СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 765
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 960
  • София
куки, но Марти Вики по-късно обясни, че не е правила втора регистрация. Не знам само дали е потвърдила предимството с ЕГН-то на по-голямото, което е в градината.

От думите и останах с впечатлението, че се е регистрирала повторно и там е заявила предимството, по съвет на директорката, извинявам се ако аз съм в грешка

# 961
  • София
В нашата ясла има 3-ма отказали се, значи е възможно.
Системата отчита като отказали се тези, които деактивират кандидатурата си за съответната детска градина - независимо дали тези отказали се са класирани или чакащи. Това, че има отказали се изобщо не означава, че те са били класирани в съответното ОДЗ, може просто да са били N-ят чакащ и се отказват от кандидатурата си. Искрено се съмнявам, че ще има отказани  класирани кандидатури и продължавам да питам на какво да се надяваме във второ класиране, след като местата на незаписаните класирани кандидатури се пазят и в следващото класиране - груба грешка според мен. kg. sofia категорично подминава питането ми за трети път.

Това не е точно така, отказалите се се отчитат само от класираните деца, чакащите нямат нищо общо. Колкото отказали бр има във всяка една градина, то те са от класиранире, които няма да се запишат

# 962
  • Paradise
Токущо получих потвърждение от системата, че детето е записано.
Срещу името му в графа статус вече пише записан.
Олекна ми!

Момичета, на всички ви желая успех!

# 963
  • София
Имам въпрос към kg.sofia.bg:
Графата "отказали се"  кои деца отчита- само класираните или всички класирани и чакащи заедно?
Ще ти отговоря аз, извини ме, но писах и по-нагоре за това нещо. В графата "отказали се" се вписват децата, които деактивират кандидатурата си за съответната детска градина, независимо дали са КЛАСИРАНИ или ЧАКАЩИ в нея. Именно за това според мен всеки родител на класирано дете  в дадено ОДЗ ще си пази мястото там и кротко ще си чака, ако на второ класиране успее да се класира в по-желана детска градина, а свободни места реално няма от къде да дойдат (изключвам грешно заявените предимства), което обезмисля второто класиране като цяло. Поне аз така си обяснявам нещата, а от сайта не си направиха труда да ме оборят и да ми кажат, че греша.

# 964
на какво да се надяваме във второ класиране, след като местата на незаписаните класирани кандидатури се пазят и в следващото класиране - груба грешка според мен. kg. sofia категорично подминава питането ми за трети път.
Това се чудя и аз. Реално размествания може да им чак за 3-то класиране. Сега единствено ако някой се откаже или се окаже, че има фълшиво предимство.

# 965
  • Букурещ
Бъни, прочетох какво си написала още първия път. Само че ми се вижда абсурдно и безмислено, затова все пак питам хората, които със сигурност знаят.
Още повече и Куки смята като мен, че става въпрос само за отчитане на класираните деца.

# 966
  • София
Системата отчита като отказали се тези, които деактивират кандидатурата си за съответната детска градина - независимо дали тези отказали се са класирани или чакащи. Това, че има отказали се изобщо не означава, че те са били класирани в съответното ОДЗ, може просто да са били N-ят чакащ и се отказват от кандидатурата си. Искрено се съмнявам, че ще има отказани  класирани кандидатури и продължавам да питам на какво да се надяваме във второ класиране, след като местата на незаписаните класирани кандидатури се пазят и в следващото класиране - груба грешка според мен. kg. sofia категорично подминава питането ми за трети път.

Това не е точно така, отказалите се се отчитат само от класираните деца, чакащите нямат нищо общо. Колкото отказали бр има във всяка една градина, то те са от класиранире, които няма да се запишат

Куки, дано да си права, но не мисля. Пробвах го с моето дете. Трети чакащ е в ОДЗ, аз деактивирах кандидатурата му и след две минути в съответното ОДЗ за неговата група се изписа - 1 отказал се. Преди минути пробвахме и с детето на приятелката ми - то е пети чакащ. Сега и в това ОДЗ изписаха един отказал се. Хайде kg. sofia, включете се и изяснете нещата.

# 967

Дано да е така. В първото ни желание сме 3-та резерва, а сега видях, че има 2-ма отказали се, значи да се надявам, че ще имаме някакъв шанс и още 1 да се откаже.
 Дано да стане, че там сме най- предна резерва и реално най- голям шанс, за другите проста никакъв шанс нямаме.

# 968
  • София
Бъни, прочетох какво си написала още първия път. Само че ми се вижда абсурдно и безмислено, затова все пак питам хората, които със сигурност знаят.

И на мен така ми се вижда, за това и аз питам вече не зная за кой път, но... не получавам отговор.

# 969
  • София
на какво да се надяваме във второ класиране, след като местата на незаписаните класирани кандидатури се пазят и в следващото класиране - груба грешка според мен. kg. sofia категорично подминава питането ми за трети път.
Това се чудя и аз. Реално размествания може да им чак за 3-то класиране. Сега единствено ако някой се откаже или се окаже, че има фълшиво предимство.

Има много отказали се или с фалшиво предимство, случаите не са единице, вече може да се видят в сайта в графа отказали се

# 970
  • София
Основният въпрос значи си остава - Кои деца се включват в графа "ОТКАЗАНИ" - класираните, чакащите или и двата варианта.

# 971
  • София

Куки, дано да си права, но не мисля. Пробвах го с моето дете. Трети чакащ е в ОДЗ, аз деактивирах кандидатурата му и след две минути в съответното ОДЗ за неговата група се изписа - 1 отказал се. Преди минути пробвахме и с детето на приятелката ми - то е пети чакащ. Сега и в това ОДЗ изписаха един отказал се. Хайде kg. sofia, включете се и изяснете нещата.

"Деактивиран" и "Отказал се" са две съвсем различни неща, в първия случай не си класиран и просто заявяваш че в следващото класиране не искаш да участваш в съответната ДГ, във втория случай си класиран и се отказваш от мястото си и го освобождаваш за следващо класиране. Може да е чисто съвпадение, а може и преди да натиснете вашие "деактивирай" вече да е имало отказали се и да не сте забелязали

# 972
  • София

Дано да е така. В първото ни желание сме 3-та резерва, а сега видях, че има 2-ма отказали се, значи да се надявам, че ще имаме някакъв шанс и още 1 да се откаже.
 Дано да стане, че там сме най- предна резерва и реално най- голям шанс, за другите проста никакъв шанс нямаме.

Това значи че ако се освободи още едно място (а може и да не е нужно, тези 2 деца преди вас може да са записани другаде или да ги приемат на тяхно по - горно желание на следващо класиране и да отпаднат от чакащите във вашата градина) и няма нови деца с предимство ще сте класирани на следващото класиране

# 973
  • София
Куки, сигурна ли си в това, което твърдиш или просто ти така мислиш? Амбицирах се и пробвахме и с трето дете - една група майки сме с чакащи деца  Sad - резултатът е същият, системата отчита деактивирана кандидатура като "ОТКАЗАЛ СЕ". Между другото системата в момента вече не е и активна - претоварила се  Confused. Искрено се надявам да не съм права, но мисля, че най-точно ще ни отговорят от kg.sofia.

# 974

Това значи че ако се освободи още едно място (а може и да не е нужно, тези 2 деца преди вас може да са записани другаде или да ги приемат на тяхно по - горно желание на следващо класиране и да отпаднат от чакащите във вашата градина) и няма нови деца с предимство ще сте класирани на следващото класиране
Е това вече е абсурдно - как ще са записани другаде като системата класира само на едно място!
Никой няма интерес да се отказва, където се е класирал, а просто ще си чака второ класиране, което очевидно, че ще повтори първото.

Общи условия

Активация на акаунт