СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 623
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 885
sellena, моето дете е януари 2007 и не е прието, защото въпреки 20 места има 14 с предимство, това го решиха 2-3 дни преди класирането, пишеше го и в сайта. като си кандидаствала е трябвало да го прочетеш
много майки пък протестират че набор 2006 е ощетен за сметка на 2007

# 886
 поправка: преди кандидастването

# 887
  • София
ох сбърках
извинявай куки, поста ми беше за sellena
Еми не съм се информирала явно защото,когато 2006 година пуснах дъщеря си в същата ясла нямаше такова нещо -  имаше деца и от 2004 и  от 2005-а в една и съща група. Принципът на приема си беше прост дори и за хора като мен. Пропуснала съм момента, в който са дали права на директора да определя  кои набори да се приемат. Явно вече по-малките деца нямат шанс за ясла в ОДЗ, а ще ми говорит,че дете може да тръгне на ясла от 10 -месечно.

Тази година регламента е различен, догодина отново ще е различен. Хубаво е човек да си актуализира информацията когато му предстои нещо ако е възможно
Какво друго ще кажете ако не това. На прост език защо не се  каже, че деца 2007-ми набор няма да се приемат, а не да се пише, че нямало свободни места. Ми как ще има като въобще такава група не е имало намерение да се сформира.

Просто сте имали лош късмет, има много градини, в които има прием само 2007 г и тогава за децата, родени 2006 няма места. Това е решение на директора на детското заведение

# 888
Много лош късмет бих казала, защото сега ще ми се налага да разхождам две деца в различни заведения. Няма ли решение на подобен казус. Детето ми е прието в друга ясла, но мен  не ме устройва, защото е далеко и защото имам право децата ми да  посещават едно и също ОДЗ. Но с правата,които са дадени на директора  направо ми става смешнои тъжно. Представям си как тичам от един квартал в друг, а после в трети за работа Cry

Последна редакция: ср, 04 юни 2008, 19:32 от sellena

# 889
Днес записах синът ми в детската градина. Предвидливо си бях взела и оригиналите на всички документи, за които пишеше че тряба да се представят ксерокопия. Оказа се, че в 43 ОДЗ искат да носиш и оригинали, за да сравнят ксерокопията. Доволна съм че успях. Но мед. сестра ме предупреди, че щели да правят ремонт в градината и това означавало че децата нямало да тръгна от 1-ви септември на градина...  Cry
а наистина е тъжно когато са приели двете ти деца внна две разлини късмет.. доста лош късмет.. селена съчувствам ти...

# 890
всъщност кое по-лош късмет: децата да са приети макар и в различни градини и догодина да ги събереш чрез предимство в една
или въобще да не са приети?
замисляте ли се, като пишете някои неща?  newsm78

# 891
  • София
всъщност кое по-лош късмет: децата да са приети макар и в различни градини и догодина да ги събереш чрез предимство в една

Hug

Най-после някой да го каже вместо мен, че ...

# 892
Надявам се да не изпаднеш в такова тъпо положение, защото  да обикаляш половин София и да се стремиш да не закъснееш за работа няма да е толкова просто.А после да се прибираш в пиков час да събираш домочадието от  кварталите пак не е лесно. Просто ситуацията е абсурдна и не мога да повярвам,че няма да има решение. Към кого да се обърна?Къде да подам жалба?Нали тия предимства бяха за това да се улеснят родителите?
Значи една година ще разнасям децата насам-натам.Да не говорим,че това дете една година ще е с едни деца, после изведнъж ще влезе в съвсем друга среда при деца, които вече  са си свикнали едно с друго...абсурдно е...

# 893
Аз да попитам,следкато съм записала детето ,отчита ли се в сайта ?

# 894
  • София
Sellena,
При условие, че за набора за който кандидатстваш приема е НУЛА, няма какво да направиш.
Тук и предимството не може да ти помогне. Евентуално, ако се появят бройки за набора детето ти сигурно щеше да е прието с предимството.  Peace

Абсурдно е и, че грубо сметнато 7000 деца остават извън градините...

# 895
аз затова съм кандидатствала само в близки градини, за които знам , че не са лоши
за да не изпадам в ситуация да водя детето някъде си

# 896
аз затова съм кандидатствала само в близки градини, за които знам , че не са лоши
за да не изпадам в ситуация да водя детето някъде си

Това е ясно.И аз така направих, но за всеки случай реших да подам и на много други места. В Младост нямахме шанс в ОДЗ-тата.

# 897
  • София

Да, статута ви става  - ЗАПИСАН....

sellena - а таткото не може ли да поеме едното дете... за мен това е нормално в тази ситуация (освен ест ако не ги гледаш сама).

# 898
  • София

Да, в профила на детето в графа 'класирания" статуса вече не е класиран, а записан, също и общата бройка свободни места намалява

# 899

Да, в профила на детето в графа 'класирания" статуса вече не е класиран, а записан, също и общата бройка свободни места намалява
Днес го записах.По списък само едно дете не беше записано.В сайта си стоят все още пълната бройка свободни места.Предполагам че на куп в края на седмицата трябва да ги запишат и в сайта.
Дали да се обаждам?  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт