Бенки

• 309 662
  • 863
  •   1
Отговори
# 405
А след като се махне изпъкнала бенка, остава ли на нейно място петно? Пигментация?

# 406
Аз си махнах бенка( изпъкнала и обемна) на брадичката при пластичен хирург преди по-малко от година и остана съвсем малък белег и то защото не бях много сериозна с мазането.А иначе пигментация може да се появи, ако белегът е пресен и се излага много на слънце( напр. на плажа) или солариум.

# 407
А след като се махне изпъкнала бенка, остава ли на нейно място петно? Пигментация?

на мен само на 2 от бенките, големите ми останаха по- светли петна, но смятам че до година две ще се заличат и имам един кондилом ма не ми се ходи на преглед Embarassed

# 408
Моля ви,кажете каква упойка се слага,за колко време минава всичко,защото много ме е страх!Моята бенка е на гърдата и ужасно ми пречи!

# 409
Как по-точно ти я махна за секунди? newsm78  bouquet

Първо ми сложи локална упойка, след това ми я махна буквално за 3-4 секунди със скалпел. След това я обработва с ток или нещо такова и готова. Наистина е за секунди. Ако е плоска бенката се прави и шев, моята беше релефна. \Остава белег като след рана, моят вече е леко кафеникав, надявам се да избледнее.
Пипилота, писах ти на лични, моята беше между гърдите и също ми пречеше много, закачах я и все се притеснявах. Страшно ми олекна като я махнах.

# 410
ZDravejte, mnogo me valnuva tazi tema , zashtoto i az sam cialata v benki.Iskam da popitam tozi Kamenov kakvi benki maha -ploski ili izpaknali.Zashtoto ako sa ploski kak shte izsahnat i padnat?

# 411
плюсове, минуси, рискове и т.н.
Плюсовете са ясни,за за другите какво ти каза?
Добре,ако една бенка не се маха,това означава ли,че не може да развие рак?И обратно,има ли риск,вследствие премахването,да се развие заболяване от бенка,която иначе е безобидна?

Извинявай, че чак сега ти отговарям, не бях видяла въпроса ти.
Това, което лекарката ми обясни е, че няма такова нещо - в следствие на махането да се развие рак. Това, че има случаи, в които хора, които развиват рак след махането на бенката е, защото са чакали твърде дълго, за да я махнат. Една бенка ако не е злокачествена, няма как да причини рак при премахването.

# 412
Здравейте, вече много време имам две бенки в лявата част на лицето, под окото. И двете не са изпъкнали, но едната е леко черна (не мога да я определя всъщност ...), та въпроса ми е може ли да се премахнат някак си чрез операция и дали ще останат белези? Или чрез някакви мазила (не ме вълнува цената) дали е възможно да се махнат?

Ако някой знае за доктор, който маха бенки в гр. Русе и е добър в тази работа, нека сподели, моля!

Благодаря !!!

# 413
ами моята беше изпъкнала за плоски не съм сигурна маха ли

# 414
Аз вече втрои път ходя пи Д-р Пенев(Варна) да ми маха бенките с лазер. Миналият път обработи само деколтето...ами какво да кажа-все едно съм от Пълна промяна-Светна! Ни белези, ни петна, нищо...Повечето ми бенки бяха по-скоро големи лунички, но имах и няколко изпъкнали. Сега ми прави лицето, някакви капиляри видял, и разни петна от бременността. Доволна съм. Не боли кой знае колко, а и не е скъпо. Сигурно още 2-3 пъти поне ще отида, да ми изчисти и гърба съвсем, но засега съм доволна(е, малко без баня 3-4 дни е кофти, ама няма как...).

# 415
desiteam ,за Златко Пенев ли става въпрос?
А в Окръжна ли ходи?

# 416
Не, Златко Пенев е проферсора, а лазертерапията я прави ЮлиянПпенев-сина му. И на двамата кабинетите вече са в сградата на бившия психодиспансер, до Терапията, сега май Света Марина се казва, на втория етаж, 42 кабинет-с 2 кафеви врати и цветя отпред, не могат да се сбъркат.

# 417
Ясно, много ти благодаря!  bouquet

# 418
Аз имам две бенки по лицето едната е по-голяма.На моменти сам искала да я махна защото ме дразни като се взирам в нея.Моите приятели ми казват,че това ми е чара и ако я махна просто няма да съм себе си.Чудя се какво да правя.Аз не се чувствам грозна с бенката,но бих искала да видя как ще изглеждам без нея.Дали да отида на дерматолог да ми я махне или пък да не и обръщам внимание.Като си представя,че има жени и най-вече актриси,които с молив си слагат изкуствени бенки за повече чар... Simple Smile

# 419
от бременноста ми се появиха много малки и изпъкнали бенки(белички),които сърбят.Това дали е притеснително?
Преди години ме сърбеше една бенка на гърба и течеше кръв от нея.Не съм ходила на лекар и сега същата тази бенка е с по малък размер,червена и понякога ме сърби но не тече вече кръв.Притеснява ме само,че около нея по целият ми гръб се появиха подобни,но по малки червени бенки.Дали да тичам веднага на лекар?
При проблемна бенка,за колко време се развиват нещата и щеш-нещеш разбираш че е меланом?Знае ли някой?

Общи условия

Активация на акаунт