"ДЕКЕМВРИйското хлапе иска вече на море, дупенце да напече!"

• 25 048
  • 296
  •   1
Отговори
# 225
  • Варна
Диде, само внимавайте с Аугментина- много е силен и много помага, но на мен като ми го изписаха ми дадоха и витамини за черния дроб-Липовитан,за да не го увреди! #Crazy

не знам с тая хомеопатия ние нещо не се разбрахме...не ми помогна за кърмата (макар че на психосоматична основа не знам дали би имало ефект каквото и да е  Rolling Eyes) нито тея Арника ли беше кво беше са ми помагали Confused може би е до организъм...не знам

# 226
  • Vaudreuil Canada
Ние понеже вече доста време се борим точно с отити да взема да се включа и аз - та от изчетеното и разказано от доктори до тук разбрах следното - отита се повлиява най-добре от пеницилинови антибиотици. След като мине курса на лечение с антибиотика детето трябва да поне 1 а най-добре и 2 месеца да не се разболява за да отшуми инфекцията окончателно. Всяка хрема и най-вече запушен нос повлияват негативно и може да се възобнови инфекцията или да я направи хронична. Всяко друго заболяване (вирус, настинка, инфекция) може да активира наново отита. При повече от 3 отита за половин година или 6 за цяла тук препоръчват операция и поставяне временно на някаква тръбичка която обичайно с времето пада от самосебе си. До колкото аз разбрах заболяването се израства с възрастта - опасното е да не направи усложнения и/или да оглушее.
В момента съм на тръни защото ние не можем да задържим здрави за да изчистим отита а за другия месец имаме насрочена операция  Confused ще видим дали ще я правим, но тук за такава се чака в масовия случай година, та откажем ли я ще стане много сложно после да ни дадат пак час.

# 227
Извинявам се за нахлуването в темата  Embarassed, използвах търсачката и попаднах на мнението на shemet_neveroiaten за ушните инфекции.
shemet_neveroiaten про4ети тези теми , пускани отдавна във форума от Тandoori, дано ти помогнат да вземете правилното решение за тази операция.

http://archives.bg-mamma.com/archive/000/050/906/50906/50906.html

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=54203.msg991707#msg991707

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=68070.0;all

# 228
  • Vaudreuil Canada
Чела съм темите на Тandoori и още доста други неща затова и казах че за мен това е заболяване което се израства с възрастта - нещо като коликите - докато опиташ всички лекарства и то мине от самосебе си ако обаче не възникне някое гадно усложнение между другото  ooooh!  Няма как да си спра детето от градина та да изчистим ушната инфекция, а реакцията към пеницилина допълнително усложнява нещата, пък не искам да го подлагам на операция и така .... все още търся правилното решение. Повечето майки споделят че отитите сякаш неусетно са изчезнали - обичайно след някое лято между 3 и 5 годишна възраст.

# 229
Здравейте!   Hug
Тъкмо се каних да пиша, че Аделина от 2 седмици ходи на ясла и бързо се адаптира и хопппп....от снощи е с температура - не висока 37,4 - 37,6 но  Sad ...Има само воднисти сополки и то не постоянно.Не кашля....дали са пак зъби? newsm78 По-късно днес ще ходиме на док....да видим.
Тия болести край нямаха.Дано по скоро да оздравяват всички дечица. Praynig

# 230
  • София
аз съм малко скептично настроена за хомеопатията newsm78 явно не при всички има желания ефект, а и дозировката явно е строго индивидуална, а и явно много зависи ефекта от какви ли не фактори, и тъй нататък - не съм пробвала - все ме е шубе да не изтърва момента, в който вече трябва нешо по - сериозно и да се усложни работата.
еси, в понеделник живот и здраве ще се видим, че срамота стана направо Blush
на мен лично тука ми е екстра в ямбол - самоотвержени баби обгрижват отрока ми нон стоп, а аз имам време за себе си - ходих на прическа, кола маска, педикюр - абе човещинка Mr. Green

# 231
Ей, бях се затъжила за вас, момичета.. Hug Откакто съм на работа, все не ми остава време да пиша, но редовно прескачам да ви чета.
Болничките бързо да се оправят, че сега е време за отдих и удоволствия, не за тревоги.Почне ли се обаче с яслите, неминуемо следват неприятности от този род.
Скоро и ние ще качим фотосесия на младежа, да се покажем колко сме пораснали, че гледам момите коя от коя по- засукани Wink
Имам молба към варненските мами, да помогнат с координати на добър гинеколог, че май леля ще ставам Embarassed Grinning Grinning

# 232
Ди, хомеопатичка която изписва капки за уши докато сте на хомеопатия  #Crazy  #Crazy  #Crazy ...... и то без дори да го е прегледала  #Crazy!!! Вай, вай, вай  ooooh!. От постинга ти разбирам, че ползвате материалните хомеопатични, които се продават в аптеката. Нашата лекарка не ги харесва и лекува само с нейните, които са течни и действат на енергийно ниво. Взимали сме високи потенции през половин час в продължение на няколко дена. Разбирам идеално натиска, който ти се оказва, добре е да спечелиш поне мъжа си на твоя страна, аз успях и сега другите не ме притесняват, но те ръзбирам напълно особено след неуспеха е много гадно. Тогава изчетах камара неща, просто знаех, че съм права. Пращам ти линк към всичко изписано тук за хомеопатията, успех  Peace. Въоръжи се с търпение и чети наред,  стискам палци  Hug

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=231227.1120

http://www.bg-mamma.com/index.php?board=62.0

# 233
  • Бургас
Честита Годишнина di_   bouquet Много любов и разбирателство!

Пак чета за много болнички дечица  Sad Честно ви казвам, много се тормозя като влизам да чета .... тръпки ме побиват, от разните диагнози описани тук. В сравнение с вас аз съм си направо неука в това отношение....., но то щото пу-пу не ми е дошло до главата. Пеш е здравичък за сега /да не дърпам дявола за опашката/, че ми изкара акъла вчера цял ден леко разхлабен, без други симптоми - точно както Бети го е описала, и аз даже преди тя да напише имах съмнение, че при Петър е от каймата, която яде предния ден, и като видях, че и Бети предполага същото  Shocked Но днес всичко си е ок  Peace на гъстота даже перфектно  Joy

Между другото Бети ние на 08.08 ще сме все още тук, така че много ще се радвам да се видим, този път и Тини-мини ще се включи и се надявам да е много весело за бебоците и за нас де. Дано всички да са здравички тогава.....

# 234
  • Варна
за отитите какво да ви кажа...да не ви плаша но на мен ми изчезнаха след пуберитета чак  Confused
просто беше задължително при всяка настинка, или бронхит(при мен беше хроничен от детството до преди да забременея) задължително правех отит! минах пуберитета и изведнъж спряха да ми се възпаляват ушите  Shocked
а като забременях изчезна и хроничния бронхит  Shocked направо съм в потрес и се чудя дали няма някаква хормонална основа в цялата работа Rolling Eyes или може би имунната ми система се е засилила от бременността newsm78

само да се похваля - вчера биха втора инжекция Урбазон на Лора и днес няма и помен от обрив! кожата е чиста все едно никога го е нямало  newsm44 ходихме на плаж по този повод  Mr. Green дано всички дечица оздравяват така бързо  Praynig

а това с диагнозата Мононуклеоза явно в момента е на мода .... доста ошашкани майки вече ми се оплакаха че са ги вдигали по фалшива тревога  Tired тъпи лекари еййййй

# 235
Здравейте момичета, не съм чела назад, но се надявам всички да се радват на дечицата си и на хубавото време.

Включвам се с един съвет за тези, които заминават на море - много внимавайте какво хапвате там - ние се върнахме със Салмонела и семейно бяхме в болница десетина дни. Слава богу Лазар се размина, поради факта, че все още го храня с домашно приготвена храна.

Надявам се, че не развалям настроението на никого, но хигиената по черноморските заведения не е на ниво тази година. Ние си изпатихме доста лошо и все още се възстановяваме, бих искала да можех да го пропусна това преживяване, но нейсе...имало да става...

# 236
Вержи, от по старите хора пък и от други съм чувала, че по време на бременноста се сменя кръвта на жената. Ако е боледувала от нещо, то изчезва или обратното.
Ди - и ние пихме Аугментин, но да ти кажа ефект не видях, ефекта при нас беше последващ бронхит. И ние като вас с ужасна кашлица, и много-ама много сополи, Т нямахме. какво ли не слагах в нослето, лайка, лук но не минаха и това е. Че след като разбрахме, че е бронхит, доки ми изписа, Сумамед, е от него след втория прием, изчезнаха сополите и допълнително Бромхексин, за кашлицата и АСС на прах пихме. Детето за 3-4 дена светна и забрави за едномесечните си болки.
HEBMEHTE- не е гаранция, че е от яслата, вярно и тя допринася много за по-честото боледуване на децата, но не е  тя решаващия фактор, а според мене времето е виновно за всичко! Стези резки промени на температурата  #Crazy Ние още сме в къщи и се чистим от болеста, стана вече месец. Най важно е след като спрете лечението да не я пускаш веднага пак на ясла, а няколко дена в къщи да постои, за да не ти я дадът след 2 дена пак със същите симптоми. Нямам опит много, но от досега преживяното покрай яслата това разбрах.
А относно хомеопатията, искам и аз да се лекуваме така, ме е шубе да не изтърва момента, преди да се усложни, и аз като ADENA.
Та сега се имуностимулираме със КЛЕЕВА ТИНКТУРА обилно пиене на чайове, липа, лайка, мащерка, шипки и борови връхчетаот тази вечер почнах и с маточина за по-добър сън, ще кажа дали има ефект по нататък. Всичко това подслаждам с по-малко мед. То аз откачам по цяла нощ се буди, става разхожда се из къщи със шише в ръка и вика "мао-мао"/мляко-мляко/ #Crazy #Crazy таки не наяден. Цял ден яде и пие нещо, неслучайно сме кюфтета /14,700кг/, а не му лучат, на вън ли сме няма спирка то бягане то криене, хилене, откачам цял ден да бягам и цяла нощ да ставам. Whistling Това не е нормално, незнам какво е това дете от де се взе? Това ли е най-новото поколение  Thinking
с памперса имеме голяммм напредък, освен денем махнах и нощния, надигам го или го хващам когато е станал, изпишвам го на гърнето и пак си ляга, така е сух цяла нощ, не както преди опикан до ушите!
ох че много стана Embarassed айле лека и мека! после пак ще пиша!

Последна редакция: чт, 31 юли 2008, 22:39 от ka_tq

# 237
  • Русе
Отдавна не съм писала и чак не знам откъде да започна newsm78
Много се радвам ,че emsski има чертичка за бъдеща мама!  bouquet
Искам да честитя на рожденничката Поли  bouquet
На Ники и Дияна за годишнините  bouquet
Видях много хубави снимки на наши декемврийчета.Да са ви живи и здрави!Толкова са порастнали и разхубавили. Hug
Жалко ,че има доста болни и бившоболни!Бързо оздравяване!
Кате ,браво на Владко!И аз сега го уча нашия,но няма резултат!Браво и на Сончето Hug
ВМиткова благородно ти завиждам за преходите!Бъди сигурна ,че не е от ЕГН Grinning ,а от застоя 3 години Peace Моята майка не се спира,тя какво да каже!След още няколко похода ще влезеш в ритъм!
Таня,браво на Криско за новите умения!
Мун,специални целувки на Норка.Много е сладка,толкова русичка,като малко викингче Heart Eyes
Елиазар ,съжалявам за случилото ви се!
При нас е все същото,пътуване...Растът ни кучешките зъби и сме малко проклети.Още нямаме особен напредък с говоренето,въпреки ,че не млъква!Като цяло се очертава опък характер newsm78 Слава Богу не ми боледува Praynig,че ако се случи става сложно,не се знае къде ще бъдем не си чувал нищо за тези лекъри,отиваш при първият срещнат,а той може да е пълен некъдърник.А може и да не е ? newsm78 Най новото му любимо занимание да се хвърля от масата на леглото,и да се катери навсякъде.Белите са една след друга,взема ми се акъла #Crazy Диване!Не си спомням дали съм ви качвала скоро снимки,но ако не съм ще се постарая,че сме и подстригани Joy
Целувки и до скоро!

# 238
Здравейте момичета,
страст сте си ми и това си е  Heart Eyes
Маджеста, ето тук има много неща за дечковци  Simple Smile http://www.anelim.com/svd/musika/detski/
Криско много харесва Др Ох Боли и Тръгнал дядо за риба, бях изтеглила и други... ама слушаше само тези.
ШеметчеHug стискам палци всичко да е наред с Марти, дори и до операция да стигнете  Heart Eyes
Бети плана е да поседи Криско при баба и дядо около година..... но виждам че няма да издържа, и ще е докато устискам. Пътуването е ужасно натоварващо за него, а и часовата разлика е много голяма и детенце само се тормози като го местя от място на място.... Embarassed Но пък от друга страна, нещата които там усвои, аз тук бях на светлинни години от тия постижения.
Мимак  Hug Heart Eyes да нагушкаш малкия немирник  Mr. Green И Криско беше така като беше само с мен, и аз стигнах до извода, че ми се глези   Thinking
Сега е Послушкото на баба  Laughing Не вярвах, че ще го кажа някога  Outta Joint
Катя... не са ли малки за чай от мащерка?

# 239
  • Русе
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=268571&pid=6742343&lp=30   Ето малко снимки от плаването до Белгия!
Таня,съчувствам ти! Hug Аз понякога така искам да го вземе някой  за повече дни,но няма кой! В България го оставах на майка ми чат пат.Имахме дори вечер без Бойко,първата и единственна до момента.Нашите баби и дядовци са много сложни,не се оплаквам защото  и Бойко се беше нещо стресирал и искаше само с мен.Но наистина надеждите ми бяха за по добра почивка.Сега съм още повече стресирана и непочинала.И въпреки това незнам наистина ти как издържаш.През свободната ни вечер мислите ми все бяха при баба му и Бойко,а ушите ми наострени,към телефона,който изобщо не звънна. Grinning

Последна редакция: нд, 03 авг 2008, 16:43 от Мимак

Общи условия

Активация на акаунт