ДЕКЕМВРИ още е далече, но бързичко расте малкото човече!

• 19 502
  • 293
  •   1
Отговори
# 105
... Още преди да започне да записва ни информира, че има промяна в цената на услугите. Първо гледане на бременност е вече 60 лева, а следващото - 35 лева. Money
Така че ако искате да си запишете час - може да пратите всеки един свободен член от вашето семейство да си почака на една опашка, да си побъбри с другите докато стане време, иначе самото записване е бързо.
Хайде, не остана - днес е последният работен ден от седмицата! Дано да ви мине бързо и неусетно.  bouquet

Малеее,записването е цяла одисея,но пък цените са добри в сравнение 100-те лева,които прибира Давидков! На мен до скоро ми вземаше по 70лв,защото съм мед.работник,но сега вече ме таксува по 80! ooooh! Така че,Балев си е направо супер!  Peace

Karacheviyska,ще чакаме само добри новини от прегледчето ти! Hug

Хубав ден на всички желая!  Grinning

# 106
Благодаря, Мимина! И аз чакам с нетърпение прегледа. Ще пиша веднага как е минало! Hug
А аз винаги съм спяла настрани, а откакто съм бременна забелязвам, че ми е много удобно да спя по гръб с изпънати крака. newsm78 Много странно. А по корем ми е хубаво да спя, но винаги ме е болял коремът после, така че сега ми е лесно. Grinning

# 107
Здравейте, декемврийски мами! От нетърпение да се включа, взех, че сефтосах новата темичка. Надявам се, че ще ми простите. Копирам написаното оттам:
Бих искала да се присъединя към вашия отбор. Това ми е втора бременност, имам си момченце на 2 годинки. Терминът ми е за 30-и декември. В момента живея в Джакарта, а тук визитите при доктора са много по-различни. Сега си давам сметка, че в България лекарите направо си ни глезят. Интересуват се от състоянието ни, показват ни бебчето, обясняват подробно... Тук няма такива работи. Първият път беше: има бременност. Вторият път, когато трябваше да чуем сърчицето: фетусът много се движи и сега не може да му се чуе сърчицето добре (прегледът е в 8 седмица с коремен ехограф), отивам след още 4 дена, сърчицето вече се чува за щастие, обачеееее биело малко по-бавно, отколкото трябвало  #Crazy Пуснаха ми изследване за прогестерон поради тази причина. Нито го мерим, нито нищо. Ужас някакъв! За следващата консултация си записах час при друга лекарка, пък да видим, дано да имам късмет да е по-добра. Гледам да не се шашкам много и се опитвам да мисля позитивно. Лятото ще се връщаме м България за няколко седмици и тогава смятам да отида на фетална морфология, но още не съм решила при кого. При предишната бременност ходих при д-р Димитрова, наистина е пестелива на приказки. Мисля при д-р Томова евентуално да отида, четох много добри отзиви за нея във форума. Тук в този форум вече имам една позната мама, Чаено момиче. Двете сме майки на априлчета 2006.
Пожелавам на всички вас хубав и усмихнат ден!!!

Последна редакция: пт, 30 май 2008, 12:53 от silvanka

# 108
  • София
Здравейте!
Моля погледнете написаното,тъй като Ви предсоят прегледи на 3D видеозон.
Много мамчета са много доволни от д-р Марков,но за съжаление при него не можах да се прегледам,защото нямаше часове в седмиците ,в които се прави Феталната морфология.
Мене вече ме бяха преглаждали на 2D видеозонза ФМ ,правих си и Биохимичин скриминг и знаех,че бебчо е добре,но мъжа ми и приятелки много настояваха да си направя 3D -за по-сигорно ,също така изживяването било страхотно,обяснявали ти подробно всичко,правят ти клип и снимки на бебето и дупето му.Но моите очаквания не се покриха с прегледа.Аз искам да се оплача от една известна докторка ,която ми прави фетална морфология.Тя се казва д-р Мими  Янкова-специалист Фетална морфология от 3-та градска болница- преглежда в 14-та поликлиника.Чаках при нея 1 месец за час и когато дойде денят за очакваният преглед тя закъсня с 2ч.30мин.,тъй като имала операция.Половината от чакащите  не бяхме предопредени за това,а ни бяха взети  предварително мобилните телефони за обратна връзка.Д-р Мими Янкова има една много намахана и безочлива сестра,която ме излъга ,че ме търсила ,но не съм си вдигала GSM-а.Започна прегледа и още в началото казах,че искам клип/когато се записах за час бях питала какви услуги извършват и ми беше казано,че ФМ със снимка 65лв. и 80лв. с клип/,а сестрата побърза да ми отговори,че ще имам снимка,а аз казах,че съм се записала за клип.Тогава тя каза,че ако застанело в положение...В началото на прегледа д-р Янкова ми каза  ,че бебето ще е момче и ми показа нещо мъничко като 1см. под някаква сянка,което било пишле,но аз не видят това,което Вие имате от  снимките на д-р Марков топчици с пишле между дупуто и крачетата.Дадох си парите,а не съм сигурна за пола на бебето?Преди това ми бяха казали момиче...През целият преглед д-рката диктуваше на сестрата само размери на бебето и разни латински наименования.Единственно на мене ми показа ,че има по 5 пръстчета на крачетата.И да знаете няма екран на стената ,на който да гледате и Вие ,а трябва да си чупите врата към монитора и...Изобщо не видях бебето в цял ръст,нито ми пуснаха сърцето му.За 2 секунди пуснад-рката лицето на бебето в кафеникав цвят и ми извади една снимка.Прегледа беше 11 мин. и накрая на прегледа ми каза д-р Янкова,че бебето ми е добре,и че гарантирала за пола.Аз пак попитах за клип,а тя каза,че ни било в положение -като между другото сестрата вече ми беше извадила касова бележка за 65лв... newsm78.
Дадох си парите,а не съм сигурна дори  за пола на бебето?Преди това ми бяха казали момиче...
Тръгнах си много разстроена от прегледа-за мен той не беше никакво изживяване...,а едно голямо разочарование...
Застанах срещу поликлиниката звъннах на мъжа ми и започнах да плача и така 2 дена.
Разбирате ли ме чакаш 1м. за нещо ,плащаш си, а не получаваш това,за което си отишъл.Ще кажете нали съм разбрала най-важното за бебето,че е добре,но аз това го знаех предварително-просто искахме в тия съвременни времена на технологиите да ги имаме тези екстри-клипче и снимки на дупето,но уви не получихме.
На следващият ден се обадих пак на д-р Мими Янкова да попитам дали може друг път да ми направи клип след като щом бебето  не било застанало в положение/,за което не съм сигорна-щом можа да му снима личицето без проблем-та то спеше/-като бях много любезна с нея и внимателна-не съм изказвала разочарованието си.Тя беше много груба, изобщо не пожела да направи това,което искам -тя си била свършила важната работа другото било прищявки на майките.Сестрата беше малко по-склонна да ми запише нов час,но тя беше категорична,че няма да ме гледа 2-ри път и да съм отишла при друг доктор.Тогава аз казах,че нали и другият д-р ще иска първо да ми направи ФМ за 65лв и тогава клип?Казах,че съм отишла за пакет от услуги,но не съм ги получила, те се оправдаха,че предварително при записването предупреждавали,че само,ако бебето позволявало...После майка ми като ме гледаше как страдам им звъня едва ли не да ги моли да си довършат работата ,а те бяха пак груби-пращаха ни при д-р Мазнейкова и се хвалеха знаеме ли къде била специализирала д-р Янкова и колко била известна.
Така след 2ч.се обадиха сами да ни предложат / без да сме им искали /да ни върнат парите-вече любезни и под предлога,че нямало как да ме вмъкнат с часовете.
Естественно ние не ги взехме,но моля Ви бъдещи мамчета правете си добре сметка при кой д-р ще ходите за ФМ и какво очаквате от прегледа.Предварително питайте за всичко,защото аз звънях после и на други 2-ма д-ри за клип,но те казват,че той се правел по време на ФМ,което значи,че трябва на ново да дам 65лв.и още 15лв за клип...Мъжа ми ме успокоява,че пак ще съберем,но на мен не ми се дават вече-страх ме е...от резултата.
Моля,който желае да си напише мнението и отзивите на ЛС или на stefinas@abv.bg
Поздрави на всички.

# 109
Наистина е много неприятно, Стефина ooooh! За нас това си е събитие, на което ние искаме изцяло да се насладим. Няма значение първа или втора бременност е. Това е толкова важно нещо, а имам чувството, че някои от докторите са като чиновници. В резултат на дългото практикуване на професията си, са се отърсили от всякаква човещина и дори не се опитват да се държат мило. Такива лекари просто заслужават въобще да не им ходиш в кабинета #2gunfire ама знае ли човек, в такъв момент слушаш, четеш мнения за този и онзи и решаваш къде да отидеш, за да те успокоят, за да ти обърнат внимание и да излезеш от кабинета щастлива и спокойна, идвайки ти да изкрещиш на целия свят - ще имам бебче и с него всичко е наред. Grinning
Опитай се да се успокоиш. Важното е ти да си спокойна, че се обръщаш към хората с нужното уважение и разбиране, а тези, които не го правят - то си е за тяхна сметка, само губят, без дори да го осъзнават.
Хайде, спокоен и усмихнат уикенд.  bouquet

# 110
стефина много е лошо това което ти се е случило но просто го забрави ,радвай се че бебчо е жив и здрав и не се ядосвай толкова много мила.тази лекарка ще си понесе последствията бъди спокойна рано или късно ще и и злезе лоша репутация и тогава ще я питам.....гледай си здравето и това е .искам да попитам някой може ли да ми даде някакъв телефон на БАЛЕВ и тези които са зпознати давидков дали и той е толкова добър специалист ако случайно не се оредя при балев да отида при давидков

# 111
Не знам как се дават предложенията за нови темички, но понеже гледам, че напредваме със страничките по тази, ще си позволя да дам и аз предложение:
Макар ДЕКЕМВРИ за другите да е далече, кроим ний планове за малкото човече.
ДЕКЕМВРИ може и да е далече, но чакаме го с нетърпение вече!
ДЕКЕМВРИ може и да е далече, но чакаме го с появата на малкото човече!
Ако не съм направила нещо по правилата, моля ви да ме извините!  Praynig

# 112
стефина много е лошо това което ти се е случило но просто го забрави ,радвай се че бебчо е жив и здрав и не се ядосвай толкова много мила.тази лекарка ще си понесе последствията бъди спокойна рано или късно ще и и злезе лоша репутация и тогава ще я питам.....гледай си здравето и това е .искам да попитам някой може ли да ми даде някакъв телефон на БАЛЕВ и тези които са зпознати давидков дали и той е толкова добър специалист ако случайно не се оредя при балев да отида при давидков

Миличка, мисля че това е тел. на клиника Темелков - тел. 600126

Благодаря ви , мами, за хубавите думички Simple Smile още обикалям из офиса като моторетка от щастие  newsm51 smile3525

# 113
  • София
MILA_N, благодаря ти много за инфо-то.....ще трябва май да ги търсим тези магазини, че всичко налично по- широчко ми отеснява вече.

За прегледа във "ФЕМИНА"..и аз се записах,но като се обадих ми казаха цена 50 лв +10 за ДВД запис?  И тук става въпрос за същият скрининг- 11-13 седм. за ДАУН, но защо на вас са ви взели повече?

Стефина...мн. неприятно че си попаднала на такава обирджийка, както д-рМими Янкова.Не само ще се карате, но е трябвало да си вземете парите. Да не се учат тъка да си "претупват работата"....щом си си платила за целият пакет услуги- трябва да ти ги извършат. Но, важното е че бебо е добре!  Добре че си писала за това- за да могат повече пациенти да се информират за грубото отношение на д-р Янкова.

Хубаво е, че си споделяме, защото и аз се бях "затърчала" да си записвам час за Мазнейкова, но от много мами разбрах, че и тя за съжаление се е превърнала от специалист - в печалбар. И да лежи на стара слава, рано или късно по-добрите и морални лекари ще я изтикат най-назад.  

# 114
Явно лекарите са забравили, че най-добрата реклама за тяхната работа, са доволните пациентки. Thinking
А като се има предвид, че ни водят категория раздразнителни и много емоционални по време на бременността, не трябва да забравят, че трябва да се обръщат към нас с много такт и разбиране. Но сте прави, рано или късно потокът от пациентки към тях ще намалее и да се надяваме да се замислят какво точно е предизвикало този отлив и да се върнат в правия път. Ако не - има толкова много способни лекари, при които можем да отидем! Peace

# 115
МОМОИЧЕТААААА  Laughing
аз се връщам от първия си истински преглед,казвам истински щото другите бяха хм.... смешна работа. Та бебо е пораснал много ,от дупето до главичката е 4.2 см, за първи път му чух сърцето  Shocked беше много вълнуващо.И както го гледам на монитора пред мен и питам лекарката дали мърда и в тоя момент този ми ти бебок като подскочи и се врътна с гръб  Grinning  Hug Hug Hug Hug Hug после пак подскочи и пак и аз  Shocked голяма радост,много е пораснало,пол още не знам щото както казах обърна ни гръб,но се надявам следващия път вече да знам,за съжаление това ще е чак след месец  Sad и чак тогава ще ми се пускат изследвания и фм и тн,тогава ще съм 15 гс  Sad нооо важното е че всичко е ок ,даже е по голямо от гс,трябва да е на 10 гс и 2 дни а то отговаря на 10 и 5 дни  Crazy
Успех на всички

# 116
  • София
eses, Честито за хубавите новини, все такива да са! Много се радвам за теб! Кофти е, че през 1 месец са прегледите,ама минава времето...
Стефина, много е неприятна случката, но не си струва да се ядосваш за такива неща, жалко е, че много лекари действат по подобен начин. Но особено в това състочние не трябва да се ядосваш и нервираш твърде много....

# 117
Леле цял ден нямах нет направо луднах  #Crazy Crossing Arms

Eses честито ти пораснало човече все така да вървите  Hug

Ето и едно предложение от мен:

" Нека Господ с нас върви и ДЕКЕМВРИ със здрави бебета да ни дари!"

stefina
много съжалявам за това, което си преживяла и благодаря че го сподели с нас Hug. Наистина нямам думи кви са тия хора, не стига че всеки ден се тревожим дали бебето ни е добре и очакваме всеки преглед с нетърпение да си видим малкото човече и вместо да получаваме любезно информацията за която ПЛАЩАМЕ не малко пари, накрая пък и ни се карат  #2gunfire #2gunfire #Cussing out

# 118
Здравейте и от мен Hug.Живот и здраве на 06.12. ще стана за парви път мама Praynig Crazy.На 28.06. ще бъда булка  Laughing ама да му се невиди и пустото гадене и повръщане, вече трети месец незнам къде се намирам и не мога истински да се порадвам на малкото човече което със всеки изминал ден расте в мен Tired .Вие как сте има ли някои дето му е толкоз зле като мен и му се гади постоянно????А уж вече трябва да минава Thinking

# 119
  • София
Добре дошла, Penkova! Лека бременност и поздравления за предстоящата сватба, да бъде много весела и да сте много щастливи заедно!
На мен също ми се гади през цялото време, не само сутрин, но до повръщане не съм стигала засега. Обаче на сватбата си на 03май се чувствах прекрасно, бях се мобилизирала явно и нито ми се гадеше нито нищо и големи танци му дръпнах. Така че, спокойно, и ти ще се чувасташ добре, а и дотогава трябва да поразмине гаденето...

Общи условия

Активация на акаунт