Паркирайте камилите отпред - арабски мами чакат ви с шербет! - 76

• 20 965
  • 294
  •   1
Отговори
# 60
марси мойто нали е 4ерни4ко,много готино и стоят белите 4орапки  Grinning,та за това,
за диетата-с предната свалих 13 кг/но полсле зациклих/,сега понеже запо4вам нова диета пуснах и нова ленти4ка да си следя постиженията  Sunglasses
ето и диетата
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=302380.0

# 61
Я салям!   bouquet

Саратед Много полезно линкче...шукран джазилян   bouquet Реших теста от категорията Калимати иссасии без нито една грешка.  bowuu Има мн общи думи с турския, което страшно мн ме улеснява и ентусиазира да науча и открия все повече прилики между двата езика.  Flutter Забелязах, че се различават някои думи от арабския който знам аз.  newsm78 Например: как се казваш го знам - шу исмак?.... а там пише "ма исмак" или за "да" знам, че е ейуа, а там пише "наам". И за думата "яни" в турския също го има и озн. "тоест".
А на египетски майка е нина, нали?Или пак ум?  Thinking

Кюрдските булки, дайте и на кюрдски да понаучим няколко думи. Аз до сега научих само "ез хес телким" - демек аз те обичам. Йааре-любов моя. Спас - благодаря. И и още едно ми се върти в главата ама  newsm78 нещо беше "наве ту чаяе" или нещо такова  newsm78 newsm78

Иранския и индийския също са ми мн интересни езици. Май до сега сме нямали ирански мами.  Thinking Мн са ми драги иранските хора и винаги ми е била интересна тяхната страна и култура.  Heart Eyes

Лили И аз точно това си мисля....мн по-добре щеше да стане, ако бях разбрала по-рано, че ме лъже ама на....  Confused и аз съм една наивна явно.  Tired За ко му вярвам толкоз.  ooooh! И по-рано да бях попаднала тук. От както съм в тази тема разбрах мн повече неща за арабите като цяло и тяхното възприемане.
Лили разкажи ни пак някоя интересна клюка от арабския свят?  Simple Smile

Рания Престраши се и заповядай при нас!   bouquet

Деси Голяма сладуранка е Даянка с тази рокличка. Машаллах!   Heart Eyes

# 62
   Привет момичета,
Рали,мерси за новата темичка.Супер си!
Мелани,лек път и успех!
Манел,гледам ,че си ни обвинила в неспазване на закона,затова на въпроса ти ще отговоря с въпрос.Ако си карате кротко по булеварда и от една автомивка Ви изскочи младеж,който забравя да погледне в ляво за идваща кола и само бързата реакция Ви отърве от ....не ми се мисли.А той най-нахално понамали ,погледне пищящите в столчетата отзад деца и потрошената ни предница и с мръсна газ тръгне да бяга,а полицаите пият кафе на 2 метра от вас и се подхилкват.Как бихте реагирали?Още повече ,че мъжа ми му почука на стъклото ,но той явно си мислеше ,че има и пострадал и просто чакаше да му светне зелено и да избяга.От кат дойдоха след два часа и кого трябваше да гонят?Аз не пътувам с химикал в ръка за да пиша и подавам жалби срещу неизв. извършител,а застрахователите също имат изисквания. Между другото онзи ден чаках племенницата на гости и един я беше нацелил тук до нас на светофара,влезнал в насрещното ,че много бързал.Виновен ,но като видял уплашена млада девойка,казал ,че бърза и тръгнал,е колата му не запалила ,та успя да изчака кат.
Наде,благодаря за идеята за подарък.Купих химикалка и риза.Партито беше снощи .
На всички Hug Hug Hug

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 23:14 от magda_mm3

# 63
 magda , ако не бяхте , /по - точно съпругът/ ти  нямаше да се стигне да там да се споразумяват $$$ , нали ? Аз не те обвинявам , такъв е закона ! Дали на теб или на мен не харесва е друга песен .
Как бих реагирала , няма значение , но ще ти отговоря . Ще си остана на място, ще позвъня на КАТ , ако не съм записала номера ще потърся свидетели , а за застрахователите ще имам достатъчно документи и основания .Ако мъж ми реши да го гони не бих му позволила да чупи и вади никого от колата , ако го направи ще си носи последствията , а аз няма да мисля , че е невинен  Peace.
Мъжът ми почти по цял ден е в колата , в доста ПТП -та е участвал , аз също , но не съм имала никога проблем с полиция , винаги са ми съдействали , вкл. и с неизвестен извършител .
Съвсем скоро един сънародник на мъжът ми го забърса с колата , оня помолил да не се вика полиция , че не му били редовни документите и е виновен ...мъж ми добряка  му повярвал , че ще му поеме ремонта ама , ядец .Спряли го полицаи на път за сервиза , когато им разказал от какво е удара му обяснили подробно какво да направи за да му изплатят от гражданската отговорност . Не го и слушах, защото според мен си е измама . Платихме си ремонта и така .
Има закони и гледам да ги спазвам , имам и права като гражданин и си ги изисквам , когато ми се налага , така с химикал и жалби .
Не очаквам да са всички като мен , но примерът ти не ми се вписа в обвиненията .
Имам толкова неприятни неща за разказване , но няма смисъл .Мъжът ми до преди 1 час беше в районното да помага за писане на жалба, не за него .На един , който не намираше смисъл от тях , но му се повтори случката и този път си мина по каналния ред .

Да не пускам нов пост само да уточня.Мъжът ми , ако е САМ не гарантирам какво ще се случи , но ако аз и детето/децата ми сме в колата НЯМА да причиня това на децата ми .Ма.....им на пари и на нещастници , тогава ще ме интересува само как сме .

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 21:23 от Манел

# 64
Заповядайте  Hug

Desert Princess в кюрдския има 2 основни диалекта, сурани и бадини, ``ез хес телким  `` явно е на бадини, аз него не го разбирам, на сурани обичам те е ХоШтм але(с твърдо Л, спас също е на сурани, но правилното му изписване е супас. Кажи какво искаш да научиш  Party Hug

# 65
Мелани , лек път ! Приятна почивка .

mariam27 , на първа заплата да не забравиш да почерпиш  Wink.

dtti , защо само 5 закръгли ги на 6  Mr. Green .

# 66

Дезърт ето малко клюкини:
На снимката горе е новата Мис Египет:Яра Наоум.
Яра е на 20г,176см
В момента учи актьорско майсторство в Кайро,вече е участвала във филмова продукция(2007).
Освен,че е студентка,тя е и модел.
Официалния конкурс ,,Мис Египет 2008,,ще е декември,но по спешност се налага да изберат представителка на Египет за ,,Мис Вселена 2008,, във Виетнам.
Още снимки на Яра:
http://missosology.phpbb3now.com/viewtopic.php?f=8&t=7227

Известната ливанска певица Елисса беше избрана от телекома Водафон-Египет да забавлява персонала на годишното парти на компанията.
Елисса на разочарова гостите (глас и изпълнения),може би съвсем малко с избраната от нея рокля...
За благодарност на Елисса и беше връчен подарък:сим карта с безплатни разговори за цял живот Crazy

С.Момиче-не прочетох статията,но има много подобни...Те описват живота в курортите,който е много по различен от ежедневието на обикновените египтяни в селата и градовете.
Мен повече ме интересува начина на живот на местните,туристите е ясно защо са там-за забавление Simple SmileАко попаднеш на нещо-давай!

Ра-не са ти верни предположенията,на египетски не е така,сега нямам време обаче..Биха те разбрали де Wink

Магде-и моя мъж би реагирал така,без да го интересува закона особено в момента,когато живота на децата ни е бил застрашен от немарливостта на някой...А да не каже и едно ,,извинете,,виновника е наглост и безочие,сама бих го извлекла през прозореца  NaughtyДруг път да не се прави на ударен..

дтти-тая диета е ,,моята диета,,свалих 4кг още първата седмица PeaceПодходяща е и за Рамадана Wink
А ти подготвяш Даянка за тризнаците другото лято ли newsm78 Party Laughing

Със самолетите аз съм на ти,освен веднъж когато самолетчето така се тресеше,че момичето до мен започна да плаче...едно пропадане,едно чудо Confusedа времето беше хубаво,летяхме ниско над пустинята,денят,аха да кацаме....Започнах да набирам номера на моя,да му кажа ,,сбогом,,имаше връзка,той ме успокои....кацнахме успешно,всички бяха пребледнели..и не говореха.
На следващата година самолет на същата компания се разби близо до жилищен район,хората бяха много уплашени,имаше 3-4-ма оцелели...
Вторият път когато ме беше много страх:кацахме денят в Александрия.Имах чувството,че пилота се колебае нещо...и аха да се блъснем във високите сгради....гадно чувство,кацнахме меко,но наби спирачки,Кари така и не се събуди Simple Smile

# 67
Момичета, златни сте  Hug Благодаря на всички за помощта   bouquet

Вече знам цял тон любовни излияния Heart Eyes Да му мисли младежа  Joy

Sarated линкът е много полезен, мерси много. Много е хубаво, защото можеш да го чуеш как е правилно да се произнесе.  И това, което си написала е толкова миличко..  Heart Eyes ама за него май няма да събера смелост  Embarassed

Ей, Марси, не се базикай с мен  Grinning Много съм зелена в този бизнес  ooooh! Grinning

Мелани лек път и от мен и безпроблемно пътуване!

Мериам27 Mabrook! (Ако греша, момичета, поправете ме). Това го научих днес Simple Smile С най-хубави пожелания!

Хубава вечер на всички!  Flowers Four Leaf Clover

# 68
  • София
Здравейте момичета,
Къде пак сте се изпокрили?Арабски ли учите / упражнявате?
Дезърт,Тези думички, които ти знаеш и тези, които аз съм написала на Латеа,както и множество други са от разговорния арабски..А той силно се различава в различните региони - едно говорят в Залива, друго в Биляд ель Шам /Сирия, Ливан, Палестина, Йордания/, трето в Мароко, Тунис, Алжир и т.н.Докато "Кифа хальука" , "Наам"  и др. са от книжовния арабски.
Рали,Съвсем буквално си възприела превода на изречението, затова е разминаването."Маши" е нещо като ОК, докато "мапсут" означава щастлив, но като цял израз "ИншаАлла мапсут" минава като"Надявам се, че си добре" WinkА джиддан и ктир са синоними.Колкото до въпроса ти, какъв е диалектът...ами Йордански.Подобно говорят и сирийци, палестинци, ливанци - нека мамите от тези страни да се изкажат компетентно.
Латеа,Каквото и да му изръсиш на арабски от многото предложения, важното е после да ни информираш за реакцията му LaughingА думичката "Мабрук" е съвсем на място използвана! newsm10
А сега да ида да си пийна нещо разхладително и се връщам..

Последна редакция: ср, 02 юли 2008, 22:33 от sarated

# 69
Деси-да не искаш с тази снимка да набедиш детето,че е палаво за 5. Heart Eyes
 Днес се престраших да се запиша за 3 д видеозон за понеделник,пък каквото ще да покаже,много се надявам на едно момченце. Praynig
Лили-много е хубавка,май скоро ще участва във всички египетски сериали. Hug

# 70
здравейте!
Деси прочетох аз за тази диета, но май няма да е ефикасна  за мене. че аз съм така от няколко седмици, всъщност от както излязоха черешите. ям през деня основно плодове, много кафе и води, вечер си хапвам, но не чак толкова много. за сега не виждам никакъв резултат. а и гледам да спортувам поне 2 пъти фитбол и всекидневно да търча след Ивка. постоянно сме по разходките, тоест не се спираме на едно място, но килограмите си стоят същите. не знам на какво се дължи.
та сега съм гроги. чакам едно пране да простря и лягам веднага. направо съм като изцедена. днес при нас беше добре- нямаше много жега, прохладно, почти през цялото време облачно. беше си супер за разходки и не се спряхме на едно място с малката.
та за това пожелавам лека нощ и се отправям към банята!
а и аз да кажа че с албумчето нещо не мога да се оправя. не знам на какво се дължи?

# 71
Привет, момичета!
Изморена съм от днешния ден и преди да си легна, просто исках да пожелая лек път на Мелани и успешен нов бизнес в Бейрут!
А за полетите- за първи път пътувах през 1987 година с полет от София до Москва. Останах очарована - просторно, самолетът беше голям - девет седалки на редица с две пътеки - широки, обслужване - перфиктно, храната - хубава.
ЕЕЕЕЕЕЕЕее, тогава бях все още детенце и всичко ме впечатляваше, но и до днес си останах с чудесното усещане за полет!
А сега - лека нощ на всички и ползотворен утрешен ден!

# 72
Лека нощ и от мене на всички и сладки сънища

# 73
Добър вечер, момичета! Преди малко - да речем преди половин час приключи нашата кратка - само 4 часа, бъбрива, смешна и съдържателна мини среща - Абра, Рали и аз в Мароканския ресторант на чай, наргиле и вкуснотии. Говорихме по телефона с  Амал и с моя мъж. Много споменавахме магда  Hug....ама явно не е било достатъчно, понеже не намина случайно с моя човек Яси!  ние тринките почти затворихме ресторанта. Лека нощ! Сладки сънища!

# 74
 Абра, Рали и Катя-палавници такива!Разказвайте де,за шишата,папкането Party
Снимки има ли?
Дайте да сменим сайта с албума,че хич не ми харесва в новия си вид Sad.
Дали още работят над него или така ще си остане?!
Във форума им няма оплаквания....

Лек път на Мелани !!!! и приятно прекарване Party

snejnatamar -чакаме новини ние-лелите GrinningХайде принцеса да е де-най-сладкото нещо на света за мен е пухкаво бебенце-момиченце Heart Eyes

Мериам27-честита работа,дано шефа е добър,а колегите:готини!

Общи условия

Активация на акаунт