - 109 и ще трябва да пия желязо, а при вида на хапчета и тръгвам към тоалетната...
Помагайте!!!

# 219
Не си жалете мъжете! В най-главния момент са участвали - зачеването,що да не участват и в резултата?
Льольовци били, лошо им ставало от кръв. А като го виреха да правят бебе, им беше хубаво, нали?
Знаете ли ги как се амбицират по време на раждането? Още повече, че голяма част от вашите мъже са карали казарма и мисля, че няма какво може да ги уплаши.
Мястото им е до жените в родилното! Казвам го от личен опит. Нямате представа колко се променят след това.
Те си нямат и идея колко е трудно едно раждане, мислят само за кефа при зачеването. Точно от тази гледна точка не бих им спестила и другата страна - да видят жена си в това положение.
Едно е да види отрочето си в момента на първата му глътка въздух, друго е да е там след 2-3 дена, чак на изписването.
Нека после им знае балалайката, че разбирали от раждане.  След това ще помагат много повече, ще се отнасят много повече с уважение.
Сега моя мъж няма избор - ще играе роля на дететгледачка. Защото другия вариант е и децата да присъстват, ама аз не съм готова за това, макар че не е невъзможно.
Деси, нямаш представа каква помощ ще ти бъде!
Асе, ако ти ще си по-спокойна, вземи си приятелка. Но нека тя да е наясно какво ти искаш, какво очакваш наистина от нея, защото мъжете действат по интуиция, майките - също, за приятелките - не гарантирам. Споделям от личен опит - на първото майка ми беше с мен, на второто - мъжа ми.

# 220
Маним, на мен ми се е случвало Simple Smile И аз имах e.coli в 3тия месец. На мен ми предписаха Аугментин - антибиотик, подходящ за бременни....Много ми беше мъка и на мене. Супер против съм антибиотиците по принцип и не бях пила такова чудо от 15 години...а точно сега като съм бременна да ми се наложи...Много ми беше тъжно. Ноо...общо взето тия гадинки май няма как иначе да ги елиминираш. И да си кажа честно - успокоих се, след като след 1 седмица резултат беше, че няма и помен от тях. Абе,  shit happens както се казва, ама всичко е добре, когато свършва добре  Laughing. Тъй, че...ти си знаеш, но няма нищо страшно.

# 221
Здравейте момичета Grinning
Асе по повод това което си писала за другата жена незнам дали ще ти помогна но аз като раждах майка беше при мен от самото начало и съм благодарна на бога за това защото тя много ми помогна.Много мой познати казаха че не е добра идея но  аз не съм съгласна с това трърдение,самата тя ми го предложи и един ден ако моята принцеса иска аз също бих искала да бъда в този момент с нея и съм сигурна че майка ми помогна повече отколкото ако беше мъжа ми с мен,но .................всичко е въпрос на мнение

# 222
nia nacheva статията за токсоплазмозата е много хубава,  Rolling Eyes само че както и в нея пише човек се заразява с този паразит при поглъщане на замърсени с ооцисти (яйца) храни и дори галене. NaughtyТоест ако твоята собствена котка е носител тя почти задължително е заразила всички членове на семейството без те дори да подозират, защото в повечето случаи при човека заболяването протича грипоподобно и рядко се установява че става въпрос точно за него. А веднъж преболедувал организма става имунен и невъзприемчив към паразита.  Naughty Затова за една бременна жена е много по-опасно ако   няма котка(или не е имала) и за първи път се срещне със заболяването (тоест гали или гушка чужда котка, или яде замърсени храни), отколкото ако има такава у дома. Та в този ред на мисли- не виждам причина да изгоня котката си от вкъщи, което ще е еднакво травмиращо както за мен така и за нея. Да нямаш котка не те опазва от тази болест Peace.
Аугментин и Амоксиклав е едно и също newsm10.

# 223
Веч, приятелката, за която говоря е Хедра Grinning На този етап не познавам друг човек, който би ме успокоил повече, а и би се грижил за мен с разбиране Grinning
Майка ми изпитва психологически шок от раждането. Тя е преживяла стрес, когато за пръв път е влязлав родилна зала на 17 години и просто не може да се отърси от шока. Дори ако гледа раждаща жена на филм й се подкосяват краката и пребледнява. Иначе е страшно издражлив и курназ човек, но за раждане... Не мога да й го причиня.
А Иван си остава алтернатива, ако Хрис няма как да дойде Peace
Иначе - благодаря за мненията. Много ми е от полза всеки какво мисли по въпроса Hug

# 224

Днес бях на лекар и се оказа, че микробиологията не ми е много добра (E. coli). Докторът ми предписа амтибиотик: Amoksiklav. Цял ден ми е нервно. Хич не обичам да пия хапчета, още повече антибиотици и то по време на бременност. Но май няма да ми се размине... Sad
На някой случвало ли му се е?
Освен това ми е нисък хемоглобина - 109 и ще трябва да пия желязо, а при вида на хапчета и тръгвам към тоалетната...
Помагайте!!!

И аз бих се чувствала добре само ако мъжът ми бъде с мен. Не мога да прегръщам майка ми или приятелка така, както прегръщам и се гушкам в мъжа си. А това ще ме успокои.
Сигурно всяка жена си е различна.

При предишната ми бременост имах е. коли. Не исках да пия антибиотика - Аугументин. Но четох във форума, че ако не се вземат мерки бактериите могат да предизвикат преждевременно раждане или да стигнат до бебето и да го увредят.  Бях се паникьосала. Изпих си антибиотика. Колите изчезнаха. При раждането изобщо нямаше следа от тях. Бебето си беше ок. Нищо му нямаше. Изпий антибиотика и не се шашкай - хубаво е, че са ги открили рано. Така няма да се стигне до усложнения.

Днешния преглед не ме зарадва. Доктора не можа да види хубаво бебето и каза, че не е сигурен за пола.
Хемоглобина ми е 103 и трябва да пия малтофер.
Трябва да си направя и стерилна урина, тъй като имам разни гадинки в урината.

Хубавото е, че пристигнаха нещата, които купих в началото на месеца в Англия.
Има 2 роклички, които са просто супер, супер сладки.
Дано бебето да е момиченце и да мога да му ги облека. Не мога да им се нарадвам.

Общи условия

Активация на акаунт