СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 994
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 480
Определено ни прецакаха по-скоро с липсата на предимство за плащане на данъци в дадената община за определен брой време! Ето сега не сме приети и нямаме големи шансове за градина в общината, където си плащаме данъци, а имаме шанс за градина в съседната община!
Ами използвайте си шанса там,докато се освободи място вьв вашата община.
Дани, Галя има предвид случаите, в които една двойка живее заедно без да е сключила брак, а бащата е признал детето. Това не е самотен родител, нали? С какво едно такова " модерно семейство" е в по- неизгодна позиция на практика от едно "традиционно семейство". Между другото точно и затова законът промени дефиницията за "самотна майка"- ако детето ти е признато от бащата не попадаш в тази категория.
За мен по- важно е да измислим как да включим в привилигерованите случаи родители, които отглеждат сами децата си- без значение по каква причина.
Имам 2 приятелки наистина самотни майки,но не "плачат"за предимства.Оправят се с помощта на родителите си Wink

# 481
ами да, по принцип говоря и точно защото човекът ще кандидатства в новата община, това данъчно предимство само би го спънало. Ако си плащал данъци в люлин, но се преместиш в Младост,  ще е грубичко да си водиш детето в старата градина в люлин всеки ден - дори и в младост да има места, но защото си плащал данъци в люлин.......

# 482
  • София, "Младост 3"
ами да, по принцип говоря и точно защото човекът ще кандидатства в новата община, това данъчно предимство само би го спънало. Ако си плащал данъци в люлин, но се преместиш в Младост,  ще е грубичко да си водиш детето в старата градина в люлин всеки ден - дори и в младост да има места, но защото си плащал данъци в люлин.......

затова предимството е там където СИ в момента!
за мен това е логиката....аз имам 3!! ДГ в радиус от 500м! ама ще водя децата в съседен квартал и трябва да съм щаслива и наистина съм, че успях поне за там на този ужас /а и ДГ си струва и заслужава/

# 483
От утре се започва "веселбата" за 2-то класиране.Ще има чудене с актуализацията на номерата-ще има движение "напред-назад" Joy

# 484
Оууууууу, зачекнали сте любимата ми тема за размисъл от последните дни - защо не се прие детето да се приема в детското заведение според района, в който живее! Аз например имам детска градина в Мл.2, която е на 10 метра от нас, обаче в нея са влезли с предимства деца от Мл.3 и Мл.4! Аз трябва сега да си водя детето в Мл. 3 на градина, една позната от Мл. 3 пък ще води нейната дъщеря в другата градина в Мл.2, а трета ще води дъщеря си от Мл.4 в Мл.3! Е, неможеше ли да се спестят тези гимнастики на родителите?
А критерия да е общината в която си плащаш данъците е тъпо, защото тогава пак ще ги има тези размествания по "микрорайоните".

# 485
Критерия по местоживеене не се приема за градините по същата причина по която не се приема и за училищата, а именно защото много родители предпочитат да запишат децата си близо до местоработата си. Съгласете се, че ако работите до късно е просто невъзможно да стигнете на време до градината/училището. Каквото и да си говорим при недостиг на места няма начин да се угоди на всички  Peace .
Колкото до разговорите по горе за общините - Софийска Столична община е една, няма Люлин, няма Младост. То не се прие за критерий изобщо Софийска община и кандидатстват и деца на който родителите им по паспорт живеят в горно нанадолно вие Люлин Младост  ooooh!  Wink ...

# 486
о, Ели, аз мислех, че говорим за общини тип Подуяне, Средец, Възраждане....разбрах, че Вени има това предвид. Иначе си абсолютно права за местоработата също....и изобщо няма какво да се спори повече на тема такива предимства.

# 487
Ако имат две яслени групи, едната би трябвало да е за набор 2006,  другата - за 2007!
Ами не е така, тази година за ясла приемат деца родени само 2006 год, както миналата само родени през 2005 и за това миналата не  приеха дъщеря ми на ясла там.

# 488
  • София
Незнам, но немога да се примиря с факта, че в градината, която виждам от прозореца, нямам почти никакъв шанс, а тук ще идват хора от Красна поляна, например, или от Люлин! Не ми е логично това, извинете ме!

И за какво придвижване в списъцати стеве въпрос от утре да започва? Нали нищо няма да се променя две седмици?

# 489
Незнам, но немога да се примиря с факта, че в градината, която виждам от прозореца, нямам почти никакъв шанс, а тук ще идват хора от Красна поляна, например, или от Люлин! Не ми е логично това, извинете ме!

И за какво придвижване в списъцати стеве въпрос от утре да започва? Нали нищо няма да се променя две седмици?
Прочети това:http://kg.sofia.bg/?page=news&id=50

# 490
   КЛАСИРАНИ СМЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!

# 491
  • София

Прочети това:http://kg.sofia.bg/?page=news&id=50

Прочела съм, всичко съм прочела:

Забележете, че при извършване на класиране се актуализират номерата в списъците на чакащите (например „Чакащ №3”). Номерата могат да се променят, както напред, когато се записват деца на новоосвободени места, така и назад, когато кандидатстват нови деца с предимства.

Значи напред и назад ще има чак при следващото класиране!

# 492

абсолютно съм съгласна..ние сме на гъза на София а идват от Пи.ковци да си водят на ясла децата..До нас нито има болници, нито административни сгради с офиси..нито НЕЩО В КОЕТО ДА РАБОТЯТ родителите на тези деца?! По Закона на Всеобщата Гадост ОДЗ-то ми е точно под прозореца Sick

Чудно ми е как никоя работеща майка, незаписала детето си в ОДЗ не обърна грам внимание на поста ми отпреди няколко страници..ХОРА какво ви става?

# 493
.Чудно ми е как никоя работеща майка, незаписала детето си в ОДЗ не обърна грам внимание на поста ми отпреди няколко страници..ХОРА какво ви става?
[/quote]
Аз не само обърнах внимание, но преживявам същото. И моето дете е без никакви шансове да го приемат, а няма кой да го гледа. Свекърва ми, за съжаление, са разболя, и аз от две седмици съм в отпуска. Но ще трябва да напусна. Няма друг начин. На този етап не можем да си позволим частна ясла. Работя това, за което винаги съм мечтала. Но детето ми има нужда от мен и за него е по-добре, че ще бъде още време с мама. Това ми дава спокойствие. Както са казали хората - всяко зло - за добро. Недей да изпадаш в крайности. Няма смисъл. Пази си нервите, че те чакат още ситуации на ръба.   bouquet

# 494

абсолютно съм съгласна..ние сме на гъза на София а идват от Пи.ковци да си водят на ясла децата..До нас нито има болници, нито административни сгради с офиси..нито НЕЩО В КОЕТО ДА РАБОТЯТ родителите на тези деца?! По Закона на Всеобщата Гадост ОДЗ-то ми е точно под прозореца Sick

Чудно ми е как никоя работеща майка, незаписала детето си в ОДЗ не обърна грам внимание на поста ми отпреди няколко страници..ХОРА какво ви става?
Е прочела сьм го, и ме касае.Ако децата ми не ги приемат на ДГ,аз оставам без работа.Работодателят не го интересува,че няма кой да ми гледа децата.Изобщо на кой му пука newsm78

Общи условия

Активация на акаунт