Керванът ни, дюканки мили, върви, върви ли... - 109 тема

• 43 679
  • 1 095
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Тъй, тъй, тъй
Връщам се от магазина "Здраве за Вас" с много притеснения и мисли в главата. Запитах това, онова за триците продавачката и тя ми обясни, че са доста вредни, когато се приемат за дълъг период от време и в количества като нашите. Остъргвали лигавицата на стомаха, защото той изобщо не бил пригоден за прием на такъв вид храна. Тя ги ползвала само когато готви да речем картофи и в тях няма никакви фибри. Или бял ориз. Поръсвала готовото ядене.
Незнам, какво да мисля.... newsm78  На мен ми звучи логично. Сега ще ровя за инфо в чичко гугъл.

[/size]

Не че съм голям експерт, но все си мисля че точнов ориза и в картофите си има достатъчно фибри. Мамс, мислиш ли че тази продавачка е много в час. От това, което аз знам за триците ми се струва че те се развихрят основно в червата не в стомаха.

# 706
Благодаря ви много момичета за всички съвети,дано да съм добре и всичко да е наред,а между другото сутринта си купих книгата и ще почвам да я чета тази вечер и вече ще съм по запозната и няма да задавам излишни въпроси. Simple Smile

# 707
Момичета един малко тъп въпрос, но мислите ли, че ако едно варено пиле се свари днес и се сложи в хладилника, ще става за ядене в други ден?

Благодаря.
Не зная ,но ако ще опитваш поне го свари вечерта newsm78.Пък защо да не става щом си е в хладилник newsm78

Ми нали не било хубаво да се яде престояла храна пък била тя и в хладилник. Лошото е, че нямам възможност да готвя всеки ден, пък било то и варено пиле.
Мерси за отговорите  Hug

# 708
  • Пловдив
И аз да попитам откога продавачките станаха по-компетентни от докторите?

# 709
Tony_in_love А защо не го свариш и половинката да си я замразиш сварена  newsm78.Така съм сигурна,че няма да има проблем а и може да изкара доста повечко време.Аз съм замразявала печени пържолки.Нямаха никаква разлика.В добре затворена кутия за да влизат някакви миризми Hug

# 710
ВЕСЕНЦЕ, flame_jar, благодаря за подкрепата  Hug аз съм си още в скофтено настроение, утре ми е П ден, надявам се да поспадна малко поне, много ми е задръстено и обемно.. пък ако до 1 седмица няма резултат от кантарев, ще помисля дали да продължавам. никак не ми е приятно да се храня 'режимно' и да се чувствам напълняла..

# 711
  • Варна
Здравейте,
минавам само на бързичко.
Мамс, има паметник - точно пред Макдоналдс, по-точно е бюст на Стефан Караджа.
Повече минусчета днес за всички  smile3525

# 712
chugra.Хайде поне ги закръгли на 10 дена-ако няма резултат(аз съм убедена че ще има най-малко 1кг) тогава се отказвай.Скоро и аз  ще попадна в ПМС ,че да видим тогава при мене какво ще става  Rolling Eyes

# 713
Момичета един малко тъп въпрос, но мислите ли, че ако едно варено пиле се свари днес и се сложи в хладилника, ще става за ядене в други ден?

Благодаря.

Необходимо е само хладилника да работи Simple Smile и всичко ще е наред - това малко по-шеговито казано Wink
Иначе няма проблем с пилето, може да престои ден два - нищо му няма, споко

# 714
  • Лом
Здравейте и от мен с въпросче:Получавам киселини и ми е много некомфортно,на какво ли се дължи? newsm78

# 715
Тези чудодейни фибри

Извадка от статията:

Възрастните индивиди се нуждаят от 20-30 грама фибри на ден. Трябва да се има предвид, че тялото има нужда от 12 г. фибри на всеки 1000 консумирани калории. Повечето хора консумират около 10 г. влакнини на ден. Децата се нуждаят от различни количества според възрастта си. Изискването към дневната нужда от фибри за децата може да бъде изчислено като към възрастта прибавите 5. Например, за дете на възраст 7 години, дневната нужда от влакна е 12 грама (7+5=12).

И нещо любопитно, т.нар. грейзинг - чест прием на храна
1. Научете се да преценявате размера на порциите.
Това е ключът към успеха. Повечето хора нямат и най-малка представа каква трябва да е порцията.
Например: 40 г сирене са равни на 4 кубчета с размера на зарче; 1/2 чаша ориз, макарони или зеленчуци е колкото половин тенис топка; 60-80 г постно месо - колкото колода карти.

2. Разпределете равномерно калориите през целия ден.
Ако се придържате към здравословна диета от 1800 калории, на закуска, обед и вечеря се старайте да получите примерно по 400, а стойността на всяка от трите допълнителни закуски да е по 200 ккал. Не е задължително да изчислявате точно, подбирайте храната така, както ви е удобно.
Но помнете, че благодарение на похапване от 300 ккал вие ще издържите без храна три часа.

3. Правете си запаси от продукти.
Нищо не нанася такава вреда на фигурата, както празният хладилник. Когато не намерите в него храна, вие ще изпаднете в униние и ще хукнете към най-близкия Макдоналдс или ще си поръчате по телефона пица. За да избегнете подобни съблазни, дръжте под ръка колкото се може повече и разнообразни „правилни" продукти.
Към тях спадат сушените плодове, ядките, киселото мляко, пресните плодове и зеленчуци, а също месото от пиле и риба, яйцата.

4. Никога не гладувайте повече от 3 часа.
 Основната идея на грейзинга е винаги да оставате сити. Даже не помисляйте да пропуснете някое хранене, защото грелинът ще напомни за себе си. /открит е хормон, предизвикващ глад, и е наречен „грелин". Под въздействието на храната той се смирява и ние изпитваме приятното чувство за ситост/

# 716
Само не ме хлопвайте с тигана - ама според мен киселините идват именно от него /тигана/ - по-точно от "капката" олио в него.
Личен опит.
Намислих да си взема зехтин за "капката, забърсана със салфетка"...

Като казвам капка - имам предвид капка.

Може да са и от парченцата лук за овкусяване - като казвам парченца имам предвид три-четири шайбички пресен лук за подправка към месото примерно...

та, така, дразни се стомахчето и се получават киселини.

# 717
  • Пловдив
Чугра, нямаш много килограми за сваляне. Не помня да си казала колко си висока. От колко време си на тези килограми? На колко си била най-много време? И колко ти показва калкулатора на Дюкан?

# 718
  • Лом
Не ползвам олио,зехнин!!!! newsm78

# 719
Чугра, нямаш много килограми за сваляне. Не помня да си казала колко си висока. От колко време си на тези килограми? На колко си била най-много време? И колко ти показва калкулатора на Дюкан?

Вещи, висока съм 172см, на тия килограми съм от 1 седмица, а най-дълго съм била на 55. Калкулатора ми показва 57 Peace проблема не е в килограмите точно. ако свалям на мерки не ме интересува колко тежа! проблема е, че имам чувството, че качвам на мерки (и съответно резултата е вчерашното фиаско с дънките). като че ли сланинките са се втвърдили  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт