Отговори
# 105
Здравейте мацки,
не съм писала тези дни, аз съм добре,изтърках прага на 3 гр.болница заради тази жлъчка и нищо  Thinking диета и почивка,това е което може сега да се направи.Хубавото е че като си почивам по малко ме боли. Някой от нещата който не бива да ям са сладолед и диня  ooooh! а аз така си похапвах,обичам ги ама кво да се прави. Бебо не го усещам още а и не му давам и зор,когато тогава.Аз другия петък заминавам на моренце  HugКорем си имам ,но имам и сланинки по него  Blush.Иначе съм добре,днес пак ми се случи изтръпване на яйчника,но беше по леко от предния път и за по кратко.
Вчера много се изплаших от тези взривове,аз живея на военна академия до орлов мост и тук се чуваше и усещаше доста,сградата ни се разтресе няколко пъти и ужасно се изплаших за бебо ако е радяция ,молих се на всички ангели и архангели ,на Господ и на кой ли още не да сме добре.Слава богу всичко свърши добре.

# 106
Здравейте на всички!
Имам едно въпросче, може би някой знае. Днес говорих с лекарката ми за резултати от кръвни изследвания и урина, които ми направиха миналата седмица. И лекарката каза, че съм имала бактерии в урината. не можело да се чака, в понеделник да давам стерилна урина. Аз за бактериите си знаех, ама си мислех, че няма страшно. Ама тя изведнъж така се разбърза. Аз трябваше на 15 ти юли да си ходя така и така на консултация, но лекарката не иска да чака. Има ли някаква опасност от тези бактерии? И дори да имам, като съм бременна, нали не мога да ги лекувам? Може би някой е бил в подобна ситуация...
Аз също имам бактерии и току що приключих с антибиотика. При условие че ги откриха тези бактерии още миналата година моята нефроложка не ми изписа антибиотик а сега доки каза че без да пия не може, защото има опасност при нормално раждане да се зарази бебчо.

# 107
Steil зависи каква е точно бактерията, може и да е грешка за това иска да си пуснеш стерилна урина ако все пак има проблем трябва да се лекува защото може да си навредиш на бъбреците, което не е шега. На все пак не е нищо непоправимо, не се тревожи от сега нека първо ти излезнат повторно резултатите защото както казах може да е било от самия съд в който си дала урината и реално да нямаш проблем.  Hug

# 108
Здравейте на всички!
Имам едно въпросче, може би някой знае. Днес говорих с лекарката ми за резултати от кръвни изследвания и урина, които ми направиха миналата седмица. И лекарката каза, че съм имала бактерии в урината. не можело да се чака, в понеделник да давам стерилна урина. Аз за бактериите си знаех, ама си мислех, че няма страшно. Ама тя изведнъж така се разбърза. Аз трябваше на 15 ти юли да си ходя така и така на консултация, но лекарката не иска да чака. Има ли някаква опасност от тези бактерии? И дори да имам, като съм бременна, нали не мога да ги лекувам? Може би някой е бил в подобна ситуация...
Първо мисля,че трябва да се пусне стерилна урина с антибиограма и то на такива антибиотици,които може да се пият от бременни.После в зависимост от антибиограмата, док решава какво ще се пие.Една моя братовчетка имаше през цялата бременност ешерихия коли и постоянно пиеше някакви антибиотици-бяха много упорити,но трябва да се махнат.На бебето може и да не навредят,но на майката-да.При нея имаше опастност от бъбречна недостатъчност.Всичко обаче мина благополучно.

# 109
  • София
Мерси за отговорите, момичета!

Аз съм си паника за всичко. Сигурно си ги имам тези бактерии, защото още в началото на бремеността, когато не знаех още, че съм бременна, ходих на профилактичен преглед и ми казаха, че имам бактерии и ентерококи.  но през следващата седмица разбрахме, че съм бременна и затова и не ги луквах. Тогава се записах при сегашната ми лекарка, казах ий за всичко това, дори й дадох изследванията, а тя въобще не реагира. И чак сега се задейства. Това много ме обърква.
На всичкото отгоре се тревожа, защото точно преди да забремения прекарах половин месец в командировка в Черна Африка и ме е страх да не съм прихванала оттам някои бактерии - въпреки че се къпах с преварена или минерална вода. Ама само такива неща ми минават през главата и се притеснявам. Всичко това съм го казвала на лекалката, тя ме успокоява уж, сега ще видим.
shivacheva.1978 - може ли да се пие антибиотик, коато си бременна??
ninanb,
Invisible  
, zuerich ,благодаря ви за отговорите! това отговаря донякъде на въпроса ми за антибиотиците.

# 110
shivacheva.1978 - може ли да се пие антибиотик, коато си бременна??
Първо наистина трябва да дадеш стерилна урина, за да разбереш какви бактерии имаш и имаш ли изобщо/защото често се случва когато се даде стерилна урина да се окаже фалшива тревога. При мен пък е обратното  обикновенната ми урина е чиста   стерилната не е newsm78.  Когато излязат резултатите излизат и антибиотиците които можеш да пиеш и от които евентуално ще се повлияеш. От тези антибиотици доки избира този който трябва да пиеш.
В крайна сметка споко може и да нямаш но ако имаш не си единствената която пие антибиотик по време на бременност.

# 111
 Stopздравейте мами мен от няколко дни нещо ме мързи да пиша и само ви чета.а днес май усетих бебо-не съм много сигурна ама май това беше и викам да ви се похваля newsm78

# 112
Браво, Мив! Дано наистина е бебчо и занапред да си го усещаш по няколко пъти на ден! newsm62

# 113
здравейте и от мен страшна темичка браво smile3501 smile3501да ви похваля ,че ще си имаме дещеричка и вече я усещам.и съм забелязала ,че тя винаги помръдва когато татко и влезе в стаята или се обади по тел.А той винаги прави един и същ коментер''ТО Е МАЛКО АМА ЗНАЕ''.Пожелавам ви приятна събота и неделя.

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 11:50 от ankaa

# 114
miIV все по-често да го усещаш, наистина е невероятно чувството  smile3501

ankaa честити розови гащи, много се радвам отбора на девойките се увеличава  Hug  bouquet

# 115
Е, най-после още едни розови гащи stork-girl
Браво! Да ви е живо и здраво. Много е хубаво това, че реагира на гласа на татко си. Той сигурно е на седмото небе от щастие. Joy hahaha

# 116
Здравейте мами.
Не съм писала отдавна,ама все по доктори бягам ,заради болките в кръста,които между другото са едва поносими.
Ходих на нефролог(доктор по бъбреци).Човекът ме гледа на УЗ и каза,че ми няма нищо.
Явно имам дископатия и бременността я провокита.
Днес ми взеха кръв за пролактин,защото съм с аденом на хипофизата и ако не се лекува е опасно за бебка.
Токсоплазмозата ми май е положителна-сега да видим какво ще ме правят ooooh!

Относно резултатите за БХС-моите вчера трябваше да с готови,но доцент Ангелова каза,че в цяла България имат проблем със софтуера (програмата,която обработва резултатите) и чак в понеделник или вторник ще има специалист да поправи софтуерния проблем.И аз нямам търпение да си видя резултата,ама...
Искам да ви питам-като бях на ФМ във вторник,докторката която ме преглежда каза,че според нея бебето е момиченце..
Според вас каква е вероятността да е сбъркала???
Аз се моля да не е сбъркала-искам мома да имам. Simple Smile

# 117
harem_style стискам палци всичко да е наред с изследванията и да си по-спокойна  Hug има вероятност да е сбъркала много зависи колко добър специалист е тя самата и на какъв УЗ те е гледала, при всички случаи докато не излезне нищо не е 100% сигурно, желая ти от сърце да е мома  Hug

ето една много хубава и интересна информация  http://www.d-rmario.com/homeopatiq_detail.php?id=5 , сложила съм линк на 1 стр. към този сайт защото е адси полезен Simple Smile

# 118
Мамчета,днес бях на преглед и съм много щастлива!  Laughing

Ще ставам СВЕКИ!  Mr. Green

Всичко с бебчето е наред ,слава Богу и аз се чувствам добре,макар че жегите не спират и така ще е чак до октомври!
Добре дошли на новите момичета!Лека бременност и здрави бебчета на всички!  Hug
Страхотно оформление на темата,браво на Invisible bouquet

# 119
Здрасти, Invisible,

Счетито не си е свършило работата, но без да съм достатъчно наясно, предавам какво ми казаха от НОИ относно определянето на размера на обезщетението за майчинство:

Като база се вземат всички доходи 6 месеца назад, които се броят от 45 дни преди термина, през които си била осигурявана за всички осигурителни рискове. Ако имаш месеци, през които не си била осигурявана, като база се взема минималната работна заплата. Т.е. ако през май и юни не си била осигурявана и започнеш да се осигуряваш от юли, за май и юни се смята, че си получавала по 220 лв. Ако от юли започнеш да се осигуряваш на 1000 лв бруто примерно, от юли до ноември или когато се смятат по 1000 лв/мес. За да ти се изчисли среднодневното обезщетение се събират май и юни х 220 и юли, август, септември и октомври х 1000, или общо 4400 лв., и после се делят на броя работни (не съм сигурна!) дни за тези месеци, примерно 6х22=132 дни. После 4400/132=33,33 лв/ден., или средно месечно 22 х 33,33 = 733,33. НОИ изплаща 90% от сумата, т.е. 660 лв/мес.

Не съм 100% сигурна, че нещата стоят точно така, но след два дни обсъждане с шефката на моето НОИ стигнах до тази инфо. Ако някой има по-точна инфо, моля да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт