СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 535
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 915
  • София
Аз лично бих проверила и днес!

Кг, таблицата е много полезна, още веднъж мерси! Уф, три отказани записвания има в интересуващата ни група - тава значи ли че се придвижвам с три позиции напред? Това ще се отразили сега или чак при класирането? На ясно съм, че може да се появи някой изневиделица с предимство, но ако допуснем, че не се появи това ме придвижва напред, нали?

# 916
  • София
Системата веднага ли регистрира вече записаното дете?
Кога се променя статута от ПРИЕТ на ЗАПИСАН?

Вчера оставих документите за прием на детето на охраната, защото директорката я нямаше цял следобед.
Жената от охраната ми се кълнеше, че още с идването си сутринта директорката ще го запише. До момента все още няма промяна. Все още пише "ПРИЕТ".

Трябва директорката да го въведе в системата, за да се промени статута.

Вчера записах сина ми, директорката пред мен влезе в системата, въведе нещо, написа някакъв входящ номер на декларацията, която попълних, че той ще посещава ОДЗ-то (но не ми даде листче с този входящ номер). След като се прибрахме, проверих в системата, вече беше със стату ЗАПИСАн и имах мейл в пощата, който ме уведомяваше, че детето ми е записано.

# 917
Не бих дала документи на трети лица. Докато не видях с очите си как директорката не ми дава входящ номер, не мръднах от кабинета й. Взех си отпуска за целта, макар че после работодателя ми я скъса, защото бях на работа в 9:40 вместо в 9. Влезе ми в положението човека. Hug
В 9:50 имах мейл от системата и в сайта беше отбелязано ЗАПИСАН.

# 918
  • София
моя грешка... Joy

# 919
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.

Това, че по - малкото дете не е прието може да не е от системата, имало ли е места в градината, всичко приети ли са с предимство, вие сред чакащите ли сте. Такива подхвърлени неточни публикации не могат да доведат до смислен отговор

Куки, става въпрос за ЦДГ 70 Здравец, реайон Изгрев. На първо класиране са приети 7 деца с предимство, останалите по каналния ред. Виктор е номер 4 в списъка от чакащи 10 на брой деца.
Истината е, че на 4.02. 2008 го регистрирах по обяд, но не въведох предимството. Попълних само полетата означени със звезда. След това се обадих на директорката на градината, притеснена, че съм номер 118. Тя ме попита дали съм въвела предимството и като разбра, че не съм ме посъветва веднага отново да регистрирам Виктор/но с предимство/, иначе няма да мога да го използвам. И така 10 мин. по-късно отново регистрирах Виктор като ИЗРИЧНО чекнах предимството.
Проблемът сега е, че фирмата ме убеждава как НЕ СЪМ ОТБЕЛЯЗАЛА ТОВА ПРЕДИМСТВО #Cussing out #Cussing out
Аз не съм малоумна и не желая да се гаврят така с мен както и с други потърпевши като мен. И няма да оставя така нещата................

# 920
  • Ланкър, планините Овнерог
Marti_Viki, втория път наново го регистрира или просто чекна предимството? Защото нали имаше много дублирани регистрации и ги разчистваха, като оставяха регистрацията с по-ранен час. Ако си го регистрирала втори път, не е трябвало, а просто е трябвало да чекнеш/добавиш предимството, ако е било възможно(не помня какво се попълваше при регистрацията)

И друго. Да речем, че регистрацията с предимството е валидната-ти потвърди ли в с-мата това предимство с ЕГН на големия син?

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:41 от Гита Ог

# 921
[quote author=kg.sofia.bg link=topic=298396.msg7698506#msg7698506 date=1212646468
Системата ви не е отчела предимството на по-малкият ми син в градината, която посещава баткото (ВТОРА ГРУПА), така че не си измивайте ръцете, че сте направили проверка на предимствата. Системата изобщо не Ви сработи.
[/quote]
Към екипа на кг.софия.бг:  в такъв случай ако се окаже, че има и други ощетени така хора, дали на второ класиране ще ги компенсирате? Защото те ще могат да заведат съдебни искове, че са ощетени.
[/quote]

Ако искахме просто да си „измием ръцете”, въобще нямаше да си говорим сега. Нямаше да има работеща система и класиране. Правим всичко, каквото можем, за да осигурим справедлив и нормален процес на класиране и записване, въпреки проблемите в началото.

Системата може да работи единствено на основата на заявени от родителите данни. Ако Вие не сте заявили предимство, системата няма как да го отчете. За да бъде отчетено такова предимство, трябва да сте въвели ЕГН на братчето в профила на по-малкото Ви дете (заедно с градината, която то посещава) или да сте заявили такова предимство в началото. Системата работи отлично, ако предимствата са заявени

Точно това искам да попитам -за да бъде зачетено такова предимство трябва да е  заявено такова предимство с въвеждане на ЕГН -Защо след като няма въвеждане на такова предимството е валидно ?

# 922
  • София
Marti_Viki, втория път наново го регистрира или просто чекна предимството? Защото нали имаше много дублирани регистрации и ги разчистваха, като оставяха регистрацията с по-ранен час. Ако си го регистрирала втори път, не е трябвало, а просто е трябвало да чекнеш/добавиш предимството, ако е било възможно(не помня какво се попълваше при регистрацията)

Аз разбрах, че е направила нова регистрация, при която е заявила предимството. И при обединяването явно са взели първата регистрация, в която няма чекнато предимство.

# 923
  • Paradise
Няма как да ми дават отпуск всеки ден, за да си запиша детето в ДГ.
След като лиспва директорката, на кого да оставя документите, за да го запишат?

Обадих се в ДГ, да, документите са там, но нямат нет от сутринта, затова и не е въведен в системата все още.

# 924
Към екипа на кг.софия.бг:  в такъв случай ако се окаже, че има и други ощетени така хора, дали на второ класиране ще ги компенсирате? Защото те ще могат да заведат съдебни искове, че са ощетени.

Ако искахме просто да си „измием ръцете”, въобще нямаше да си говорим сега. Нямаше да има работеща система и класиране. Правим всичко, каквото можем, за да осигурим справедлив и нормален процес на класиране и записване, въпреки проблемите в началото.

Системата може да работи единствено на основата на заявени от родителите данни. Ако Вие не сте заявили предимство, системата няма как да го отчете. За да бъде отчетено такова предимство, трябва да сте въвели ЕГН на братчето в профила на по-малкото Ви дете (заедно с градината, която то посещава) или да сте заявили такова предимство в началото. Системата работи отлично, ако предимствата са заявени.

Моля, допълнете тази информация сега, за да имате предимство при второто класиране.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

Първо ако искахте да осигурите справедлив и нормален процес на класиране, детето ми нямаше да е сред чакащите, а щеше да е класирано с ТАКА ПОСОЧЕНОТО от мен ПРЕДИМСТВО при кандидатстването м. февруари.
Второ като претендирате за прозрачност и искате да ме убедите как не съм чекнала полето "ПРЕДИМСТВО" е редно да я докажете, а не да претендирате, че цялата информация се съхранява /т.е. формата, която съм попълнила/ и да ми изпращате отговор в два реда, който ама нищо не доказва!!!!!! Това за мен не е прозрачност!
Много добре помня какво съм отразила при регистрацията от февруари.

# 925
Няма как да ми дават отпуск всеки ден, за да си запиша детето в ДГ.
След като лиспва директорката, на кого да оставя документите, за да го запишат?

Обадих се в ДГ, да, документите са там, но нямат нет от сутринта, затова и не е въведен в системата все още.

Ще ги тормозиш докато не видиш в системата ЗАПИСАН.  Party

# 926
  • София
kg. sofia, очаквате ли някой да се откаже от ОДЗ, в което е класиран, докато чака евентуално във второ класиране да се класира на по-предно желание? Аз лично мисля, че такъв вариант няма, естествено, че никой родител няма да си затвори пътя към вече сигурно класиране? Всъщност  чакащите имаме ли изобщо някакъв шанс за второ класиране или то е за заявяване на нови предимства? Благодаря за отговорът ви предварително.

# 927
  • София
В нашата ясла има 3-ма отказали се, значи е възможно.

# 928
  • Ланкър, планините Овнерог
Marti_Viki, ако си направила втора регистрация, kg. sofia, не са виновни

Последна редакция: чт, 05 юни 2008, 10:55 от Гита Ог

# 929
  • София

Системата може да работи единствено на основата на заявени от родителите данни. Ако Вие не сте заявили предимство, системата няма как да го отчете. За да бъде отчетено такова предимство, трябва да сте въвели ЕГН на братчето в профила на по-малкото Ви дете (заедно с градината, която то посещава) или да сте заявили такова предимство в началото. Системата работи отлично, ако предимствата са заявени.

Моля, допълнете тази информация сега, за да имате предимство при второто класиране.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

KG.SOFIA.BG (дано писано с главни букви видите),

мисля, че е основателен въпроса.
Интересно  ми е, при пропуски на системата кой ще плаща Вие или Общината?
'що до колкото си спомням на вас е платено, пък ние родителите плюем общината при проблем.
Нали се сещате защо има недоверие към способностите и реализациите ви... ако не си спомнете датата на кандидатстването и  лъжливото овчарче.  

А относно "подобренията" за това нямаше ми кой да мисли предварително.
Толкова ли беше трудно още в началото да се попълват и основанията за предимство, както беше с допълнителната, незадължителна информация.
Извинявайте, но основната ми задача през деня е да си гледам детето, не е да си проверявам e-mail-a (това го правя когато съм служебно ангажирана), тъй като на някой може да му хрумне нещо.
Това че трябва да се попълнят данните на голямото ми дете разбрах случайно, мислех че със задължителното съм приключила в 13 ч. 04.02.2008.
Телефонът е задължително поле, а ЕГНто на друго дете - не(предполагам можеше да се помисли и за въвеждане на документ за увреждане на родителя).
Освен писатели на код, имате и хора, които трябва да им кажат какво да пишат нали?

...... пък имам усещането, че не трябва да съм "програмист", за да имам компютърна грамотност. Или моите понятия са объркани??

Аз съм от малкото хора, които казаха няма да има проблем със записването! Успях да регистрирам детето си в към 12:50 ч, не помогнаха нито бързата ми връзка, нито НЯКОЛКОТО връзки в работата на мъж ми, нито бързината ми на писане. Ползвахме една и съща парола няма да не дублираме нещата, поне до толкова сме "компютърна грамотни".

Извинявам се за дългия пост (на другите мами) но въпреки че сме приети още ме тресе нервата като си помисля за нечии недомисления, пък и обиждат Twisted Evil

Общи условия

Активация на акаунт