СТРАСТИ - класиране, записване, ГРАДИНИТЕ В СОФИЯ

• 94 564
  • 1 858
  •   1
Отговори
# 975
В нашата ясла има 3-ма отказали се, значи е възможно.
Системата отчита като отказали се тези, които деактивират кандидатурата си за съответната детска градина - независимо дали тези отказали се са класирани или чакащи. Това, че има отказали се изобщо не означава, че те са били класирани в съответното ОДЗ, може просто да са били N-ят чакащ и се отказват от кандидатурата си. Искрено се съмнявам, че ще има отказани  класирани кандидатури и продължавам да питам на какво да се надяваме във второ класиране, след като местата на незаписаните класирани кандидатури се пазят и в следващото класиране - груба грешка според мен. kg. sofia категорично подминава питането ми за трети път.

Добре е да помислим и да изчакаме отговор, преди да окачествяваме нещата като грешки, още повече, груби.

Места за второто класиране ще се освободят при следните случаи:

-   записването е отказано от директора (по каквато и да е причина – например, неудостоверено предимство); отказ е възможен само за класирани деца – другите са в списъка на чакащите - директорът не може да променя техния статус;
-   кандидатурата е отказана от родителя (бутон „Откажи” в секция „Кандидатствания”);
-   деца (още незаписани), които успеят да се класират другаде с по-добро желание.

В момента виждате точно колко деца са записани и отказани за всяка група в информационната секция за всяка градина.

Преди второто класиране, ще са ясни оставащите свободни места за второ класиране. Забележете, че при самото класиране може да се окаже, че има класирани повече деца, отколкото първоначално обявените. Това се дължи на преместването на деца, които още не са записани, а са успели да се класират другаде с по-добро желание.

При всички случаи, второто класиране ще се извърши от същия проверен алгоритъм. Това осигурява еднаквост и прозрачност за всички.

Директорите ще получат списъците на класираните автоматично. Както и първият път.

Нека разгледаме гледната точка на вече класираното дете.

Ако не сте класирани по първо желание, за Вас е много важно да преминете по-напред в желанията, защото местоположението на детската градина има голямо влияние върху организацията на пътуванията и на семейния живот по принцип.

Ако системата не предостави възможност за по-добро класиране и не запази мястото на първото класиране, много родители биха рискували да не се запишат при първото класиране и така биха могли въобще да загубят мястото си. Може ли да си представите разочарованието на родители, които са загубили мястото си по този начин?

Затова взехме решение да пазим класирано място за две поредни цикъла на класиране. Деактивираме кандидатстването, ако няма записване при две поредни класирания в една и съща градина. Така се освобождава място и поредния чакащ може да го заеме.

Всички тези решения са съгласувани с представители на Сдружението и Асоциацията.

Необходимо е да изчакате само още една седмица след второ класиране, за да се „изчистят” случаите на класирани, но незаписани деца. При третото класиране ще се заемат така освободените места.

Всяка седмица, при освобождаване на място по каквато и да е причина, системата ще посочва на директора кое дете трябва да заеме новоосвободеното място от списъка на чакащите.

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 976
  • София
Buni аз също пробвах със сина ми! Класиран е по V-то желание и аз деактивирах три от по-предните му желания, оставяйки само първото. Системата не отчете това деактивиране като "ОТКАЗАЛ" се, т.е. отказалите се са само от класираните деца и това е и логично! Не знам защо така се получава при теб newsm78 Да видиме какво ще отговорят от kg.sofia!

# 977
Имам въпрос към kg.sofia.bg:
Графата "отказали се"  кои деца отчита- само класираните или всички класирани и чакащи заедно?

Графата е „Отказани”, т.е. тези, които са били класирани, но записването им е било отказано по някаква причина. Директорите могат да отказват записване, както и самите родители.

Отговорът е: Отчитат се само тези, които са класирани.

Ако има деактивирани кандидатури от списъците на чакащите, те ще се проявят при обновлението на тези списъци преди класирането. Както казахме, номерата в списъците на чакащите ще се актуализират при всяко класиране (всяка седмица).

Поздрави,
Екип на кг.софия.бг

# 978
  • Букурещ
Kg.sofia.bg, благодаря за бързия отговор!

# 979
Добре е да помислим и да изчакаме отговор, преди да окачествяваме нещата като грешки, още повече, груби.

Понеже не видях, да сте отговорили на моето питане, ще го копирам още веднъж, надявам се да го прочетете:

о kg.sofia.bg - понеже може би не сте чели всичко, ето един актуален въпрос. Ще изброя факти (ако има някой неверен, моля да ме поправите, и въпрос):

Факт:
- в системата МОЖЕ да се въвеждат "фалшиви" предимства (най-лесното: дете на инвалид);
- децата НЕ СА задължени да се запишат до деня преди трето класиране.

Възможност:
- на трето класиране може да отпаднат определен прой класирани по грешка деца.

Конкретен пример и въпрос:
- дете има няколко кандидатури с много ранен час на кандидатстване, като обаче в първите няколко градини класирани са само деца с предимства;
- прието е в градина например 5то желание;
- до трето класиране трябва да се запише, в това 5то желание, тъй като иначе има вероятност да не се запише никъде;
- оказва се, че има "фалшиви" предимства; тези деца отпадат;
- да речем че такъв случай има в градината, избрана като първо желание на детето, записано вече в 5то желание - тогава в тази първа градина списъкът с чакащи ще се измести напред и ще имат възможност да се запишат деца с час на кандидатстване значително ПО-КЪСЕН; причината за това несъответствие не е, че детето доброволно се е записало в 5то желание (и така е освободило масто в градина посочена като първо желание), а че системата е позволила въвеждане на неверни данни и не е позволила правилно класиране според предварително обявените критерии (час на кандидастване и подреждане на желания).

Отчитате ли този пропуск в системата?

Страничен ефект:
- принудителното записване в градина с пореден номер 5, от своя страна измества списъка в нея с едно назад. Ако системата беше класирала както трябва детето нямаше да заема въпросното място; така едно дете изпада в списък на чакащи, като вероятно се е записало принудително в друга градина с по-ниско желание и т.н. Ако освобождаващите се места от "фалшиви" предимства не са единици, очевидно от горното, лавинообразно се засягат огромен брой деца - практически системата завършва подредбата некоректно.

Желание, съвет:
- тъй като явно имате възможност да променяте системата (засега все с положителна функционалност), не смятате ли че би трябвало да промените съвсем малко регламента, така че лесно да се преодолее горният проблем:
* след второ класиране да са задължени да се запишат всички които:
- са приети в градина, посочена за първо желание (незаписване означава практически отказ)
- са класирани с предимства;
- ако не го направят им се деактивират всички желания (както е в момента)
* всички останали да запазват желанията (а не както сега да им се деактивират всички) до трето класиране (само тук е промяната в системата, а това се прави изключително лесно, условието е просто).
По този начин отпадането на "фалшиви" предимства, няма да повлияе на крайното класиране от системата, тъй като след отпадане на фалшивите, списъците ще се пренаредят както би трябвало (в горният пример детето ще попадне в класирането в първата градина, ще освободи място в петата, там ще се премести дете от чакащите и т.н.)

П.П. Освен всичко, в интервала между второ и трето класиране, ще има един период за евентуални проверки за злоупотреба от страна на директори на градини и съответно допълнително освобождаване на места (например ако дете с отбелязано предимство е записано, без то реално да има такова), като в момента това е невъзможно (например принудително детето се записва в градина пето желание, направи се проверка, окаже се че има злоупотреба в първата, освободи се място - кой ще се запише на освободеното - детето с право на това място, след като се отпише от градината на пето място, или някое случайно със значително по-късен час на кандидатстване - ясно е че е второто, което отново прави системата обвиняема относно неизпълнение на предварително декларираните критерии за подредба.)

# 980
  • София
За мен лично правилното беше, сега на първо класиране, да трябва да се запишат децата по първо желание и тези с прдимствата - задължително, а иначе да се считат за отказали се.....така де - дете прието в първото си желание, няма за какво да чака второ класиране - по-добре няма да се класира нали така?

# 981
Уважаеми господин Джонев,
Опитах да се свържа с Вас чрез тел. 02/9768304, но не успях, поради което се надявам да прочетете написаното от мен и да предприемете необходимите действия за да ме убедите, че системата е работеща и полезна.
Оставяйки на страна негативните емоции от последните дни и скъсаните нерви, бих искала да изразя несъгласието си от публикувания от Вас отговор, а именно:

1.ЦИТИРАМ "Полетата „Предимство” и „Е-поща” не бяха задължителни, за да не се забави регистрацията и кандидатстванията. Недоразуменията се дължат на недостатъци на заданието и регламента. Всички подобрения (включително и самия алгоритъм за класиране), които са правени впоследствие, са направени от нас в допълнение на началното задание - безвъзмездно".  

Поздравления за направените промени, но така или иначе е видно, че е имало недостатъци в заданието.-автоматично и в системата. За да имаме еднакви права при кандидатстване може би единствения изход беше да се анулират регистрациите и да се отстранят недостатъците в системата. Също регистрациите по райони в различни дни може би бяха по-доброто решение?

2. ЦИТИРАМ: "Що се отнася до „прибирането на пари”. Всеки, който има и малка представа от бизнес, би трябвало да разбере, че натрупаните загуби за компанията по този проект многократно надвишават приходите по договор (да не говорим, че втората част на договора въобще не е стартирала). Работата ни досега е действително безвъзмездна от чувство за обществена отговорност. Много други компании просто биха казали, че това не им влиза в задълженията по договор."

Смея да твърдя, че имам представа от бизнес. Поздравления, че въпреки натрупаните загуби продалжавате безвъзмездно  да работите,Имено заради това, не считате ли, че случаи като моя /с неотчетени предимства/ трябва да се препазгледат и КОРИГИРАТ преди втотото класиране! Не съм убедена, че ще стигна до второ класиране ако всичките 25 места се заемат още на първо. Или бъркам?

3 ЦИТИРАМ: "Системата проработи и доказа полезността си. Не всичко е идеално, но най-важните функции се изпълняват. От тук нататък нещата само ще се подобряват.".

В моя случай ще проработи на по-късно класиране.....евентуално.Радвам се, че подобрения ще има, но с какво ще са ми от полза, ако детето ми остане без градина? Може би ще получа финансови компенсации за наемането на детегледачка или частна детска градина?

4. ЦИТИРАМ "над 85%!, преминаха през диалозите за потвърждение и сега нямат проблеми"

А какво се случва с останалите 15%? ????? [/b] -това не е прозрачност.

5."Където изниква нужда за повече информация, проявяваме гъвкавост и при възможност я осигуряваме. [/b] Например, днес ще добавим входящите номера, датата и часа на кандидатурите в списъците класирани и чакащи деца". Чудесно решение? Но за моя сучай крайният резултат към днешна дата не е приемлив, защото не е взето предимството под внимани.

6.Цитирам"Раздаването на списъците на директорите на 30.05.2008 следобед, бе изцяло планиран, преднамерен ход. ".

Тук не сте ме разбрали правилно.В детските градини за съжаление не се срещат често случаи на породени деца и близнаци. Директорите познават децата и ако им беше дадена възможност да сверят имената или още по-добре, ако беше разлепено съобщение в градините да покажем документи за предимство - тогава можеше да се направи реално класиране, вместо сега между първото и второто да отразяваме предимството. В градината, за която говоря има 7 деца с предимство.Мисля, че можеше да се проверят.

Надявам се чрез работни групи или както сметнете за добре ще намерите изход от създалата се ситуацият.

Извинете ме за дългия коментар.

Поздрави

# 982
За съжаление не съм изчела всичики коментари по темата, но въпросът ми е следния.
Детето ми посещава в момента детска градина / 2-ра група, роден е през 2003 г./ Искахме да сменим детската градина с по-близка, като съответно освобождаваме място в предишната градина. Разбира се кандидатствахме по общия ред, но никъде системата не отчита и не дава възможност за размяна. Възможно е да има други деца, които обратното да искат да се преместят в сегашната ни градина. Не сме класирани, а чакаме втора класиране- 2 ри по ред чакащ. Мисля, че има някакво недоглеждане и ако се окаже , че има дете, с което да се РАЗМЕНИМ има ли въобще такъв ред !!!??? МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА Е МНОГО АКТУАЛЕН ВЪПРОС, ТЪЙ КАТО МНОГО ДЕЦА ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ЗАПИСАНИ НЕ ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО ИСКАТ И ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗМЕНЯТ С ДРУГИ.

# 983
  • София
За съжаление не съм изчела всичики коментари по темата, но въпросът ми е следния.
Детето ми посещава в момента детска градина / 2-ра група, роден е през 2003 г./ Искахме да сменим детската градина с по-близка, като съответно освобождаваме място в предишната градина. Разбира се кандидатствахме по общия ред, но никъде системата не отчита и не дава възможност за размяна. Възможно е да има други деца, които обратното да искат да се преместят в сегашната ни градина. Не сме класирани, а чакаме втора класиране- 2 ри по ред чакащ. Мисля, че има някакво недоглеждане и ако се окаже , че има дете, с което да се РАЗМЕНИМ има ли въобще такъв ред !!!??? МИСЛЯ, ЧЕ ТОВА Е МНОГО АКТУАЛЕН ВЪПРОС, ТЪЙ КАТО МНОГО ДЕЦА ЩЕ СЕ ОКАЖАТ ЗАПИСАНИ НЕ ТОЧНО ТАМ КЪДЕТО ИСКАТ И ЩЕ ИСКАТ ДА СЕ РАЗМЕНЯТ С ДРУГИ.

За момента няма възможност за такава "размяна"

# 984
...Не подвеждайте потребителите - не е вярно, че сте изпратили е-поща до всички, заявили предимство, защото АЗ не съм получила такава. И няма как, защото е-мейла не беше задължителен при регистрацията и не съм го чекнала. Как ще бъда компенсирана в такъв случай, след като не съм имала равен шанс със останалите родители, заявили предимство, да го потвърдя на последващ етап.
не приемам аргументи от рода "Защо не сте посетили сайта?" или "Защо не сте си писали е-маила?". Мисля, че достатъчно ни изнервихте с уж перфектната система от февруари и няма какво да ни изкравате нас виновни, за дето не сте отчели че НЕ МОЖЕТЕ да проверите предимствата. Това е пропуск на системата, а не на родителите. След като аъм си изпълнила задължението да регистрирам детето, не съм предполагала, че системата няма да работи за да влизам всели ден и да проверявам за нещо ново....................А може пък сега, след като нон-стоп съм вътре, да ме зарадвате с новината, че първото класиране е невалидно и да се класирам Joy
На това му викам пълно безхаберие..........................

newsm10

Marti_Viki и elegance_av, аз пък съм заявила предимство, което НЕ е отчетено!  Close

# 985

Това с размяната може би е добър вариянт, понеже аз лично не виждам друго решение за близнаците приети в различни ясли.

# 986
вчера по новините видях една майка на близнаци която реши проблема чрез бтв, а аз тук редовно да се информирам та... Thinking

# 987
Данни за кандидатстванията се виждат в списъците на класираните и чакащите

В информационната страница за всяка детска градина може да отворите списъците „Класирани и чакащи” за отделните групи. За да осигурим по-голяма прозрачност на процеса, там вече се виждат подробни данни за всяко кандидатстване:

Срещу името на всяко дете са показани датата, час/минута/секунда и входящия номер на кандидатстването. Имената на децата и тяхната подредба са идентични със списъците от първо класиране на 31.05.2008.

Забележете, че списъкът на класираните е подреден по азбучен ред.
Списъкът на чакащите е подреден според регламента на класирането.

Освен допълнителните данни за кандидатстванията, списъците са абсолютно идентични с тези, публикувани при първото класиране.

Внимание!
Поредните номера в списъка на чакащите деца могат да се променят в зависимост от записвания, откази или нови регистрации. Тези номера се актуализират при всяко поредно класиране. За да проверите номерата в списъка на чакащите за всичките Ви кандидатури, влезте в системата с ЕГН-то на Вашето дете и отворете секция "Кандидатствания".

Екип на кг.софия.бг

# 988
вчера по новините видях една майка на близнаци която реши проблема чрез бтв, а аз тук редовно да се информирам та... Thinking

engine, би ли споделила как е решила проблема?
Благодаря!

# 989
вчера по новините видях една майка на близнаци която реши проблема чрез бтв[quote author=engine  

при тази майка проблема беше ,че директорката не беше въвела данните на едното дете

а аз тук редовно да се информирам та... Thinking
и аз така Peace

Общи условия

Активация на акаунт