Пеят нашите сърца - през СЕПТЕМВРИ ще сме с бебета

• 13 011
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро и от мен с чаша кафе  Grinning

Относно форума открих го с препоръка, бях бременна в 3 месец. За сега се включвам по-често в отчетните теми, иначе се ровя повече, отколкото пиша. Откакто работя, не остана време и за ровене.

Шишета на първо време не смятам да ползвам. Кърма на корем и това ще е. Сина ми кърмих до 1.4 м. Имах кърма в изобиле, без да полагам каквито и да е грижи, откъм приемане на течности и специална лактогонна храна. Може би ако родя в големи августовски жеги, бих се замислила за вода, но нали кърмата е 90% вода, така че...

Относно изследванията ми предстои втората цитонамазка. Слава богу ползвам услугите на нова лаборатория, която работи със здравната каса и не ми е неприятно провеждането на изледванията, както е в държавната болница. Около 3-4 месец от бременността ми се появи онова неприятно, "бременлийско", хормонално течение. През първата ми бременност беше чисто без бактериий и прочие примеси. Надявам се и сега да е така. В тази насока не бих направила грешката да взимам Полижинакс, както ми беше предписала док преди. Ако всичко е наред без бактерий, оставям нещата така. След като родих, на 2-3 месец, течение спря от раз и всичко бе наред.

От известно време мисля много за името на беб, макар че не знам със сигурност пола. И тъй-като терминът ми е началото на септември, мога да "очаквам включване" средата на август или по-рано. Тогава е големия празник Голяма Богородица, с именни дни Мария, Марианна. аз съм на мнението, че на голям празник, детето си идва с името. Хм, ще видим Simple Smile

Момичета от Бургас и гостенки, при добро желание и нагласа можем да си устрим среща в морската  градина Hug

Приятен, релаксиращ уикенд с половинките. На мен предстои работен ден, надявам се само до обяд. Днес пътувам до Царево и региона и ще се наслаждавам на южното Черноморие, та макар и от колата  Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 юни 2008, 08:14 от Анe

# 166
Привет , момичета от морето Wink
Тук сме от седмица а се чувствам че сме поне от месец, времето върви толкова бавно Simple Smile
Дидка, слънце  Hug, жива и здрава да си, всичко най- хубаво ти желая  bouquetсуит
суит, Честито, много хубави мигове и за напред  и много любов и разбирателство.
Много хубаво обзавеждане  виждам аз  Party, Браво, Сид!
За коластрата да кажа , че все още нямам нищо, само са ми се появили червени капилярчета по гърдите, което определено не ми харесва ,но се надявам да изчезнат после.Нямам и тъмна линия на корема...още Wink
Айде, това за сега от мен, прегръщам ви всички и отивам под чадъра
  grinning039  Nature Sunny

# 167
Stryper, това е слизестата запушалка, така наречената тапа... Пада 1-2 дни преди да започне раждането (поне така съм чела, дано не греша). И наистина функцията й е да предпазва бебето от инфекции от майчиното влагалище.
Относно форума, аз го открих чрез google, преди две години ли беше ( Rolling Eyes ), тогава имах проблеми с една киста и така почнах да чета в проблемното и чат-пат да пиша там, после като забременях и се прехвърлих тук  Simple Smile
За шишетата - аз съм решила стъклено ще купя, само едно в началото, защото се надявам да имам кърма... Ако трябва да се доизцеждам и да я съхранявам, затова ми е шишето... Най-вероятно и аз няма да давам вода отначало. Ще видим. 
За течението - уморих гъбите с Гино-певарила, но течението си стои... в седимента на урината винаги виждам бактерии... Докторът отказва да ме лекува за тях, били нормални при бременните... Но като гледам, наистина не вредят на бебо... Така че просто ще трябва да изтърпя.

Момичета, нямам търпение вече да се срещна с бебко Simple Smile  Все си мисля, че няма да си дочака датата ( но по-добре да си изчака, де), явно съм много нетърпелива... Остава ми още месец да работя и после се местим при наште и почвам да купувам нещица за бебо!  Flutter

За коластрата - аз нямам май, дано да имам кърма след раждането... Иначе имам бледа линия на корема и покафеняло такова около пъпа.  Mr. Green

Хубав и слънчев ден ( и не толкова жегав! ) Simple Smile

# 168
Добро утро девойки Hug!
Аз снощи преживях много приятни мигове с халцучко, вече тъй му викам защото сутрин на ранина и вечер преди сън редовно похълцва.
Та снощи главичката беше високо от дясно и явно лицето беше обърнато навън, та хълцането беше много осезателно.
С мъжо поставихме по една лапа и му се смеехме на халцучко пък той реши хълцайки да се преобърне и да врътне главата надолу.
За първи път усетих толкова осезателно движенията му и къде точно е главичката, все едно му бях поставила проследяващо устройство.
Като се извъртя напречно на корема и се запъна с крачета в насрещната страна на корема ми та се сетих за снимката, която Juliko (май)беше постнала с краченцето на тумбата на мама Heart Eyes.
Кенгарото, за което говорите е мойта количка, много съм доволна и много си я обичкам. Верно е по тежичка, но аз си падам по здравите неща, а на нея съм возила и двете деца и не е мръднала.
Шишета ще си купя на авент пластмаса, но се надявам да ги ползвам само за да съхранявам в тях кърма ако "напращя много" newsm47., бибите ще са силикон със сигурност.
Водя си мисля да не давам този път, но да видим.
Форума намерих при предишната ми бременност, която завърши със спонтанен аборт и тогава темите тук много ми помогнаха, че лежах месеци и компа си ми беше дружка.
Stryper, днес на басеина няма да се топкам защото явно мойта доки и твоя док са рода... Laughing, според мен е много предпазлива доки и не ми разрешава да влизам в басейни заради опасност от вагинална инфекция..., но съм си взела пръскалка да се пръскам на шезлонгчето newsm08. Мари танцува танца на радостта и си търси банския, а аз си търся дружка за лаф, че инак само ще се тренча на слънцето.
Желая ви хубав ден и хладинка!

# 169
Здравейте и от мен Hug
Като стана въпрос за бактерии аз в понеделник ще си пускам урина, ама ми е малко притеснено защото ми се появи онзи дискомфорт при уриниране имам чувството сякаш не съм се изпишкала хубаво не знам дали на някой му се случвало предния път Април месец така пак няколко дни и като пусках тогава урина си излезе чиста Rolling Eyes не знам вече, а на докторката ще мога да и ги занеса чак на 7 юли защото няма да я има другата седмица и ми е едно криво сега аз ще изтърпя неудобството ама ме е страх на бебо нещо да не навреди, дано всичко да е наред Praynig
Ами това е за сега от мен лек ден на всички влизам в банята и после пак съм на линия Peace

# 170
  • Варна
Singing, пробвай да пиеш много вода за да ходиш много и често до тоалетна. Също така помага фреш от грейпфурт. Моята акушерка ми го препоръча за да се поддържа чиста урината и да се прочистват пътищата. Аз също имам болка ниско долу като ми се доходи до WC и минава със изпишкването. Питах доки и тя каза че това е нормално понеже матката притискала пикочния мехур. Ама все пак е хубаво да се види и дали урината е чиста. При мене този път беше.
Ако много те притеснява може и да пиеш Неуринал - билкови таблетки които аз пиех 3-4-ти месец когато имах бактерии в урината. Карат те да пишкаш по често и това също облекчава.
Но най-доброто засега е фреша от грейпфурт - действа безотказано стига да го обичаш - аз лично вече съм луда по него  Mr. Green
Хубав и не много горещ ден желая на всички  Hug

Сега се сетих и един трик, който сама открих. Когато се изпишкаш и имаш чувството че още има, стисни мускулите там долу и после ги отпусни и пак пробвай да пишкаш, прави това докато спре да пуска нещо  Crazy

# 171
  • София
Отчет: Теди е надолу с главата, вече е 1,700кг отговаря си на седмиците, даже уж сме с 3 дни напред  Всичко ни е наред, сърце, бъбреци, мозък и т.н. , нямам контракции, няма скъсяване на шийката на матката...бе да чукна на дърво всичко върви по мед и масло!  И така...аа от седмица корема имам чувството че ми порасна двойно!  И почна да ми тежи, и май Теди притиска нещо вътре че някак ...въздух не ми достига...

Аааа и да, освен че имах рожден ден вчера и направих четвърт век, това ми беше и последния работен ден!  newsm44 newsm68  От понеделник съм отпуск и след това направо болничния и така!
Целувки на всички мамита и коремчета!
Отивам да ви чета.

# 172
 Juliko благодаря ти за съвета и аз това смятам да направя днес ще се наливам с много вода и съм забелязала че помага наистина Peace и дано в понеделник да ми излезе чиста урината Praynig сега като се замисля предните няколко дена не съм пила много вода и може и заради това да се е получило знам ли newsm78
Дидка браво на Теди  Peace

# 173
Браво, Диде! Добре дошла при "мързелуващите вкъщи" мами Simple Smile Ма ти на 25 ли стана ,бре ?! ЕЕеееиц, ти си била млада мръвка! Simple Smile Не че изглеждаш много по-стара, но поведението ти е едно такова на по-зряла жена. Супер си си! Simple Smile
Не мога да ям повече от 1 парче диня наведнъж. Ще откача!! Коремът ми ще се пръсне, ако се пробвам да хапна повече, а толкова обичаааам.  Бебо е заел цялото място!
Охх, и аз се надявам моят бандит да се обърнал с главицата надолу, че миналия път си беше седалищно, настанил се удобно, пък мама да му мисли. Ама чак в сряда ще разбера и веднага ще докладвам.
Чакайте да ви питам за съвет. Болничният ми свършва на 11ти. А аз от 12ти съм на почивка и няма да мога да си изкарам нов веднага, а чак като се върна на 21ви.  А в Шейново искат да си там на дадената дата, за да ти издадат болничен (т.е. не мога да отида на 11ти и да искам от 12ти). Може ли да си извадя нов от по-рано, примерно от 10ти? Т.е. може ли да се припокриват 2 болнични ?

# 174
  • София
Хубав съботен ден и от мен!   bouquet
Да ви кажа накратко какво прочетох за бисфенола (за пластмасовите шишета).

От сайта на FDA (американската организация, която отговаря за контрола на храната и лекарствата):

http://www.fda.gov/oc/opacom/hottopics/bpa.html

Цитат
Based on our ongoing review, we believe there is a large body of evidence that indicates that FDA-regulated products containing BPA currently on the market are safe and that exposure levels to BPA from food contact materials, including for infants and children, are below those that may cause health effects.   However, we will continue to consider new research and information as they become available.

"Въз основа на продължаващите ни проучвания, смятаме, че разполагаме с достатъчно доказателства, че продуктите, съдържащи бисфенол, които се предлагат в момента на пазара, са безопасни, и нивата на контакт на храната с бисфенол, включително при бебета и деца, са под степента, в която биха причинили опасност за здравето. Въпреки това, ние ще продължаваме да проучваме информацията по този проблем. "

Цитат
Message for Consumers

At this time, FDA is not recommending that anyone discontinue using products that contain BPA while we continue our risk assessment process.

"Съобщение за потребителите

Понастоящем, не смятаме за необходимо да се прекратява употребата на продукти, които съдържат бисфенол. Междувременно ние продължаваме с проучването и оценката на риска. "

Относно забраната на здравното министерство в Канада, тя засега е само проект, а не е влязла в сила. В момента тече 60-дневен срок, в който производителите и заинтересованите страни трябва да представят своите аргументи и независими изследвания, след което ще се реши дали да бъде наложена такава забрана. Това прочетох в сайта на Авент.

Лично аз не знам още как ще постъпя. От миналия път имам цял комплект пластмасови шишета на Авент, плюс стерилизатор на същата фирма. Ако купя стъклени шишета, няма да мога да ги ползвам с този стерилизатор....Впрочем, Авент имат пластмасови шишета, които не съдържат бисфенол.  Peace

Аз дойдох в БГ-Мамма от клуба на майките в Дир.бг. Тъкмо се беше родила Зорница.  Simple Smile Тази бременност, обаче, е първата, при която участвам в такава отчетна тема, и ми е много приятно.  Hug

# 175
Привет девойки! Hug От днес прогнозират дъжд и разхлаждане...е дано, че вече се разтопих. Simple Smile Много добре ще дойде дъждеца Simple Smile
За коластра - имам от известно време и потича по малко та ми цапа блузите. Кафява линия на корема имам от няколко месеца, точно по средата, като по учебник.
Доктора каза, че момата е добре, 1300 гр., с главата надолу. Много мърдоли  и рита точно в ребрата. Simple Smile
Утре моята дъщеря има рожден ден - става на 10 г. През деня ще посрещам родата на мъжо от София, те са софиянци, а вечерта щерката ще събира 15-тина деца в едно заведение. Та ме чака тежка програма. Сега съм захванала да почистя малко, ама нещо много се уморявам  Sad Та ще видя до къде точно ще стигна.
Приятен ден от мен. Hug

# 176
Здравейте в съботния ден!! Hug
Много се радвам на всички за хубавите новини от прегледите  bouquetСамо така да продължавате до края!!
Исках да попитам че ми стана любопитно-как така две бебета с еднакъв термин може да имат големи разминавания в теглото newsm78Или има разлика момче ли е или момиче!! newsm78Питам защото не разбирам а и ми се иска да разбера колко е голяма бебка!!! Hug
Хайде на всички лек и хубав ден а ние с мъжо отиваме за масаааааааааааааааааааааааааааааа smile3521 newsm44 най-накрая!!

# 177
Привет ,маменца!!!
То хубаво го дават да се разхлажда ,ама да не вали довечера ,защото ще ходим на концерт на Античния театър,а с чадър едва ли ще стоя да го гледам newsm78
Мона,болничните не могат да се застъпват.А на 21 не могат да ти издадат болничен ,който да започва толкова много дни назад.Единственият вариант според мен е да отидеш на 11-когато ти е последният ден от първия болничен ,за да ти издадат следващия-той ще бъде с дата на издаване 11 ,но ще започва от 12.Дано ме разбра.Предполагам болничните ти ги издава лекарска комисия,говори пак с лекаря ти и обсъдете варианта.
Велислава,тежка ти е утрешната програма,ама днес да не се преумориш,ей!!! PeaceХващай някой да ти помага Simple Smile
ООО,Мирката,после да се похвалиш Simple SmileА относно разминаването в теглото на бебоците смятам ,че имат значение и гените на майката и бащата-дали са по-едри,дали са по-дребни...

# 178
Оооо, мамита!  love001

Аз влизам да се отчета за влизането ми във форума:
знаех за него доста преди да забременея (ми имам си кака и племенничка тук) и се метнах вътре веднага след  EFP даже не бях ходила на лекар още  Flushed
Има незаменима информация тук! Но чета избиратело - иначе ще се побъркам  smile3517

# 179
здравеите и от мен!и аз ходих на 3Д и докторат каза 4е беб4о 6тее мъж и варжи малко напред ве4е е 1220кг,но каза 4ее малко притеснен относно плацентата,била на снежинки ,грапава,и искам да попитам някои имал лие такъв проблем Cry Cry

Общи условия

Активация на акаунт