Сдружение Шилер - какво е всъщност?

• 166 516
  • 1 108
  •   1
Отговори
# 960
Няма,
има предучилищна където не се спи обаче.

# 961
Сладкишче, мерси за отговора  Hug А има ли детска градина към Шилер или греша?
Ще споделиш ли моля те след това как стоят нещата за набор 2008,защото имам същата дилема като теб ?  bouquet

# 962
  • София, Младост 2
Здравейте, бих искала да попитам има ли  "отворени врати" в Шилер newsm78. Изобщо имат ли такава практика?

Тази година няма да има, тъй като е 20-годишнина на Сдружението и ще се правят разни други изяви, където ще може да се види ефектът от цялата работа.

А впрочем, в последния ми випуск имаше дете, чиято майка мрънка, мрънка и след трети клас реши да го запише в DS към посолството, защото там се учело повече и детето щяло повече да напредне. На края на 4. клас доведе детето на празника за завършването да си види съучениците и (без никой да я кара) спомена, че според учителите детето е било много добре подготвено по немски и се справя добре в класа си (а в нашия клас никак не блестеше, държа да отбележа - беше едно средно ниво и имаше деца, които бяха несравнимо по-добри). В DS също има класове, където се подбират деца, които са по-напред с езика - и такива, които са "българчета" Simple Smile (имам поне две колежки, с които сме работили заедно и които в момента преподават там). Но пък го има предимството някои предмети да се учат на немски и децата да общуват с немци, което наистина много помага, за който може да си го позволи. И детската градина Киндероазе няма нищо общо с нашенските, нито с предучилищната в Шилер... там нещата са на съвсеееем друго ниво и по съвсем друг начин (прекрасно) организирани, така че няма как да се сравняват.

# 963
Малко не по темата, но да питам DS дават ли и българска диплома накрая? Нещо ми се върти в главата, че ако дете реши да се мести от там в БГ училище, трябва да държи изпити.

# 964
Здравейте,
а на изпита с химикал или молив се пише?
Освен химикал и молив, трябва да носите триъгълник, транспортир и пергел, както и четиризначни математически таблици. Wink
В ПЧМГ няма немски, но има засилено изучаване на английски.

# 965
hedra , много благодаря за информацията Hug

# 966
VAVA ,
само не разбрах кое му е смешното на въпроса,
за да питам, значи имам нещо предвид?

# 967
Извинявайте, че се намесвам, но наистина е смешно.

Не за въпроса точно, а за това, че за да го задаваш имаш нещо предвид Grinning.
Не е нужно да се вкарвате в такива филми.

Детето ми е предучилищна в Шилер и аз лично не си спомням с какво писаха. Знам само, че аз не съм носила нищо - дали са му нещо, с което да пише.

Гответе си детето, карайте го да се упражнява със задачки вкъщи и ако е за това училище ще го приемат.

Успех!

# 968
VAVA ,
само не разбрах кое му е смешното на въпроса,
за да питам, значи имам нещо предвид?
Извинявай, не съм искала да те обидя, но въпросът с молив или химикал идва в подготвителна група и първи клас, когато започват да пишат кръгчета и ченгелчета. Ето тогава много бързо от молив се прехвърлят на химикал.
А на теста мисля, че им дават моливчета, но след това можеш да видиш как се е справило детето. От друга страна, ако търсиш конспирация, не знам как можеш да докажеш, че листът е на твоето дете, но честно, не мисля, че в Шилер се занимават с такива неща. Бъдете малко по-позитивни и не напрагайте излишно децата. 145-то е като всяко друго средностатистическо училище, в което обаче обръщат повече внимание на децата, имат осигурено целодневно обучение до 4-ти клас и учат 10 часа седмично немски под формата на игри и забавления.
Ако искате нещо супер специално, ще трябва да заделите повечко пари на месец за някое от частните училища, а и там не е сигурно какво ще намерите.
Повечето от новите съученици на едното ми дете са от частни училища и положението не е цветущо. В Шилер родителите са със нормални доходи и високи очаквания, което налага по-сериозното темпо на обучението. Въпреки това,тук четох за някакви нереални очаквания за говорене на езика като матерен и сравнения с някои много специализирани училища, но които пък нямат лиценз. Децата все пак ще учат в начално училище и не трябва да се товарят с невероятни изисквания.

Както и да е било преди на теста за децата, казаха че тази година щяло да бъде различно, но какво и как ще е няма как да знаем.

Последна редакция: чт, 14 фев 2013, 00:38 от VAVA

# 969
inn@, обадих се в сдружението и ми казаха, че сега като мине събранието в неделя и вече ще има яснота за набор 2008. Възможно е да има прием и за нас от 5 г., след промените в закона. Жената ми каза, че ще качат инфото до края на февруари на сайта, така че и ние да можем да подадем в срок молбите си Simple Smile

# 970
inn@, обадих се в сдружението и ми казаха, че сега като мине събранието в неделя и вече ще има яснота за набор 2008. Възможно е да има прием и за нас от 5 г., след промените в закона. Жената ми каза, че ще качат инфото до края на февруари на сайта, така че и ние да можем да подадем в срок молбите си Simple Smile
Благодаря за инфото....  bouquet

# 971
Благодаря за инфото....  bouquet
и аз много благодаря   bouquet ще следим значи  Peace

# 972
  • София, Младост 2
Хъхъ... прием вероятно ще има, но да видим за какви такси ще се споразумеят относно детската градина и ПГ... защото прогнозите не са никак обещаващи.

Дано някой от темата да ходи на общото събрание и да каже утре какви са решенията.

# 973
Hedra, StefanB, благодаря за info-то. Чакам да видя дали ще приемат дъщеря ми.

# 974
и аз чакам с нетърпение инфо от общото събрание Simple Smile

някой може ли да ми каже какви документи изискват при за писването? искат ли документ от детската градина, за изкарана 3-та група, т.е. 1-ва предучилищна? синът ми е роден в началото на 2008, но си върви с набор 2007, т.е. в момента е 3-та група в ДГ и искам да го запиша да кандидатства сега за предучилищна в шилер.

Общи условия

Активация на акаунт