СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 809
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Може ли някой да ми каже здравно-профилактичната карта, която я искат за записването здравният картон на детето ли е или нещо друго, което трябва да купуваме?
И друг въпрос след като едно дете се запише това ще се отразява ли веднага в сайта. Не знам дали добре го обясних - примерно както е при нас. Митко е чакащ №7 за Първо желание (приет е по друго). Ще се променя ли номера му своевременно сега до 13 юни ако се записват децата от списъка на приетите или това ще се види чак на Второ класиране?

На нас тази карта ни я даде педито, не съм купувала, той си ги имаше налични
Къде е детето ще се види чак на второ класиране

# 586
Отворих тема, за обсъждане на приема другата година, демек за предложения за предимствата, за критериите и всичко останало, което мислите че ще направи класирането по- справедливо и по- удобно! Моля да се включите, всяко мнение- каквото и да е- е ценно!

Мисля, че трябва да има пак райониране както беше преди години. Първо се запълват местата от желаещите в съответния район и след това ако са останали свободни бройки се запълват от останалите.
Това е моето мнение, разбира се не ангажирам никой с него.

Честито на всички приети  bouquet

За съжаление ние не сме от тях  Sad

# 587
Имам един постинг най-долу на предната страница, но ще пиша пак.
След като помолихте да се види след получаване на мейл, потвърждаващ записването, има ли промяна на сайта - отговарям - няма промяна на сайта.
Обаче за да видя това, попаднах на името на дете, прието с предимство, на което обаче сестрата ходи вече на училище, тоест, не е в ДГ към този момент. Това не пречи на родителите да са заявили предимство и да ги приемат!
Така че, следете си нещата, момичета, има над какво да се работи!

# 588
  • Ланкър, планините Овнерог
superslavy, сигурно е друго предимството. Преди тотално да разбера със сигурност ползвам ли предимство или не, след като Констанца от септември няма да е в ОДЗ, а на у-ще и аз бях заявила такова предимство(после нямаше как да го махна). Но с-мата явно ги изчислява по ЕГН, защото Емма не е приета с предимство и с/у името на сестра й пише "Не посещава градина".

# 589
  • София
Правилно ли разбирам, че здравно-профилактичната карта и здравния картон не са едно и също нещо newsm78Извинявайте ама вече съвсем оглупях EmbarassedТрябва да си я купя или педито ще ми даде ако има нали така и няма нищо общо с картона!

# 590
superslavy, сигурно е друго предимството. Преди тотално да разбера със сигурност ползвам ли предимство или не, след като Констанца от септември няма да е в ОДЗ, а на у-ще и аз бях заявила такова предимство(после нямаше как да го махна). Но с-мата явно ги изчислява по ЕГН, защото Емма не е приета с предимство и с/у името на сестра й пише "Не посещава градина".
Абе сега си мисля- ако детето ти е родено в началото на 2006 и решиш да повтаря ПГ (имахме такова дете в градината), реално то си е още една година в градината, ама пък системата му е зачистила ЕГН-то...Това е супер частен случай, ама пък не е невъзможно...

# 591
Пролетна фея, и от нашата група така остана едно дете да повтаря ПГ. В сайта пишеше в такива случаи да се пише в Обратната връзка.

А за самото записване трябва да вземете картона от лекарката ви и само да го покажете в градината. Връщат ви го, искат само да видят имунизациите и тем подобни. После преди тръгването трябва попълнен картон, който стои в градината до изписването на детето. Това ми го обясни сестрата в нашето ОДЗ.

# 592
  • София
Правилно ли разбирам, че здравно-профилактичната карта и здравния картон не са едно и също нещо newsm78Извинявайте ама вече съвсем оглупях EmbarassedТрябва да си я купя или педито ще ми даде ако има нали така и няма нищо общо с картона!
Да, правилно разбираш!
Това е друг документ, в някои градини го дават на тяхна бланка, някои лекари си го печатат направо от техните компютри, или пък си го купуваш (някакви стотинки беше) и лекарят го попълва като нанася основни данни от картона, имунизации и т.н.

# 593
  • София
Има ли някой информация дали системата ще отразява записаните и това да се вижда от всички? Все пак ако видя след 2-3 дни, че всички деца преди нас са записани, няма да чакам второ класиране, ами ще си запиша детето там, където е прието сега Thinking По този начин ще се спестят чакане и нерви за много хора.

Съмнявам се да го отразява някъде, некя някоя мама с статус "записан" да сподели дали се случва нещо в нейната ДГ, защото ние още си висим като "класиран"и

Редактирам се, вече сме записани и единствената разлика, е в броя свободни места в групата на съответното ДЗ, намаляли са вече с 10, което значи 10 записани. Когато станат 0 всички ще са се записали. Значи все пак показва записаните като общ брой, не по име

и при нас вече има 28 записани, тоест бройката свободни от 75 намаля на 47.

# 594
  • София

Аз днес ходих при нашата лична лекарка, тя ми каза да си купя от книжарницата комплект за ясла/ДГ - това вкючваше здравно-профилактичната карта, здравен картон (въпреки,ч е сина ми има такъв) и имунизационен паспорт. Комплекта струваше 2 лева.

# 595
Eh,blaze wiiii (s nai-dobri 4uwstwa)!!!Moqta dushterq e klasirana samo w edna detska gradina - 76 ODZ w Mladost 4- i to nie sme treta rezerwa. Dano imame kusmet!!!A za tazi gradina nishto neznam,nqmam nikakwo info...
честито! Градината е много хубава! Направо го записвай детето! ако искаш повече инфо - пиши ЛС на Шани и catnadeen, децата им са в тази градина  Peace!

# 596
А за самото записване трябва да вземете картона от лекарката ви и само да го покажете в градината. Връщат ви го, искат само да видят имунизациите и тем подобни. После преди тръгването трябва попълнен картон, който стои в градината до изписването на детето. Това ми го обясни сестрата в нашето ОДЗ.

тц, не навсякъде е така, или не е така по принцип - пир нас е както го е написала catty-m, педито никакъв картон не дава.

# 597
Момичета, сестрата на приетото дете много отдавна ходи на училище....

За азписването: Взех карта от 48 стотинки, педиатърката я попълни, аз снимах от картона страничката с имунизациите (отдавна ми е зачислен този картон) и с акта за раждане - оригинал и копие, плюс молба се записахме.

# 598
Здравейте, уважаеми родители,

От утре ще започнем да отговаряме на въпроси в тази тема на форума на BG-Mamma.com.

Ще се опитаме да обобщаваме често задаваните въпроси и да даваме изчерпателни отговори на тях.

Моля, за въпроси по ваши конкретни проблеми, пишете ни чрез формата за обратна връзка на сайта:
http://kg.sofia.bg/?page=feedback
Така ще можем да отговаряме точно на Вас, точно по Вашия проблем.

Предвид очакваното голямо количество съобщения тази седмица, ще отговаряме селективно в зависимост от важността на запитването. Всички запитвания ще получат отговор преди следващото класиране.

Благодарим за разбирането!

Поздрави,

Явор Джонев
Ръководител
Екип на kg.sofia.bg

П.С. Въпросите се обработват от няколко човека. Стремим се да координираме отговорите, за да са изчерпателни и консистентни. Всеки, който мисли, че не е получил адекватен и изчерпателен отговор, нека да пише пак. Аз лично следя движението в системата за обратна връзка и ще се постарая да отговорим по-добре.

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 18:06 от kg.sofia.bg

# 599

тц, не навсякъде е така, или не е така по принцип - пир нас е както го е написала catty-m, педито никакъв картон не дава.

В мейла, който са ми пратили пише почти същото, като това, което ми каза сестрата:

4. Здравно-профилактична карта на детето, попълнена от личния лекар (представя се при записване, но се връща на родителя);
5. Данни от личния лекар за имунизационния статус на детето съгласно изискванията на Наредба № 15/2005 година за имунизациите в Република България (имунизационният паспорт се представя при записване, но се връща на родителя).

Момичета, сестрата на приетото дете много отдавна ходи на училище....

Ми, значи и ЕГН-то е такова, че да не допусне предимство брат/сестра, т.е. предимството на детето може да е друго. При нас поне самата с-ма ни изхвърли за предимство, въпреки че Констанца е 12.2001г, т.е. може пък и да не ходи на у-ще, но е от набора, който тръгва сега.

Последна редакция: пн, 02 юни 2008, 18:10 от Гита Ог

Общи условия

Активация на акаунт