Двете трети от пътя измина, нашата СЕПТЕМВРИйска дружина!

• 13 241
  • 298
  •   1
Отговори
# 195
Ами тези гащи ги продават по аптеките!!Но има размери и мисля че са удобни защото сваляш и хвърляш!!! Peace
аз съм чувала за мами които са си само по лигнин отдолу без гащи ама не ми се иска като ставам/дай Боже да си ставам нормално/да ми изпадне нещо...мал;еее ще позеленея от срам Sick

# 196
.............ама не ми се иска като ставам/дай Боже да си ставам нормално/да ми изпадне нещо...мал;еее ще позеленея от срам Sick

И без да знаех, че ще ти е първо раждане, от тази ти реплика щях да разбера! Какъв срам, бе момиче, знаеш ли колко бързо ще се излекуваш от него, особено ако раждаш нормално! Така де, мислиш ли, че може да имаш или да направиш нещо, което персонала в аг-отделението вече да не е виждал....

# 197
В нашата болница не искаха нощници. Даваха някакви техни (на мен повече ми приличаха на пенюари). Едната си я вземат обратно още след раждането - обикновено е доста изцапана и подгизнала от пот, а с другата си караш докато те изпишат. Също така поне преди 2 години не позволяваха използването на дамски превръзки и на гащи, а само лигнин. Носиш си го предварително, а там го стерилизират и ти дават. Е те тоя лигнин, на мен ми разказа играта. Виктор се роди през нощта, малко преди 12 часа. На сутринта си се чувствах чудесно. Нищо не ме болеше, можех да си подскачам или бягам...абе супер си бях. Обаче 3 дена с този лигнин между краката - така се схванах. Въобще не разбрах как някой може да реши, че така е удобно - движех се като някоя патка.  #2gunfire С превръзки и гащи щях да се чувствам отлично, а не всичко да ме боли. Дано в това отношение да са се променили нещата. Някой ми беше споменал, че вече позволявали ползването на гащи за еднократна употреба. Добре че престоят е само 3 дена в повечето случаи. При нас изписват само след като бъде представен акта за раждане на детето и попълнения формуляр за избор на личен лекар.

# 198
Ще ме уморите от смях с тия гащи, без гащи и лигнини!  Joy
При нас дават едни големи и дебели дамски превръзки (приличат много на най-първите пелени за еднократна по българските аптеки едно време) и едни мрежести гащета, дето са за еднократна употреба.
Никой никога не ме е карал да се заголвам, щото имало визитация. Всяка една я викат след това на преглед в кабинета и там проверяват на място.
Дали щото сме били в малка клиника? Thinking
За килограмите - май няма да кача много този път. На последната консултация бях +4 от началото. Ще чакам следващата, за да не се вманиачавам да се тегля (кантара у нас е скрит hahaha)
Днес сглобих кошчето за Зрънчо. Асе, чакай по някое време размерите на ЛС. Само да те успокоя, че има възможност за лавиране на плота под матрака с 10 см нагоре и надолу.

# 199
Елс аз съм хем много страхлива хем много притеснителна и ще има бая бой да ям в тая болница!! hahaha
мисля да изчакам да се роди бебето и тогава на място ще преценя какво да ползвам!!!Мъж ми за какво е нали да лети като финикиец да прави каквото му се каже!!Не че ще се справи но поне ще се опита Naughty
А тези лохии защо се наричат лохии!!Нали е кръв като менструалната??? newsm78 newsm78

# 200
Тъй, значи, да обясня Wink Вървенето с лигнин без гащи е много по-лесно, отколкото вървенето с дамска превръзка Wink Наложи ми се, защото още втроия ден ме оставиха без превръзка на раната "забравили" били да ми кажат, че трябва ва манипулационната да ми я поставят. А моят доктор изрично мина и им каза да дойдат в стаята Wink Както и да е - това беше единствения номер, който ми погодиха, задето съм във ВИП. После разбраха, че не съм някоя фръцла и се държаха мило.
Елси, наистина се рони, но ако е от този мръсно белия. Моят си беше бял и нищичко не му се ронеше. Дори вкъщи после пак си го ползвах, защото ми беше много по-хигиенично и удобно от првръзка. особено пък в един момент реших да си ползвам от тези с крилцата (с които не съм имала проблем преди това) Ей, нямаше такова щипане и подсичане отстрани ooooh!
Мирка, каквото и да ти изпльока на никого няма да му направи впечатление. Да не говорим колко народ с епизиотомии си седи без гащи с почти вдигнати на кръста нощници, за да се проветрява Wink
Елси, наистина си личат първескините Wink На лекцията, която правихме за юнките и юлките само 6-7 момичета се престрашиха да си покажат гърдите на поканата ни да видим как са им зърната. Изобщо като родиш веднъж - друго си казва. Особено в тази държава Mr. Green Честно казано всичките ми задръжки се свлякоха по време на клизмата и тоалета Wink А най-много се смях сестрата като взе да ми обяснява как клизмата изобщо не боли и как нищо няма да усетя... Пък аз й казвам, че вкъщи си правя сама. Ей, нямаше такава облекчена физиономия като нейната. И аз като видях колко вода слагат - ми то половин литър Laughing Аз вкъщи с литър и половина, че и повече съм си правила Laughing
И за катетъра скоро някой се тревожеше. Нищо не усетих. Слагат го преди упойката. Усетих как ми залепят нещо за крака и питах какво е, а мацката ми казва - Ами сложих ви катетър. И аз  Shocked От майка ми знам, че боли... Е, нищичко не усетих. После ме обърнаха за спиналната. От всички процедури преди секциото смея да твърдя, че поставянето на упойката е най-гадно. Мигът, в който те свиват с колене, максимално доближени към главата... Ей, мислех, че ще го повърна това бебе, преди да ми го извадят от корема Laughing И сега ми е забавно, и тогава пак ми беше Laughing
Този път, обаче се моля да си справим - и аз, и бебето с нормалното раждане Praynig

Мирее, сладка главоо, ами ако беше като менструалната кръв нямаше да му казват лохии Wink Менструалната кръв е следствие от спукването на яйцеклетката и очистването на подготвилата се от овулацията маточна лигавица. Лохиите са очистителен процес след самото раждане. Съвсем по друг начин изглеждат и миришат доста по-неприятно. Имат парченца като... (ще ме прощавате за обяснението), ама като ситно нарязан лук в червен сос. Освен това избледняват. Можеш да си имаш лохии и без да са червени и да приличат на мензис Peace
Ето нещичко по повода http://www.az-jenata.com/index.php?page=article&aid=1879

Последна редакция: ср, 04 юни 2008, 15:16 от Асенцето :)

# 201
  • София
Момичета да ви попитам- с гадните киселини как се справяте?  Sick Помагайте! Не издържаааам!

# 202
При мен действа газирана вода или изстискан лимон с минерална вода.  Peace

# 203
Асенце, не знам дали срамът си отива с раждането, но мен още от сега ме е напуснал  Mr. Green Все пак всички жени ще сме там за едно и също нещо. Едва ли някоя от нас има нещо, което другата няма  Joy
Аз мисля да си взема лигнин и превръзки. Ако с лигнина съм добре, превръзките ще ги отсвиря   Whistling
Само клизмата ми се вижда гадничка  Mr. Green А дори нямам идея как точно се прави  Embarassed Знам, че някаква сапунена вода се използва  newsm78
За нощниците - в МД дават и аз мисля с нея да раждам (и без това ще е веднага след това за пране)  Peace Ще се сдобия с 2 за след това. За сега само с дълъг ръкав съм виждала, но сигурно има и с къс  Wink
Дидка,   Hug Аз до сега само веднъж съм имала  Praynig и съвет от опит не мога да дам. Но знам за Талцид. А защо не пробваш и стандартния начин - изпий една сода  Hug

# 204
Кисилините и мен ми тормозят. От всичко ми излизат имам чувство че и вода да пия пак имам  Sad  и сода пробвах ама тц .....не помогна особено.

# 205
Олее, Мирка, не само на теб ти личи, че ти е първа бременността! Аз допреди малко, преди да прочета на Асето разясненията си мислех, че лохиите са един по-дълъг менструален цикъл  Embarassed 
Явно са гадост, но ще се преживеят Simple Smile   Малко ми е странно, как ще ходя с тоя лигнин между краката... но като дойде време, ще викам неволята, пък току-виж съм се научила  Mr. Green
Сега си мисля да се наканя този месец да ида до болницата в Горна Оряховица и да разпитам туй-онуй за раждането там и какви багажи ще ми трябват.
А , и щях да ви казвам, че на мен май почна да се появява пигментацията на корема ( кафеникавата ивица)...  Вие как сте в това отношение ?

Последна редакция: ср, 04 юни 2008, 15:54 от моарейн

# 206
При мен първият път киселините се появиха чак в 9-я месец. За сега още ги нямам и дано да не бързат да се появяват. Спомням си, че бяха много неприятни. Аз дотогава не знаех какво е това киселини. Не ми се беше случвало никога през живота и ми беше много странно някой като се оплаква от киселини, защото си нямах и идея за какво става въпрос. Какво ли не пробвах да се отърва от тях - нищо не помагаше. Най-гадното беше, че се засилваха вечер като си легнех. Надявах се, че като родя ще отминат, обаче си ги влачих още около месец.

# 207
Здравейте,
Аз имам едно притеснение! От два дни ми се появиха доста чести контракции - безболезнени са, свива ми се матката за секунди. И като цяло си я чувствам напрегната. Вчера цял следобед бяха на около всеки 15-20 мин., а днес сутринта между 4-15 мин. Пих едно Но-шпа, но пак се появиха два пъти.
Другата седмица ще пътуваме до Испания за една и много се притеснявам какво става сега с мен и има ли опастност за преждевременно раждане??? Sad #Crazy
Има те ли подобни усещания?

# 208
Мерлинката, вземи си магнезий!
Но шпа вече е късно и не действа
Аз да се изфукам, че току що се сдобих с това - уред за приготвяне на всякакви пюренца.

# 209
Мерси, Вечерница, явно ще трябва де се пие!
Ще звънна все пак на док да я питам по колко.

Общи условия

Активация на акаунт