Отговори
# 180
Харем, миличка, не се стягай! Отиди при лекарката ти и коментирайте резултатите. Обсъдете възможните варианти. Все пак доколкото си спомням ти ще ставаш за втори път майка и с другото ти детенце всичко е наред. Така че, преброй до десет, дишай дълбоко и се успокой. Никой не може да те задължи да правиш амниоцинтеза. Пък и много сме коментирали, че ако рискът е висок - не означава, че непременно ще родиш детенце с някакъв проблем и обратно - ако рискът ти е нисък, също нищо не могат да ти гарантират. Сещаш се колко много за и против има това изследване. Най-добре отивай при лекарката ти и изкоментирайте нещата. Ако трябва и с друг лекар се консултирай. СПОКОЙНО. Стискам палци всичко да е наред newsm17 newsm10

# 181
Харем само спокойно мила, не се панирай преди да си обмислила нещата помниш с Чаеното момиче какво стана оказа се просто грешка при замерването, отиди при док и после ще решиш какво да правиш ако трябва ще го повториш само спокойно  Hug

Последна редакция: пн, 07 юли 2008, 15:38 от Invisible

# 182
Да, още днес или утре сутрин се консултирай с много добър специалист.
И до края на седмицата може да се вземе повторно изследване. После от 19 до 22 седмица може късната ФМ, която си е най-показателна.
Моля те, дишай спокойно. Знаеш как се отразява стреса на бебето. Всичко ще бъде наред.

# 183
Харем, няма какво да се лъжем - 1:92 е голям риск. На колко години си? Поговори със специалист. Не казвам, че на бебто ти му има нещо, Боже, та това никой не зне със сигурност за никое неродено бебе! Все се надяваме всичко да е наред, но какво е решила природата не знаем. Помисли си добре, при този риск...най-малкото бих направила веднага втори тест. Ако пробите покажат отново това - амниото е добър вариант. По-добре е да я направиш и да си изкараш една тиха и спокойна бременност, отколкото винаги едно АМИ АКО да ти виси в съзнанието.
Сигурна ли си в УЗ? Там мерят глава и краче, ти си правила втория БХС, нали?Гледам в 18 ГС си, трябва да е втория.
Пиши ми на ЛС, ако трябва да звъня  в МД или да ти се запише час при добър специалист. Hug

# 184
  • Бургас
Здравейте!
Аз утре съм на преглед и пак малко ме е страх. Ще ми правят пак кръвните изследвания и БХС. Предния път хемоглобина ми беше 104, а сега сигурно ще е доста паднал, че не ям месо. Да се похваля, че от четвъртък насам усещам отчетливо бебо. Снощи дори много смешно се получи, гледаме си филм и си лежа и го усетих и съм си сложила ръка на корема и пак едно думкане, незнам глава ли беше или дупе, може би 4-5 см в диаметър и сложих на мъжа ми ръката да усети и той съответно нищо не почувства, че аз само се хилих. И накрая вика да седим и да чакаме да усетил, а то не повтори. Незнаех, че толкова рано толкова силно ще се усети. Дано утре да ми кажат и какво ще е бебето. Смятам към края на месеца да отида на ФМ.

Няма ли други бургаски мами, че няма с кой да си правя сбирките newsm78

За училище за бременни - проверих и ми казаха, че е най-добре в 7 месец да се изкара.

Вас боли ли ви кръста от време на време? И запушва ли ви се носа?

# 185
  • София
Харем - и аз те моля да се успокоиш! Верно, цифрите не са добри, но това в никакъв случай не означава, че бебето е увредено. А и си мисля, че при прегледа с УЗ трябваше да ти кажат, ако имат съмнения....

Моята съседка така я бяха побъркали - 1:20, та й правиха амнио. Ами нищо не откриха на бебето. Сега си има сладка дъщеричка на 4г. А майката я роди на 29г. Така,че - мисли си, че са объркали нещо. А защо не си направиш още едно изследване? Или не отидеш на ФМ при някой добър лекар?

Най-важното е сега да се успокоиш, знам колко е трудно, но за твоето здраве и на бебето стресът е абсолютно забранен! Успех и стискам палци всичко да е наред!!!!!  Peace  Hug

# 186
Току що си взех резултата от БХС 1:92
Какво да правя??? Cry Cry Cry
Амниоцинтеза не искам да правя

Защо се притесняваш от амниоцентезата? По-добрият вариант е. Аз ще правя в сряда. Не те съветвам да повтаряш скрининга, защото какъвто и да е резултата винаги ще имаш притеснения. В първият момент и аз бях против, но като размислих и след консултация с  доц. Георгиева и доц. Димитрова - е най-добрият вариант. Ще знаеш със сигурност. Ако искаш ми пиши за повече подробности около процедурата и подобен резултат( от БХС). Аз се подготвям за този момент 1 месец .....

# 187
Харем, и друго се сетих. Тъй като Балев се води за най-добрия специалист във Варна при проблемни бременности и за ФМ, отиди при него. Коментирала съм, че часове се записват само в петък сутрин. Но знам, че ако отидеш в приемните му дни - понеделник и сряда от 16 до 19 и в петък от 16 до 18 часа, изчакаш да минат всички няма да те върне и ще те приеме. Той може да ти направи ФМ и да поговориш спокойно с него какво точно да предприемеш. Отивай, момичето на рецепцията е много любезно и вярвам, че като обясниш за какво притеснение става въпрос, ще могат да те вмъкнат някъде. Ето днес е понеделник, можеш да пробваш.

# 188
  • София
Здравейте!!!
Ние още не знаем какво ще е бебчето, а така ми се иска момиченце да бъде Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Знаете ли в плевен къде има три измерен ехограф за да разберем....., и какви са цените на прегледа, щото тук в Свищов нямаме такива екстри.

Здравей,

само информативно - за установяване пола на бебока не е нужен 3D ехограф.
На мен ми казаха пола в 13 седмица и миналата седмица, в 18-та, го потвърдиха, но на нормален двуизмерен ехограф.
Просто и двата пъти мъника беше застанал така, че много лесно се виждаше Wink

Затова, просто потърсете лекар с малко по-нов апарат, предполагам, че това е, заради което се виждат по-рано в по-големите центрове.
Апарата с който ме гледаха пристигна в центъра в който ходя април месец.

Поздрави Simple Smile

# 189
Харем, миличка, не се притеснявай толкова  Hug И аз се присъединявам към мнението на момичетата - посъветвай се с добър специалист и опитай да се успокоиш

# 190
  • Бургас
Здравейте!!!
Ние още не знаем какво ще е бебчето, а така ми се иска момиченце да бъде Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Знаете ли в плевен къде има три измерен ехограф за да разберем....., и какви са цените на прегледа, щото тук в Свищов нямаме такива екстри.

Здравей,

само информативно - за установяване пола на бебока не е нужен 3D ехограф.
На мен ми казаха пола в 13 седмица и миналата седмица, в 18-та, го потвърдиха, но на нормален двуизмерен ехограф.
Просто и двата пъти мъника беше застанал така, че много лесно се виждаше Wink

Затова, просто потърсете лекар с малко по-нов апарат, предполагам, че това е, заради което се виждат по-рано в по-големите центрове.
Апарата с който ме гледаха пристигна в центъра в който ходя април месец.

Поздрави Simple Smile

Важно е и как е застанал. Нашия бебчо предния път спеше и беше застанал на страни и по -скоро със гръб. Просто трябва да се завърти подобаващо.  Grinning

# 191
Морско чедо съм - варненско Laughing, но на плажа това лято мисля че няма да ходя.. (преди ми пишеше в профила, но съм забравила кога съм го махнала, ще го допълня пак..)

.. аз да питам за БХС - във всяка лаборатория ли може да се изследва, предполагам без направление както е ФМ, аз ходих при така известния Балев в 13г.с. , ще ходя пак в 20г.с. БХС доколкото срещнах мнения не е по-показателно изследване от ФМ, или греша?

Наистина не е толкова важно на какъв ехограф се гледа, стига бебчо да е решил да си покаже междукрачието или да се е кротнал малко.. нашата бебка едни салта едни чудеса правеше на по-ранните прегледи, доктора ми викаше и 2 часа да чакаме може да не иска да се кротне..

# 192
Здравейте!

Вас боли ли ви кръста от време на време? И запушва ли ви се носа?

Много често ми се запушва носа безпричинно, от няколо седмици пък ми се струва, че ми се отключи алергична реакция към прах - като пусна прахосмукачката и почвам да кихам, никога до сега не ми се е случвало..

Кръста ме понаболва ако правя нещо наведена, дори и за малко над мивката примерно...

Според мен са нормални болежки за бременни.

# 193
В сряда в 9.30 съм на амниоцинтеза в Майчин дом-Варна
Преди малко говорих с Яков,той ще я прави.
Да ви кажа честно-УМИРАМ ОТ СТРАХ

# 194
В сряда в 9.30 съм на амниоцинтеза в Майчин дом-Варна
Преди малко говорих с Яков,той ще я прави.
Да ви кажа честно-УМИРАМ ОТ СТРАХ

Дано всичко да е наред! Стискам палци Praynig

Общи условия

Активация на акаунт