Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефектите на гъбичните инфекции върху плодовитостта и бременността?
Какви мерки трябва да се предприемат, ако имам гъбична инфекция и искам да забременея?
Какво да правя, ако вече съм бременна и имам гъбична инфекция?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефектите на гъбичните инфекции върху плодовитостта и бременността?
Според дискусиите в онлайн форумите, наличието на гъбични инфекции, като кандида, обикновено не пречи пряко на забременяването. Въпреки това, при тежки случаи тези инфекции могат да причинят колпит и да нарушат вагиналната среда, което потенциално затруднява оплождането и може да повлияе отрицателно на имплантирането на оплодената яйцеклетка.
-
Какви мерки трябва да се предприемат, ако имам гъбична инфекция и искам да забременея?
Ако имате гъбична инфекция и планирате да забременеете, важно е да потърсите лечение. Лекарите обикновено предписват лекарства, съобразени с възможността за бременност. Препоръчително е и двамата партньори да получат лечение, за да се избегне повторна инфекция. Освен това трябва да избягвате полов акт по време на лечението.
-
Какво да правя, ако вече съм бременна и имам гъбична инфекция?
Ако сте бременни и имате гъбична инфекция, важно е да се консултирате с вашия гинеколог за безопасно лечение. Обикновено лечението се извършва с по-лека форма на противогъбични лекарства, дори локално. Въпреки това, преди планирана бременност е препоръчително да извършите лечение. Лекарите обикновено казват, че е безопасно да продължите бременността след завършване на терапията.
-
Какви домашни средства могат да помогнат при гъбични инфекции?
-
Какви могат да бъдат последствията за бебето, ако майката има гъбична инфекция по време на бременност?
за съжаление
Ей, само да не си докараш някакво друго зло. Гъбичките от това няма да се махнат. Ако искате по-ефикасно лечение - то е с хапчета - противогъбични. Едно лечение излиза средно 150-500 лв, зависи от хапчетата. Ама се избавяш от гъбичките. Но нали разбирате, че и мъжо требе да се лекува през това време. И никакъв секс на "голо", че само ще си "прехвърляте топката"