СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 659
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 870
sellena, набор 2006 също е за ясла и за това има списък с приети.

набор 2007
набор 2006

Вече става нахално от моя страна да питам Embarassed, но как да го разбирам това,че има приети в яслата от набор 2006 -  нали  могат да кандидастват  всички деца,които са навършили съответната възраст за ясла, а не според това коя година са. Защо за деца,родени  декември 2006-та  и деца родени януари 2007 е различно кандидатсването,когато става въпрос за кандидастване в една и съща група.

Още при кандидатстването бяха разделени и се знаеше за кой набор колко свободни бройки има. Това мисля е по преценка на директора. Например в 11ОДЗ имаше нулев прием за набор 2006.
За 11ОДЗ "Мики Маус "ли става дума?Там каква далавера се вьрти.... Twisted Evil

# 871
sellena, набор 2006 също е за ясла и за това има списък с приети.

набор 2007
набор 2006

Вече става нахално от моя страна да питам Embarassed, но как да го разбирам това,че има приети в яслата от набор 2006 -  нали  могат да кандидастват  всички деца,които са навършили съответната възраст за ясла, а не според това коя година са. Защо за деца,родени  декември 2006-та  и деца родени януари 2007 е различно кандидатсването,когато става въпрос за кандидастване в една и съща група.

Още при кандидатстването бяха разделени и се знаеше за кой набор колко свободни бройки има. Това мисля е по преценка на директора. Например в 11ОДЗ имаше нулев прием за набор 2006.
Това исках да знам.Но никак не е честно да се определят така нещата. Мислех, че е много просто - има яслена група, за нея кандидатсват всички деца, които възрастово са "годни" за това(дори и да са 10 месечни) и  класирането да става  както следва. А то каква била работата.....няма да казвам какво ми идва да изрека  за всичката тази свинщина.

# 872
  • София
Проверете и  17-то ОДЗ "Мечо Пух" - Младост 1.  - приети са  две деца без предимство, а  в чакащите за второ класиране има три деца с предимство

Предполагам че това е така защото  децата с предимство са приети по първо желание в друго ОДЗ , а като второ  са заявили въпросните детски заведения и са в списака на чакащи. Така е и в 77 и 85 ОДЗ . Половината от децата които са приети в 85 ОДЗ са в списъка на 10 те чакащи в 77 одз

Ако става въпрос за това ОДЗ няма нито едно чакащо дете за второ класиране за съществуващи групи. Има 3 чакащи деца, които са с набор 2007 г, но такъв прием няма и те няма да бъдат приети докато не се сформира група с деца 2007 г. А децата които са приети в 85 ОДЗ и са чакащи в 77 ОДЗ просто значи, че са сложили 77 ОДЗ по - напред в желанията си и затова са чакащи

# 873
Проверете и  17-то ОДЗ "Мечо Пух" - Младост 1.  - приети са  две деца без предимство, а  в чакащите за второ класиране има три деца с предимство

Предполагам че това е така защото  децата с предимство са приети по първо желание в друго ОДЗ , а като второ  са заявили въпросните детски заведения и са в списака на чакащи. Така е и в 77 и 85 ОДЗ . Половината от децата които са приети в 85 ОДЗ са в списъка на 10 те чакащи в 77 одз

Ако става въпрос за това ОДЗ няма нито едно чакащо дете за второ класиране за съществуващи групи. Има 3 чакащи деца, които са с набор 2007 г, но такъв прием няма и те няма да бъдат приети докато не се сформира група с деца 2007 г. А децата които са приети в 85 ОДЗ и са чакащи в 77 ОДЗ просто значи, че са сложили 77 ОДЗ по - напред в желанията си и затова са чакащи

това е само едно доказателство как хората не са наясно
а ти как не си се информирала, тук нещатата не стават 'аз си мисля'

# 874
ох сбърках
извинявай куки, поста ми беше за sellena

# 875
  • София
Здравейте
И ние сме сред класираните и се питам-за документите за записване-здравно-профилакт картон-това картона,в който се записва развитието на бебето при консултациите ли е-пише че се връща-значи не се попълва нещо наново? И имунизационния паспорт, който искат-пише че се връща-ами те имунизациите ги пише и във въпросния картон?  Rolling Eyes Или нещо се попълва от личния лекар?  newsm78
Ако може малко обяснения от записалите се  Praynig

# 876
да и аз това имах вредвид просто неправилно копирах въпроса и след интервала съм отговорила

# 877
ох сбърках
Еми не съм се информирала явно защото,когато 2006 година пуснах дъщеря си в същата ясла нямаше такова нещо -  имаше деца и от 2004 и  от 2005-а в една и съща група. Принципът на приема си беше прост дори и за хора като мен. Пропуснала съм момента, в който са дали права на директора да определя  кои набори да се приемат. Явно вече по-малките деца нямат шанс за ясла в ОДЗ, а ще ми говорит,че дете може да тръгне на ясла от 10 -месечно.

# 878
  • София
Здравейте
И ние сме сред класираните и се питам-за документите за записване-здравно-профилакт картон-това картона,в който се записва развитието на бебето при консултациите ли е-пише че се връща-значи не се попълва нещо наново? И имунизационния паспорт, който искат-пише че се връща-ами те имунизациите ги пише и във въпросния картон?  Rolling Eyes Или нещо се попълва от личния лекар?  newsm78
Ако може малко обяснения от записалите се  Praynig

не е този картон, а едно картонче, сгънато на 2, където се пишат имената и месторабота на родителите,  данни за детето  от последния преглед, фамилни обременености, алергии и т.н.....кой му е лекар....адреси телефони...

# 879
  • София

не е този картон, а едно картонче, сгънато на 2, където се пишат имената и месторабота на родителите,  данни за детето  от последния преглед, фамилни обременености, алергии и т.н.....

Значи трябва да ходя до личната?

# 880
  • София
ох сбърках
Еми не съм се информирала явно защото,когато 2006 година пуснах дъщеря си в същата ясла нямаше такова нещо -  имаше деца и от 2004 и  от 2005-а в една и съща група. Принципът на приема си беше прост дори и за хора като мен. Пропуснала съм момента, в който са дали права на директора да определя  кои набори да се приемат. Явно вече по-малките деца нямат шанс за ясла в ОДЗ, а ще ми говорит,че дете може да тръгне на ясла от 10 -месечно.

Тази година регламента е различен, догодина отново ще е различен. Хубаво е човек да си актуализира информацията когато му предстои нещо ако е възможно

# 881
  • София

не е този картон, а едно картонче, сгънато на 2, където се пишат имената и месторабота на родителите,  данни за детето  от последния преглед, фамилни обременености, алергии и т.н.....

Значи трябва да ходя до личната?

да тя трябва да го попълни както и имунизационния паспорт, като преди това трябва да си ги купиш от някоя книжарница....
в някои градини приемали и да покажеш картона на детето....ако е в теб може да питаш дали така става при вас...при нас си искаха горните документи.

# 882
  • София
Благодаря!
Картонът е у мен и утре ще пробвам така
 Hug

# 883
ох сбърках

Тази година регламента е различен, догодина отново ще е различен. Хубаво е човек да си актуализира информацията когато му предстои нещо ако е възможно
Какво друго ще кажете ако не това. На прост език защо не се  каже, че деца 2007-ми набор няма да се приемат, а не да се пише, че нямало свободни места. Ми как ще има като въобще такава група не е имало намерение да се сформира.

# 884
И аз имам същия проблем като маминка, незнам да записвам ли голямата в другата детска или да заявя предимство и да чакам второ класиране. Ами ако това че ще се пази мястото на второ класиране се окаже лъжа. Тогава отвсякъде губим.

zayo, аз мисля да с еобадя на директорката в градината където е приет синът ми и д ая питам за всеки случай, при все, че съм сигурна за запазването на мястото до второ класиране.
Препоръчвам ти и да се обадиш, кой знае какво още могат да измислят...

Общи условия

Активация на акаунт