ОКТОМВРИ вече наближава, а бебчо ритничета раздава ли, раздава.

• 12 160
  • 291
  •   1
Отговори
# 180
manana, моля те доопиши количката, има ли пълно легнало, без да се сменят кошове и ако имаш някакъв сайт с другите разцветки и екстри да я видя.
Значи количката я взехме от Щъркел и цената беше 236 лв., ако не се лъжа. Има три положения от пълно легнало до изправено. Няма сменяеми кошове. Има някаква джаджа дето с нея се облича и става като порт бебе, а отгоре се слага едно друго, което да пази от вятър и бебето се получава да е изцяло на завет. Няма чадърче, защото сенника е достатъчно дълбок, поне аз не съм слагала до момента, а и дръжката се мести, така че можеш винаги да си нагласиш бебето да не е срещу слънцето. Дръжката се регулира на височина. Има чанта към количката, която спокойно ни събира всички глупости и в момента, отзад има допълнителен джоб, в който да събереш още глупости имай това се сещам за сега.
Не твърдя как е по стълби в блокове, тъй като живея в къща, но по отзиви които съм чела не е тежка. Сгъва се лесно и е компактна - самичка съм си я товарила в колата ми, която е опел тигра.
Ако ви интересува друго - питайте  Peace

# 181
За друсането по улиците, мама на едно момиченце само търси по разнебитени улици, за да може щерката й да заспи))) Действа безотказано)))

Това наистина действа, доста мами го прилагат този метод на заспиване, лично съм ставала свидетелка - на една приятелка момиченцето само така заспиваше навън..... Е, при моята дъщеря не действаше, но то винаги си има и изключения..... Hug

# 182
Списъка е огромен!

Аз мисля да си спестя някои неща. В началото поне си представях да купя дрешки за първите два месеца, легло, ваничка, може би някоя пробичка козметика (мисля да ползвам за мазане преварен зехтин), всичко за леглото, а и кърпа за след къпане, и май 2шишенца, столче за колата. Другите неща мисля след раждането, не че остават много неща, количка, играчки(най-вероятно след 4месец ще ми трябват), бейбифон (все още не знам дали ми трябва), а май били много удобни шезлонгите (също трябва да преценя след раждането), стерилизатор (май няма да ми трябва) и за топлене на шишенцата се надявам да не ми потрябва.

Тука в САЩ изобщо не препоръчват одеалца за малките бебенца, поради опасност от задушаване и чувалчетата са за препоръчване, ето едно за новородени (обичат да им е тесничко малките бебоци):
https://www.halosleep.com/products/detail/28/micro-fleece_sleeps … acktrade_swaddle/ ,
и за малко- по големи:
https://www.halosleep.com/products/detail/19/100_organic_cotton_ … earable_blanket_/ така не мислиш, дали не се е завило през глава бебето или дали не е забило нос в одеалото, докато ти спиш...
На същото мнение съм и тук в Германия също не препоръчват оделца. Аз съм за втория модел.

Ето и моя коментар по списъка:
3.   Общо за дрешките – струва ми се, че едно боденце памучно с дълъг ръкав и отгоре по-плътен гащеризон са идеалното облекло за зимните бебета. Предполагам е по-лесно обличането на цяла дрешка на 3кг мръвчица отколкото отделно ританки, панталонки, камизолки...но мамите с опит да кажат.

И на мен ми се струва че боди и гащеризон е идеалното облекло!
Абе Лили, все сме на едно мнение и ми стана интересно как изглеждаш и търсих специално в албумчето твоя снимка ама уви няма. Качи една снимка да те видя/видим.

А и в албумчето с коремчетата има едно секси мамче с черен бански на плаж от камъни, да си напише именцето. Струва ми се че е Манана? newsm78

# 183
  • Варна
Намерих нещо за раждането и ще ви го пастна.

Предимства и недостатъци на ЦС спрямо Нормално раждане:

Недостатъци:
- По-често се развиват инфекции, травми на коремните органи, тромбоемболизъм.
- По-бавно възстановяване
- Временни проблеми с дишането на бебто са по-чести , тъй като белият дроб на бебето не е “изцеден” по време на раждането през родовите пътища.
- Повишен риск от неправилно прикрепване на плацентата при следващи бременности.
- Намалява здравината на матката , увеличавайки риска от разкъсване на матката при следващи бременности. Този риск е много малък и зависи от разреза. При напречния е много малко

Предимства :

- Бебето се изважда веднага, като се избягва рискът от асфиксия която може да настъпи в хода на нормално раждане.
- При застрашен плод (силно недоносен плод) цезаровото сечение е по-благоприятно за бебето, тъй като се избягва травмата върху него при преминаване през родовиа канал.
- Намалява се травмата на тазовото дъно – тазови мускули, анален сфинктер, пикочен мехур, с което се профилактира развитието на изпадане на тазовите органи (пролапс на влагалище, матка) инконтиненгия (незадържане на урина) в по-късни етапи от живота
- При едър плод се избягват големите разкъсвания на тазовото дъно, които зарастват трудно и са свързани с усложнения.

А ето и за естественото раждане :  http://www.maichindom-varna.com/blog.php?id=25

# 184
  • Пловдив
Здравейте и от мен след дълго затишие, не ми стига времето да се включа, но от време на време успявам да Ви прочета.

За протокола - синьо щъркелче и за мен.

За количките - старата ми беше Graco с кошче, страшно удобна и лека количка, направо перце. Обаче имах глупоста да я изхвърля заради едно паднало колело. Лошото е че тук ги продават на тройни цени, а в Щатите са най-много 160 долара. Сега си закупих тази http://www.evenflo.com/Homepage/ProductList/tabid/203/navid/1/De … 8d99-d5533c9651c2 от едно момиче от Канада. На външен вид е почти същата като Graco-то, дори с малко повече екстри. В интерес на истината не съм много убедена дали тези кошчета са много добри за децата, но пък ми върши добра работа, защото си оставям количката долу и си качвам само кошчето с бебето(живеем на последния етаж в кооперация без асансьор).
Други неща за бебето засега няма да купувам, имам в изобилие останали нови от дъщеря ми.
Аз съм голям привърженик на бодитата, имам във всякакви разновидности и горещо ги препоръчвам пред всякакви камизолки, потници и т.н.

Успешен ден и седмица на всички.

# 185
Здравейте мамчета!
Сега си идвам от преглед при Марков- наистина е страхотен!
розовите гащи се потвърдиха Laughing
Много интересно беше, но бебка не даде да я снимат и нямаме диск Sad
но от сега пръстчетата са и е устата Wink
 Супер беше..........искам пак
 айде, отивам да взимам каката от градина и да и кажа хубавата новина
 Hug

# 186
За количките искам да споделя и аз впечатления които придобих.

Кенгаро Даяна  Peace
-много добра количка и доста лека.Ползват я доста мои приятелки.Здрава и много маневрена.

Чиполиното /Инчето беше пуснала снимка/ РАПИДО
, също е много приятна и маневрена, но предните колела доста се клатят на моя позната.

На мен най не ми допада Мак Ингланд.Тежка/ карала съм/, незавиващи предни колела...ако се бута само напред няма проблем, но иначе....за тези пари бих си взела Кенгаро.Дори в магазина ми се видя доста тромава, още преди да я бях пробвала.

Много ми допада и един модел на Бейби Макс, но го няма в нета.Нов е от тази година.Другите им до сега не ми допаднаха, но този е много сладък и е много лека. 276лв имам го сниман с телефона.Те са пак на Чиполино.Харесах го в резида.В цената влиза и кош за кола.Много е сладък. Кенгаро също ми харесват Peace

Всеки има вкус, но да ви кажа съвета който дадоха и на мен...: "Когато решите да взимате количка отидете с приятелка, която има бебе и вижте дали няма да му е и тесен коша..те в магазина всички се бутат лесно."

Мамите, които вече си имат от предните дечица имат повече опит и ще им е по-лесно.

Елза
, има два три форума за сватби.
http://www.svatbata.org/forum/           http://www.svatbata.bg/articles/sledsvatbata.html    Peace нека не разводняваме темата  Thinking Има специални теми там за покани за кумове и каквото друго се сетиш.Успех  bouquet

Последна редакция: ср, 11 юни 2008, 17:07 от Kpuccu

# 187
Цитат
А и в албумчето с коремчетата има едно секси мамче с черен бански на плаж от камъни, да си напише именцето. Струва ми се че е Манана? newsm78

Хе - хе де да беше  Grinning Преди 10 години имах и черен бански и малко дупе и дълъг бедър, сега вече най-много с черен бански да се сдобия  Wink

Създадох албумче с основните неща на Веско, които ми бяха и са ми от полза. Шкафа и леглото ще ги снимам хубаво по-късно и ще ги добавя и тях. За който го итересува http://www.snimka.bg/album.php?album_id=254228
За дрешките си спомням, че докато беше по-малък камизолките ми вършеха по-добра работа, защото се обличат по-лесно. Много често се случваше памперса да пропусне и преобличането им е по-бързо, отколкото на боди. Но тези неща вече са въпрос на вкус и лични предпочитания  Peace Единственото условие е всички дрехи(задължително долните - които се допират до кожата на бебето) и чаршафи да са 100 % памук или други естествени материи, да нямат силно изразени шефове и май това.

# 188
Manana, пу-пу-пу...да ти е жив и здрав.Много красиво дете  bouquet

# 189
На мен най не ми допада Мак Ингланд.Тежка/ карала съм/, незавиващи предни колела...ако се бута само напред няма проблем, но иначе....за тези пари бих си взела Кенгаро.Дори в магазина ми се видя доста тромава, още преди да я бях пробвала.
 [/color]
Криси мисля, че зависи от модела. Мойта количка е с въртяще се на всички страни предни колелета, като има спирачки на всяко едно и може да я сложиш в позиция да върви само напред.

# 190
Manana, много полезно беше това онагледяване   bouquet И много сладко детенце Simple Smile

# 191
  • София
Ванче, веднага си взех бележка и пуснах няколко мои снимки в албума от предното лято.  Wink

Отивам да разгледам снимките на Манана.

# 192
Брей аз уж винаги успявам да прочета всичко, ама днес и мен ме озорихте. Аз от обяд съм с ужасно главоболие. Хукнах към къщи веднага понеже реших, че съм вдигнала кръвното. Оказа се че не съм. Сега главата ми е по-добре, но само спомена за болката ме изпълва с ужас.
Имам едно въпросче. Някой да знае от къде да си купя апарат за кръвно, електронен, който се слага  китката.

# 193
Брей аз уж винаги успявам да прочета всичко, ама днес и мен ме озорихте. Аз от обяд съм с ужасно главоболие. Хукнах към къщи веднага понеже реших, че съм вдигнала кръвното. Оказа се че не съм. Сега главата ми е по-добре, но само спомена за болката ме изпълва с ужас.
Имам едно въпросче. Някой да знае от къде да си купя апарат за кръвно, електронен, който се слага  китката.

Мисля, че във всяка по-добре зредена аптека ги има  Peace продават се също така и в метро и техномаркет. При главоболие спокойно може да пиете по един нимезил - вредното му въздействие върху бебто е много по-малка от системната болка и дискомфорт на майката.

# 194
Манана, страхотни покупки си имате от баткото, много ми харесаха  Peace Аз също съм много навита за шезлонг и кошарка за игра (като стане малко по-голямо). Активната гимнастика също ми се струва много добра покупка - хем бебето си прави упражнения един вид, хем се занимава с играчките и му е интересно

Общи условия

Активация на акаунт