Кипър - мечтана дестинация или пък тема с различна вариация (9)

• 18 828
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Да муцка снимките дето яде ягода,спи насред полето,на цукалото и т.н са на моята Елена.Сега качих и морски,тях ги надписах.Не че писах чия щерка е doh smile3537,но сега като отворихме въпрос ще знаете. moresmile

# 211
по принцип повелителното наклонение на γελώ е γέλασε (според онази таблица), но е възможно, с цел благозвучие, тук да е съкратено на γέλα и да е "сърце мое, смей се".

приемам и версията с превода на първия ред на bouboulino

ударенията се пишат, като преди да напишеш гласната натиснеш клавиша "м" на бдс (или ; : ) на латиница - между L и '. съответно трябва да си на гръцки layout.

като замина, най-вероятно няма да пиша повече тук. надявам се да не страдате. и без това само досаждам.

намерих една работа. дълга история е. от 6 месеца чакам и се надявам. дано не е било напразно.

# 212
пдд много благодаря за ударенията. newsm10 smile3525
Цитат
като замина, най-вероятно няма да пиша повече тук. надявам се да не страдате. и без това само досаждам.
Един момък си имаме и да го загубим,разбира се,че ще страдаме smile3518 smile3518 smile3518.....много newsm45 newsm45 newsm45

# 213
Здравейте!
Минавам набързо да ви видя и пак изчезвам Hug
Муцка,качила съм снимчици и на мойта принцеса в Кукунделата,ако не стават за идеята ти,свиркай,ще кача други Peace
Хайде до скоро  bouquet

# 214
  • Larnaca, Cyprus
гериии....тъкмо се чудих откъде ги познаваш нооо не съм се и надявала че ще ти е свекърва..... newsm47
ми тя жена слънце бе гери не се оплаквай пък и мнооого хубаво готви и чисти и въобще мнооого обича деца .... newsm51...боже представям си как се е развълнувала....кат мен де ...сигурно си е поревала....ми я да ти разкаже как се бяхме загубили из кипрото че се намерихме след два месеца и като пуснахме един рев двете гооолямо шоу беше..... smile3521 smile3521.. прати ми на личния на ваня скайпа
айде обезателно да й пратиш мнооого мннооого целувки  love001  love001  love001  love001  love001...а внучето на шинчето не е за испускане вие докъто отпуускате с твоя момък ние като стари познати ще си го разхождаме smile3521 smile3521
пддда не съм чула такива неща да ни оставяш от кипър ще се включвате семейно един път пиши ти един път жена ти все ще се включите еее newsm53
Шанкуловамного те мързи да пишеш напоследък аааа ще се карам newsm48

# 215
Дааааааааа,много съм слушала за теб ама от къде да знам,че си ти......
Ами тя и Ваня си поплака като й казах,ще се видиш и с двете....а пък аз не се оплаквам от нея,тя не отказва на никой и за нищо и си пати понякога,пък и много е разбрана и ми е помагала винаги ама аз си имах други планове,да дойде по нататък пък да постои и да се върне с малката,а аз да си видя мъжа,но то на Наско трудно му се отказва,ти сигурно го познаваш...както и да е,ще постои 15 дни,така че ще си поговорите..много се радвам,че спомогнах да се намерите,така се зарадва,милата.. Hug

# 216
  • Larnaca, Cyprus
гери ...да не се смееш ма Наско си го спомням едвам ми стигаше до рамото Mr. Green..сега направо не мога да си представя колко е пораснал ......
А за ефтини и нови мебели му кажи да провери в Клима така се казва магазина много е голям и се намира на кръговото по пътя за никозия няма как да не го види ..може вече и да е ходил там newsm78
а на Ваничка ще й звънна вероятно в понеделник защото в къщи нямам скайп ....като отида в офиса...на нея да й пратиш специални поздрави и да й кажеш да не плаче много....  bouquet  bouquet...а на теб съм ти много благодарна че свърза събития и хора и все пак ще се осъществи срещата като идвате значи казахме на ниски обувки  hahaha..и с мнооого носни кърпички.... hahaha

# 217
Калисперааааа, добри хора! Mr. Green

Мисля си, че вече имам любим гръцки изпълнител - Μιχάλης Χατζηγιάννης ...  Та много ми допадна тая песен по-долу /пак се вписва в контекста на моята си мелодрама Heart Eyes Blush, но слава Богу не звучи така сърцераздирателно като на Γιώργος Τσαλίκης - "Γιατί αστέρι μου"/...
Затова реших да ви я пусна като поздравче, както и да помоля за помощ при превода на строфата, която съм оцветила в червено Flutter  Отстрани в синьо пък съм дала моят предполагаем превод, ама малко абстрактно ми идва, Rolling Eyes... та поправяйте, моля!

http://uk.youtube.com/watch?v=oeZlES7pDTM&feature=related

Δεν πηγαίνει παρακάτω η καρδιά
Δεν πηγαίνει βήμα η μέρα
εγώ έζησα μαζί σου τη χαρά
κι έχω μείνει στον αέρα
έχω μείνει, έχω μείνει στον αέρα
Εγώ εδώ, εσύ εκεί κι η ζωή πιο πέρα

Ποια μέρα θες να δω
Ποια θάλασσα να πιω
Ποιον ήλιο αν δεν κοιτάζω εσένα
Ποια μάτια να κοιτώ
Τη δύναμη να βρω
Αν δεν κοιτάζω εσένα

Τις εικόνες μου τις μοίραζα στα δυο                      Образите ми (представите ми) са разделени на две
μια για μένα, μια για σένα                                      - една за мен, една за теб...
Πώς ζητάς τον κόσμο μόνος να κοιτώ                   Защо поиска светът самотен да гледам   
όλα μοιάζουνε σπασμένα
                                       - всички изглеждат разрушени (счупени)  newsm78
όλα μοιάζουνε σπασμένα                                        /бряяяях, да му се невиди, много сюрреалистично се получи... Crazy hahaha/
Εγώ εδώ, εσύ εκεί κι η ζωή πιο πέρα...

Сега вече с чувство за изпълнен дълг на прилежен зубрач, мога да възкликна Ура, иде уикенд!  smile3558

И да ви пожелая лека нощ!

# 218
Добро утроооооооо Grinning
Не мога да повярвам че още никой не е писал за деня newsm78
ХАйде един път и аз да ви направя кафенцето   bouquet
Ние днес си имаме майстори вкъщи,та затова съм толкова ранобудна... стоя си на компа и с едното око ги наглеждам Peace После сме на кръщене а утре може да изчезна за малко че тука не ме свърта вече Whistling
Весел уикенд на всички  bouquet

# 219
  • Larnaca, Cyprus
добро утрооо и от мен.... Heart Eyes
Шанкулова мерси за кафенцето а ако не е тайна какво майсторите с майсторите във вас newsm78 newsm78
блонди...искаш да кажеш че само това си превела или само това те затрудни newsm78..я да видим аз кви ще ги замотам сега с бг превода .... Mr. Green..че по тоя поетичния хич ме нема.... hahaha
Τις εικόνες μου τις μοίραζα στα δυο
μια για μένα, μια για σένα                                     
Πώς ζητάς τον κόσμο μόνος να κοιτώ               
όλα μοιάζουνε σπασμένα                                     
όλα μοιάζουνε σπασμένα                                       
Εγώ εδώ, εσύ εκεί κι η ζωή πιο πέρα...

снимките ми ги разделих на две
една за мен една за теб
как искаш света сам да гледам
всичко ми изглежда разрушено(счупено)
аз тук ти там а живота по нататък.....

поетично незнам дали е издържано но тава е буквалния превод Rolling Eyes
блонди то така не е честно сама да избираш песнички трябва някой от нас да ги пуска иначе си избираш все лесни трябва да ти пусна някоя по така завъртяна мисля newsm78..нека да разнищим тая и после да видиш кво те чака Twisted Evil
а ние днес май ще сме на плаж...но по късничко щото мноого топло .... Sick
еййй вчера какво чистене направих из нас олизах къщата ви казвам така се беше напрашило навсякъде ужас... newsm79 newsm28
днес е време за пране че има вода..... wash hang....да бягам да слагам перални че ако спре ужас кво ще правим ще ходим голички Joy #Silly newsm48

# 220
Ето ме и мен!  sun

Шанкулова, мерси за кайвенцето - посръбвам си го сега с най-голямо удоволствие, докато разпускаме след плажа с Лорка, изкъпани, наобядвани и отдали сне на блажен мъзел  angel008
Айде аз пък по един сладолед ще ви черпя - кой какъвто си избере Mr. Green

Катенце, това което съм написала е, което ме затрудни.../с останалия текст се справих, но не го изписах целия превод за да не натоварвам темата излишно/...  А ето какво ме озадачи в този пасаж ---->  В  "Τις εικόνες μου τις μοίραζα στα δυο", думата  εικόνες според онлайн речника, който ползвам означава -  1. картина, илюстрация; 2. образ, изображение;3. εκκλ. икона - т.е. никъде не е даден превод "снимка"... и от там се зачудих над смисъла на фразата.   И второто затруднение ми беше с глагола μοιάζουνε - помислих, че е в множествено число заради буквата ε накрая и от там се озадачих кои "всички изглеждат разрушени" - за картините ли става въпрос... или пък си е в единствено число, а ε-то е за благозвучие... #Crazy... Абе изобщо мъчат ме много тия глаголни форми...

Хайде толкоз засега, отивам да се поизлегна, че довечера съм на джумбаре. newsm47

П.П. Сетих се да попитам още нещо - от кой глатол идва тази форма βρεθεί, че не мога да го извлека от никъде newsm78 ---> контекстът, от който съм я взела е "Φοβόταν μόνη να βρεθεί"

Последна редакция: сб, 28 юни 2008, 17:26 от blondy-mamma

# 221
  • Larnaca, Cyprus
добро утроооо на всички дето се правят на луди и не пишат.... Twisted Evil
на тези които пишат ще им бъде отговорено..... Party
bouquet
В  "Τις εικόνες μου τις μοίραζα στα δυο", думата  εικόνες според онлайн речника, който ползвам означава -  1. картина, илюстрация; 2. образ, изображение;3. εκκλ. икона - т.е. никъде не е даден превод "снимка"... и от там се зачудих над смисъла на фразата. 
 И второто затруднение ми беше с глагола μοιάζουνε - помислих, че е в множествено число заради буквата ε накрая и от там се озадачих кои "всички изглеждат разрушени"
color],---> контекстът, от който съм я взела е "Φοβόταν μόνη να βρεθεί"[/size
да дефакто правия превод на първото е картини ноооо е безсмислено ако го преведеш така още повече че в песните когато става въпрос за раздяла винаги се говори за снимки и как ги разделят и т.н. ......та от контекста на случката която се случва се превежда снимки.... Peace
за второто да глагола е в мн.ч. но става въпрос мн.ч. на света и затова в последствие се превежда в ед.ч. щото свят на български е единствено число.... Peace
βρησκομαι.........στο αστηνομικο τμημα.....και περιμενο τον αγαπημενο  μου...... Mr. Green....намирам се ...в полицейския участък...и чакам любимия ... Mr. Green Mr. Green Laughing Laughing Heart Eyes
"Φοβόταν μόνη να βρεθεί".....страхувайки се да остане сама.....от текста на песента може и друг вариант да дадеш... Peace
а другитемами къдееееее сте бе хора мнооого ваканция сте ударили тия дни Twisted Evil Twisted Evil...вие кво да не си отмъщавате сега ......на кака ви кати...... #Crazy #Crazy

# 222
АААА,тука съм и аз...Ама досега чистих.готвих,такива работи Peace
Кати,слагахме си една козирка над прозорците и щорички...Не е кой знае какво,ама пак доста мръсотия направиха ooooh!
Муцка,ти ли в някоя от темите беше казала че имаш детски песнички newsm78 Че сега търся за малката,ама нищо не можах да намеря,прати линк ако може  bouquet

# 223
Добър деееен! love001
Предвид слабата активност тук, надявам се всички сте изкарали един забавен уикенд!

βρησκομαι..............."Φοβόταν μόνη να βρεθεί".....страхувайки се да остане сама.....от текста на песента може и друг вариант да дадеш... Peace

Катенце, всичко друго го разбрах, но да уточним само нещо, за да се уверя, че не съм схванала погрешно ---> искаш да кажеш, че "βρεθεί" идва от "βρησκομαι", който глагол буквално преведен означава "намирам се", но в контекста на "Φοβόταν μόνη να βρεθεί"..... се превежда като "да остане" ----> правилно ли съм те разбрала?         И още нещо това "Φοβόταν" не е ли минало време 3-то лице множ.ч.-т.е. "страхуваха се" newsm78..., а ти го превеждаш като "страхувайки се".... разбирам, че  "μόνη" е в женски род - "сама".., ама ако можеш да ми обясниш малко по-подробно та да схвана логиката... -------------------- ПДД, удари и ти едно рамо в обяснението, че ти се отдава! Mr. Green

Шанкулова, и аз днес разногледа станах от  clean clean prostor........ и прочие, ама първо ходихме на плажче де  grinning039

Хайде, на всички приятно изкарване на остатъка от неделния ден...
и утре бодри и отпочинали се надявам , че ще сте на линия
! Hug

# 224
  • София
Минавам само на бързо!
Шанкулова, направих си колекция от детски песнички, но
са качени на USB и никъде другаде. Rolling Eyes  Та поради таз причина ако искаш като файлове да ти ги пратя. Иначе в темата "Детски песнички...." в Нашите деца, момичетата ги пускат като линкове.
Ей сега ще ти пейстна темичката тук и ако искаш файлчетата свиркай.

Ето
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=48986.0;topicseen

Кати, Блонди браво! Жегата не ви отказва от зубренето...  Mr. Green

ПДД, защо , бе човек като отидеш в Кипър ще спреш да пишеш?! newsm78

Отивам да подреждам... #Crazy
Приятна неделна вечер и до скоро!

Общи условия

Активация на акаунт