Всеки щърк преди да отлети, СЕПТЕМВРИйска маминка ще навести!

• 11 746
  • 287
  •   1
Отговори
# 135
Асе, чукча голям читател! Joy
Иначе всичко е наред покрай мен и бебока. Як футбол играе вътре, нали майка му е запалянко и не е изпуснала мач от първенството hahaha
Освен това правя снимки на децата, та с това се занимавам.
Ако на някой му се гледат ангелчета, да заповяда. Тренирам отсега за бебето Mr. Green

# 136
Дани, сега да разкажа. Стартирахме с Тео бебе. При първите обриви го смених с Персил сензитив. Често казано не мисля, че обривите бяха от праха за пране Wink ама го смених. Както и да е знаете, че после се оказа атопичен дерматит.
откакто стана на около 6 месеца пера всичките ни дрехи заедно. Перях само с Персил. Ползвах омекотител от тези белите, които имат картинка на бебе. Независимо от марката всички имат бели с картинка на бебе Wink
Сега съм решила друго. Както вече съм убедена... всички ме подозирате в екология и близо до природата отглеждане Mr. Green
Та сега ще си взимам едни специални перли, които не са прах, а изпират страхотно. Мама има от тях. Те са от такава фирма като Орифлейм... имам предвид могат дамо да се поръчат. Струват не много пари, а стават за много пранета. Към тях има специална паста за лекета, която като бяхме пир мама изпра старо леке от шоколад от една много хубава блузка на Сияната. Та се впечатлих.
Всъщност ако не се лъжа тези перли (или топчета...) са нещо като сода. идеята е, че за прането е нужна само вода, без перилен препарат.
Всъщност не знам дали знаете, но първичната идея за пералня е възникнала от английските моряци, които са връзвали мръсните си дрехи в чувал и са го пускали на въже зад кораба. Движението на водата през дрехите ги е изпирало. Всъщност това е основната идея на пералнята. Праховете са само ... как да го кажа... поредния маркетингов продукт... Да пазаруваме, да пазаруваме, да пазаруваме...
Но майка ми слага и малко прах при тези перли, че да понамирисва. Ама слага съвсем, съвсем мъничко.
Та цялата таз лекция беше - алтернативи много. Има хора, които перат бебешките дрехи с настърган сапун. Въпрос на решение Peace

Веч, ама те са страхотнииии Heart Eyes Не само снимките - децата са страхотни... Дъщеря ти наистина има супер аристократични черти... Я кажи тоз твоя иностранен мъж да не е някой скрит граф, маркиз или нещо от сорта... То бива, бива, ама много красиви деца Hug Heart Eyes Да са ти живи и здрави  bouquet

# 137
  • София
danip аз да ти кажа, все повече майки чувам да са доволни от този еврейсия. той има и омекотител , който е за различните месеци до колкото знам. По скоро в един магазин се опитаха да ми обяснят. Че праха се ползвал само със омекотител от същатат марка и за началото не се слагал май. Обаче аз казах че ми е рано за такива обяснения, че и без това ще ги забравя. Та като наближи момента ще отида и ще си купя и тогава да ми обясняват.

# 138
И аз като Дидка за Саното съм чувала добри отзиви и мисля да се възползвам от този прах когато дойде времето!!! Peace

# 139
Асе, аристократката съм аз. А щерката е мое копие. За произхода - друг път, може и на лични. Wink
Аз в питанката за праховете не мога да се меся, щото марковите прахове нямат нищо общо с това което се продава в България и предпочитам да замълча.

# 140
  • при моите любими
Момичета имам малък проблем. От вчера имам болки високо в дясно под ребрата. Все едно далакът ми се е напълнил с кръв - ако се сещате каква е болката. Вчера си помислих, че съм спала много на дясната страна и бебето нещо е притснало. Бях сутринта да давам кръв и урина за изледвания и днес се обадих и ми казаха, че всичко е в норма, питах за болката и ми каза докторицата, че било от тежеста (нали скоро влизам в осмия и корема ми е доста голям вече), после ходих до аптеката да си купя магнерич и питах аптекарката и каза, че там са червата и черния дроб. Ама мен си ме боли като ходя и се чудя какво да правя. Като си легна на ляво или като седя в покой не ме боли. Вие какво мислите. Случвало ли ви се е? Дайте ми съвет моля  bowuu

# 141
Веч, страхотни снимки! Замислила съм, ако нямате нищо против, да ни направите един блиц курс по фотография с Шейли, да се научим и ние хубаво да си снимаме гарджетата Mr. Green Че профита няма да ставаме ясно.

# 142
Веч,децата ти са прекрасни... Heart Eyesя кажи с какъв апарат снимаш?Знам ,че не в апарата е номера на добрите снимки,а във фотографа ,но ми е любопитно Simple SmileАз искам живот и здраве да си сложа голяма черно бяла снимка над спалнята на нас 3-та-с беба Heart Eyes.Фотографа ,който ни снима на сватбата е страхотен и съм сигурна ,че ще направи хубава сесия,като после ще изберем най-прекрасното фото,за да го окичим на стената Simple Smile А за праховете си кажи мнението,щото мъжо от немско ми ги носи..тъкмо да те питам нещо-я кажи тази оранжевата кутия на Ариел  мога ли да я ползвам за бебока?

# 143
аз пак се включвам ,ама сега видях въпроса на cydonia.Болката можеш ли да я опишеш като опасваща-от гърба до гръдният кош по целият ход на ребрата??А като си поемеш въздух боли ли или като се изкашляш??Ако е така може би си направила междуребрена невралгия ,което си е гадно,щото не знам и с какво можем да се мажем,то за пиене освен парацетамол друго не става..Ако не е от невралгичен тип,нещо да си си раздразнила жлъчката напоследък?

# 144
cydonia тази болка в дясно /ако не бъркам твоята/ми се случва и на мен много често!При ходене особено!!Тя е като болката която преди да забременея изпитвах след рязко ставане или бързо ходене или тичане и танци!!!И като седна за малко отшумява все едно не е било!Не зная при теб дали се е случвало!!Питах моя лекар и ми каза че е нормално!!Не зная вече дали там ми е далака или нещо друго се е наместило-понякога имам усещането че е бебешка ръчичка или краче  Embarassed
Нямаш повод за безпокойство
Веччч щерка ти е прекрасно мило създание!!  bouquetАз нали чакам момиче и за това в нея се загледах  HugЕдин разкошен приказен сладур

# 145
  • при моите любими
аз пак се включвам ,ама сега видях въпроса на cydonia.Болката можеш ли да я опишеш като опасваща-от гърба до гръдният кош по целият ход на ребрата??А като си поемеш въздух боли ли или като се изкашляш??Ако е така може би си направила междуребрена невралгия ,което си е гадно,щото не знам и с какво можем да се мажем,то за пиене освен парацетамол друго не става..Ако не е от невралгичен тип,нещо да си си раздразнила жлъчката напоследък?

ами май не е това което описваш, май по скоро е от червата, защото като ходих до тоалетна и ми олекна все едно и болката намаля. И аз не знам. А с какво може да съм раздразнила жлъчката? Не съм много наясно

# 146
Григчо, влез в подфорум Хоби - имаме си темичка за фотографията. Има да четеш и да се учиш. В последната в първия постинг са пуснати линкове всички теми от самото начало.
Повечето почнахме с прости сапунерки и в движение си накупихме огледално-рефлескни апарати.
Дани, вярно е, че не зависи от апарата, а от окото на фотографа, обаче за хубавите снимки допринася много и качествената техника. Не е задължително да е най-скъпия огледално-рефлексен, защото има доста добри компактни дигитални камери.
Който друг се интересува от фотография - да погледне спомената по-горе тема.
За оранжевата кутия - можеш да я ползваш спокойно, защото е с омекотена киселинност ако не се лъжа и пере прекрасно. Но да ти носи освен праха и оригинален Вениш, че българския и той толкова струва. (като дойде ред за пюретата, морковеното само с него се изпира Crazy)
Сидония, за болката мога да кажа, че идва от крампи на диафрагмата, причинени пак от липсата на магнезий. Нормално е когато коремните органи се наместват, вдигат нагоре и диафрагмата да не може да влезе в нормален ритъм. Така се получават и нарушенията в дишането. В такива моменти сядай в удобна за теб поза, за даможе да се отпусне и коремната стена и оттам и диафрагмата.

# 147
Григчо, влез в подфорум Хоби - имаме си темичка за фотографията. Има да четеш и да се учиш. В последната в първия постинг са пуснати линкове всички теми от самото начало.
Повечето почнахме с прости сапунерки и в движение си накупихме огледално-рефлескни апарати.

Веч, чела съм аз там, ма пусто много напреднали ми се сториха всички  Rolling Eyes

# 148
Момичета,

Бройте ме и мен за лекцията в събота. Ако няма място ще си донеса сгъваемото рибарско столче на моя човек Laughing

Сега да ви кажа за днешната лекция на 9 месеца. "Лекинко" съм разочарована. Всичко беше много комерсиално. Бяхме над 120 тумбички Shocked. Взимат ти 4 лв. за вход, срещу което ти дават ваучер за 4 лв. за мис Каприз, който да използваш на момента. Това ок, защото и без това трябваше да си взема поне една вода или чайче.
Лекцията трябваше да почне в 9.30, но от 9.30 до 10.15 вървеше рекламна лекция на някаква ваксина срещу диария и т.н. Даже не я и слушах. После почна същинската лекция, която на моменти беше ок, но на други места много се различаваше от моето виждане  newsm78, като например всекидневно къпане и миене на косата с шампоан от самото начало и т.н. Та лекцията продължи около 40 мин. след което плавно премина отново в рекламна кампания на Себа Мед. В случая - отново не се подразних много, защото тази фирма ми харесва и може би ще я ползвам, но принципно ме ядосва, че ми губят времето с такива рекламни кампании. Единственото полезно нещо беше смяната на памперси на истинско бебе, което много се кефеше и съответно -ние на него.
От друга страна, сигурно това е начина да съществуват подобен вид организации. Така че вече знам, ако лекцията е обявена за 9.30, отивам най-рано в 10 и ще ходя само на теми, които наистина ме интересуват, иначе си е загуба на време.

# 149
Хммм... аз да кажа Rolling Eyes за лекциите на 9 месеца. Всъщност хич не ми се щеше да казвам...
За започването ще видите, че и ние се бавим, просто защото все някой ще закъснее, което е човещинка...
За съдържанието... Confused
Да знаете, че изказвам личното си мнение и то е такова, защото аз също съм посещавала с предната си бременност и доста неща съм видяла и чула.
Информацията, която дават често е противоречива, защото канят различни лектори. Това, което ще чуете е това, което е вероятно да чуете в болницата, която раждате, независимо в коя част на България се намирате. д-р Григорова (Антония, не е тази от Тина Киркова) е изумителен мениджър. Основното правило в живота й е, че "От интернет нищо добро не можеш да научиш. Не можеш да разчиташ на непознати хора, които са и неспециалисти. Най-добра информация се получава от лекарите, а след това от списание "9 месеца", което се грижи да работи само с квалифицирани специалисти"
Ще видите реклами на Авент; НУК (може би); Гербер... сега не знам, но може и други храни да са завзели благоприятния им пазар;
Ще разберете колко полезно е да имате шишета, памперси, стерилизатори, биберони от всякакъв вид и размер... Ще ви бъдат правени подаръци... ЗАщото сами се сещате, че ако отидете на 3 лекции и на всяка получите шише Авент... Е, просто няма как да не си вземете и другите неща, защото самата фирма удобно е направила цялата си гама продукти съвместима и взаимозаменяема Sunglasses
Най-вече всичките ви въпроси за алтернативни видове раждане, обезболяване и отглеждане на бебетата ви ще бъдат... хм, дискретно откланяни в "правилната" посока Peace
Аз още като ходех на лекциите им изпитвах странни чувства към тази жена. Сега вече знам и доста странични неща, които ме карат да мисля за нея не като за човек, а като за добър бизнесмен, който има богат ресурс за управление, а именно - доверчивите мозъци на бъдещите майки.
Пак се извинявам за лекцията. Не искам да ви натрапвам своето мнение, но си позволих да го споделя просто защото вече знам какви хора сте Hug

Общи условия

Активация на акаунт