Двете трети от пътя измина, нашата СЕПТЕМВРИйска дружина!

• 13 265
  • 298
  •   1
Отговори
# 105
  • Пазарджик
Веч,  не слагаш ли костилките на крака?
И мен така ме боли чат-пат единия крак, но твоя лек още не съм го пробвала. Много е гадно понякога  Tired .
А ти пък тоз кърлеж къде го намери  ooooh! ?

# 106
Добро утро сладурани Flutter
Мирка ми че ти нищо не си качила бе мила,браво явно само на бебо ще трупаш което е хубаво.
Аз за сега съм +5кг. което също е добре според мен сигурно ще кача още 3кг.Предполагам ще съм като майка ми тя е качвала по 8кг за цялата бременност.Абе да са живи и здрави бебчовците пък килограмите ще сваляме после то е ясно а и аз съм чувала че по време на кърменето също се сваля.
Айде лек ден на всички Hug Hug Hug

# 107
Веч,  не слагаш ли костилките на крака?
И мен така ме боли чат-пат единия крак, но твоя лек още не съм го пробвала. Много е гадно понякога  Tired .
А ти пък тоз кърлеж къде го намери  ooooh! ?
Слагам костилките, обаче не помага! Такава гадна болка отдавна не бях изпитвала.
Не знам аз дали намерих кърлежа или той мен, обаче тази година са голяма напаст. Още края на март намерих 2 на врата на щерката и оттогава съм на щрек.

# 108
RedSonya, Мирка, и аз така с тия крампи. Даже онзи ден ми се случи докато спях... Явно съм се протегнала в съня си и като ме изплющя една болкааа в прасеца... Ужас. После целия ден ме болеше крака, като стъпвах. Знам, че са от недостиг на магнезий, но пък нямам контракции, втвърдявания на корема и т.н.... Незнам, гледам да наблягам на бананите по съвет на Асето Simple Smile
Гледам за килограмите си говорите, аз съм качила около 8-9 кг, незнам точно от колко съм тръгнала. Докторът ми е доволен, че не качвам много и каза че до раждането имам право на най-много още 10 кг. 
Singing girl, и аз съм чувала че по време на кърмене се свалят килограми, ама една моя колежка ми беше споменала, че тя качвала... Ама тя сигурно е някакво изключение  Mr. Green

# 109
Момичета, ще правите ли / правили ли сте ехокардиография на бебоците? и къде ?
  bouquet
предварително мерси за отговорите

# 110
Веч ама вие да не обикаляте по полянките та все на вас да се лепят тея гадове!!Ух мен как ме е страх от кърЖели ShockedНикога не ми се е закачвал и изтръпвам при тая мисъл само!!!
Малеее моарейн не ми говори че направо умирам като ме захване това чудо!! Sick #CrazyБолката е страшна една сутрин ми се изредиха и двата прасеца един след друг вих като куче!!!И тая сутрин пак така-като си протегна крака и явно тогава става!!Мъж ми веднага започна да разтрива и даже взе да ми обяснява как ако някой път стане по-силно и не ме отпусне с ИГЛА в мускула да съм действала  #Crazy #Crazy #CrazyТой е луд ми се струва!!!!Така правели спортистите ама забравя че съм бременна не щангистка!!
И аз съм чувала че по време на кърмене се свалят кила само се чудя как става тоя номер при положение че тогава си ядеш както по време на бременността newsm78 newsm78За да има кърма трябва да се яде...може да е от хормоните...
Мари не съм го чувала даже това изследване какво е???

# 111
Привет, мамита! Така ме е затрупала работата, че само да се запиша. А и ако някой може да разясни каква е тази ехокардиография на бебоците?

Хубав ден!

# 112
Ето за ехокардиографията - http://www.mc-markovs.com/index.php?option=com_content&task= … 84&Itemid=149  Peace
Аз ходих миналата седмица при Марков. Като цяло прегледа не се различава от ФМ.  Peace

# 113
Така... за захранването има схеми и статии в Кърмаческия форум. Влизате в библиотеката и четете Hug
С няколко думи - ябълките и морковите са силни алергени. Колкото и странно да ви звучи дори са сред основните алергени, за които тестват децата, наред с полени, домашни животни и т.н. Изумително странно е защо на нашите ширини се препоръчват като първа храна, при това сок Shocked което е доказано вредно ooooh!
Вече има нектарини, така че те могат да бъдат замразени, дори без обелките и после да се ползват.
Едни от най-подходящите първи плодове са черешите, гроздето, крушите... в последствие кайсии и праскови Peace ПРепоръчително е плодовете да се въведат по-късно в захранването на детето, след зеленчуците и месото. Като поне до 8-мия месец се препоръчва да не се дават сурови. Т.е. всички плодове и зеленчуци без банан и авокадо се обработват термично.
Захранването започва м/у 4-тия и 6-тия навършени месеци. В зависимост от храненето и готовността на детето. Колкото по-късно започне захранването, толкова по-добре. За захранване се счита всяка храна, различна от кърма и АМ, която детето получава.
Т.е. ако някой се опита да ви мине с номера, че соковете не са захранване - не му вярвайте Peace

Да допълня - за да има кърма трябва да се пият течности, най-добре вода или чай. Готовите сокове съдържат консерванти, които не е удачно да се приемат Peace
Отслабва се, защото на кърмещата жена й трябват допълнително 600 калории, за да кърмопроизвежда нормално, но организмът си ги набавя от запасите, трупани през бременността. Това, което се увеличава обикновено е въглехидратния глад, защото на организма му трябва много енергия, за да произвежда мляко Peace
Тъй че твърдения от сорта, че се яде, за да има кърма са основно оправдателни Wink Нормално хранене с присъствие на повече пълнозърнести храни, картофи, ориз, месо... Просто една порция допълнително на ден, а всичко останало се взима от останалите бременни килограми Peace

# 114
Асе, качи го това за замразяването на плодовете в блога, моля те! Praynig

# 115
mari_p, при мен правиха ехокардиография, когато гледаха бебо в 4тия месец в Плевен. Тогава беше нещо като фетална морфология, мериха го целия, главичка, крачета, ръчички, видяха и пола тогава за пръв път. Както го гледаше на монитора, доктора пусна звук на сърдечния ритъм и нещо като ЕКГ, на което измери дължините между систола/диастола... Нещо такова ми се стори, всичко беше наред.
Мирка, номерът с иглата е адекватен и помага! По време на крампата, която усещаш мускулът е съкратен силно и не може да се отпусне и боли. Боцването с иглата го отпуска. Аз, като ми се случи това през нощта, си хванах крака и му ударих една здрава разтривка и се отпусна, ама бая си болеше.

# 116
Сега се сещам, че когато ходих на фетална морфология в 21 г.с., докторът направи и ехокардиография на бебо. Просто не съм знаела, че така се казва. Тогава всичко си беше наред. Но ми каза, че най-добре сърцето може да се види в 28-30 седмица, ако пожелая да отида и тогава.  

# 117
  • Пазарджик
Асе, много полезно инфо  Peace

Асе, качи го това за замразяването на плодовете в блога, моля те! Praynig

А къде се намира тоз блог  Thinking ?

# 118
Стеллллла,честит рожден ден със закъснение!!!Да си жива и здрави и здраво бебче през септември ти пожелавам!!  bouquet
Асееее,щях да глътна монитора като прочетох за сините ви гащи!!!Да ви е жив и здрав малкият мъж!!Обадих се на мъжо да му кажа ,защото вчера разбрах за още една мома ,която се е родила момък  Mr. Green и на милия му се върнаха надеждите,че може и нашто гардже да са го объркали hahaha-каза ми да ходим пак на 4D да го гледаме,макар ,че Даскалов даде само 1% вероятност за момче Rolling EyesАма нещо и аз не съм убедена съвсем ,че ще е момиче,макар и това да ми е мечтата.. ThinkingПрисъединявам се към Деси Манова в молитвите си да не са ни объркали пола на бебочетата Praynig Laughing
А за качените килограми -моите са към 7-8 някъде ,защото не помня от колко стартирах Mr. Green

# 119
Здравейте,
Асе честит малък мъж  smile3525  Hug
Аз исках да ви попитам - в предната тена някой беше споменал, че към 8-9 месец ако бебето е застанало седалищно има упражнения за обръщане. Ако знаете може ли да ги кажете, защото искам бебчо да е с главата надолу.  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт