Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са ефектите на гъбичните инфекции върху плодовитостта и бременността?
Какви мерки трябва да се предприемат, ако имам гъбична инфекция и искам да забременея?
Какво да правя, ако вече съм бременна и имам гъбична инфекция?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са ефектите на гъбичните инфекции върху плодовитостта и бременността?
Според дискусиите в онлайн форумите, наличието на гъбични инфекции, като кандида, обикновено не пречи пряко на забременяването. Въпреки това, при тежки случаи тези инфекции могат да причинят колпит и да нарушат вагиналната среда, което потенциално затруднява оплождането и може да повлияе отрицателно на имплантирането на оплодената яйцеклетка.
-
Какви мерки трябва да се предприемат, ако имам гъбична инфекция и искам да забременея?
Ако имате гъбична инфекция и планирате да забременеете, важно е да потърсите лечение. Лекарите обикновено предписват лекарства, съобразени с възможността за бременност. Препоръчително е и двамата партньори да получат лечение, за да се избегне повторна инфекция. Освен това трябва да избягвате полов акт по време на лечението.
-
Какво да правя, ако вече съм бременна и имам гъбична инфекция?
Ако сте бременни и имате гъбична инфекция, важно е да се консултирате с вашия гинеколог за безопасно лечение. Обикновено лечението се извършва с по-лека форма на противогъбични лекарства, дори локално. Въпреки това, преди планирана бременност е препоръчително да извършите лечение. Лекарите обикновено казват, че е безопасно да продължите бременността след завършване на терапията.
-
Какви домашни средства могат да помогнат при гъбични инфекции?
-
Какви могат да бъдат последствията за бебето, ако майката има гъбична инфекция по време на бременност?
. Вършат работа като киселото мляко, но все едно си яла по-големи дози.
се лекуват.При някои жени се активизират при най малкия грип,при взимането на антибиотици,при намаляане на имунната защита,при използването на неподходящ сапун...Така че какви хапчета и какви мазила???
Те пак си се връщат...
Откриха ми мнооого гъбички - кандида и някаква бактерия - анаероб. Ееее, аман от пречки значи
.
Аз просто мислех, че след противогъбични се чака, нали за Низорала не трябваше да се бебеправи в същия цикъл, в който сме взимали Низорал? Ама щом за другите неща може, хич и няма да чакаме повече