Ноемврийчета 2005 - 16 тема

• 18 161
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
а, не, класическа овесена каша най-много обича, с мляко. Това е най-полезното нещо, което всъщност яде. Или натурален корнфлейкс пак с мляко.

# 136
От името на мъжа ми - благодаря ви за пожеланията   bouquet

Сисса, тук в Русе въздухът е доста сух Simple Smile Особено лятото - чак не се диша! Просто си нямам идея къде може да има по-сухи атмосферни условия Thinking
Мед давам - покрай настинките на Ади го включих в чайчетата. Давам обаче от боровия еликсир, което всъщност не е точно мед, нали?
Бубе, наистина ви съчувствам за непрестанните болести!

Ние утре ще получим резултатите от микробиологията и тогава вече ще сме наясно от какво кашля Ади. Имам съмнение, че са стрептококи. На нашите кумове на момченцето (на годинка и половина е) му откриха миналата седмица и просто си мисля, че няма начин и Ади да няма, понеже са били в контакт. Всъщност може би Ади  е заразила малкия сладур, доста по-вероятно е. И ми е едно кривооо от това  Confused

Елспет, разбирам те чудесно как не ти се връща на работа! На мен също не ми се ходи, напоследък никак даже  Rolling Eyes И чудна песничка е сътворила Калинка  Grinning Ади също си тананика някакви нейни измишльотини, но не така логично и текстово подредени, затова голямо браво на малката сладурана!

# 137
Доминика, бързо оздравяване на Ади пожелавам!
Тити, на какво казваш класическа овесена каша?
Мед - давам домашен. Вчера опитаха и т.нар. медени дъвки/восък с мед/. Разбира се после се мият зъбите веднага.
От поредното класиране за ДГ сме изместенети още по-назад в резервите.
Аз утре се връщам на работа. Много ми е странно.

# 138
  • Враца
Записахме Марина на педиатър, оказа се, че са пропуснати 2 реваксинации- полиомиелит и ДТК. Педиатърката каза, че ще ги сложим заедно в четвъртък сутрин. Дано всичко мине нормално.
Скоро ще пусна снимки да покажа гарджето ни.
Иначе ние свикваме едни с други, казва си, когато има пиш, даже сяда сама на гърнето. Навън обаче не иска да пишка и ходим с памперси. Не си го слгам много н сърце това, не съм видяла голямо дете с памперс, няма да сме първото такова надявам се. Laughing Flutter
да ви питам за зърнените закуски- давате ли? На Марина доста и се услажда един шоко корнфлейкс.

# 139
Добър вечер! Честито на всички именници и празнуващи, които съм пропуснала! Пожелавам им от всичко най- хубаво в живота по много и по- често    bouquet

wa_wa , много си радвам на разказите ти и съм сигурна, че всички чакаме снимките с нетърпение  Hug Шоколадови изделия не давам под никаква форма. Купешки корн-флейкс също, защото в него има страшно много скрити сол и захар, от които детето няма никаква нужда. Давам овесени ядки, домашно мюсли или най- много едно немско био- мюсли от Хит. Ще стискам палци всичко да е без проблеми след ваксинациите. Няма ли как да разбереш до сега как е понасяла ваксините?

Доминика, нямало е как да знаеш. Дори и да е това, сега по- важното е двете деца да се оправят и да остане в миналото цялата тази одисея с кашлянето  Heart Eyes

Елспет, за нежеланието за работа те разбирам напълно- то май като стане по- топличко и на всички ни се размекват мозъците  Whistling  Grinning А иначе съм се смяла с глас на песничката на Калинка. Страхотна е!

Мед започнах по съвсем мъничко да давам от дъжд на вятър, но се още го избягвам като цяло. Подслаждам с банани, стафиди и тн. кашите, а и Нана все още хапва и от бебешките млечни каши на Милупа.

Мен ме тресе пред сватбена треска  Grinning Време е за планове за настаняване на гостите, DJ и тн. От утре сме на уроци по танци за първия танц, а днес взех и роклята на Яна- приказна е!!! Същата като на мама  Heart Eyes  Имам снимки и ще пусна по- късно  Grinning

# 140
ще чакаме  Peace време беше да се разтресеш. нещо много лежерна ми се струваше  Mr. Green

ва_ва - нали знаеш за опцията, че държавното ДТК може да се замести с платена пектаксим /или друга 3-4-валентна/, която е преработена и по-добра.  него казвам, за да го направиш, а за да напомня, ако си забравила  Peace желая успех с ваксините и не-ревящо дете. за памперсите не се коси - права си  Peace

били - леко понасяне на работния стрес, елая  Peace

аз бачкам као луда. имам поръчки до шия. и от коя на коя по-сбъркани. последната е нашерена с молв, със син химикал и отгоре с червен. нещо страшно е. а утре започвам пък текст, който никога не сме работили под каквата и да е форма. очаквам да се поболея от нанасяне на корекции. дано не съм права, че ако е така, като се комбинира с ревящ камен след първи учебен ден, нервята яко ще ме тресне.

# 141
  • Карлово
Привет!
Аз малко се позагубих, но в четвъртък Мартина ми вдигна 40,2 температура. Мокри чаршафи, Бърза помощ, докато я свалим доста ни поизплаши. На следващия ден при нейния си "добър чичо доктор" се оказа, че е с гнойна ангина. Вечерта пак вдигна 39, но вече знаех с какво да я сваля. За първи път се сблъсках с висока Т, която не се повлиява от Нурофен и Ефералган. В Бърза помощ докато бяхме, извикаха за консултация лекар от Детско отделение и тя ни изписа Хексалгин, чудно, сваля Т за броени минути. Явно от Т, но Мартина няма спомени за нощното прмеждие в Бърза помощ. Ох, все си мисля, че се притръпва и че ще мога да запазя самообладание, но като я гледах една такава отнесена и почти без реакции...Тръгнахме толкова бързо, че тя беше завита в една хавлия, върху която повърна, а мъжът ми само по едни шорти...Дано са здрави дечицата ни!

На патерица специални поздрави за отминалия имен ден на Петра и Камен!
Ва-ва, добре дошли на теб и на Марина!

# 142
  • Враца
MILADY, Може ли рецептата?
предсватбената треска е страхотно изживяване. Марина тази седмица ще има първото голямо струпвне на много хора, защото сме канени за кръстници на едно бебче. Много се вълнувам от идеята, че ще ставам кръстница.
Микки, 40 градуса звучи страшно Shocked Да се оправя бързо детенце

# 143
ами класическа овесена каша са сварени/накиснати овесени ядки във вода/мляко.

# 144
Добро утро и спорен ден, мадами   bouquet Днес ми е хубаво, защото решихме спонтанно да заминем за два дни на Сандански  Mr. Green

wa_wa, давам я веднага, макар домашното мюсли няма точна рецепта- прави се на око, като съставките също можеш да селектираш според вкуса ви. Аз го правя така- като основа (тоест най- голяма количество) слагам запечени леко микс от фини овесени ядки, едри такива и по малко пшеничени, просо или други. Продават се в пакетчета и има доста голям избор. След това филирам бразилски ядки(сурови), печен лешник (по принцип ядките е най- добре да се консумират сурови, но лешникът е с по- плътен вкус печен в мюслито, като моят съвет е да си го опечеш сама вкъщи, а не готов от пакетче), стафиди (тъмни, защото светлите ги обработват много с разни киселини), нарязани фурми и ако решиш може и малко мляно ленено семе. Можеш от тук нататък да си правиш експерименти- да добавиш сушен кокос на люспи, праскови и/или други плодове. Затваряш го в кутия и го държиш на хладно и проветриво място. Когато решиш да и правиш- просто го заливаш с прясно или кисело мляко, ако искаш още сладост, макар сухите плодове да са доста сладки, можеш да намачкаш банан и да го смесиш вътре в готовата купа.

микки, ужасен стрес сте изживяли. Разказът ти е смразяващ  Sad Пожелавам ви от все сърце да не ви се случват повече такива кошмари. А сега как е детето?

majceto , ами не само съм ти се струвала лежерна- аз си бях  Mr. Green И сега не съм се разтресла прекомерно, но вече просто времето ме притиска  Laughing

# 145
  • София
Добро утро! Посрешнахте ли Джулая?
Пращам положителни вълни, енергия към всички започващи работа, затрупани с работа и притеснени от сватбени емоции, температурни емоции (пупу), ваксинни емоции (дори няма такова словосъчетание).
Вава, полиомиелита е на капки, пийте вода преди това, защото после ще стоите жадни, гладни 1 час. Снимкиииии Naughty

Трябва да си взема бележка относно правилното хранене. Аз давам всякакви корнфлейскове, предимно шоколадови. Милейди благодаря за рецептата, ще направя една кутия, да пробвам лека промяна в режима. Макар, че лятото са по-добре нещата, ние имаме много селски плодове и децата обичат да хапват. Хранителният им режим лятото е много по-добър.

Спорен ден.

# 146
  • София
Добро утро Simple Smile

Полиото - отдавна не е на капки.
Аз мюслита готови давам и чириоз...май така беше на нестле обича.

Микки - дано бързо се оправя малката.

А Филип ми е обявил бойкот и от 5 дни вече яде по някакви мин количества.....ужасно ми е...на всичко отгоре отказва да ака...пие някакви капки пробиотици...но не помагат...пак от 3 дни има затишие.....Sad

Последна редакция: вт, 01 юли 2008, 10:21 от Angel_Dust

# 147
Здравейте и от мен.

И на мен не ми се работи в тези жеги. Ама няма начин.

Уикенда се видяхме със семейството на Били и си изкарахме прекрасно. Лошото е че завършихме с едно падане на Василена. Та сега имаме асфалтофа екзема на лицето. Много е страшна. Хората ни заглеждат по улицата и сигурно си мислят каква е тази майка дето си е оставила детето да се пребие. Как успя да падне върху лицето си не разбрах, имаме цицина, ожулване, синина и подуто око. Но вече започваме да се оправяме.

Хексалгина съм го провала два пъти и наистина сваля високата температура доста бързо.
За съжаление все още се борим с дерматита на Васи. Започвам да узрявам за идеята да я заведа на хомеопат.

# 148
                                                            Поздрав за всички от първото юлско слънце!!!!

# 149
Здравейте  Simple Smile

микки, имали сте кошмарна нощ! Аз сигурно щях да испадна в истерия! Щях да се панирам, да крещя от напрежение и нерви и .... Боже, дано никога не ни се случи, на никого не пожелавам борба с толкова вискока температура  Praynig Всъщност как се сваля бързо толкова висока температура??? Какво да правя ако ни се случи подобно бедствие??? 

Милейди, предсватбените емоции са най-хубави  Heart Eyes Много искам да ви видя роклите, силно ме заинтригува! А всъщност на каква музика ще заложите на сватбата, учудих се, че ходите на уроци по танци? Но сигурно е страхотно удоволствие посещението на такива уроци  Grinning

майче, пожелавам ти спорна работа над нашарените текстове, неревящ и доволен от яслата Камен и послушна кака Петра  Hug

Елспет, благодаря за положителните вълни, които виртуално изпращаш  Hug Дано да достигнат и до резултатите на Адито и да няма кофти бактерии в гърлото  Praynig

ва ва, и аз се нареждам на опашката на чакащите снимки  Flutter Всъщност ти от Враца ли си?

никики, размечтах се от снимката, искам на морееее  Sad

За корнфлейкса - на давам никакъв.  Правя и традиционни овесени ядки с мляко и захар, понякога слагам топинг или малко мармалад за вкус. Обожава да яде кус-кус със сирене, йогурти с плодове. ...

Приятен ден на всички!
 Grinning

Общи условия

Активация на акаунт