ДЕКЕМВРИ още е далече, но бързичко расте малкото човече!

• 19 497
  • 293
  •   1
Отговори
# 75
harem....аз бих искала да ми пишеш на лични за давидков.защо не го препоръчваш интересуваме всяка информациая защото мислех да ходя при него .ще ти бъда благодарна за мнението . Поздравления за новата темичка .Искам и аз да ви кажа че имам много голям корем а съм бременна едва в 11 г.с незнам защо така се получава но корема ми разсте страшно много и приличам на бременна в 4-5 месец.срам ме е  и вниамвам с какво се обличам в смисъл такъв срам ме е да казвам на колко съм бременна просто защото съм огромна....за месеците си .

# 76

А се га да ви се оплача: от 3-4 дена така съм се запекла и ми се е надул корема,че чак ме боли.-пих Dufalac, ама нещо нъц.
Прочетох по-назад ,че някой питаше с какво се майем- азползвам олио за корема, крем за гърдите и дупето- и двете са на Chiccо

Мога да ти препоръчам Мезим форте 10000.От личен опит.Абсолютно е безвреден-съдържа само стомашни ензими,на мен докторката ми ми каза да го пия.Можеш да го вземеш и без рецепта.Регулира храносмилателния тракт.Дано да ти помогне Heart Eyes

# 77
Вчера някъде прочетох ,че от хормоните,червата се раздуват и на това се дължат големите ни кореми, а иначе и мен ме е срам да кажа че съм в 3 месец с такъв корем  Embarassed

# 78
 Simple Smile момичета, и аз съм се записала час при Мазнейкова, но ще мога да споделям отзиви след прегледа, който е на 06.06. Имам познати, които много си я харесват и дори сега една моя приятлека, която ще ражда през юни ще ражда в "Света София".

Аз също чух различни отзиви за Мазнейкова, но сматам при нея да ходя за ФМ, защото е добра. Иначе мисля друга лекарка да ми следи бременността, но още не съм уточнила този важен детайл  Thinking Освен това, ако раждам в БГ мисля да раждам в клинката на Мазнейкова. Знам, че има добри специалисти, а и техниката ... и въобще базата е доста добра. Ако ще се дават пари - то поне да има за какво  Wink пона така смятам аз.

хайде лека вечер и добро настоерние   bouquet

# 79
аз пък хич нямам корем още,коро сигурно ще се издуя и аз

# 80
Здравейте мами-бърборани!
Да се отчета и аз.
Чух се с лекарката си и всичките ми изследвания са ок. Не питах за подробности за да не се затормозявам  Grinning
Днес бях на ФМ при д-р Димитрова във Фемина.
Всичко с бебо е ок за момента. Гледа обстойно всички органи. И за този етап развитието е идеално.
Не ми каза пола... според мен го видя, но не каза... защото трябвало да си поне в 13 г.с. и 6 дни за да има 99% сигурност. А аз днес правя точно 13 седмици.
Направи ми и скрийнинг за Даун и каза, че той е по-достоверен от БХС по-късно, така че мисля да го пропусна. И без това питах лекарката си дали може да не го правя, защото не ми се участва в статистическо изследване и тя ми каза, че не е нужно и според нея и няма смисъл да го правя. Ако има нещо обезпокоително тя ще ми каже и ще ме прати да се изследвам.
Иначе имам снимки на беб и филмчета. Много е сладко и само маха с ръчички и крачета с по 5 пръстчета.
Димитрова ми каза, че трябва да отида пак около 19 г.с., но аз вече съм си запазила час при д-р Марков в 18 г.с.
Мисля с научна цел  Wink да изпробвам двама различни корифей във ФМ.
Да се похваля лошото май започва да ми минава и се чувствам по-добре. Но имам друга драма. Сенна хрема. Бяха ми казали, че ще ме подмине като съм бременна, но...
Има ли други мами с подобен проблем и ако да как се лекувате?
Желая ви само хубави емоции с малките бебоци  Hug

# 81
  • София
Didi; Eternity добре дошли при нас wavey.
Аз се записах също при Димитрова за фетална морфология на 30.07- 15:00. Видях ,че някоя от нас е след мен ,може да се видим там.
На БХС ще ходя в 15-16г.с.
А се га да ви се оплача: от 3-4 дена така съм се запекла и ми се е надул корема,че чак ме боли.-пих Dufalac, ама нещо нъц.
Прочетох по-назад ,че някой питаше с какво се майем- азползвам олио за корема, крем за гърдите и дупето- и двете са на Chicco.
Приятен ден от мен, а и да ви кажа, че сте много бързи с писането, че не смогвам да ви изчета

Soufi, и аз имах такъв проблем със запека, но за щастие в момента съм добре. На мен ми помага сутрин на гладно 2-3 кивита или една ябълка и много вода Peace Също можеш да пробваш и овесени ядки  Peace

# 82
Wondergirl, колко ти взе Димитрова за ФМ?
За запека,  от скоро изписаха на дъщеря ми Лактулоза(сироп). По- ефикасно е от Дуфалака и по-безвреден. Давам и го постоянно, има операция на ануса и не трябва да се запича.

# 83
desi_jul платих 80 лв., мисля, че ме гледа на 2Д, а за нас с таткото имаше прожекция на 3Д и диск за спомен. Аз си поисках диска предварително.
Димитрова е много добър диагностик вероятно, но е много скъпа на думи. И ако не питаш почти нищо не казва. Аз й обясних, че ми е за първи път и нямам реална представа какво точно представлява ФМ. Тя си пргледа каквото я интересуваше. Каза ми, че всичко е абсолютно ок за момента, но не се впусна в особени подробности.

# 84
Здравейте мами Hug
 newsm51Радвам се за всички положителни резултати...Нека при всички да е така...
Аз няма с какво да се похваля на този етап за това само ви чета(когато смогвам) че вие сте като пеачатница,докато се върна от работа и хоп нова тема,а понякога 2... newsm62Само да сме живи и здрави и все нови да отваряме  smile3521 smile3521
Към кого трябва да се обърна да ме впише в началото на страничките.Вече 2-3 теми виждам че не фигурирам...Термина ми е за 28.12...Благодаря випредварително. Grinning
Желая на всички ви все по малко гадещи се дни и безпроблемно бременеене newsm51 smile3525 newsm51

# 85
Не знаех, че има нова тема и се чудя защо не пишете  ooooh!
Утре ще ви чета:)

# 86
Добро утро мами  Hug как сте в този петъчен ден  Party

аз пак станах в 4ч. и не можах да заспя направо полудявам вече  Tired а утре съм на изпит и пак ще стана рано, няма наспиване  #Crazy

# 87
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Добро утро и от мен!
Спането наистина е проблем. Аз започнах да ставам всяка сутрин между 5.30-6.00, но какво да се прави.

# 88
Привет, декемврийски мами! Видях, че сте писали вчера за запека. Моята снаха е от Казанлък и там е традиция да се прави сироп и сладко от рози. Този сироп действа невероятно при проблеми със запека. Знам, че в Пикадили продават сладко от рози. Мисля че едно малко бурканче от него има същия ефект. Така че можете да пробвате. А само една лъжица от домашния сироп от рози върши чудеса. Laughing
А за Балев, обещах, че днес като си запиша час, ще кажа какво е положението със записването. Отидох в 6,45 (при положение че записването става от 8 до 8,15) и бях втора. От 7 часа започна да се събира такъв народ, че в 8 часа вече бяхме към 40 човека. Явно наистина трябва да отидеш по-раничко, за да успееш да се запишеш. Иначе момичето на регистратурата е много вежливо и любезно и не се създава излишно напрежение. Още преди да започне да записва ни информира, че има промяна в цената на услугите. Първо гледане на бременност е вече 60 лева, а следващото - 35 лева. Money
Така че ако искате да си запишете час - може да пратите всеки един свободен член от вашето семейство да си почака на една опашка, да си побъбри с другите докато стане време, иначе самото записване е бързо.
Хайде, не остана - днес е последният работен ден от седмицата! Дано да ви мине бързо и неусетно.  bouquet

# 89
Wondergirl, ти кога си записа час за феталната при Димитрова? Колко беше бременна?
И да попитам, как така тя ти направи скрининг за Даун?

Сега ще звъня в Майчин дом.
Така.
Раннен БХС 11-13/+6дни/ГС, 37 лв, носи се снимка на нухална трансфу....ба ли го, пишело се НТ и CRL
Води се по-точен, ако е с добър резултат не се прави късен. Ако резултатът е малко лош, то се прави и втори
15-19 ГС, 22 лв, отново се носи ехо на НТ

Съвсем съм се притеснила с тези болнични и майчинство по новия закон...Моята шефка ме осигурява в/у минималната, отделно съм в болнични заради Тони, а после в платена/неплатен отпуска. Работя в детска градина, а Тони няма кой да го гледа и не мога да се върна на работа, за да поискам по-високо осигуряване. Едно е сигурно, от безпаричието няма да има парики за ядене, и няма да наддам много Joy

Общи условия

Активация на акаунт