На есен с песен в 5ти клас, ще е набор '97г.

• 15 919
  • 305
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
bib.bib, да ти отговоря вместо Мими72.
Тя е като мен.
1во --> 1997
2ро--> 2003

Ама как не си оставяте малките на големите, не знам...
Аз още утре, дето се вика ПАК ще го направя. И в сряда цял ден ще са си 2мката.
Шани, и аз бих, имам им някакво доверие,ама половинката... Много се притеснява за всичко.Вечер през 5 мин. ме праща да гледам детето пред блока,а иначе си играе всеки ден. А и честно казано ,гледам да не прекалявам и баткото да се чуства като детегледачка.Виждала съм отношение на големите към малките, натресени им да ги гледат. Имам чуството,че ще предизвикам омраза. При теб е различно, защото при момичетата си е заложено да се грижат за някого. Не знам, все гледам да не натоварвам никой, да няма сръдни и все нещо не е както трябва.Ама да сме живи и здрави и това да са ни проблемите.

# 151
Шани,браво ,че си отговорила на Биб.Ако те чуе мъжа ми ще каже браво,че оставяш децата сами.Той постоянно ми обяснява,че трябва да им имаме повече доверие.Днес бях 12часово дежурство,та чак сега сколасах да прочета.Цеци и спокоен и когато са сами с брат си,се справят много добре,но ме притеснява,че два пъти отваря вратата.Първия път на някакъв полицай,а втория път на комшия.Толкава пъти съм му обяснявала,че не трябва да отваря на никого,но ето че го направи.Май това повече ме притеснява.

# 152
Примате ли нови попълнения в темата? Лина д ми препоръча вашата компания щом ще натискам синчето да учи в СМГ  Mr. Green.
Прочетох за препоръчваните преподаватели и видях в сайта на СМГ, че Симеонов тази година е на 5 и 7кл. Пише също, че курсовете са започнали вече, но утре ще звъня да видя кое как и защо. Имам обаче 2 въпросчета, към майчета на деца кандидатствали там: 1. как се кандидатства след 4-ти клас в СМГ? - с изпит или... видях в сайта за някакво състезание  newsm78; 2.материалът, който трябва да е усвоило детето само от 1 до 4 кл. ли е или изискват нещо повече?
Синът ми сега ще бъде 4-ти клас и се надявам да имаме достатъчно време за подготовка!
Благодаря ви предварително за отговорите и се извинявам, ако в старата тема е отговаряно на тези въпроси, но просто нямам време да се ровя!

# 153
  • Sofia
Здравей, benighted ! Ние сме от неуспялите кандидати,но мога да отговоря на въпросите ти.
 Курсовете не са започнали, започнало е записването. При добрите учители местата се запълват бързо.
Относно кандидатстването ,да ,с изпит е, но се казва Математическо състезание.Няма оценки, задачите носят точки и по точките се определят приетите деца.
Колкото до материала, общото е само в действията. Там си учат по различни учебници и материалът е коренно различен. Начините за решаване на задачите нямат нищо общо с материала от училище.
 Ако детенце има желание - има реални шансове да влезе при цяла година подготовка/ ние пробвахме за 2 мес.,но не стана/. Трябва много решаване на задачи и малко частни уроци,защото курса не достига за добро овладяване на всичко. Това е от мен, желая успех!

# 154
Ох, момичета, изостанала съм с темата, сега прочетох първите две страници-утре останалите.

# 155
  • София
Уф, срам не срам ще си кажа. И една година по-голяма да беше малката, пак нямаше да ми стиска да ги оставя за часове или цял ден. Може би догодина ще е друго, ще видя. Системата при мен е да влача малката навсякъде, ако няма на кой да я оставя, а аз по принцип нямам...
Имаме съседче, 96-та година, което просто не помня откога прибира сестричето си от градина. Оставят й малката и за игра из квартала.
benighted, добре дошла! Най-важното е да запишеш детето рано, за да има места при предпочитан учител и да помагате при подготовката - или родител, ако вече е минавал по този път или учител, който познава материала. В нашия конкретен случай аз готвих сина ми, но не съм сигурна, че втори път не бих заложила на външния авторитет  Simple Smile А и както взех да се повтарям децата ми хем са с голяма разлика, хем са толкова различни, че втори път може и да не се наложи да се пробваме.

# 156
Добре дошли на benighted и Ели Симеонова    bouquet
При нас почивката протича ленивооооо.....
Имам предвид почивката на учениците, на мен ми се е запалила главата от работа.
Боби е прочел 2-3 книги вече, което за него е направо невероятно постижение.
Шанова - да пиша и тук защото може и да не си видяла темата ми в друг раздел, търся някаква даскалка / може и пенсионирана, може и студентка/, която евентуално да взима Лъчи от училище и да учат/, ако случайно имаш такава познайница из квартала - препоръчвай.

# 157
  • София
Лени, питай за пенсионирани учителки от самото училище. Не знам как е при вас, но в старото на сина ми винаги идваха да заместват едни и същи пенсионирани учителки, които съм сигурна, че биха се отзовали на подобни оферти. Само дето е сигурно на 10 км и час път от Младостите и не мога да съм ти от полза.

# 158
  • с/у ОколоМръсТното
Шанова - да пиша и тук защото може и да не си видяла темата ми в друг раздел, търся някаква даскалка / може и пенсионирана, може и студентка/, която евентуално да взима Лъчи от училище и да учат/, ако случайно имаш такава познайница из квартала - препоръчвай.

ОК. Имам те предвид  Peace Но за сега не се сещам за никоя...  Rolling Eyes

Имаме съседче, 96-та година, което просто не помня откога прибира сестричето си от градина. Оставят й малката и за игра из квартала.

И аз тъй правя.
Хайде да им звънна аз на моите, че от 2ч. съм си ги взела и да видя какви задачки от поставените им са свършили?  Twisted Evil

П.П: mimi72 , щерката веднъж само е отваряла... четох й много конско, дано не се повтаря  Praynig

# 159
  • под течащия покрив
   Искам да попитам майките,чиито деца са приети в СМГ,дали са сформирани вече класовете и дали ще има родителска среща преди началото на учебната година?

# 160
benighted, здравей и тук, както и очаквах тук ще намериш доста инфо за СМГ.

Мартина е вече на летен лагер - макар и за кратко на мен ми действа добре раздялата, а както чувам и на нея.

Относно оставянето на малчо на грижите на сестра си - не смея, всъщност като спи следобед го е наглеждала и дори да се събуди се е справяла с него, но за повече не го оставам, за сега. Все пак не е достигнал градинска възраст, мисля, че тогава ще мога да й го оставям, но дали тя ще иска.

Момичета, направихте ли среща, за нас от провинцията също е интересно, да разкажете.

# 161
Здравейте на всички Hug
Наистина отдавна не съм влизала в темата, за което се  Embarassed чувствам виновна. Чак сега виждам, че има нова тема и то с изписани вече 9 страници. Искрено се надявам и през новата учебна година да си помагаме и споделяме . Peace
На моят Марти все не остава време за четене на книги, защото съм му разпределила цялото лято в ходения по лагери и занимания. Без учене разбира се.

# 162
хайде и ние на пангара - на курс сме при Златилов от 20.09

# 163
Я!
Имало темичка и за петокласници Blush
Да се разпиша - моята петокласничка се казва Габриела. Навърши 11 преди няколко дни. Тресе я хормона здраво, а мен покрай нея - нервата Laughing Учи в СОУ и мисля да си остане в същото у-ще до седми клас. А! Забравих - от Русе сме. СОУ-то е "Възраждане". И....това е май.

И за да не задавам въпроси , които вече са обсъждани , сега ще се върна да ви изчета Hug

# 164
  • с/у ОколоМръсТното
The girl next door , привет и добре дошла!  Hug  bouquet
Честита ти Габриелка на 11г.!
Да бъде отличничка и да е здрава  Hug

и мили дами... имам нещо за споделяне... нещо, което моята дъщеря стори.
Чудя се дали да ви занимавам... то е бая гадничко  Confused

Общи условия

Активация на акаунт