Бенки

• 309 943
  • 863
  •   1
Отговори
# 645
Момичета,защо си махате бенките ??? newsm78
Защото има опасност да се превърнат в меланом, т.е. злокачествен рак на кожата.

МАХНАХ 2 БЕНКИ - ЕДНАТА МИ Я ГОРИХА, ДРУГАТА - ДЪЛБОК РАЗРЕЗ, НЯКЪДЕ КЪМ 8 ШЕВА ИМАМ. КАЗАХА МИ ДА ПРАВЯ КОМПРЕСИ С ЙОД. ПОНЕЖЕ НЕ СЪМ В БЪЛГАРИЯ, СТАНА В ДЪРЖАВНА КЛИНИКА /ВЪПРЕКИ ЧЕ СИ ПЛАТИХ/, ИСКАМ ДА МИ КАЖЕТЕ ДАЛИ ЩЕ ОСТАНЕ БЕЛЕГ СЛЕД МАХАНЕ НА ШЕВОВЕТЕ И С КАКЪВ МЕХЛЕМ ТРЯБВА ДА СЕ МАЖАТ, ЗА ДА СЕ ВЪЗПРЕПЯТСТВА ТОВА. МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО
Моят разрез е дълъг 2.5 см, но шевът е вътрешен (отвън конец няма) - от 1 месец ми е - имам розова чертичка. За първия месец докторката ми даде една особена лепенка - прозрачна и като желе, залепя се сама за кожата, при къпане си я измивам с вода и пак си я залепям. Използвам само нея и не мажа с нищо. Скоро отивам на контролен и ще махам вече тази лепенка - ще видим дали ще предпише нещо за мазане.
Пак по твърдение на докторката белегът ще избелее и ще стане с цвета на кожата. Но на пипане се усеща леко ръбче - предполагам че то ще си остане.
И ръбчето ще се махне с времето, на мен ми махаха една много голяма от лицето. Колко беше дебел и твърд белега, а сега е съвсем тъничък, ама минага 3 години, за 5-6 месеца изтънява доста. Имай търпение   bouquet

# 646
Чета темата от 3 месеца и чаках да мине лятото, за да си оперирам 3 нарастващи релефни бенки. Така и не успях да си изградя мнение за добър специалист от тук- много имена се коментират, но кой какъв е и от къде е не разбрах.
Бихте ли споделили име и координати при добър онкохирург? На дерматолог не бих отишла.

# 647
здравейте! аз също се каня от доста време да отида да си прегледам бемките, понеже имам доста, а съм и в рисковата група - бяла кожа, наследствен фактор, слънчеви изгаряния в миналото.

интересува ме дали някой от вас има впечатления от дерматологичната клиника на ВМА в София, тъй като бях решила там да ходя, но тук не открих никакви отзиви и сега се колебая - токуда или ВМА?...

# 648
Чета темата от 3 месеца и чаках да мине лятото, за да си оперирам 3 нарастващи релефни бенки. Така и не успях да си изградя мнение за добър специалист от тук- много имена се коментират, но кой какъв е и от къде е не разбрах.
Бихте ли споделили име и координати при добър онкохирург? На дерматолог не бих отишла.

Д-р Ботев, Александровска. Ако се интересуваш мога да ти дам координати на частен кабинет, аз там се оперирах.

# 649
  • София

Ами тогава най-добре да отидеш в Онкоболницата в Дървеница.

# 650
  • далечно
аз също тъкмо отстраних две в Токуда - една на шията 'релефна' (не-опасна, според дерматоложката, но ме дразнеше) и една на бедрото (птенциално рисков тип, чакам резултати от хистологията) - там имам вътрешен шев.  Доволна съм от Токуда, засега.
В-15, сподели моля защо не би отишла на дерматолог? Не се заяждам, ноп тъй като медицината ми е терра инкогнита, л\бопитно ми е какви са аргументите при този тип интервенции срещу дерматолози и в полза на онкохирурзи.

# 651
  • далечно
аз също тъкмо отстраних две в Токуда - една на шията 'релефна' (не-опасна, според дерматоложката, но ме дразнеше) и една на бедрото (птенциално рисков тип, чакам резултати от хистологията) - там имам вътрешен шев.  Доволна съм от Токуда, засега.
В-15, сподели моля защо не би отишла на дерматолог? Не се заяждам, ноп тъй като медицината ми е терра инкогнита, л\бопитно ми е какви са аргументите при този тип интервенции срещу дерматолози и в полза на онкохирурзи.

# 652
  • София
аз също тъкмо отстраних две в Токуда - една на шията 'релефна' (не-опасна, според дерматоложката, но ме дразнеше) и една на бедрото (птенциално рисков тип, чакам резултати от хистологията) - там имам вътрешен шев.  Доволна съм от Токуда, засега.

Какви парички даде за това удоволствие?

# 653
  • далечно
двете бенки - оперативно отстранената и другата на шията - общо 200 лв. (само тази на шията беше 30-40 лв.).

Отделно 30 лв. преглед и евентуално ако ходиш на смяна на превръзка по 10 лв. (аз ходих само веднъж, след това си заминах) - превръзките са два пъти седмично до махане на конеца на 14-ти ден (т.е. 4 превръзки).

предписаха ми и едно кремче за зарастване на белега на шията, който е миниат\рен (18-19 лв.) и силиконова лепенка за като ми махнат конеца от крака (60 лв.)

Последна редакция: пт, 28 ное 2008, 11:43 от Loreley

# 654
Благодаря за насоките.
На въпроса на Loreley - за по -сигурно, разбира се! Бенките са сериозна и опасна работа и смятам, че онко- специалистите разбират много повече от тях. Вече бях при дерматолог, само за да ги прегледа и той на момента ми предложи да ги намаже с азот, за да изгоряли сами. За големи, релефни бенки става въпрос. Не казвам, че всички дерматолози са толкова откачени, но ми се струва, че онколозите разбират повече от тях специално за бенките.

# 655
  • далечно
мерси, В-15 - щом се чувстваш по-конфортно, то наистина по-добре върви на онколог.

Лично за мен - имам вяра в това, че хората (били те дерматолози или машинисти) в общи линии знаят за каквото са учили и какво/как да работят. Особено неловко би и било да коментирам професионалните им качества и съвети при положение, че моите собствени медицински познания се свеждат до минимума от обща култура (под минимума на бг обща медицинска култура, признавам). Но всеки си знае. Не защитавам никого, нямам връзки с лекарското съсловие

# 656
Момичета, доволни сте от премахването на бенки с лазер? Иска ми се да премахна две-три бенки на лицето, но не смея оперативно. Моя приятелка си премахна две бенки в Токуда преди около година - белезите бяха огромни Shocked И до днес, въпреки мазането, белезите й  останаха и то значителни  Confused Не мога да си причиня това на лицето Sad Консултирах се с дерматолог във Вита - въпросните бенки, които искам да премахна, не са опасни, според лекарката. Като цяло са много малки като повърхност, не знам дали това има значение. Вие махали ли сте си с лазер и къде? За колко време се заличиха белезите?

# 657
аз си махнах преди 1 месец общо 6 бенки с лазер, 2 от тях на лицето... 4 бяха малки и почти са се заличили (мазах ги 3-4x с контратубекс), а 2-те по-големи са още розово-червени.
Премахването на малка струваше 10 лв, а на голяма 20лв, и за консултация ми взеха май 20лв.
Махнаха ми ги в Борекс, до женския пазар.

# 658
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Бихте ли споделили какви точно са коментираните до тук специалисти - имам в предвид - онколог, онкохирург, дерматолог, онкодерматолог...Личната лекарка иска да знае направление за какъв лекар да ми издаде.
Интересувам се конкретно от специалност и координати на:
д-р Иван Ботев
д-р Люси Попова
доц.Балабанова

# 659
не е ли опасно..? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт